X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW wrote:
    Zastanawiam się czy gdyby jednak okazało się że jestem w ciąży to czy muszę odstawić bromergon? Biorę go od 3 tyg bo miałam za wysoka prolaktynę. Mieszkam za granica nie mam nawet jak skonsultować tego że swoim lekarzem
    ja też miałam podwyższoną prolaktynę i brałam pół tabletki dziennie , i lekarz odstawił dopiero coś koło 12 tyg bromergon . Po cichu gratuluję i koniecznie daj znać ???? Ja gdybym była w twojej sytuacji to nie odstawiłabym tabletek tylko bym dawkę zmniejszyła

yvonneSW lubi tę wiadomość

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvonne, ja do konsultacji z lekarzem bym nie odstawiała. Są różne zdania na ten temat.

yvonneSW, kaka470 lubią tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Fruska Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-)

yvonneSW po cichu gratuluje, fajnie ze znowu sa dwie kreseczki tutaj.

AiCha fajne imie wybraliscie ;-)

Lola ja co to imion to sie jeszcze waham bo nie wiem czy ma byc Marianna czy Maria no i podoba mi sie Helenka. Nie wiem ktore mam wybrac :-(

Dobuska ja o Tobie pamietam rowniez i mocno kibicuje :-)

Pozdrowienia :*

AiCha4811, dobuska, Lola83 lubią tę wiadomość

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 20:37

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvonne sprobuj kupic normalny test apteczny. Dziewczyny chwala zazwyczaj żółty bobo test (jest tez w rossmannie). Ja polecam kasetkowe z allegro i test vitam oraz nord test. Pink test wychodzil mi zawsze sporo bledszy we wczesniejszych dniach.
    Test o czulosci 10 powinien Tobie juz cos pokazac (nawet nie z porannego moczu) jesli faktycznie sie udało.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w koncu jakiś pozytyw ! Yyvonne ja tez bralam bromergon i moj endo powiedział ze jak beta z krwi wyjdzie pozytywna to odstawic bromka, ja bralam 2 tabl i odstawilam zaraz po pozytywnym teście. Yyvonne jesli tylko możesz lec na bete, bedziesz miala jasność.
    Jeejku no te emocje sa niesamowite.
    Niemniej emocje zwiazane z samą ciążą tez są duże.
    Lola ciesze sie ze z Piotrusiem juz dobrze i diagnoza byla zbyt pochopna.
    Co do lekarza to nie znalazlam na nfz takiego któremu ufam poza tym przerazaja mnie kolejki i brak szybkiego kontaktu gdy coś sie dzieje. Za moją gin płace 130 zl.

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie. Wyniki badania histo pat tylko potwierdziły, że byla ciaza. Wczoraj minęły równo 2 m-ce od zabiegu. Na moje początkowe pytanie kiedy mozemy sie starac uslyszalam, ze wlasciwie od pazdziernika, ze niby nawet 6 m-cy przerwy zalecaja niektorzy ginekolodzy, ale sa tez tacy, ktorzy twierdza, ze juz po pierwszej @ mozna, bo poziom hormonow wciaz jest wyzszy, a to sprzyja utrzymaniu ciazy. Troche mnie zmartwwila poczatkowo mowiac, ze 6 m-cy, tym bardziej, ze w szpitalu mowila mi o 3 cyklach. Zrobila mi cytologie przy okazji i usg. Po usg powiedziala, ze właściwie wszystko bardzo ladnie wyglada, brak torbieli, krwiaczkow, zadnej nadzerki wiec z medycznego punktu widzenia organizm doszedl do siebie. Ba! Nawet mialam wg niej piekna owulacje niedawno bo jest cialko zółte :) i gdy zapytalam z usmiechem czy w takim razie jak jest ok to możemy brac sie do roboty to odpowiedziala, ze mozemy wykorzystywać najblizszy urlop ;) tak na dobra sprawe nikt nie moze dac mi gwarancji, że historia się nie powtorzy.
    Stwierdzilismy z mezem, ze chyba jeszcze przepisowo jeden pelny cykl poczekamy (czyli łącznie 3 cykle) i od wrzesnia startujemy.
    Dostalam skierowanie na tsh, toxoplazmoze i cytomegalie.
    Muszę wierzyć, ze o ile nastepnym razem się uda wszystko będzie dobrze, a te poronienie było tylko bardzo przykrym przypadkiem.

Anulka0407, AiCha4811 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce za długo czekac, bo nie chce za duzej roznicy miedzy dziecmi, nie mam przeciez gwarancji, ze szybko uda sie zajsc w kolejna ciaze, a poza tym moj wiek tez nie juz taki młody.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Za mną intensywny weekend wiec nie mialam czasu do was zajrzeć ;-)

Lola ciesze sie ze diagnoza okazala sie pomyłką. Moja kuzynka urodzila córcie z rozszczepem wargi, przeszła dwie operacje ale jest śliczną i mądrą dziewczynką.

Mi z imion podobają się Hania, Martyna, Asia ale za to żadne imie męskie mi nie podchodzi. Albo mam z kims złe skojarzenia albo imie nie takie...

Yvonne lec na bete, będzie wszystko pewne. Trzymam kciuki.

Agulineczka musi być dobrze :-)

Ja w końcu podjelam decyzję, w czwartek ide do ginekologa. Mam nadzieję że cos pomoże :-)

• yvonneSW Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

spioch lubi tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i zapomnialam dodac Annie pamiętam jak kiedys pisalas o powrocie! Super wiadomość, trzymam kciuki żeby wypalilo!

Moze niektore pamiętają jak pisalam wam o możliwości kupna domu? Od dwóch miesięcy jest nasz ;-) dużo pracy przed nami ale marzenia sie spełniają ;-)

Annie1981, Lola83, kaka470, Anulka0407, Lady Savage, Jedna_z_Wielu, AiCha4811 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! U Was też tak gorąco? Chyba zwariuję...

Spioch gratuluję!!!!!!

yvonne koniecznie zrób drugi test!

spioch lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW. A czemu nie zrobiłaś tego testu clearblue? Jeżeli dziś jest 14dpo to może nawet z nie porannego moczu wyjdzie. Zrób koniecznie i nie trzymaj nas w niepewności ;) Ja to niecierpliwa jestem, jak zobaczyłam bladą kreseczkę to zrobiłam dodatkowo kilka innych „lepszych” testów, łącznie z owulacyjnym ;)
    Ja też mieszkam za granicą i nie było możliwości zrobienia bety, dlatego kupiłam clearblue, który pokazuje tygodnie ciąży. Myślę, że on wykrywa stężenie HCG podobnie jak beta. Może u Ciebie też jest taki test do kupienia? Zdradzisz gdzie mieszkasz?
    Test wygląda tak:
    r22f5f.jpg

Agulineczka. Cieszę się, że Twój organizm doszedł już do siebie i nawet miałaś piękną owulację :) Ja też za długo bym nie czekała. Niektórzy mówią, że jak organizm nie jest na ciążę gotowy to po prostu jej nie będzie. Nie wiem czy jest jakieś inne ryzyko ewentualnego zbyt szybkiego zajścia w takiej sytuacji.

Spioch. Super, że idziesz do gina. Daj znać jak wizyta :) I gratuluję zakupu domu, to jest bardzo ważne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 11:30

agulineczka lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruska wrote:
    Czesc :-)

yvonneSW po cichu gratuluje, fajnie ze znowu sa dwie kreseczki tutaj.

AiCha fajne imie wybraliscie ;-)

Lola ja co to imion to sie jeszcze waham bo nie wiem czy ma byc Marianna czy Maria no i podoba mi sie Helenka. Nie wiem ktore mam wybrac :-(

Dobuska ja o Tobie pamietam rowniez i mocno kibicuje :-)

Pozdrowienia :*

Nie musze chyba mowic, ktore z wymienionych podoba mi sie najbardziej ;) Helena to imie o jakim zawsze marzylam i jest dla mnie idealne :) gdyby byla corka chcialam Klare, ale pewnie bym odpuscila po Lewandowskich... na Marianne juz meza namawialam, ale z Marianny zrobil sie Piotr i dupa :P

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spioch gratulacje!! tez juz powoli chorujemy na dom, na razie jest dzialka :P Ale przeraza mnie budowa...

spioch lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW. Ja ten clearblue zrobiłam 14 dpo. Pokazał "Preagnant 1-2" i dopiero wtedy mąż mi uwierzył, że jestem w ciąży, bo w te blade kreski nie chciał wierzyć ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvonne rób test i nie trzymaj nas w niepewności :)

Annie jak mam dokładnie takie samo zdanie. Skoro z medycznego punktu widzenia jest wszystko ok, to organizm sam będzie wiedział czy jest gotowy na następną ciążę czy nie. Tak jak przy karmieniu piersią. Jedne kobiety zachodzą bez problemu karmiąc i to nawet nie mając jeszcze normalnych miesiączek, a są takie, które dopiero po odstawieniu całkowitym dziecka od piersi zachodzą w kolejną ciążę.

Ja cąły czas piję INOFEM, łykam femibion, mam jeszcze zioła ojca Sroki (poki co ich nie piję), łykam magnez i witaminę D3. Męża też suplementuję witaminami dla mężczyzn i dodatkowo kwasem foliowym. Przygotowani będziemy, ale kto tam wie ile potrwa nam oczekiwanie na wymarzone II kreski.

Annie1981, spioch lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpioch gratuluję kupna domu.
    U nas w tym roku miną 3 lata odkąd mieszkamy w domu. Kupowaliśmy działkę i się budowaliśmy. Nie było łatwo, ale się udało :) Lola Wam też się uda, tyle, że zdaję sobie sprawę, że z dwójką dzieci będzie ciężej. Ale warto...

Lola83, spioch lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami

U mnie dzisiaj studniówka :)

Upał daje czadu... nie da się wyjść na dwór... na termometrze w cieniu 35stC

YvonneSW trzymam kciuki za kolejny pozytyw :)

Agulineczka super że organizm już doszedł do siebie :) teraz trzeba działać :) Będzie dobrze!

Dobuska mocno kibicuję

agulineczka, Annie1981, Lady Savage, dobuska, spioch lubią tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ