X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Właśnie z tatą miałam nieciekawe relacje, ciężkie dzieciństwo i sporo żalu. Dlatego nie wiedziałam co mam myśleć o tej dacie. Koleżanka jednak powiedziała mi, że pewnie tata chciał naprawić błędy, podarować mi Emilkę tego dnia, żeby ta data nie kojarzyła mi się ze śmiercią kogoś, przez kogo miałam ciężkie życie. Ja nie jestem aż tak wierząca, ale ta teoria mi się podoba :)
    Super, że masz już tyle rzeczy z wyprawki. Wrzuć jakieś fotki :)

Lady Savage. Gratuluję 27 tygodnia :)

Fruska. Jak się czujesz? Masz skończoną wyprawkę? Jesteś zaraz po mnie ;)

Evve. Co u Ciebie? Wpadasz do nas czasami?

AiCha4811 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam w 35 tyg!!

Annie piekna data ten 15 wrzesien! 15tego moja ciaza bedzie donoszona i nie mam nic przeciwko rodzic z Toba ;) Chcialabym bardzo urodzic we wrzesniu, juz jedno dziecko urodzilam w listopadzie, nie chce drugiego rodzic w kolejnym pieknym miesiacu pazdzierniku!

Aicha niezle Wam idzie z wyprawka! Ja sobie wlasnie uswiadomilam, ze nie mam pieluch dla Piotrusia :P

Annie1981, kaka470, AiCha4811 lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83. Gratuluję 35 tc :)
    Oprócz pieluch już wszystko masz?

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mamy juz sporo ponieważ nie lubie wybierać waznych rzeczy takich jak wozek na szybko i mam skłonności do wielkrotnego analizowania plusów i minusów, chcialam mieć dużo czasu wiec zaczęłam rozeznanie wyprawkowe niedlugo po pozytywnym teście :-P Annie wrzucę fotki wieczorem :-) poki co moge wrzucić fabryczne fotki tego co Zamówilismy bo odbiór dopiero za miesiąc
    Wozek
    https://goo.gl/images/86Ce2o
    https://goo.gl/images/54Cq2T

Fotelik https://goo.gl/images/bNg5ms

Gratuluje dziewczyny dobicia kolejnych tygodni, u mnie juz 23 sie zaczął

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 13:27

Annie1981, Lady Savage, mi_lejdi lubią tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie, piękna data. Jeszcze chwila i Emilka będzie na świecie <3 :)

Dziewczyny, gratuluję rozpoczętych nowych tygodni :)

Mi lejdi, też czekam na tę Twoją wizytę i wiem, że wszystko MUSI być dobrze :)

Aicha, fajny ten wózek wizualnie, a można wiedzieć jaka cena?
    My chyba zdecydowaliśmy się na Roan Bass Soft 2w1, ale będziemy zamawiać dopiero w listopadzie :)

mi_lejdi, Annie1981 lubią tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą bardzo plecy i brzuch czasami jak na @ :( wiem, że wszystko tam rośnie, ale bardzooo tego nie lubię...

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Lola83. Gratuluję 35 tc :)
    Oprócz pieluch już wszystko masz?

raczej mam wiekszosc. Jeszcze staniki do karmienia i z jedna koszule do karmienia. Musimy zrobic male przemeblowanie w sypialni. Ale to bedziemy robic na poczatku wrzesnia.

Muszcze jeszcze podszorowac gondole, bo w paru miejscach jest przybrudzona. Ja mialam wiele rzeczy po corce wiec i zakupow bylo mniej. Jakos jestem teraz mniej zorganizowana i chyba tez niestety nie az tak zajarana tymi wszystkimi rzeczami. Raczej sie denerwuje ile to jest gratow!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:

Aicha, fajny ten wózek wizualnie, a można wiedzieć jaka cena?
    My chyba zdecydowaliśmy się na Roan Bass Soft 2w1, ale będziemy zamawiać dopiero w listopadzie :)
    Placimy za niego 2100 w sklepie stacjonarnym, co do zamawiania to dowiedz sie w sklepie lub u producenta ile sie czeka bo nam przedstawiciel handlowy powiedział ze zazwyczaj 4-6 tygodni ale maja coraz wiecej zamowien wiec do grudnia moze sie nieco wydluzyc czas oczekiwania wiec wolelismy zamówić wczesniej zeby stal niz potem czekac z noworodkiem az przyjdzie wózek, chce go tez odpakowac nieco wcześniej żeby miec czas na ewentualna reklamacje czy po prostu wywietrzenie zapachów produkcyjnych ktora jak wiadomo na początku sa intensywne.

Wrzucam wam poleczki przygotowane dla Leosia, te wstretne wory to zapakowane ciuszki :-P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c24bb652a747.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc0d805479d0.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/74bb2e8aa90a.jpg
    Kącik dla małego, lozeczko bez szału, nie chcielismy jakos mocno w nie inwestować, planuje jeszcze literki z imieniem
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3a9814528c1.jpg

Lady Savage, mi_lejdi, Annie1981, Anulka0407 lubią tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aicha Ty już przygotowujesz pokoik, wooow, ja oprócz ciuszków po Zuzi i kilku nowych xD nic nie mam.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie to ja sobie zapisuję w kalendarz tę date!!!:D
    Jeśli chodzi o datę to nie dowiesz się jak to się stało, może zwykły przypadek, ale ta teoria z tatą jest super. Na pewno będzie Tobie łatwiej.

Aicha jakie to piękne wszystko <3

Aicha przesłała mi dzisiaj CLO, jak wyjęłam z opakowania kartkę z miłymi słowami od niej, to sie popłakałam. Nie wiem czy jest to zwiazane z treścią, czy po prostu tym, że jedna z moich "internetowych przyjaciółek" okazała się być prawdziwym człowiekiem, niestety gdzieś daleko ode mnie, ale jest. :)

Dlatego dziękuję każdej za wsparcie!!!!! <3<3 Mam nadzieję, ze to już mój ostatni CLO.

Aicha <3<3<3<3<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 22:24

Lady Savage, mi_lejdi, Annie1981, AiCha4811 lubią tę wiadomość

• Fruska Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochaniutkie <3

Annie strasznie ci zazdroszcze ze juz znasz termin rozwiazania :-( mi juz jest tak źle i jeszcze musze czekac kiedy sie samo rozkreci. Dobija mnie to. Moglabym juz jutro rodzic chociaz dobija mnie mysl o tym bólu :-(

Tak w ogóle witam sie w 37 tc i mam napisane że jest to ciąża donoszona. Niech juz wyłazi tten szkrab.
    Brzuch mi przeszkadza we wszystkim. Nawet jak synek mi siedzi na kolanach to mi cieżko. Sprzatanie resztek jedzenia z podlogi po nim to udreka... wiem wiem musze troche ponarzekac. Pewnie z dwójka nie bedzie lepiej :-P

Aicha gratuluje wyprawki, fajnie ze masz juz tyle rzeczy dla Leośka :-)
    Ja mam zakupione te same pieluszki dla małej. Musze wyczyscic łozeczko dla malej bo jeszcze spi w nim jej brat, ale na dniach przenosi sie do wiekszego łożka. Musze podniesc dno łóżka i wyszorowac. Ciuszki juz jakies poprane mam do szpitala jak bede wychodzic. Za dużo nie kupowalam rzeczy dla małej bo mam po starszaku. Nawet maltan mi został ale musze zobaczyc czy jeszcze ważny jest. Kupilam tylko kapturki nowe na sutki w razie kryzysu jak bedzie bolec i smoczka w razie czego.

Annie ty juz bedziesz tulic mała przy sobie a ja bede jak pingwin z brzuchem łazic jeszcze pewnie :-(

Dobuska buziakii :***

Całuski dla Was wszystkich kochane :-)

AiCha4811 lubi tę wiadomość

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruska :P Ty nie narzekaj :P bo do 15 września kupę czasu, jeszcze sie zdązysz wcisnać w kolejkę xD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Fruska, nigdy nic nie wiadomo ;) Ciąża donoszona to wszystko może się zdarzyć :) Chociaż tak na prawdę donoszona jest 37+0, Belly trochę przyspiesza.

Później też Wam wkleję mój kącik dla Emilki :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Fruska Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie wydawało ze 37+0 to donoszona. Zdziwiłam sie ze na belly tak jest napisane. Musze sie wcisnac w kolejke nie ma bata. Za tydzien zabieram sie za ostre sprzatanie :-P

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm u mnie w belly informacja, ze ciaza donoszona jest w kalendarzu na 37+0, bo faktycznie wtedy jest donoszona. Ja tu sie szykuje na przedwczesny porod, a jeszcze bede chodzic z brzuchem do polowy pazdziernika ;) chociaz lekarz mowila, ze scenariusze porodowe lubia sie powtarzac.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak oto dzieki Waszej motywacji i ciazowej bezsennosci zamowilam 5 (!) stanikow do karmienia i jeszcze jedna koszule. Koszul tez mam juz z 5, ale dwie sa dosyc male wiec musialabym szybko pogubic kilogramy ;)

Takim sposobem brakuje mi juz tylko pieluch i musze cos do podlozenia pod przescieradlo wymyslic i junior moze przychodzic na swiat ;)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola a te koszule do karmienia to takie do noszenia w domu czy takie do chodzenia do ludzi? Bo ja mam koszule na razie jedną do karmienia ale to jest raczej piżama, i nie wiem jak powinna wyglądać tak naprawdę koszula do karmienia, jak tunika czy jak faktyczna koszula czy to zawsze jest piżama ( choć przecież nie bede karmic tylko w domu!)

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola. Wow, aż 5 staników? Ja zamówiłam jeden i szykuję się ewentualnie na jeszcze jeden ;)
    A Ty poprzednią ciążę przenosiłaś?

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• yvonneSW Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 11:01

Annie1981 lubi tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Lola. Wow, aż 5 staników? Ja zamówiłam jeden i szykuję się ewentualnie na jeszcze jeden ;)
    A Ty poprzednią ciążę przenosiłaś?
    Annie ja myslalam, ze jeden tez mi wystarczy, ale warto miec przynajmniej dwa. Mimo wkladek laktacyjnych zdarza sie pobrudzic, zawsze dziecku moze sie tez ulac pod koniec karmienia. Ja bylam zadowolona z takich bezszwowych z KappAhl, byly świetne, nic nie czulam, ze mialam cos na sobie. A na wyjscia mialam taki z fiszbinami, ale taki to juz sie czuje.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ