Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aicha no my z mezem tez nalezymy do tych wyzszych. Pamietam jak chodzilam do położnej (mialam przed kazda wizyta u ginekologa wizyte u poloznej) i mowila, ze spory tygrysek bedzie ja dotykala moj brzuch , a w szpitalu jak bylam na ktg juz po terminie porodu jedna starsza położna powiedziala: o pani to chyba duzego dzidziusia urodzi, pewnie ze 4kg. No i faktycznie miala rację Synus urodzil sie z waga 4005 g
AiCha4811, spioch lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dziewczyny staram się Was czytać na bieżąco, ale nie skomentuje każdej z osobna bo nim dotarłam do ostatniej stronki to zdążyłam pomieszac co u której. ; ( nie gniewajcie się.
Gratuluję brzuszków wszystkim :*
Anulka0407 , Aicha , Dobuska , Kaka, Annie , Spioch :*
Z Wami to jakbym od zawsze tutaj .
Rozumiem, że pamiętacie :p
Witam nieznajome ( tak wiem,że po czasie, ale lepiej późno niż wcale :* )
I cała resztę której nie wymieniłam nicka, ale głowa dziś nie ta
Ja zaczęłam dziś 32 cs tak więc wiadomo jaki humor...
Buziaki Kochane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 23:56
Flowwer, spioch, dobuska, kaka470, Anulka0407 lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
nick nieaktualny
-
Witam się z rana!
Aicha następnym razem jak będę jechać do szwagierki to zajadę Cię utulić ja! Umowa stoi?
Spioch no faktycznie!! Idziemy łeb w łeb to i na porodówkę pojadę dzień przed:D
moniczko super!!! Chciałaś dziewczynkę? ja bym bardzo chciała.
Jedna z Wielu no pewnie, że Cię pamiętam!! Jak u Ciebie sytuacja? Oprócz oczywiście tej wrednej @
spioch, Jedna_z_Wielu, AiCha4811 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się z Wami w 25tc+0dni
Muszę się pochwalić... Wczoraj z mężem zakupiliśmy pierwszą rzecz z listy dla Majeczki Fotelik samochodowy z bazą isofix
Wiem, że większość z Was pewnie na tym etapie już miała część rzeczy zakupionych, a nie pierwszą, ale ja czekałam, choć nie wiem na co?
No i nie było to ubranko
W każdym razie kompletowanie wyprawki ogłaszam za rozpoczęte
Napiszcie co już macie, a z czym będziecie czekały do ostatniej chwili...
Miłego dniaJedna_z_Wielu, spioch lubią tę wiadomość
-
Sytuacja u mnie ? Hmmm.
Jestem w trakcie poszukiwania gin, byłam ostatnio u nowego, ale się zawiodłam. Usłyszałam, że tsh i prl są przyczyną problemu z zajściem w ciążę,przepisal mi jedno opakowanie duphastonu ( robiłam prog. i wyszło mi nie całe 9, o ile dobrze pamiętam ), choć mówiłam że prawie rok go brałam i uwaga... mam poczekać do roku czasu aż hormony się unormują.
Tyle się dowiedziałam.
Czekać nie mam zamiaru, dziewczyny z innego wątku mnie na kierowały jakie badania mogę zrobić, więc od pn zaczynam.Mam tylko nadzieję, że nie zaszkodzi, gdy pójdę na badania 5dc. Nie będę też słuchać tłumaczeń, że do póki hormony u mnie nie tak, to że nie trzeba badać mojego M - też mamy zamiar.
Pamiętajcie, że jeśli się nie odzywam to nie dlatego, że zapomniałam, tylko trochę coraz smutniej to znoszę i póki co często się "odcinam" .
Buziaki dla Was.
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
nick nieaktualnyAnulka a wszystko kupujecie nowe czy macie jakieś zdobycze po starszych?
Jedna z Wielu doskonale Cie rozumiem. A badal sie Twoj maz juz kiedykolwiek czy dopiero zaczynacie diagnostykę? Z ginem mam podobnie (zreszta pisalysmy o tym niedawno na priv ) w moim mieście nie ma nikogo godnego polecenia, szukalam troche na necie kogos w okolicy ale nie znalazlam wiec pojde chyba tutaj zobacze w ogole co powie. Ja sie pogodzilam po prostu czekam na cud :-* -
spioch wrote:Aicha skad jesteś apropo przytulasow? :*
Dobuska trzymam za słowo! Zapraszam -
nick nieaktualny
-
Spioch nie mam żadnych rzeczy po starszych córkach, bo zbyt dużo lat upłynęło. Zresztą jeszcze kilka lat temu jak by mi ktoś powiedział, że zechcę mieć 3 dziecko to bym szybciej uwierzyła, że wygram milion w toto lotka
Wszystko będziemy kupować, ale nie wszystko nowe. Np. fotelik z bazą kupiliśmy używany bo koszt nowego to około 1400zł. My kupiliśmy w bardzo dobrym stanie za 500zł. Z doświadczenia wiem, że niektóre rzeczy zwłaszcza te bardzo drogie jak pierwszy fotelik czy wózek 2w1 używa się max. 1-1,5 roku, a można kupić za połowę ceny w idealnym stanie. Wózek też będę kupować używany Lepiej później zainwestować w porządną spacerówkę typu parasolka.
Natomiast rzeczy drobniejsze typu ubranka, pościel na pewno będą noweWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 10:57
spioch lubi tę wiadomość
-
Jedna z wielu jasne ze pamiętamy, az 32cs i tak sobie dobrze radzisz, kibicuje mocno
Anulka ja mam jiz fure ciuszkow od znajomych, co do fotelikow i wózka mamyvjuz wybrane ale kupimy później bo moze w międzyczasie sie znaleźć cos lepszego, teraz kombinujemy z lozeczkiem bo standardowe sie nie zmieści, myslimy czy urżnąć kawalek parapetu czy kupić mniejsze łóżeczko (za rok trzeba bedzie kupić wtedy i tak wieksze)spioch lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/382238c771ad.jpg
to mój brzuszek rośnie jak szalony
Jedna z Wielu , Dobuska , spioch
Aniulka ale ten czas ucieka faktycznieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 11:02
Anulka0407 lubi tę wiadomość
-
spioch wrote:Anulka a wszystko kupujecie nowe czy macie jakieś zdobycze po starszych?
Jedna z Wielu doskonale Cie rozumiem. A badal sie Twoj maz juz kiedykolwiek czy dopiero zaczynacie diagnostykę? Z ginem mam podobnie (zreszta pisalysmy o tym niedawno na priv ) w moim mieście nie ma nikogo godnego polecenia, szukalam troche na necie kogos w okolicy ale nie znalazlam wiec pojde chyba tutaj zobacze w ogole co powie. Ja sie pogodzilam po prostu czekam na cud :-*
Mąż się nie badał, ponieważ nie wiem czemu gin, gdy pytałam twierdzili , że póki nie ma odp u mnie to po co męża stresować. Nie moge uwierzyć, że tyle czasu się bujalam. Teraz już się wzięłam za badania i mój też powiedział, że pójdzie, gdy go zapytałam o to jak tym razem @ przyjdzie. Przyszła, więc patrzę gdzie , co i jak
Aicha, no trochę już minęło, ale się nie poddam. Gdybym ślepo nie wierzyła to pewnie szybciej by wyszło w czym problem, nie poddam się. Wierzę, że się uda.AiCha4811 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJedna z Wielu u mnie bylo na odwrót jak byłam u gina to powiedzial ze najpierw badania męża potem ja. Wiec badania zrobilismy a ze wyszly nieciekawe to juz nie wróciłam do niego. Zabralismy sie za męża. Wyniki sie polepszyly,moze nie sa idealne ale chyba czas zabrac sie za siebie. Bardzo wazne jest jak partner wspiera i chce tez sie zbadac wiec postanowilam ze pojde w tym cyklu juz na pewno do kogokolwiek moze cos poradzi ja tez wierze ze sie uda. Mysle ze zaslugujesz na bycie mama, mam nadzieje ze to juz predzej niz dalej :-*
Kaka piękny brzusioWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 11:32
kaka470 lubi tę wiadomość
-
Jedna_z_Wielu. Miło, że się odezwałaś Trzymam kciuki za kolejny cykl.
Ja też bym nie czekała. Znaleźć dobrego gina od tych spraw jest naprawdę trudno. Rób wszystkie badania, po takim czasie to już nie ma na co czekać i czasu marnować.
Anulka. Wiem jak kupienie pierwszej rzeczy cieszy
Ja mam już prawie wszystko. Jeszcze zostały mi rzeczy apteczne, ale mam już większość w koszyku Gemini. Jeszcze chcę dorzucić probiotyki i będę finalizować. Poza tym zostało mi do kupienia: niania i monitor oddechu, staniki i piżamy do karmienia, pieluchy jednorazowe.
Na koniec zostawiam tylko staniki, bo czytałam, ze najlepiej kupować je w 35 tc, resztę będę teraz kupować sukcesywnie jak będzie kasa
Kaka. Śliczny brzusiospioch, kaka470 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
spioch wrote:Jedna z Wielu u mnie bylo na odwrót jak byłam u gina to powiedzial ze najpierw badania męża potem ja. Wiec badania zrobilismy a ze wyszly nieciekawe to juz nie wróciłam do niego. Zabralismy sie za męża. Wyniki sie polepszyly,moze nie sa idealne ale chyba czas zabrac sie za siebie. Bardzo wazne jest jak partner wspiera i chce tez sie zbadac wiec postanowilam ze pojde w tym cyklu juz na pewno do kogokolwiek moze cos poradzi ja tez wierze ze sie uda. Mysle ze zaslugujesz na bycie mama, mam nadzieje ze to juz predzej niz dalej :-*
Tu na forum zauważyłam, że dość dużo mówi o zbadaniu pierw drugiej połówki.
Otworzyłam oczy już.
Nie poddaje się i walczę o rodzeństwo dla małej :*
Wiem, że nam się uda i później my będziemy pisać co tam z brzuszkami, a raczej z lokatorami hihiAnnie1981 lubi tę wiadomość