X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka strasznie Ci wspolczuje ze tak sie meczysz :-( :-( :-(
    Dziękuję za polecenie sklepu, juz go odwiedziłam, maja duzo rzeczy w fajnych cenach, na razie wstrzymuje sie z zakupami bo po kupnie dzialki zyjemy od wyplaty do wypłaty ale jak bede czegoś potrzebować to wiem gdzie najpierw zajrzę :-)
    Ja do spania mam taka w ksztalcie litery C tzw cebuszka

Agulineczko przykro mi z powodu bety :-( ale przynajmniej wykomasz badania i bedziesz spokojniejsza, tak jak mówi mi lejdi jest szansa ze to nic poważnego.

Kaka ta płytkę dostaliscie na wizycie u gin prowadzącego ? Ja tez bym bardzo chciała plyte dla mojej mamy bo za jej czasów nie bylo usg a na prenatalnych lekarz dwa razy zawalił i przez to nie mamy zadnej pamiątki a na zdjęciach rodzice nie bardzo widza cokolwiek :-\ :-\ :-\

Anulka0407 lubi tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Jeden pęcherzyk 2,42 cm. Dobrze czy źle ?

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha tak u mojego gin prowadzącego , zawsze daje na tak zwanych połówkowych tego nagrania jast zaledwie 2 min ale jest :-) może zapytaj swojego gin czy jest taka możliwość , wszystko zależy pewnie od sprzętu no i oczywiście ja tą płytkę dostałam za darmo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 00:23

AiCha4811 lubi tę wiadomość

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JednazWielu, to jest pęcherzyk który zaraz powinien pęknąć :) Gin nie mówił?

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu nawet bardzo dobrze :-) :-) :-) dzialajcie :-)

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z Wielu do dzieła :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png

Wysłany: 2 września 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gin mówił tylko, że jest jeden i dobrze, że jeden, o peknieciu nic nie mówił.
    Pisałam na innym wątku i się zdolowalam bo wychodzi na to, że przy tak duzym powinnam mieć coś na pęknięcie, a nie mam ; ( załamana jestem i spisałam w sumie na straty ten cykl.
    Z wczoraj : https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf126ba69581.jpg

Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    wallbash.gifdown.gif
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka. W TV pokazywali poduszkę w kształcie litery C, ale nie wiem czy to ma znaczenie. Lekarz mówił, że najważniejsze jest, żeby brzuch miał podparcie i nie ciągnął ciała ku dołowi jak się leży na boku. Być może nie zawsze ta metoda się sprawdza, skoro Tobie nie pomaga.

Jedna_z_Wielu. Piękny pęcherzyk :) Trzymam kciuki, żeby pękł a Ty działaj :) Na testach ewidentnie widać, że coś się dzieje, chociaż nie umiem stwierdzić czy to już pozytyw, bo trochę słabo widać.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔

Wysłany: 2 września 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Anulka. W TV pokazywali poduszkę w kształcie litery C, ale nie wiem czy to ma znaczenie. Lekarz mówił, że najważniejsze jest, żeby brzuch miał podparcie i nie ciągnął ciała ku dołowi jak się leży na boku. Być może nie zawsze ta metoda się sprawdza, skoro Tobie nie pomaga.

Jedna_z_Wielu. Piękny pęcherzyk :) Trzymam kciuki, żeby pękł a Ty działaj :) Na testach ewidentnie widać, że coś się dzieje, chociaż nie umiem stwierdzić czy to już pozytyw, bo trochę słabo widać.

Kochana, na teście z wczoraj ta kreska jest mocniejsza niż na zdj, choć na pewno nie mocniejsza, zobaczę jeszcze dziś jak zrobię. Działać, działamy :* choć wiarę w powodzenie i tak straciłam ; (

Dziekuje Wam <3

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JednazWielu, ale dlaczego zakładasz że sam nie pęknie? To nie jest reguła że trzeba dawać coś na pęknięcie. Trzeba wspomóc ten pęcherzyk pozytywnym myśleniem ;) Ale ja tu widzę winę gina, to on powinien Ci wszystko wyjaśnić. Następnym razem jego wypytuj i magluj, a nie dziewczyny na forum,bo one nie są lekarzami i tylko niepotrzebnie Cię martwią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 11:07

AiCha4811 lubi tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3

Wysłany: 2 września 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    JednazWielu, ale dlaczego zakładasz że sam nie pęknie? To nie jest reguła że trzeba dawać coś na pęknięcie. Trzeba wspomóc ten pęcherzyk pozytywnym myśleniem ;) Ale ja tu widzę winę gina, to on powinien Ci wszystko wyjaśnić. Następnym razem jego wypytuj i magluj, a nie dziewczyny na forum,bo one nie są lekarzami i tylko niepotrzebnie Cię martwią.

Wczoraj to była wizyta expres. Wypytal mnie o tsh i prl.
    Coś nie mogę trafić na lekarza, co prawda wypisał mi clo, ale jeden monitoring przy tym.

W takim razie Przepraszam, wiem że dziewczyny z forum lekarzami nie są, ale skoro nie miałam informacji od gin, to pomyślałam, że skoro jest tu grono wielu dziewczyn bardziej ogarnietych w temacie ode mnie to zaytam.
    Będę się pilnować już.

Powodzenia dla każdej <3

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Wczoraj to była wizyta expres. Wypytal mnie o tsh i prl.
    Coś nie mogę trafić na lekarza, co prawda wypisał mi clo, ale jeden monitoring przy tym.

W takim razie Przepraszam, wiem że dziewczyny z forum lekarzami nie są, ale skoro nie miałam informacji od gin, to pomyślałam, że skoro jest tu grono wielu dziewczyn bardziej ogarnietych w temacie ode mnie to zaytam.
    Będę się pilnować już.

Powodzenia dla każdej <3

JednazWielu nie przepraszaj, bo to nie Twoja wina :) Ja nie znoszę, jak dziewczyny na forum wyrokują, nie mając wiedzy, nie można tak. Bo potem Ty masz zmarnowany dzień i się załamujesz zupełnie niepotrzebnie.
    Pamiętam jak kiedyś dziewczyna miała jednorazowy zły przyrost bety i jedna "specjalistka" zawyrokowała, że to nigdy nie kończy się dobrze, i że bardzo jej przykro. A to nieprawda :/ Przecież my mamy się tu wspierać.

Następnym razem nie miej litości dla gina ;) przygotuj sobie kartkę z pytaniami wcześniej, jak boisz się zapomnisz zapomnisz.

Annie1981 lubi tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3

Wysłany: 2 września 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    JednazWielu nie przepraszaj, bo to nie Twoja wina :) Ja nie znoszę, jak dziewczyny na forum wyrokują, nie mając wiedzy, nie można tak. Bo potem Ty masz zmarnowany dzień i się załamujesz zupełnie niepotrzebnie.
    Pamiętam jak kiedyś dziewczyna miała jednorazowy zły przyrost bety i jedna "specjalistka" zawyrokowała, że to nigdy nie kończy się dobrze, i że bardzo jej przykro. A to nieprawda :/ Przecież my mamy się tu wspierać.

Następnym razem nie miej litości dla gina ;) przygotuj sobie kartkę z pytaniami wcześniej, jak boisz się zapomnisz zapomnisz.

Zmarnowanego dnia nie mam, tylko poprostu pytam, żeby wiedzieć jak się mniej więcej nastawiać. Teraz już wiem.

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Zmarnowanego dnia nie mam, tylko poprostu pytam, żeby wiedzieć jak się mniej więcej nastawiać. Teraz już wiem.

No to rozumiem! A nie żadne "zdołowana jestem, załamana i cykl na straty" ;) Podziałaliście i działajcie dalej, a my tu grupowo trzymamy kciuki za pęcherzyk! :)

Jedna_z_Wielu, AiCha4811 lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu. Ja też nie rozumiem dlaczego cykl miałby być na straty. Jest piękny pęcherzyk, pozytywny test owu, serduszkowanie, to czego chcieć więcej? ;) Trzeba wierzyć a my tu trzymamy kciuki :)

Jedna_z_Wielu, mi_lejdi, Anulka0407 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

Wysłany: 2 września 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    No to rozumiem! A nie żadne "zdołowana jestem, załamana i cykl na straty" ;) Podziałaliście i działajcie dalej, a my tu grupowo trzymamy kciuki za pęcherzyk! :)

Zdolowana było do podejścia lekarza, że tylko jeden monitoring itp.

<3

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze pytanie wyprawkowe oraz dwie rady jakie dostałam od przyjaciółki doswiadczonej mamy.
    Pytanie : do tych z was ktore kupowały staniki do karmienia na allegro, który wybralyście ? Nie chce przepłacać ale tez najtańszy moze byc po prostu niewygodny i nie użyteczny. Moze ktoras moglaby mi wyslac zdjecie lub aukcje konkretną. No i czy kupić rozmiar większy niz tam miesiąc przed porodem czy może dwa rozmiary większy ?
    A teraz rada nr 1 w pierwszych meisiacach życia lepiej używać bepanthen niz sudocrem (teraz w rossmanie w dobrej cenie z kartą rossne) ponieważ nie wysusza skory tak jak sudocrem a jednak zabezpiecza przed odparzeniami
    Nr 2 mokre chusteczki z biedronki (fitti) alergizuja skore dziecięca, jest wiele negatywnych opinii na ich temat

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    Dziewczyny mam jeszcze pytanie wyprawkowe oraz dwie rady jakie dostałam od przyjaciółki doswiadczonej mamy.
    Pytanie : do tych z was ktore kupowały staniki do karmienia na allegro, który wybralyście ? Nie chce przepłacać ale tez najtańszy moze byc po prostu niewygodny i nie użyteczny. Moze ktoras moglaby mi wyslac zdjecie lub aukcje konkretną. No i czy kupić rozmiar większy niz tam miesiąc przed porodem czy może dwa rozmiary większy ?
    A teraz rada nr 1 w pierwszych meisiacach życia lepiej używać bepanthen niz sudocrem (teraz w rossmanie w dobrej cenie z kartą rossne) ponieważ nie wysusza skory tak jak sudocrem a jednak zabezpiecza przed odparzeniami
    Nr 2 mokre chusteczki z biedronki (fitti) alergizuja skore dziecięca, jest wiele negatywnych opinii na ich temat

Aicha, ja po porodzie musiałam kupić o 2 rozmiary większe biustonosze, bo tak mi piersi urosły.
    Ja używałam na małej sudocrem i nic jej nie było, zresztą jako niania, spotkałąm się z sudocremem wielkokrotnie i nic zadnemu dzieciakowi nie było. TO jest jak ze wszystkim jedno dziecko na milion sie trafi, które żle odczuje coś i potem piszą że łooo nie dobre.
    Fitti też używamy, i nic nigdy po nich nie było.
    Ja mogłabym np cos takiego napisać o 100% lanolinie za 200 zł, albo pampersach oryginalnych ;) i odradzać wszystki rodzicom, opowiadać jakie to złe, bo moje dziecko miało uczulenie. To kwestia indywidualna. Teraz zacznę od tych kosmetyków które na Zuzie działały dobrze, ale nie mam 100% pewności, że na Nikodema równie dobrze podziałają. Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi. Jakoś ostatnio paskudnie się czuję i ciężko mi myśli przelać na forum, dlatego sie nie odzywam ostatnio.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Ze stanikiem ja też mam problem, nie wiedziałam jak duży kupić. W końcu zdecydowałam się na miękki stanik Medeli, bo dziewczyny na forum polecały, że rośnie razem z biustem. Generalnie miękkich nie noszę, ale przy laktacji trzeba. Czytałam, że te z fiszbinami mogą uciskać piersi, blokować kanaliki mleczne i nawet spowodować jakieś infekcje, szczególnie jak się w nich śpi.
    Dlatego na razie zamówiłam sobie ten miękki, ale jeszcze nie przyszedł i nie wiem jak piersi będą w nich wyglądać. Taki z fiszbinami najwyżej dokupię za jakiś czas, na wyjścia, jak laktacja się unormuje.

Jeżeli chodzi o sudocrem to słyszałam, że on jest na takie większe odparzenia. Na mniejsze lepiej używać bepanthen, bo ma mniej chemii.
    Tutaj w UK do pielęgnacji pupy używa się wacików i letniej wody. Położna na szkole rodzenia mówiła, że szkoda od małego przyzwyczajać noworodki do chemii zawartej w chusteczkach mokrych. Ja kupiłam jedną paczkę mokrych pampersów, ale spróbuję jak najdłużej ich nie używać.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    AiCha. Ze stanikiem ja też mam problem, nie wiedziałam jak duży kupić. W końcu zdecydowałam się na miękki stanik Medeli, bo dziewczyny na forum polecały, że rośnie razem z biustem. Generalnie miękkich nie noszę, ale przy laktacji trzeba. Czytałam, że te z fiszbinami mogą uciskać piersi, blokować kanaliki mleczne i nawet spowodować jakieś infekcje, szczególnie jak się w nich śpi.
    Dlatego na razie zamówiłam sobie ten miękki, ale jeszcze nie przyszedł i nie wiem jak piersi będą w nich wyglądać. Taki z fiszbinami najwyżej dokupię za jakiś czas, na wyjścia, jak laktacja się unormuje.

Jeżeli chodzi o sudocrem to słyszałam, że on jest na takie większe odparzenia. Na mniejsze lepiej używać bepanthen, bo ma mniej chemii.
    Tutaj w UK do pielęgnacji pupy używa się wacików i letniej wody. Położna na szkole rodzenia mówiła, że szkoda od małego przyzwyczajać noworodki do chemii zawartej w chusteczkach mokrych. Ja kupiłam jedną paczkę mokrych pampersów, ale spróbuję jak najdłużej ich nie używać.

tak, tak, sudocrem na duze odparzenia, my na lekkie podraznienia uztwalysmy rumianku

Annie1981 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ