X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha no my z mezem tez nalezymy do tych wyzszych. Pamietam jak chodzilam do położnej (mialam przed kazda wizyta u ginekologa wizyte u poloznej) i mowila, ze spory tygrysek bedzie ja dotykala moj brzuch ;), a w szpitalu jak bylam na ktg juz po terminie porodu jedna starsza położna powiedziala: o pani to chyba duzego dzidziusia urodzi, pewnie ze 4kg. No i faktycznie miala rację Synus urodzil sie z waga 4005 g :)

AiCha4811, spioch lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny staram się Was czytać na bieżąco, ale nie skomentuje każdej z osobna bo nim dotarłam do ostatniej stronki to zdążyłam pomieszac co u której. ; ( nie gniewajcie się.

Gratuluję brzuszków wszystkim :*

Anulka0407 <3 <3, Aicha <3, Dobuska <3, Kaka, Annie <3, Spioch :* <3
    Z Wami to jakbym od zawsze tutaj .
    Rozumiem, że pamiętacie :p

Witam nieznajome ( tak wiem,że po czasie, ale lepiej późno niż wcale :* )
    I cała resztę której nie wymieniłam nicka, ale głowa dziś nie ta :/

Ja zaczęłam dziś 32 cs tak więc wiadomo jaki humor...

Buziaki Kochane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 23:56

Flowwer, spioch, dobuska, kaka470, Anulka0407 lubią tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z Wielu cholerka ale nam staraczkom sie skumulowal @ w tym miesiącu. Jakaś pełnia księżyca czy co ;-)

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana!:)

Aicha następnym razem jak będę jechać do szwagierki to zajadę Cię utulić ja! Umowa stoi?

Spioch no faktycznie!! Idziemy łeb w łeb to i na porodówkę pojadę dzień przed:D

moniczko super!!! Chciałaś dziewczynkę? ja bym bardzo chciała.:)

Jedna z Wielu no pewnie, że Cię pamiętam!! Jak u Ciebie sytuacja? Oprócz oczywiście tej wrednej @

spioch, Jedna_z_Wielu, AiCha4811 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha skad jesteś apropo przytulasow? :*

• Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z Wielu <3

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 25tc+0dni :)

Muszę się pochwalić... Wczoraj z mężem zakupiliśmy pierwszą rzecz z listy dla Majeczki :) Fotelik samochodowy z bazą isofix :)
    Wiem, że większość z Was pewnie na tym etapie już miała część rzeczy zakupionych, a nie pierwszą, ale ja czekałam, choć nie wiem na co?
    No i nie było to ubranko ;)
    W każdym razie kompletowanie wyprawki ogłaszam za rozpoczęte :)

Napiszcie co już macie, a z czym będziecie czekały do ostatniej chwili...

Miłego dnia :)

Jedna_z_Wielu, spioch lubią tę wiadomość

201710314965.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ale u Ciebie lecą też te tygodnie. Ja normalnie jestem w szoku jak czas na forum szybko ulatuje. :)

Jedna_z_Wielu, Anulka0407, Annie1981 lubią tę wiadomość

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sytuacja u mnie ? Hmmm.

Jestem w trakcie poszukiwania gin, byłam ostatnio u nowego, ale się zawiodłam. Usłyszałam, że tsh i prl są przyczyną problemu z zajściem w ciążę,przepisal mi jedno opakowanie duphastonu ( robiłam prog. i wyszło mi nie całe 9, o ile dobrze pamiętam ), choć mówiłam że prawie rok go brałam i uwaga... mam poczekać do roku czasu aż hormony się unormują.
    Tyle się dowiedziałam.
    Czekać nie mam zamiaru, dziewczyny z innego wątku mnie na kierowały jakie badania mogę zrobić, więc od pn zaczynam.Mam tylko nadzieję, że nie zaszkodzi, gdy pójdę na badania 5dc. Nie będę też słuchać tłumaczeń, że do póki hormony u mnie nie tak, to że nie trzeba badać mojego M - też mamy zamiar.

Pamiętajcie, że jeśli się nie odzywam to nie dlatego, że zapomniałam, tylko trochę coraz smutniej to znoszę i póki co często się "odcinam" .

Buziaki dla Was.

Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    wallbash.gifdown.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka a wszystko kupujecie nowe czy macie jakieś zdobycze po starszych?

Jedna z Wielu doskonale Cie rozumiem. A badal sie Twoj maz juz kiedykolwiek czy dopiero zaczynacie diagnostykę? Z ginem mam podobnie (zreszta pisalysmy o tym niedawno na priv ;-) ) w moim mieście nie ma nikogo godnego polecenia, szukalam troche na necie kogos w okolicy ale nie znalazlam wiec pojde chyba tutaj zobacze w ogole co powie. Ja sie pogodzilam po prostu czekam na cud :-*

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spioch wrote:
    Aicha skad jesteś apropo przytulasow? :*
    Śląsk kochana, powiedzmy ze Katowice, bo raz jestem z jednej ich strony raz z drugiej, to sie juz szczegóły dogada.
    Dobuska trzymam za słowo! :-D Zapraszam

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha w Katowicach mam bardzo duzo bliskiej rodziny. Jak bylam mala bylam tam w każde wakacje i ferie. Kiedys Cie odwiedze. Mam nadzieję ze juz z brzuszkiem ;-)

• Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spioch nie mam żadnych rzeczy po starszych córkach, bo zbyt dużo lat upłynęło. Zresztą jeszcze kilka lat temu jak by mi ktoś powiedział, że zechcę mieć 3 dziecko to bym szybciej uwierzyła, że wygram milion w toto lotka ;)

Wszystko będziemy kupować, ale nie wszystko nowe. Np. fotelik z bazą kupiliśmy używany bo koszt nowego to około 1400zł. My kupiliśmy w bardzo dobrym stanie za 500zł. Z doświadczenia wiem, że niektóre rzeczy zwłaszcza te bardzo drogie jak pierwszy fotelik czy wózek 2w1 używa się max. 1-1,5 roku, a można kupić za połowę ceny w idealnym stanie. Wózek też będę kupować używany :) Lepiej później zainwestować w porządną spacerówkę typu parasolka.
    Natomiast rzeczy drobniejsze typu ubranka, pościel na pewno będą nowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 10:57

spioch lubi tę wiadomość

201710314965.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu jasne ze pamiętamy, az 32cs :-( :-( :-( i tak sobie dobrze radzisz, kibicuje mocno :-(
    Anulka ja mam jiz fure ciuszkow od znajomych, co do fotelikow i wózka mamyvjuz wybrane ale kupimy później bo moze w międzyczasie sie znaleźć cos lepszego, teraz kombinujemy z lozeczkiem bo standardowe sie nie zmieści, myslimy czy urżnąć kawalek parapetu czy kupić mniejsze łóżeczko (za rok trzeba bedzie kupić wtedy i tak wieksze)

spioch lubi tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/382238c771ad.jpg

to mój brzuszek rośnie jak szalony

Jedna z Wielu , Dobuska , spioch <3

Aniulka ale ten czas ucieka faktycznie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 11:02

Anulka0407 lubi tę wiadomość

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spioch wrote:
    Anulka a wszystko kupujecie nowe czy macie jakieś zdobycze po starszych?

Jedna z Wielu doskonale Cie rozumiem. A badal sie Twoj maz juz kiedykolwiek czy dopiero zaczynacie diagnostykę? Z ginem mam podobnie (zreszta pisalysmy o tym niedawno na priv ;-) ) w moim mieście nie ma nikogo godnego polecenia, szukalam troche na necie kogos w okolicy ale nie znalazlam wiec pojde chyba tutaj zobacze w ogole co powie. Ja sie pogodzilam po prostu czekam na cud :-*

Mąż się nie badał, ponieważ nie wiem czemu gin, gdy pytałam twierdzili , że póki nie ma odp u mnie to po co męża stresować. Nie moge uwierzyć, że tyle czasu się bujalam. Teraz już się wzięłam za badania i mój też powiedział, że pójdzie, gdy go zapytałam o to jak tym razem @ przyjdzie. Przyszła, więc patrzę gdzie , co i jak :)

Aicha, no trochę już minęło, ale się nie poddam. Gdybym ślepo nie wierzyła to pewnie szybciej by wyszło w czym problem, nie poddam się. Wierzę, że się uda.

AiCha4811 lubi tę wiadomość

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z Wielu u mnie bylo na odwrót jak byłam u gina to powiedzial ze najpierw badania męża potem ja. Wiec badania zrobilismy a ze wyszly nieciekawe to juz nie wróciłam do niego. Zabralismy sie za męża. Wyniki sie polepszyly,moze nie sa idealne ale chyba czas zabrac sie za siebie. Bardzo wazne jest jak partner wspiera i chce tez sie zbadac ;-) wiec postanowilam ze pojde w tym cyklu juz na pewno do kogokolwiek moze cos poradzi ;-) ja tez wierze ze sie uda. Mysle ze zaslugujesz na bycie mama, mam nadzieje ze to juz predzej niz dalej :-*

Kaka piękny brzusio <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 11:32

kaka470 lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu. Miło, że się odezwałaś :) Trzymam kciuki za kolejny cykl.
    Ja też bym nie czekała. Znaleźć dobrego gina od tych spraw jest naprawdę trudno. Rób wszystkie badania, po takim czasie to już nie ma na co czekać i czasu marnować.

Anulka. Wiem jak kupienie pierwszej rzeczy cieszy :)
    Ja mam już prawie wszystko. Jeszcze zostały mi rzeczy apteczne, ale mam już większość w koszyku Gemini. Jeszcze chcę dorzucić probiotyki i będę finalizować. Poza tym zostało mi do kupienia: niania i monitor oddechu, staniki i piżamy do karmienia, pieluchy jednorazowe.
    Na koniec zostawiam tylko staniki, bo czytałam, ze najlepiej kupować je w 35 tc, resztę będę teraz kupować sukcesywnie jak będzie kasa ;)

Kaka. Śliczny brzusio :)

spioch, kaka470 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spioch wrote:
    Jedna z Wielu u mnie bylo na odwrót jak byłam u gina to powiedzial ze najpierw badania męża potem ja. Wiec badania zrobilismy a ze wyszly nieciekawe to juz nie wróciłam do niego. Zabralismy sie za męża. Wyniki sie polepszyly,moze nie sa idealne ale chyba czas zabrac sie za siebie. Bardzo wazne jest jak partner wspiera i chce tez sie zbadac ;-) wiec postanowilam ze pojde w tym cyklu juz na pewno do kogokolwiek moze cos poradzi ;-) ja tez wierze ze sie uda. Mysle ze zaslugujesz na bycie mama, mam nadzieje ze to juz predzej niz dalej :-*

Tu na forum zauważyłam, że dość dużo mówi o zbadaniu pierw drugiej połówki.
    Otworzyłam oczy już.
    Nie poddaje się i walczę o rodzeństwo dla małej :*
    Wiem, że nam się uda i później my będziemy pisać co tam z brzuszkami, a raczej z lokatorami hihi

Annie1981 lubi tę wiadomość

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie tych rzeczy-drobiazgów jest mnóstwo i boję się, że o czymś zapomnę...
    Czy Ty miałaś jakąś gotową listę potrzebnych rzeczy czy sama ją układałaś?

201710314965.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ