Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mi_lejdi (nie) Dziękuję
Wyczytałam, że rzadko się zdarza, aby za pierwszym razem zareagował organizm, więc staram się nie nastawiać, choć wiadomo, że ciężko :*
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Jedna z wielu najwazniejsze zeby nie zareagował zle tylko cokokwiek pomogl :-* ale podobno wielu parom w drugim cyklu z clo się udaje ale wiadomo ze czynników jest mase. Zycze zeby poszlo wam jak najszybciej tak jak każdej innej staraczce.
Ostatnio jestem rozdarta bo moja najlepsza przyjaciółka została jedna ostatnia z naszej grupki ktora nie dość ze nie jest w ciąży to nawet nie ma z kim sie o nią starać a niestety jej czas jest bardzo ograniczony w staraniach z powodu stanu zdrowia jak dzielic z nią radosci kopniakow kiedy ona tak jak ja od wczensych lat pragnie dziecka a nie ma jak i z kim tak bardzo chce jej pomóc, dziewczyna jest bardzo zgrabna, filigranowa, delikatna, kochana, tak oddana ze szok, bardzo ładna, jakim cudem nie trafia na fajnego faceta, poprzedni facet ja zdradzal pod samym jej nosem bo tak bardzo mu ufala
Annie kolejne badanie moczu zrobię za tydzień dopiero, mam nadzieję ze tam sie nic utajonego nie rozwija, objawy zapalenia przeszły mi wczoraj popołudniu, dzis czuje sie calkiem dobrze, biore fitolizyne, pije wode jest ok.
Mi lejdi kochana dziękuję ze pytasz, tak jak powyzej juz jest ok. Teraz czuje sie dobrze na szczęście, a Ty jak tam, mdłości lekkie czy zaczynają utrudniać? Komus juz mowiliscie ? Jak tam maz? Podekscytowany? -
AiCha. Przykra sprawa z Twoją przyjaciółką? Czy ona rozważa samotne macierzyństwo? Ja nie wiem na co bym się zdecydowała w takiej sytuacji, ale na pewno bym się nad tym zastanawiała, skoro ona może stracić swoją szansę na całe życie.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Jedna z Wielu ja dzisiaj mam ostatni dzień brania CLO, kiedy masz monitoring? Ja we wtorek idę.
Mocno trzymam kciuki! Z tego co ja czytałam to ja jestem troche rzadkością, że tylko wielka CLO na mnie działa.
Ja wczoraj mialam jakieś załamanie, to wszystko to jedna wielka sinusoida. Jutro wyjeżdzam na kilka dni więc będę z meżem pracować na urlopie w górach i tam stworzymy nowe życie:D.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 07:34
-
Dobuska. Dzisiaj masz ten monitoring?
Załamania się zdarzają, to całkowicie normalne. Ważne, że dalej wierzysz Owocnej pracy w górach
MiLejdi. Twoja wizyta już jutro! Powodzenia, już się nie mogę doczekaćmi_lejdi lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
dobuska monitoring pierwszy mam 01.09 to będzie 11 dc.
Trzymam mocno kciuki za Twoją wizytę Jaką masz dawkę ?
Myślę, że załamania w naszej sytuacji zdarzają się dość często, ale wierzę, że już nie długo słońce zaświeci dla Nas tylko na niebie
Mówisz "górskie życie " w takim razie owocnych
mi_lejdi to już jutro wizyta, ale super
Aicha jak Annie napisała, przykra sprawa z tą przyjaciółką ; (
Co do clo to może zareagować źle ? No to pięknie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 09:47
mi_lejdi lubi tę wiadomość
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
Jedna z wielu rzadko sie to zdarza ale niestety może, nie poinformował Cie gin o wszystkich za i przeciw ? Generalnie wierze ze bedzie dobrze ale gdybys czula że mocno jajnik lub oba bolą, sa tkliwe, bolą gdy wstajesz i chodzisz lub pulsuja to dzwon do gina ale jesli tylko standardowo kluje jak na owu to tylko sie cieszyć. Badz dobrej myśli bo wielu parom pomaga ale tez obserwuj swoj organizm.
Annie moja psiapsia jest dosyc zdesperowana, bardzo ją boli myśl o dawcy i samotnym macierzyństwie ale myślę gdyby sie okazało ze to ostatni momemt to zgodzila by sie na to.
Dobuska kibicuje monitoringu i owocnych serduszek
Mi lejdi ! Czekam jutro na zdjecie serduszka !! To wyjątkowy dzien jutro dla mnie wiec myślę ze dla Ciebei też taki bedziemi_lejdi, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
-
AiCha4811 wrote:Jedna z wielu rzadko sie to zdarza ale niestety może, nie poinformował Cie gin o wszystkich za i przeciw ? Generalnie wierze ze bedzie dobrze ale gdybys czula że mocno jajnik lub oba bolą, sa tkliwe, bolą gdy wstajesz i chodzisz lub pulsuja to dzwon do gina ale jesli tylko standardowo kluje jak na owu to tylko sie cieszyć. Badz dobrej myśli bo wielu parom pomaga ale tez obserwuj swoj organizm.
Już wczoraj je czułam (8dc), w piątek się okaże, czy znów czuję pomimo braku owu. Lekarz nic nie mówił, po za tym, że spróbujemy z tym. Ogólnie mało mówi, ale wydaje mi się, że to co ważne,tak. Pewnie wypyta na monitoringu o samopoczucie po tym. Dzięki za odpowiedźHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze wizyty
mi_lejdi lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki, dołączam razem z moją fasolką
W sobotę i niedzielę dwa testy pozytywne, beta z poniedziałku 347,41mlU, wizyta u gin już była, kolejna za 3tyg
Dziś byłam na powtórce bety, czekam na wyniki
Termin na 9 maja 2018Jedna_z_Wielu, Lady Savage, kaka470, Anulka0407 lubią tę wiadomość
-
Feeva wrote:Cześć dziewczynki, dołączam razem z moją fasolką
W sobotę i niedzielę dwa testy pozytywne, beta z poniedziałku 347,41mlU, wizyta u gin już była, kolejna za 3tyg
Dziś byłam na powtórce bety, czekam na wyniki
Termin na 9 maja 2018
GratulujęFeeva lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
zapomniałam powiedzieć że nastepną wizytę mam 20 wrzesnia.
Jeszcze wracając do tej mojej przyjaciółki to mamy z mężem przyjaciela który jest wychowany w wartosciach, jest fajnym facetem, byl strasznym dzieciakiem ale nieudany zwiazek i spory czas w samotnosci mysle poukładał mu w głowie, on sam ona sama, ja staje na uszach zeby dawac im okazje do spotkan bo mieszkaja daleko od siebie a poznali sie na naszym slubie byli swiadkami wiec piekny poczatek :p ona wtedy byla z innym , on mi powiedzial ze jest faaajna i szkoda ze zajeta. Nie wiem czy on sie jej podoba, bo wiem ze musi facet jej sie podobac tak zewnetrznie zeby cos moglo z tego byc, przyajciel brzydki nie jest, ma bardzo ciekawe oczy i jest wysportowany. Ech :p tak bym chciała zeby sie zeszli, on marzy o rodzinie, o slubie, ona tak samo, ludzie skręca mnie , chyba musze jakos sie bardziej postarać jako swatka :p
Mi lejdi o której ta wizyta ? ja juz od rana tu wchodze
witaj Feeva, skąd przybywasz? podczytywałaś nas wczesniej ? niestety nie kojarze twojego nicka. Opowiedz coś o sobie, ktora to ciąża, ile sie staraliscieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 14:17
-
Hej dziewczyny
zapomniałam powiedzieć że nastepną wizytę mam 20 wrzesnia.
Jeszcze wracając do tej mojej przyjaciółki to mamy z mężem przyjaciela który jest wychowany w wartosciach, jest fajnym facetem, byl strasznym dzieciakiem ale nieudany zwiazek i spory czas w samotnosci mysle poukładał mu w głowie, on sam ona sama, ja staje na uszach zeby dawac im okazje do spotkan bo mieszkaja daleko od siebie a poznali sie na naszym slubie byli swiadkami wiec piekny poczatek :p ona wtedy byla z innym , on mi powiedzial ze jest faaajna i szkoda ze zajeta. Nie wiem czy on sie jej podoba, bo wiem ze musi facet jej sie podobac tak zewnetrznie zeby cos moglo z tego byc, przyajciel brzydki nie jest, ma bardzo ciekawe oczy i jest wysportowany. Ech :p tak bym chciała zeby sie zeszli, on marzy o rodzinie, o slubie, ona tak samo, ludzie skręca mnie , chyba musze jakos sie bardziej postarać jako swatka :p
Mi lejdi o której ta wizyta ? ja juz od rana tu wchodze
witaj Feeva, skąd przybywasz? podczytywałaś nas wczesniej ?, niestety nie kojarze twojego nicka. Opowiedz coś o sobie, ktora to ciąża, ile sie staralisciemi_lejdi lubi tę wiadomość
-
AiCha4811 wrote:
witaj Feeva, skąd przybywasz? podczytywałaś nas wczesniej ?, niestety nie kojarze twojego nicka. Opowiedz coś o sobie, ktora to ciąża, ile sie staraliscie
Hej, hej
Jestem z mazowieckiego, spod WWY. Podczytawałam, ale się nie udzielałam jeszcze
Ciąża moja pierwsza, wyproszona po roku, jeszcze nie mężatka, ale zaręczona 23-latka Staraliśmy się od lipca, czyli już drugi cykl szczęśliwy, a byłam pewna, że się nie uda. A tu niespodzianka
AiCha4811 lubi tę wiadomość
-
Hej, wizytę miałam o 14.15, mąż wziął wolne i poszliśmy na miasto coś zjeść wbrew moim nudnościom
Fasolek tudzież fasolinka ma się dobrze, ma 9 mm i pięknie bijące serduszko
Gin, mimo że wie czym się zajmuję, wszystko wyjaśniła, opowiedziała dokładnie jakie etapy mnie czekają, jakie badanie dodatkowe warto robić i kiedy. Świetna jak zawsze.
Była też zadowolona, że mam mdłości i tak bardzo drażnią mnie zapachy, bo jest to czynnik pozytywny rokowniczo. Będę to sobie powtarzać w gorszych momentach
Dzięki za kciuki! Jestem szczęśliwa
(i jeszcze ciekawostka moja gin nie włączała dopplera, bo jak twierdzi niczemu nie służy poza efektom dźwiękowym na tym etapie, a tylko rozgrzewa tkanki zarodka, co jest niewskazane na etapie organogenezy i nie powinno się tego robić)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8df81aa79e8.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/95d255066e09.jpgagulineczka, AiCha4811, kaka470, Feeva, Lady Savage, delilah11, dobuska lubią tę wiadomość
14.04.2018 Théo