Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobuska przyjemnosc po mojej stronie
Annie myślę ze w takim razie tata nieśmiało prosi o wybaczenie w tym zbiegu okoliczności i chce jakos odczarowac ta datę, dla Ciebie ona bedzie teraz najważniejsza wiec mysle ze tata chcial z góry jakoś mieć udzial pozytywny w Twoim życiu. :-*
A ja niestety chyba właśnie mam zapalenie pęcherza, tylko objawia sie nieco inaczej niz zwykle, nie szczypie mnie przy oddawaniu moczu tylko mam yaji ucisk i nieprzyjemne uczucie w podbrzuszu i samo parcie na pęcherz, Annie tez to tak odczuwalas? Ja mialam kiedyś często zapalenie pęcherza ale objawialo się po prostu szczypaniem przy oddawaniu moczu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 11:43
Annie1981, dobuska lubią tę wiadomość
-
Lady pokoik to to raczej nie jest tylko kącik bo łóżeczko u nas w sypialni, nie mamy drugiego pokoju oddzielnego, tylko salon, chcemy jak najszybciej wystartować z budową zeby maly mial swój pokój.
-
Annie1981 wrote:Lola. Wow, aż 5 staników? Ja zamówiłam jeden i szykuję się ewentualnie na jeszcze jeden
A Ty poprzednią ciążę przenosiłaś?
Wlasciwie to 6 zamowilam. Na poczatku spalam w staniku, bo piersi byly wielkie i musialam miec caly czas wkladki laktacyjne, bo sie ze mnir lalo... Wiec zamowilam 3pak takich miekkich domowych. Dwa wzielam na fiszbinach jasny i ciemny do ludzi i jeden rozowy, bo mi sie spodobal i byl w promocji celuje w 18 mcy karmienia wiec mam nadzieje, ze sie nie zmarnuja
Poprzednio urodzilam miesiac wczesniejWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 16:25
Annie1981 lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
AiCha4811 wrote:Lola a te koszule do karmienia to takie do noszenia w domu czy takie do chodzenia do ludzi? Bo ja mam koszule na razie jedną do karmienia ale to jest raczej piżama, i nie wiem jak powinna wyglądać tak naprawdę koszula do karmienia, jak tunika czy jak faktyczna koszula czy to zawsze jest piżama ( choć przecież nie bede karmic tylko w domu!)
taaak koszule nocne, na poczatku pewnie bedzie to moj stroj calodobowy hehehe
za jakimis ciuchami do karmienia pozniej sie rozejrze. Mam nadzieje schudnac szybko parenascie kilo. Kupie tylko jakas bluzke na poczatek. W wielu normalnych ubraniach mozna karmic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 16:29
AiCha4811 lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Lola83 wrote:Wlasciwie to 6 zamowilam. Na poczatku spalam w staniku, bo piersi byly wielkie i musialam miec caly czas wkladki laktacyjne, bo sie ze mnir lalo... Wiec zamowilam 3pak takich miekkich domowych. Dwa wzielam na fiszbinach jasny i ciemny do ludzi i jeden rozowy, bo mi sie spodobal i byl w promocji celuje w 18 mcy karmienia wiec mam nadzieje, ze sie nie zmarnuja
Nie zachecam zeby kupowaz az 6, ale jeden uwazam to za malo. Jak sie pobrudzi mlekiem to juz ma intensywny i specyficzny zapach. Trzeba zmienic do ludzi.
W pierwszej ciazy mialam 3. Jeden wyjsciowy i dwa takie miekkie. Wtedy mocno sie szczypalismy z kasa. Teraz i z kasa lepiej i mniej reszty wyprawki to w siebie moge zainwestowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 16:33
Piotruś
Helenka
-
Hej, podczytuję Was, oglądam wózki i wyprawki i cieszę się z Waszych kolejnych tygodni
Ja czuję się tak sobie, muli mnie mniej lub bardziej cały dzień. Wczoraj jak przespałam się 2h popołudniu to nawet wieczorem odżyłam. Nie są to mdłości bardzo silne, ale odrzuca mnie tak naprawdę od większości produktów. najlepszy ryż, makaron i sos pomidorowy ewentualnie zupy. Myślałam, że takie dolegliwości to później...
Jutro jest nasza pierwsza rocznica, ale dziś idziemy na kolację, mamy voucher do restauracji i ciekawa jestem, co ja tam będę w stanie zjeść...
+mąż zabrał mnie dziś do galerii na zakupy i masakra, centum handlowe to jakiś koktajl zapachów i co to za moda że każdy butik wypełnia teraz woń ostrych perfum?!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 17:37
14.04.2018 Théo -
Hahahah mi lejdi, witaj w naszym swiecie, mnie tez wiele zapachów przyprawia o bol głowy, mdłości lub szał
mi_lejdi lubi tę wiadomość
-
mi_lejdi wrote:Hej, podczytuję Was, oglądam wózki i wyprawki i cieszę się z Waszych kolejnych tygodni
Ja czuję się tak sobie, muli mnie mniej lub bardziej cały dzień. Wczoraj jak przespałam się 2h popołudniu to nawet wieczorem odżyłam. Nie są to mdłości bardzo silne, ale odrzuca mnie tak naprawdę od większości produktów. najlepszy ryż, makaron i sos pomidorowy ewentualnie zupy. Myślałam, że takie dolegliwości to później...
Jutro jest nasza pierwsza rocznica, ale dziś idziemy na kolację, mamy voucher do restauracji i ciekawa jestem, co ja tam będę w stanie zjeść...
+mąż zabrał mnie dziś do galerii na zakupy i masakra, centum handlowe to jakiś koktajl zapachów i co to za moda że każdy butik wypełnia teraz woń ostrych perfum?!
mi lejdi każda ciąża jest inna, ja z Zuzą czułam się świetnie gdyby nie brak okresu i cieknące z piersi mleko nie miałabym pojęcia że jestem w ciąży, z Nikodemem od 5 tyg do 10 mdłości, takie że nic oprócz sałaty z pomidorem nie mogłam przegryźć, tylko sałata i pomidor, rano, wieczór, na obiad, schudłam tak 10 kgmi_lejdi lubi tę wiadomość
-
yvonneSW. Dziękuję za miłe słowa Cieszę się, że mogłam Ci pomóc z tymi zdjęciami testów
Oczywiście po pojawieniu się Emilki planuję dalej udzielać się na forum, ale nie mam pojęcia na ile ona mi na to pozwoli, bo to pierwsze dziecko Nawet jeżeli początki będą trudne to później, jak wszystko ogarnę, to i tak do Was wrócę
Ja też czuję się jak nie w ciąży, niewiele dolegliwości mi dokucza Zastanawiam się czy u mnie pojawi się coś takiego jak ma większość dziewczyn na końcówce „niech to dziecko już wychodzi, bo nie daję rady”. Jak na razie cały czas twierdzę, że mogłabym kolejne 9 miesięcy chodzić z brzuszkiem, a do porodu już niecałe 3 tygodnie
Agulineczka. Masz rację, dwa staniki są pewnie niezbędne. Zamówiłam sobie bezszwowy z Medeli. Jak go przymierzę i okaże się w porządku to chyba zamówię sobie drugi. Bałam się też teraz kupować większą ilość, bo nie wiem jak piersi zmienią się po porodzie.
A Ty kiedy testujesz?
AiCha. Ja w ciąży o zapaleniu pęcherza dowiedziałam się dopiero jak mi rutynowo zbadali mocz. Byłam zaskoczona, bo nic mnie nie bolało i nie szczypało tak jak zdarzało się przed ciążą. Miałam tylko uczucie parcia na pęcherz, nawet jak wychodziłam z toalety, ale myślałam, że to dziecko naciska. Potem doczytałam w książce, że właśnie ta infekcja w ciąży może być bezobjawowa, dlatego tak ważne jest częste badanie moczu. Nieleczona może prowadzić do przedwczesnego powodu, więc nie bagatelizuj tego.
Lola. Miesiąc wcześniej urodziłaś? To faktycznie teraz też wszystko się może zdarzyć. Już niedługo zacznie się u nas wysyp dzieciaczków
mi_lejdi. To dolegliwości ciążowe dopadły Cię na całego U mnie mdłości rozpoczęły się w skończonym 5 tygodniu A u Ciebie który? Ustaw suwaczekAiCha4811 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
yvonne życzę, aby tak zostało do końca kiedy usg? idziesz wcześniej prywatnie?
ja odpukać dziś ok, zapach kawy męża drażnił mnie na potęgę rano, ale na razie mnie nie mdli. Tylko piersi bolą i twarde, ale to mi nie przeszkadza
Annie, z moich wyliczeń wynika, że dziś 6+3. Suwaczek założę po usg I też się zastanawiałam, co u evve, ale wygląda, że usunęła konto...14.04.2018 Théo -
AiCha4811 wrote:aaa no i pierwsze pampersy z promocji w lidlu jiz zakupione także czuje ze coraz bliżej
Zobacz jeszcze na pampersy w Smyku - teraz mają -50% na Pampers Newborn - 43 sztuki za 19 zł U nas możesz je zamówić online prosto ze Smyka i nie marnować czasu na spacerowanie po sklepie ❤ https://mzakupy.com/s?v=pampers
Zakupy dla dzieciaczka? Z nami taniej i wygodniej! https://mzakupy.com/ -
Annie właśnie robilam badanie ogolne moczu dzien przed infekcja i bylo dobre dlatego nie wiem o co kaman. Teraz juz mi przeszło prawie całkiem, butelka zurawiny i tabletka fitolizyny i jakoś idzie ale jak do wieczora nie przejdzie całkowicie to zadzwonię jutro rano do gin
-
Agulinka wytrzymaj ten tydzien kibicuję bardzo mówiłam ze szybko zleci czas przerwy i będziesz testować :-*
-
Dzień dobry
Jeszcze trochę i pierwsze dzieciaczki będą na świecie, a pamiętam testy jeszcze z różowej
Miłego dnia
Ja wczoraj zakończyłam 5cio dniowy romans z clo i ciekawa jestem czy mój organizm raczy zareagować
Buziaki brzuchatki i przyszłe brzuchatki :*AiCha4811, Anulka0407 lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
yvonne ja myślę, że to wcale nie takie głupie pierwsze usg w 9 tygodniu, będzie już konkretniej i bliżej do prenatalnych sama nawet bym może i tak zrobiła, gdybym nie potrzebowała zaświadczenia ze względów zawodowych
agulineczka trzymam kciuki, żeby dni mijały szybko i zakończyły się plusikiem
JednazWielu życzę co najmniej 2 pięknych pękatcyh pęcherzyków
Aicha jak się czujesz?agulineczka lubi tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
AiCha. Tu w UK najpierw testują mocz papierkiem lakmusowym. Ostatnio miałam tak, że w poniedziałek na papierku było ok, a w środę już pokazał infekcję i wtedy wysłali mocz do badania, które ją potwierdziło. Także obserwuj siebie, bo to się może pokazać z dnia na dzień.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔