X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi (nie) Dziękuję :D

Wyczytałam, że rzadko się zdarza, aby za pierwszym razem zareagował organizm, więc staram się nie nastawiać, choć wiadomo, że ciężko :*

<3

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu najwazniejsze zeby nie zareagował zle tylko cokokwiek pomogl :-* ale podobno wielu parom w drugim cyklu z clo się udaje ale wiadomo ze czynników jest mase. Zycze zeby poszlo wam jak najszybciej tak jak każdej innej staraczce.
    Ostatnio jestem rozdarta bo moja najlepsza przyjaciółka została jedna ostatnia z naszej grupki ktora nie dość ze nie jest w ciąży to nawet nie ma z kim sie o nią starać a niestety jej czas jest bardzo ograniczony w staraniach z powodu stanu zdrowia :-( jak dzielic z nią radosci kopniakow kiedy ona tak jak ja od wczensych lat pragnie dziecka a nie ma jak i z kim :-( :-( :-( :-( :-( tak bardzo chce jej pomóc, dziewczyna jest bardzo zgrabna, filigranowa, delikatna, kochana, tak oddana ze szok, bardzo ładna, jakim cudem nie trafia na fajnego faceta, poprzedni facet ja zdradzal pod samym jej nosem bo tak bardzo mu ufala :-(
    Annie kolejne badanie moczu zrobię za tydzień dopiero, mam nadzieję ze tam sie nic utajonego nie rozwija, objawy zapalenia przeszły mi wczoraj popołudniu, dzis czuje sie calkiem dobrze, biore fitolizyne, pije wode jest ok.
    Mi lejdi kochana dziękuję ze pytasz, tak jak powyzej juz jest ok. Teraz czuje sie dobrze na szczęście, a Ty jak tam, mdłości lekkie czy zaczynają utrudniać? Komus juz mowiliscie ? Jak tam maz? Podekscytowany?

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Przykra sprawa z Twoją przyjaciółką? Czy ona rozważa samotne macierzyństwo? Ja nie wiem na co bym się zdecydowała w takiej sytuacji, ale na pewno bym się nad tym zastanawiała, skoro ona może stracić swoją szansę na całe życie.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z Wielu ja dzisiaj mam ostatni dzień brania CLO, kiedy masz monitoring? Ja we wtorek idę.
    Mocno trzymam kciuki! Z tego co ja czytałam to ja jestem troche rzadkością, że tylko wielka CLO na mnie działa. :)

Ja wczoraj mialam jakieś załamanie, to wszystko to jedna wielka sinusoida. Jutro wyjeżdzam na kilka dni więc będę z meżem pracować na urlopie w górach i tam stworzymy nowe życie:D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 07:34

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska. Dzisiaj masz ten monitoring?
    Załamania się zdarzają, to całkowicie normalne. Ważne, że dalej wierzysz :) Owocnej pracy w górach :)

MiLejdi. Twoja wizyta już jutro! Powodzenia, już się nie mogę doczekać :)

mi_lejdi lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska monitoring pierwszy mam 01.09 to będzie 11 dc.

Trzymam mocno kciuki za Twoją wizytę :) Jaką masz dawkę ?
    Myślę, że załamania w naszej sytuacji zdarzają się dość często, ale wierzę, że już nie długo słońce zaświeci dla Nas tylko na niebie <3

Mówisz "górskie życie " :D w takim razie owocnych <3

mi_lejdi to już jutro wizyta, ale super :D

Aicha jak Annie napisała, przykra sprawa z tą przyjaciółką ; (
    Co do clo to może zareagować źle ? No to pięknie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 09:47

Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    wallbash.gifdown.gif
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu rzadko sie to zdarza ale niestety może, nie poinformował Cie gin o wszystkich za i przeciw ? Generalnie wierze ze bedzie dobrze ale gdybys czula że mocno jajnik lub oba bolą, sa tkliwe, bolą gdy wstajesz i chodzisz lub pulsuja to dzwon do gina ale jesli tylko standardowo kluje jak na owu to tylko sie cieszyć. Badz dobrej myśli bo wielu parom pomaga ale tez obserwuj swoj organizm.

Annie moja psiapsia jest dosyc zdesperowana, bardzo ją boli myśl o dawcy i samotnym macierzyństwie ale myślę gdyby sie okazało ze to ostatni momemt to zgodzila by sie na to.
    Dobuska kibicuje monitoringu i owocnych serduszek
    Mi lejdi ! Czekam jutro na zdjecie serduszka <3 !! To wyjątkowy dzien jutro dla mnie wiec myślę ze dla Ciebei też taki bedzie :-) :-) :-)

mi_lejdi, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lejdi wpadłam tylko napisać, że trzymam kciuki za jutro! <3

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lejdi powodzenia na wizycie <3

Ja chyba ostatnio zapomniałam dodać że wizytę mam na jutro :-)

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiLejdi. Trzymam kciuki i czekam na fotkę :)

Kaka. Dopisałam Twoją wizytę.

mi_lejdi, kaka470 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    Jedna z wielu rzadko sie to zdarza ale niestety może, nie poinformował Cie gin o wszystkich za i przeciw ? Generalnie wierze ze bedzie dobrze ale gdybys czula że mocno jajnik lub oba bolą, sa tkliwe, bolą gdy wstajesz i chodzisz lub pulsuja to dzwon do gina ale jesli tylko standardowo kluje jak na owu to tylko sie cieszyć. Badz dobrej myśli bo wielu parom pomaga ale tez obserwuj swoj organizm.

Już wczoraj je czułam (8dc), w piątek się okaże, czy znów czuję pomimo braku owu. Lekarz nic nie mówił, po za tym, że spróbujemy z tym. Ogólnie mało mówi, ale wydaje mi się, że to co ważne,tak. Pewnie wypyta na monitoringu o samopoczucie po tym. Dzięki za odpowiedź <3

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze wizyty <3

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lejdi powodzenia! Czekamy na dobre wiesci.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, dołączam razem z moją fasolką :)
    W sobotę i niedzielę dwa testy pozytywne, beta z poniedziałku 347,41mlU, wizyta u gin już była, kolejna za 3tyg :)
    Dziś byłam na powtórce bety, czekam na wyniki :)
    Termin na 9 maja 2018 <3

Jedna_z_Wielu, Lady Savage, kaka470, Anulka0407 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Cześć dziewczynki, dołączam razem z moją fasolką :)
    W sobotę i niedzielę dwa testy pozytywne, beta z poniedziałku 347,41mlU, wizyta u gin już była, kolejna za 3tyg :)
    Dziś byłam na powtórce bety, czekam na wyniki :)
    Termin na 9 maja 2018 <3

Gratuluję :)

Feeva lubi tę wiadomość

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    zapomniałam powiedzieć że nastepną wizytę mam 20 wrzesnia.
    Jeszcze wracając do tej mojej przyjaciółki to mamy z mężem przyjaciela który jest wychowany w wartosciach, jest fajnym facetem, byl strasznym dzieciakiem ale nieudany zwiazek i spory czas w samotnosci mysle poukładał mu w głowie, on sam ona sama, ja staje na uszach zeby dawac im okazje do spotkan bo mieszkaja daleko od siebie a poznali sie na naszym slubie byli swiadkami wiec piekny poczatek :p ona wtedy byla z innym , on mi powiedzial ze jest faaajna i szkoda ze zajeta. Nie wiem czy on sie jej podoba, bo wiem ze musi facet jej sie podobac tak zewnetrznie zeby cos moglo z tego byc, przyajciel brzydki nie jest, ma bardzo ciekawe oczy i jest wysportowany. Ech :p tak bym chciała zeby sie zeszli, on marzy o rodzinie, o slubie, ona tak samo, ludzie :P :P :P skręca mnie , chyba musze jakos sie bardziej postarać jako swatka :p

Mi lejdi o której ta wizyta ? ja juz od rana tu wchodze :P

witaj Feeva, skąd przybywasz? podczytywałaś nas wczesniej ? niestety nie kojarze twojego nicka. Opowiedz coś o sobie, ktora to ciąża, ile sie staraliscie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 14:17

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    zapomniałam powiedzieć że nastepną wizytę mam 20 wrzesnia.
    Jeszcze wracając do tej mojej przyjaciółki to mamy z mężem przyjaciela który jest wychowany w wartosciach, jest fajnym facetem, byl strasznym dzieciakiem ale nieudany zwiazek i spory czas w samotnosci mysle poukładał mu w głowie, on sam ona sama, ja staje na uszach zeby dawac im okazje do spotkan bo mieszkaja daleko od siebie a poznali sie na naszym slubie byli swiadkami wiec piekny poczatek :p ona wtedy byla z innym , on mi powiedzial ze jest faaajna i szkoda ze zajeta. Nie wiem czy on sie jej podoba, bo wiem ze musi facet jej sie podobac tak zewnetrznie zeby cos moglo z tego byc, przyajciel brzydki nie jest, ma bardzo ciekawe oczy i jest wysportowany. Ech :p tak bym chciała zeby sie zeszli, on marzy o rodzinie, o slubie, ona tak samo, ludzie :P :P :P skręca mnie , chyba musze jakos sie bardziej postarać jako swatka :p

Mi lejdi o której ta wizyta ? ja juz od rana tu wchodze :P

witaj Feeva, skąd przybywasz? podczytywałaś nas wczesniej ?, niestety nie kojarze twojego nicka. Opowiedz coś o sobie, ktora to ciąża, ile sie staraliscie

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Lejdi ja czekam rowniez!!!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:

witaj Feeva, skąd przybywasz? podczytywałaś nas wczesniej ?, niestety nie kojarze twojego nicka. Opowiedz coś o sobie, ktora to ciąża, ile sie staraliscie

Hej, hej :)
    Jestem z mazowieckiego, spod WWY. Podczytawałam, ale się nie udzielałam jeszcze :)
    Ciąża moja pierwsza, wyproszona po roku, jeszcze nie mężatka, ale zaręczona 23-latka :) Staraliśmy się od lipca, czyli już drugi cykl szczęśliwy, a byłam pewna, że się nie uda. A tu niespodzianka :)

AiCha4811 lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wizytę miałam o 14.15, mąż wziął wolne i poszliśmy na miasto coś zjeść wbrew moim nudnościom ;)

Fasolek tudzież fasolinka ma się dobrze, ma 9 mm i pięknie bijące serduszko <3
    Gin, mimo że wie czym się zajmuję, wszystko wyjaśniła, opowiedziała dokładnie jakie etapy mnie czekają, jakie badanie dodatkowe warto robić i kiedy. Świetna jak zawsze.

Była też zadowolona, że mam mdłości i tak bardzo drażnią mnie zapachy, bo jest to czynnik pozytywny rokowniczo. Będę to sobie powtarzać w gorszych momentach :P

Dzięki za kciuki! :) Jestem szczęśliwa :)

(i jeszcze ciekawostka moja gin nie włączała dopplera, bo jak twierdzi niczemu nie służy poza efektom dźwiękowym na tym etapie, a tylko rozgrzewa tkanki zarodka, co jest niewskazane na etapie organogenezy i nie powinno się tego robić)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8df81aa79e8.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/95d255066e09.jpg

agulineczka, AiCha4811, kaka470, Feeva, Lady Savage, delilah11, dobuska lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ