Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
moniczko, to ja trzymam kciuki za pogodę nad tym polskim morzem no i za wizytę oczywiście
yvonne senność to też objaw ciąży też go mam (choć ja zawsze byłam śpiochem i dodatkowej opcji mdłości nie życzę choć akurat dziś jest lepiej i tak jakoś na chwilę zapomniałam14.04.2018 Théo -
moniczko. wrote:Kaka, trzymam kciuki za wizytę
Aicha, ja też mam w sobie dużo obaw, ale tak strasznie się cieszę, że zostaniemy rodzicami. Strach jest chyba jedną z normalnych emocji w naszym stanie
Jedna z wielu, nie wiem dlaczego, ale umknął mi fakt, że jesteś już mamą córcia czy syn? Ile ma lat? Chyba, że źle zrozumiałam Twój post o CC, jeśli tak - przepraszam.
E.wela, takie myślenie, że nic z tego nie będzie - pomaga! Ja tak miałam w szczęśliwym cyklu, kompletnie się nie spodziewałam.
Annie, pewnie macie już wszystko gotowe i tylko czekacie na Emilkę. Jak będziesz miała ochotę to wrzuć proszę zdjęcie kąciku jaki dla niej przygotowaliście w mieszkaniu
Ja mam wizytę u lekarza kontrolną 06.09, a po niej jedziemy z mężem na urlop nad nasze piękne polskie morze
Kochana,mam już córeczkę, 4 latka
Od razu po przerwie przy cc chcieliśmy się starać, nawet dostaliśmy pozwolenie wcześniej i tak do dziś nic
Powodzenia na wizycie
I oczywiście pogody na urlopieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 21:36
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Jesteśmy już po wizycie , wszystko dobrze z naszym Synusiem , jak co wizytę był bardzo grzeczniutki Ma już 680gram . Dostaliśmy dziś na pamiątkę płytkę Cd z nagraniem naszego serduszka, fajna pamiątką z Laurką też dostaliśmy Kolejna wizyta 3 października . Dostaliśmy jedno zdjęcie z którym się chętnie podzielę
Jedna_z_Wielu, mi_lejdi, yvonneSW, Anulka0407, Feeva, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Super Kaka, wspaniałe informacje
A ja byłam dzisiaj na becie... jutro wynik. Wiem, ze prawdopodobnie za wczesnie, ale musialam. Dzisiaj rano mialam usg piersi, bo wyczulam zgrubienie jakis czas temu. No i niestety w jednej piersi 2 torbiele (tym mam sie nie martwić, tylko kontrolowac), w drugiej piersi zmiana podejrzana (pani od usg powiedziała, ze jej sie nie podoba) i skierowanie na biopsje gruboigłową... Umieram ze strachu. Biopsja ma byc w znieczuleniu miejscowym, nie wiem czy mozna byc znieczulanym w ciazy, stad beta... tak bardzo sie bojęSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
MiLejdi. Nie przerażaj się Moje podejście do roli matki jest dość nietypowe, dużo czytam i analizuję i pewnie dlatego nie mogę zdążyć
Kaka. Super wieści z wizyty. Fajnie, że masz płytkę z serduszkiem, to na pewno fajna pamiątka
Agulineczka. Ojej, mama nadzieję, że ta zmiana okaże się niegroźna. Trzymam kciuki za wyniki jednego i drugiego badania.
Moniczko. Zapomniałam, że miałam wkleić kącik Emilki. Poniżej zdjęcie. Jeszcze dojdzie przewijak na łóżeczko i pudełeczka z Ikei na bok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 22:22
Jedna_z_Wielu, mi_lejdi, yvonneSW, Anulka0407, Feeva, Lady Savage lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
kaka wspaniale, że wszystko w porządku zdjęcie i plytka to naprawdę super pamiątka
agulineczka trzymam kciuki za badania :*
annie kącik malutkiej cudownyAnnie1981 lubi tę wiadomość
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
Nasmarowalam posta z gratulacjami dla Mi Lejdi itd i mi wczoraj wcielo. Chyba jakies problemy byly z belly...
Mi Lejdi baaardzo sie ciesze i gratuluje serducha. Wierze mocno, ze bedziecie zdrowo rosnac:))
Kaka kawal juz jest chlopa z tej Twojej dzidzki, czas leci!!
agulineczka trzymam kciuki zeby to, co w drugiej piersi, okazalo sie jedynie torbiela... no i za bete tez...
Annie taki cudnie wygladajacy ten Twoj kacik, az glupio mi pisac, ale ta firanka to jak dla mnie mega sredni pomysl. Raz, ze po prostu doskonaly zbieracz kurzu, a dwa to jakos bym sie bala, ze przeplyw powietrza w lozeczku jednak utrudniony i balabym sie sid... przepraszam kochana!!! naprawde wyglada to uroczo, ale faktycznie po porodzodzie wzgledy praktyczne biora gore nad ta estetyczna strona.
U mnie zaczyna sie 36 tydz. Gdyby to byla pierwsza ciaza to juz mniej niz 2 tyg i synek by byl z nami... ale nie jest! Moge chodzic w ciazy teoretycznie do polowy pazdziernika, co jest perspektywa, ktora mnie przeraza, bo czuje sie fatalnie Jestem MEGA nerwowa, mam straszna zgage, jakas rwa kulszowa sie przyplatala i czasem nie moge chodzic, skurcze bywaja czeste, a przewrot z boku na bok w lozku to jak obracanie walenia na plazy. No ale sraram sie cieszyc koncowka, bo to ostatnie dni w zyciu bycia w ciazy... co by sie teraz nie dzialo zapomne, ze bylo do bani i bede tesknic hahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 01:28
Piotruś
Helenka
-
lola to już 36 tydzień, ależ to poważnie brzmi
Przykro mi z powodu dolegliwości, ale myślę, że to i tak cudowny czas, gdy nowe życie się rozwijaHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
Agulineczka współczuję zarówno stresu jak i tego ze podczas staran takie przykre badanie Cie czeka ale warto mieć pewność ze wszystko jest ok i tego Ci życzę żeby badanie wyszło dobrze lub bylo przesunięte z powodu dzidzi :-* :-*
Lola musze troche obronić Annie bo z tego co pisała wcześniej baldachim stanął nad lozeczkiem nie z przyczyn estetycznych a z wyższego powodu jakim sa koty pakujące sie do łóżka, firanka je zniechęca do wskakiwania -
Aicha tu nie ma co bronic. Wiele osob wiesza baldachim i rozumiem, ze sie podoba. Co do kota tk faktycznie ciezka sprawa. Chociaz nasz kota akurat wolal wozek niz lozeczko. Ja kota nie wpuszczalam do sypialni, na tyle, na ile mi sie udawalo. Mielismy taka bramke jak dla dziecka w drzwiach, a ze duspko miala spore to nie skakala przez nia hahha niestety caly czas zostawiala mase siersci i mimo roznych preparatow kwasow omega i innych gdzie sie nie pojawila, zostawiala kocyk z wlosow...
moze przewrazliwiona jestem, ale ja sie strasznie balam sid, nawet jak Mloda spala w sypialni co chwile maz latal sluchac czy oddycha. Ciekawe, czy teraz troche odpuszcze...Piotruś
Helenka
-
Lola. Przykro mi, że tak się męczysz na końcówce ciąży. Mam nadzieję, że rozwiązanie przyjdzie szybko.
Jeżeli chodzi o baldachim to miałam te same obawy co Ty. Na początku w ogóle nie planowałam tego kupować, bo słyszałam, że to zbiorowisku kurzu. Teraz zamówiliśmy na szybko ze względu na koty. Mam taki pomysł, że w nocy będę to zasuwać i one wtedy nie będą mogły położyć się małej. U nas nie możliwości nie wpuszczać ich do pokoju, bo mają tu swoje wyjście na dwór (klapkę).
Też zastanawiałam się nad przepływem powietrza i SID. Czytałam jednak o tym i nigdzie nie było napisane, że baldachimy mogą się do tego przyczynić. Poza tym mam monitor oddechu, więc jestem w miarę spokojna.
Mała na razie i tak będzie spała koło mnie w koszu Mojżesza a potem zobaczymy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 10:31
agulineczka bardzo Ci współczuję strachu i tego zabiegu! Obyś szybko uzyskała pozytywna odpowiedź! ja tak sobie myślę, że skoro w drugiej są 2 torbiele, czyli łagodne zmiany dysplastyczne, to to znacznie zwiększa szanse na jakąś łagodną zmianę dysplastyczną w drugiej, może jakiś włókniak? Mocno trzymam kciuki!
Annie kącik urokliwy
Lola dzięki choć oczywiście baba zawsze znajdzie dziurę w całym, dziś czuję się lepiej, mniej drażnią mnie zapachy i nawet miałam ochotę na herbatę i już zaczyna mnie to niepokoić, czy oby wszystko ok choć mój mąż mi dziś pewnie słusznie radził- ciesz się, że masz chwilę oddechu od mdłości!
Życzę, żeby czas do porodu szybko Ci minął, skoro tyle dolegliwości przyspieszonego porodu nie życzę, bo z tego, co pamiętam chciałabyś, żeby maluszek dorósł odpowiednio.
JednazWielu a jeśli mogę zapytać, z pierwszą ciążą nie miałaś problemów?Annie1981 lubi tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
Rozmawiałam z Evve na FB. Usunęła konto w momencie kolejnej załamki, ale nadal nas czyta. Prosiła pozdrowić wszystkie dziewczyny i trzyma kciuki za staraczki
mi_lejdi, Jedna_z_Wielu, AiCha4811, Lady Savage lubią tę wiadomość
mi_lejdi z moim M po 4 mies. po decyzji o maluszku i odstawieniu leków zaszłam przy dupku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 12:34
-
Witajcie Kochane U mnie dzisiaj 30tyg+0dni i początek 8 miesiąca
Jedna z Wielu trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę
Agulineczka bardzo mi przykro z powodu bety i oczywiście badań, ale miejmy nadzieję, że wyniki będą pomyślne
Annie śliczny kącik
Kaka cudne dzieciątko
Lola trzymaj się dzielnie, już bliżej niż dalej choć wiem, że Ci bardzo trudno. Ja mam ostatnio takie dni, że też bym chciała już urodzić ale wiem, ze to za wcześnie
Ostatnio rzadko piszę tu na forum ale cały czas Was podczytuję
U mnie niestety ze spojeniem nic lepiej nie jest. Noce są bardzo ciężkie a w ostatnią z bólu nie spałam... ból jest czasami nie do wytrzymania, zwłaszcza przy przekręcaniu się z boku na bok...
W poniedziałek miałam mieć wizytę w przychodni przyszpitalnej u Pani doktor, która mi robiła dwa CC. Miałam nadzieję, że podejrzy co z tym spojeniem, ale... informatycy nie zaktualizowali grafiku, a Pani dr jest na urlopie... i wizytę mam dopiero 18 września. Żeby było ciekawiej to tego samego dnia mam wizytę u swojego gina... więc 2 wizyty jednego dnia.
Dziewczyny, chciałabym Wam polecić stronkę z ubrankami dla maluszków. Tzn. mają dużo rzeczy i dla dorosłych itp. ale ja kupiłam u nich już drugi raz ubranka dla Majeczki I od razu napiszę, że to tylko moje prywatne polecenie...
Ubranka w większości mają polskich producentów i są ze 100% bawełny. Co więcej, ceny są na prawdę przystępne, bo ja za najtańsze śpioszki zapłaciłam 6,90 a najdroższym ubrankiem był pajacyk za 17,74. To są ceny po rabacie, ale i tak bez rabatu są bardzo konkurencyjni. A jakość ich mnie bardzo mile zaskoczyła, dlatego Wam polecam
Sklep nazywa się txm.pl Mają też sklepy stacjonarne, w jednym byłam, ale nie zachwycił mnie...
Wrzucam fotki ubranek, które dzisiaj przyszły paczką. W sumie to u nich zakupiłam prawie całą wyprawkę ubranek w rozm.56 i część w rozm.62
https://zapodaj.net/dbee96b3f16ec.jpg.html
https://zapodaj.net/731c6a07d3415.jpg.html
Annie1981, AiCha4811, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
-
Anulka. Przykro czytać, że dalej się tak męczysz. Ostatnio w Pytaniu na Śniadanie lekarz mówił, że na ból spojenia łonowego pomaga specjalna ciążowa poduszka, bo wtedy brzuch nie jest tak ciągnięty do dołu przy spaniu na boku, a to ma wpływ na spojenie.
Nie wiem czy to działa w tak zaawansowanej fazie w jakiej Ty jesteś, może tylko profilaktycznie.
Śliczne te ubranka
Annie1981 wrote:Anulka. Przykro czytać, że dalej się tak męczysz. Ostatnio w Pytaniu na Śniadanie lekarz mówił, że na ból spojenia łonowego pomaga specjalna ciążowa poduszka, bo wtedy brzuch nie jest tak ciągnięty do dołu przy spaniu na boku, a to ma wpływ na spojenie.
Nie wiem czy to działa w tak zaawansowanej fazie w jakiej Ty jesteś, może tylko profilaktycznie.
Śliczne te ubranka
Annie jaka ta poduszka? Bo do spania dla kobiet w ciąży mam już dwie: jedna w kształcie siódemki, a druga to prosty wałek, który można złożyć na pół. Niestety wiele ulgi nie przynosząWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 17:53