X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola moze zle sie wyraziłam, będą starac sie o trzecie dziecko z nadzieja ze bedzie to sym bo mają juz dwie córki a ona marzyla od początku o synku :-)
    Laktator firmy canpol babies easy start

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka bardzo mi przykro :( Mocno wierzę, ze u Ciebie wszystko będzie dobrze...
    Dobuska, Jedna z Wielu <3

Annie ale ten czas pędzi! Zazdroszczę Ci, że to już tak blisko ;)

Ja mam wizytę dopiero 18 września i juz bym chciała znać termin cc ale raczej to tylko moje marzenia ;)
    I niestety cały czas męczę się przez ból tego spojenia i teraz zaczyanm się zastanawiać ile on może jeszcze potrwać po cc. Bo juz zaczynam się martwić, że nie dam rady wstać z łóżka przez spojenie i ból po cc...

I jeszcze wypowiem swoje zdanie na temat maści i chusteczek i w ogóle kosmetyków.
    Tak jak lady napisała każde dziecko jest inne i każdy kosmetyk będzie działał lepiej lub gorzej. Moje dwie córki w tym temacie były bardzo różne: jedna tolerowała tylko Pampersy, a druga miała od nich uczulenie. Jedna była smarowana sudocremem, a druga tylko zielonym linomagiem. Tak samo różnie reagowały na chusteczki nawilżane.
    Teraz jest multum kosmetyków tych zwykłych i tych z lepszym składem. Można coś wybrać...
    Ja polecam stronkę srokao.pl gdzie jest analiza wielu składów kosmetyków i chusteczek nawilżanych, którymi można się kierować przy wyborze.
    Na rynku też są chusteczki WaterWipes, które w swoim składzie mają tylko wodę i ekstrakt z grejfruta 1% i pokazały się ostatnio w Rossmannie. Nie są tanie, bo 12,99 za opakowanie ale może warto spróbować zwłaszcza na początku. Ja je już zakupiłam :)

AiCha4811, Annie1981 lubią tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    O losie pierwszy raz slysze cos takiego!! Skad ta krew??
    nie mam pojęcia, w listopadzie robiła usg obu piersi, bo miałam też laktację a nie było ciąży, potem się okazało że jednak była ciąża. Nic na usg nie było, wczoraj położnej pokazałam, kazała od ginekologa wziąść skierowanie i zbadać sobie piersi, bo coś się tam dzieje, i może przy okazji ciaży wyjdzie cos w usg.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @.
    Anulka współczuję.
    Lady zbadaj piersi faktycznie, zeby z kp nie bylo problemow.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka. Przykro mi z powodu @. Trzymam kciuki za następny cykl :)

Jestem po ostatniej wizycie u położnej, teraz już tylko czekamy na CC ;)
    Z Emilką wszystko w porządku. Położna twierdzi, że jest główką do dołu, ale ona cały czas tak mówiła, a na ostatnim USG 2 tygodnie temu lekarz mówił, że Emilka była ułożona pośladkowo. Nie sądzę, żeby mała się ciągle przekręcała i bardziej ufam USG niż jej macaniu ;)
    Wymaz na GBS pobrany, trzymajcie kciuki za negatywny wynik, to wtedy będę mogła zrobić "nasiewanie" mikrobiomem po CC :)

Byłam dziś też na grupie multikulturowej dla matek z dziećmi. Poznałam tam dziewczynę ze Słowacji, która ma 2 tygodniowego maluszka. Wymieniłyśmy się kontaktami i będziemy się umawiać na spacerki z wózkami :) Strasznie się z tego powodu cieszę, bo mam w UK mało znajomych a z dziećmi to już prawie wcale. Może teraz będzie mi łatwiej znieść tą emigrację :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie to juz tak blisko, cudownie! <3

Mnie przez te ostatnie wydarzenia dopadł jakiś dół... w listopadzie minie rok odkad staramy sie o drugie dziecko. Chcialam 2 lata roznicy, ale wyjdzie więcej, o ile w ogóle sie uda. Jeszcze nie wiadomo co dalej z ta piersią. Czekam na wizytę jak na szpilkach :( przepraszam, ze tak marudzę, zazwyczaj to ja pocieszałam, a teraz sama nie daje rady.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka przykro mi z powodu @ :*
    Trzymam kciuki za badania piersi, oby to nie było nic groźnego :*
    <3

agulineczka lubi tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka. Na pewno się uda, to tylko kwestia czasu. Rozumiem jednak tego doła. Ostatnio sporo stresujących sytuacji Cie spotkało, jeszcze teraz @ i psychika już nie daje rady. Bądź dla siebie dobra, zrób coś co sprawia Ci przyjemność, odpocznij i za jakiś czas na pewno na nowo zyskasz nadzieję.

Moniczko. Jak Twoja wizyta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 10:38

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, u mnie juz chyba po owulacji, monitoring miałam dwa dni temu. Teraz biorę duphaston i lekarz odstawił mi CLO, bo mówiłam, że sie źle czuję. Mam trochę za mało śluzu według USG i to może być problem. :( No nic, czekam na termin @. Nie wierzę za bardzo w sukces wiec się umówiłam na tatuaż na koniec października.

Agulineczka trzymaj się! Ja też wyczułam guzka przy samej piersi, bolesnego, ale pojawił się dopiero niedawno i jak go uciskałam to coś z niego wyleciało :/ przypomina trochę takiego bolącego pryszcza. Muszę go obserwować. Juz kiedyś miałam niegroźne zmiany na piersiach.
    Przykro mi z powodu braku efektów starań. Rozumiem Ciebie aż za bardzo. U mnie już dawno minął rok. Pamiętaj, że masz już jedno maleństwo koło siebie i ono może odciagnąć Twoje myśli chociaż.
    Ja nie mam ...:(

Annie jeszcze 8 dni! Ale emocje sięgaja zenitu! Cały czas o Tobie myśle. :)

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska. Ja na śluz brałam Wiesiołek i piłam siemię lniane, może warto spróbować.
    Dziękuję za ciepłe myśli :) Ja na razie skupiam się na tym co jeszcze muszę skończyć przed porodem, ale przyszły tydzień to już pewnie zacznie się stres przed CC ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Dobuska. Ja na śluz brałam Wiesiołek i piłam siemię lniane, może warto spróbować.
    Dziękuję za ciepłe myśli :) Ja na razie skupiam się na tym co jeszcze muszę skończyć przed porodem, ale przyszły tydzień to już pewnie zacznie się stres przed CC ;)
    lekarz mi zalecił wiesiołka i syrop prawoslazowy. :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Agulineczka :-( :-( trzymam kciuki za ten cykl i tak jak pisały dziewczyny daj sobie troche czułości i wyrozumiałości, ja sie nie dziwie ze masz doła, ostatnio bardzo stresujace przeżycia za Toba, masz prawo gorzej sie poczuc i słabiej psychicznie, miejmy nadzieje ze caly ten koszmar niedługo minie, wybik badania okaże sie dobry a cykl szczęśliwy? Bardzo tego Ci życzę.
    Dobuska za CIebie -jak wiesz- nieustannie trzymam kciukolki, jeśli chodzi o śluz to mnie osobiscie najbardziej pomogło siemie lniane.
    Anulka oby czas szybko zlecial !
    U mnie dzisiaj skończony 24 tydzień ! Jacie jak ten czas nabrał tempa ! Pierwsze tygodnie tak mi sie dluzyly chcialam juz serduszko, ruchy, płeć a teraz uciekaja przez palce. W poniedziałek najprawdopodobniej pojde na badania krwi w tym drugi raz obciążenie glukoza. Poki co hormony mam ładne, progesteron nie spadł po odstawieniu dupka a tsh spadło do ładnego poziomu. Na najbliższej wizycie poproszę gina by nagrała mi płytkę z badaniem o ile ma taką możliwość. Jesli nie to chyba na następne badania zaprosze moich rodziców, wiem ze mama bardzo by chciała zobaczyć jak wygląda takie badanie bo za jej czasów nie bylo to dostępne, mam tylko nadzieje ze ludzie w poczekalni nie pomysla ze jestem ich surogatka hehe :-P :-P :-P

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Gratuluję 24 tc :) Zaproś rodziców na USG i niczym się nie przejmuj. To na pewno będzie dla nich wspaniałe doświadczenie :)

Ja właśnie skończyłam czytać książkę „Księga Rodzicielstwa Bliskości” małżeństwa Searsów i chciałam Wam ją bardzo polecić :) Korzyści z takiego stylu wychowania, wg książki, są następujące:

- dzieci RB są mądrzejsze
    - dzieci RB są zdrowsze
    - dzieci RB lepiej rosną
    - dzieci RB zachowują się lepiej
    - dzieci RB są odpowiedzialne
    - dzieci RB są zdyscyplinowane
    - RB wspiera umiejętność nawiązywania bliskich kontaktów
    - RB stymuluje empatię.

To tak na zachętę ;) Jak ktoś jest ciekawy dlaczego tak się dzieje, to odsyłam do książki ;) Dla mnie jednak dwa najważniejsze powody stosowania RB (oprócz tego, że jest w pełni zgodne ze mną) to nauczenie Emilki nawiązywania kontaktów z ludźmi oraz empatii.
    Wg najnowszych badań poczucie szczęścia dają nam relacje z rodziną, znajomymi i innymi ludźmi. Wcale nie pieniądze, władza, pozycja ani dobra praca. Na starość najszczęśliwsi są Ci, którzy mają koło siebie grono bliskich osób.
    Ja sama mam problem z relacjami z innymi i zastanawiałam się jak tego nie przekazać mojemu dziecku. Rodzicielstwo Bliskości jest odpowiedzią na to pytanie i teraz wiem w jakim kierunku podążać :)
    RB bardzo zwraca uwagę na potrzeby i emocje dziecka. Gdy na nie odpowiadamy, uczymy dziecko kontaktu ze sobą. U mnie to też jest mocno zaburzone, przez co miałam wiele problemów w dorosłym życiu. Przeszłam jednak terapię i teraz wiem jak ważne jest słuchanie swoich emocji, a nie tłumienie ich. Tłumienia emocji można łatwo nauczyć dziecko np. poprzez pozwolenie mu się wypłakać zamiast odpowiedzieć na jego potrzeby, które próbuje nam zakomunikować jedynym sobie znanym sposobem.
    Kontakt z własnymi emocjami oraz ufna więź z rodzicami pozwala uniknąć tak powszechnych problemów dzisiejszej cywilizacji jak uzależnienia, depresje, wpadnięcie w złe towarzystwo, sekty i wiele innych, więc uważam, że trzeba na to zwrócić uwagę już od urodzenia dziecka.
    Książka głównie mówi o pierwszych miesiącach życia dziecka, więc warto przeczytać ją jeszcze w ciąży. Polecam :)

AiCha4811 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie wczoraj zamowilam tą książkę :-D :-D :-D gęba sie cieszy po Twojej recenzji :-D niestety na najszczesliwsze niemowlę musze poczekac do pazdziernika.
    Jeszcze apropos książek to natknęłam sie ostatnio w księgarni na pozycje pt. Mocne matki, mocni synowie autorstwa meg meeker, jest tez odpowiednik mocni ojcowie mocne corki. Ktos moze czytał ? Ta sama autorka wydala też 10 zwyczajów szczęśliwej matki oraz jak wychować chłopca na mężczyznę
    Ktoś coś?:-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 07:04

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Super, że zamówiłaś tą książkę, nie będziesz żałować :) Najszczęśliwsze niemowlę też zdążysz przeczytać przed porodem :)
    Pozostałych książek, o których piszesz nie czytałam. Ja jednak będę teraz decydować się wyłącznie na książki pisane w nurcie RB ;) Mam całe zestawienie tytułów, które obejmuje 40 pozycji dla początkujących, więc będzie co czytać ;)

Ps. O rany, od dziś równo 7 dni! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 10:31

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:

Ps. O rany, od dziś równo 7 dni! ;)

Fantastycznie <3 już tak bliziutko :*

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 22:32

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie za tydzień bedziesz tulić swoją córeczkę. Wspaniale <3 pamietaj, ze tylko na poczatku moze byc trudno, później dacie sobie radę, jak dojdziesz do siebie i nauczycie się siebie nawzajem.

Ja dzisiaj mam kolejne badanie usg, prawdopodobnie z biopsja, o ile znowu nie odwołają wizyty. Od tygodnia boli mnie głowa z nerów, ale chcę wierzyć, ze wszystko będzie ok i niedługo ten stres sie skonczy. Mogę miec to wycięte, oby tylko zmiana byla łagodna.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E.wela. Może będzie lepiej niż się spodziewasz. Mąż będzie jakoś wracał do domu w trakcie tej delegacji?

Agulineczka. Trzymam kciuki za biopsję.

Ostatnie chwile z brzuszkiem, więc przygotowałam sobie taką pamiątkę :)
    b6eba2620e3b7a33med.jpg

Jedna_z_Wielu, AiCha4811, kaka470, Lady Savage, Anulka0407 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietna pamiątka :) piekny brzunio :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ