X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska :-D :-D :-D przyjemnosc po mojej stronie

Annie myślę ze w takim razie tata nieśmiało prosi o wybaczenie w tym zbiegu okoliczności i chce jakos odczarowac ta datę, dla Ciebie ona bedzie teraz najważniejsza wiec mysle ze tata chcial z góry jakoś mieć udzial pozytywny w Twoim życiu. :-*
    A ja niestety chyba właśnie mam zapalenie pęcherza, tylko objawia sie nieco inaczej niz zwykle, nie szczypie mnie przy oddawaniu moczu tylko mam yaji ucisk i nieprzyjemne uczucie w podbrzuszu i samo parcie na pęcherz, Annie tez to tak odczuwalas? Ja mialam kiedyś często zapalenie pęcherza ale objawialo się po prostu szczypaniem przy oddawaniu moczu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 11:43

Annie1981, dobuska lubią tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady pokoik to to raczej nie jest tylko kącik bo łóżeczko u nas w sypialni, nie mamy drugiego pokoju oddzielnego, tylko salon, chcemy jak najszybciej wystartować z budową zeby maly mial swój pokój.

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha, ja też mam tera mega nacisk na pęcherz, z Zuzą tak nie miałam, a tu nie raz wydaje mi sie ze wiadro wysikam, a idę do toalety, a tam 2-3 kropki.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Lola. Wow, aż 5 staników? Ja zamówiłam jeden i szykuję się ewentualnie na jeszcze jeden ;)
    A Ty poprzednią ciążę przenosiłaś?

Wlasciwie to 6 zamowilam. Na poczatku spalam w staniku, bo piersi byly wielkie i musialam miec caly czas wkladki laktacyjne, bo sie ze mnir lalo... Wiec zamowilam 3pak takich miekkich domowych. Dwa wzielam na fiszbinach jasny i ciemny do ludzi i jeden rozowy, bo mi sie spodobal i byl w promocji ;) celuje w 18 mcy karmienia wiec mam nadzieje, ze sie nie zmarnuja ;)

Poprzednio urodzilam miesiac wczesniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 16:25

Annie1981 lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    Lola a te koszule do karmienia to takie do noszenia w domu czy takie do chodzenia do ludzi? Bo ja mam koszule na razie jedną do karmienia ale to jest raczej piżama, i nie wiem jak powinna wyglądać tak naprawdę koszula do karmienia, jak tunika czy jak faktyczna koszula czy to zawsze jest piżama ( choć przecież nie bede karmic tylko w domu!)

taaak koszule nocne, na poczatku pewnie bedzie to moj stroj calodobowy hehehe

za jakimis ciuchami do karmienia pozniej sie rozejrze. Mam nadzieje schudnac szybko parenascie kilo. Kupie tylko jakas bluzke na poczatek. W wielu normalnych ubraniach mozna karmic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 16:29

AiCha4811 lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Wlasciwie to 6 zamowilam. Na poczatku spalam w staniku, bo piersi byly wielkie i musialam miec caly czas wkladki laktacyjne, bo sie ze mnir lalo... Wiec zamowilam 3pak takich miekkich domowych. Dwa wzielam na fiszbinach jasny i ciemny do ludzi i jeden rozowy, bo mi sie spodobal i byl w promocji ;) celuje w 18 mcy karmienia wiec mam nadzieje, ze sie nie zmarnuja ;)

Nie zachecam zeby kupowaz az 6, ale jeden uwazam to za malo. Jak sie pobrudzi mlekiem to juz ma intensywny i specyficzny zapach. Trzeba zmienic do ludzi.

W pierwszej ciazy mialam 3. Jeden wyjsciowy i dwa takie miekkie. Wtedy mocno sie szczypalismy z kasa. Teraz i z kasa lepiej i mniej reszty wyprawki to w siebie moge zainwestowac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 16:33

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, podczytuję Was, oglądam wózki i wyprawki i cieszę się z Waszych kolejnych tygodni :)
    Ja czuję się tak sobie, muli mnie mniej lub bardziej cały dzień. Wczoraj jak przespałam się 2h popołudniu to nawet wieczorem odżyłam. Nie są to mdłości bardzo silne, ale odrzuca mnie tak naprawdę od większości produktów. najlepszy ryż, makaron i sos pomidorowy :D ewentualnie zupy. Myślałam, że takie dolegliwości to później...
    Jutro jest nasza pierwsza rocznica, ale dziś idziemy na kolację, mamy voucher do restauracji i ciekawa jestem, co ja tam będę w stanie zjeść...:D

+mąż zabrał mnie dziś do galerii na zakupy i masakra, centum handlowe to jakiś koktajl zapachów i co to za moda że każdy butik wypełnia teraz woń ostrych perfum?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 17:37

<3 14.04.2018 Théo <3
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah mi lejdi, witaj w naszym swiecie, mnie tez wiele zapachów przyprawia o bol głowy, mdłości lub szał :-D :-P

mi_lejdi lubi tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Hej, podczytuję Was, oglądam wózki i wyprawki i cieszę się z Waszych kolejnych tygodni :)
    Ja czuję się tak sobie, muli mnie mniej lub bardziej cały dzień. Wczoraj jak przespałam się 2h popołudniu to nawet wieczorem odżyłam. Nie są to mdłości bardzo silne, ale odrzuca mnie tak naprawdę od większości produktów. najlepszy ryż, makaron i sos pomidorowy :D ewentualnie zupy. Myślałam, że takie dolegliwości to później...
    Jutro jest nasza pierwsza rocznica, ale dziś idziemy na kolację, mamy voucher do restauracji i ciekawa jestem, co ja tam będę w stanie zjeść...:D

+mąż zabrał mnie dziś do galerii na zakupy i masakra, centum handlowe to jakiś koktajl zapachów i co to za moda że każdy butik wypełnia teraz woń ostrych perfum?!

mi lejdi każda ciąża jest inna, ja z Zuzą czułam się świetnie ;3 gdyby nie brak okresu i cieknące z piersi mleko nie miałabym pojęcia że jestem w ciąży, z Nikodemem od 5 tyg do 10 mdłości, takie że nic oprócz sałaty z pomidorem nie mogłam przegryźć, tylko sałata i pomidor, rano, wieczór, na obiad, schudłam tak 10 kg ;)

mi_lejdi lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 11:01

Annie1981, mi_lejdi lubią tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW. Dziękuję za miłe słowa :) Cieszę się, że mogłam Ci pomóc z tymi zdjęciami testów :)
    Oczywiście po pojawieniu się Emilki planuję dalej udzielać się na forum, ale nie mam pojęcia na ile ona mi na to pozwoli, bo to pierwsze dziecko ;) Nawet jeżeli początki będą trudne to później, jak wszystko ogarnę, to i tak do Was wrócę :)
    Ja też czuję się jak nie w ciąży, niewiele dolegliwości mi dokucza ;) Zastanawiam się czy u mnie pojawi się coś takiego jak ma większość dziewczyn na końcówce „niech to dziecko już wychodzi, bo nie daję rady”. Jak na razie cały czas twierdzę, że mogłabym kolejne 9 miesięcy chodzić z brzuszkiem, a do porodu już niecałe 3 tygodnie ;)

Agulineczka. Masz rację, dwa staniki są pewnie niezbędne. Zamówiłam sobie bezszwowy z Medeli. Jak go przymierzę i okaże się w porządku to chyba zamówię sobie drugi. Bałam się też teraz kupować większą ilość, bo nie wiem jak piersi zmienią się po porodzie.
    A Ty kiedy testujesz? :)

AiCha. Ja w ciąży o zapaleniu pęcherza dowiedziałam się dopiero jak mi rutynowo zbadali mocz. Byłam zaskoczona, bo nic mnie nie bolało i nie szczypało tak jak zdarzało się przed ciążą. Miałam tylko uczucie parcia na pęcherz, nawet jak wychodziłam z toalety, ale myślałam, że to dziecko naciska. Potem doczytałam w książce, że właśnie ta infekcja w ciąży może być bezobjawowa, dlatego tak ważne jest częste badanie moczu. Nieleczona może prowadzić do przedwczesnego powodu, więc nie bagatelizuj tego.

Lola. Miesiąc wcześniej urodziłaś? To faktycznie teraz też wszystko się może zdarzyć. Już niedługo zacznie się u nas wysyp dzieciaczków :)

mi_lejdi. To dolegliwości ciążowe dopadły Cię na całego :) U mnie mdłości rozpoczęły się w skończonym 5 tygodniu :) A u Ciebie który? Ustaw suwaczek ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonne życzę, aby tak zostało do końca :) kiedy usg? idziesz wcześniej prywatnie?

ja odpukać dziś ok, zapach kawy męża drażnił mnie na potęgę rano, ale na razie mnie nie mdli. Tylko piersi bolą i twarde, ale to mi nie przeszkadza ;)

Annie, z moich wyliczeń wynika, że dziś 6+3. Suwaczek założę po usg :) I też się zastanawiałam, co u evve, ale wygląda, że usunęła konto...

<3 14.04.2018 Théo <3
  • mZakupy Nowa

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    aaa no i pierwsze pampersy z promocji w lidlu jiz zakupione :-D :-D :-D :-D :-D także czuje ze coraz bliżej

Zobacz jeszcze na pampersy w Smyku - teraz mają -50% na Pampers Newborn - 43 sztuki za 19 zł :) U nas możesz je zamówić online prosto ze Smyka i nie marnować czasu na spacerowanie po sklepie ❤ https://mzakupy.com/s?v=pampers

Zakupy dla dzieciaczka? Z nami taniej i wygodniej! https://mzakupy.com/
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 11:04

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie ja testuję gdzieś za tydzień, o ile wcześniej się nie skuszę ( a u mnie to bardzo prawdopodobne ;) )

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie właśnie robilam badanie ogolne moczu dzien przed infekcja i bylo dobre :-\ :-\ :-\ dlatego nie wiem o co kaman. Teraz juz mi przeszło prawie całkiem, butelka zurawiny i tabletka fitolizyny i jakoś idzie ale jak do wieczora nie przejdzie całkowicie to zadzwonię jutro rano do gin

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulinka wytrzymaj ten tydzien :-P kibicuję bardzo :-) mówiłam ze szybko zleci czas przerwy i będziesz testować :-) :-*

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Jeszcze trochę i pierwsze dzieciaczki będą na świecie, a pamiętam testy jeszcze z różowej <3

Miłego dnia :D

Ja wczoraj zakończyłam 5cio dniowy romans z clo i ciekawa jestem czy mój organizm raczy zareagować :/

Buziaki brzuchatki i przyszłe brzuchatki :*

AiCha4811, Anulka0407 lubią tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonne ja myślę, że to wcale nie takie głupie pierwsze usg w 9 tygodniu, będzie już konkretniej i bliżej do prenatalnych :) sama nawet bym może i tak zrobiła, gdybym nie potrzebowała zaświadczenia ze względów zawodowych ;)

agulineczka trzymam kciuki, żeby dni mijały szybko i zakończyły się plusikiem :)

JednazWielu życzę co najmniej 2 pięknych pękatcyh pęcherzyków :)

Aicha jak się czujesz?

agulineczka lubi tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Tu w UK najpierw testują mocz papierkiem lakmusowym. Ostatnio miałam tak, że w poniedziałek na papierku było ok, a w środę już pokazał infekcję i wtedy wysłali mocz do badania, które ją potwierdziło. Także obserwuj siebie, bo to się może pokazać z dnia na dzień.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ