X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    No co płci to najwiarygodniejsze jest chyba przeczucie przyszłej mamy haha :-P mi wszyscy wmawiali ze dziewczynka bo pojawily mi sie niedoskonałości na twarzy, a bóle głowy sprawiły ze wygladalam blado, a ja uparcie twierdzilam ze czuje ze chłopczyk ;-) teraz jakos mi mówią ze kwitne ;-)

Ja z Zuzą miałam przecucia na chłopca, do porodu miałam nadzieję ze to chłopiec, teraz na dziewczynkę, pierwsze ciuszki jakie kupiłam były dla dziewczynki ;p a tu z usg synuś. więc ;) ja nie mam za grosz intuicji

mi_lejdi lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 22:32

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wierzę w intuicję w kwestii płci. Dla mnie to bardziej nadzieja na jakąś konkretną płeć niż wiedza. A sprawdzalność duża, bo 50/50 ;)

AiCha4811, mi_lejdi lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka powodzenia , oby udało się szybko umówić na dalszą diagnostykę i oczywiście żeby nie wyszło z tego nic poważnego .

Aicha tak ci zazdroszczę że masz już glukozę za sobą , ja niestety nie mam miłych wspomnień z pierwszej ciąży i strasznie boje się tej glukozy a też muszę ją zrobić na dniach .

Annie ja też odliczam razem z Tobą :-) <3
    Cały czas zastanawia mnie jakie uczucia towarzyszą ci (strach poniekąd na pewno, radość ) wiedząc i mając świadomość że za 4 dni przyjdzie na Świat Wasza wyczekiwana córeczka . Pytam po prostu z ciekawości mam jakieś dziwne przeczucia że tym razem też będę miała CC nie wiem dlaczego takie przeczucie .

Ja zaczynam dziś 25 tydzień jak ten czas leci. Nadal nie mamy wybranego imienia mąż zaproponował ( Sebastian , Tomasz, Piotruś i Kubuś ) ale ja nie mogę się zdecydować , strasznie mi ciężko podjąć decyzję .

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem umowiona na jutro na kolejna konsultację. Mam nadzieje, ze zrobią w koncu biopsje.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka ladne imiona rozwazacie. Sebastian ok, ale Sebek juz mi sie mniej podoba ;) Tomus ladnie, Piotrus tez, a Kubus to takie popularne. Wiele mam wybiera imie dopiero jak zobaczy dziecko.

Ja mialam jakies przeczucia w pierwszej ciazy, ze chlopiec i sie potwierdziło, a cera w ciazy mi sie popsula, z kolei kolezanka z coreczka nie miala zadnych problemów z cera, wiec ta zasada chyba nie zawsze sie sprawdza.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie to juz tak blizutko... wszystkie czekamy na wspaniale informacje :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka z tych ktore wymienilas chyba Tomuś najładniejsze, ale wszystkie sa ok :-)
    Agulineczka daj znać potem co tam udalo sie załatwić
    Annie ja z tą intuicją to tak z ironią :-D wiem ze płeć to loteria :-)

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaka470 wrote:
    Annie ja też odliczam razem z Tobą :-) <3
    Cały czas zastanawia mnie jakie uczucia towarzyszą ci (strach poniekąd na pewno, radość ) wiedząc i mając świadomość że za 4 dni przyjdzie na Świat Wasza wyczekiwana córeczka . Pytam po prostu z ciekawości mam jakieś dziwne przeczucia że tym razem też będę miała CC nie wiem dlaczego takie przeczucie .
    Cała paleta uczuć. Jak pomyślę sobie, że w piątek będę tulić Emilkę to ryczę ze wzruszenia ;) Z drugiej strony strach i panika. Jeszcze kilka rzeczy muszę skończyć, w sumie bardziej mąż, ale on ma na wszystko czas i z tego powodu się kłócimy. Chciałam w ostatnim tygodniu już mieć wszystko gotowe i się odstresowywać, a nie pilnować go czy zdąży, bo niestety trzeba.
    Do tej pory nie myślałam o przebiegu CC, ale teraz zaczynam sie stresować jak to będzie wyglądało, czy np. dostanę odpowiednią dawkę znieczulenia, bo czasami zdarza się, że i tak boli. Podejrzewam, że w czwartek w nocy w ogóle nie będę spać ;)
    Mocno skupiłam się na przygotowaniu się do KP a teraz uświadomiłam sobie, że nie znam podstaw jak np. przewinąć malucha czy wykąpać ;) Chcę jeszcze pooglądać filmiki na YouTube :)
    Także radość, wzruszenie, ale też dużo niepewności i lęku jak to przy pierwszym dziecku ;)

Gratuluję 25 tc :)

agulineczka. Super, że tak szybko udało się umówić. Trzymam kciuki, żeby od razu zrobili biopsję.

kaka470, AiCha4811 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w powyższym temacie. Dziś uzupełniam „Album Dziewczynki” zdjęciami z USG. Za chwilę będę już mogła uzupełniać takie dane jak „pierwsze słowa mamy”, „kosmyk włosów”, „kto mnie przyniósł do domu”, „odcisk rączki” itd. Przeglądam to i ryczę ;) Tak mi ciężko uwierzyć, że Emilka za chwilę będzie z nami i jest to tak wzruszające, że łzy same lecą.
    Oj widzę, że dziwne rzeczy będą się działy ze mną w tym tygodniu ;)

Lady Savage, AiCha4811, Dakota lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie fajnie z tym albumem :) ja kupiłam taki skoroszyt z koszulkami i na razie wsuwam tam wszystkie wyniki i dokumenty po kolei, ale może z czasem pomyślę o czymś bardziej "romantycznym" ;)

Ja muszę powiedzieć, że w tej ciąży mam "dziwne" emocje, czuję, że hormony weszły mi na mózg, że jest jakoś inaczej. Uczucie radości i ogólny napęd życiowy jest jakiś tak przykurzony, odbarwiony, nie umiem tego opisać. Nie jestem absolutnie smutna, ale jakaś taka emocjonalnie niezdefiniowana :D W trakcie starań często był albo mega smutek albo mega radość i zadowolenie z życia, a teraz żadnych skrajności.

Co do płci, to ja muszę szczerze napisać, że nie mam żadnych przeczuć. Moja mama obstawia chłopaka. A dziś śniło mi się, że urodziłam dziewczynkę, szybko, bezboleśnie i w ubranku :D Sny lubią mi się spełniać na odwrót, więc pewnie będzie boleśnie, chłopak i goły :D A tak poważnie, to ja uważam, ze córa dla matki jest nieoceniona, napije się z tobą kawy, ma potrzebę pogadać, chłopak idzie w świat. Z drugiej strony jakbym mogła sobie ot tak wybrać, to chciałabym chłopczyka najpierw, potem dziewczynkę. Sama mam starszego brata i był to strasznie fajny układ, opiekował się mną, chronił, odbierał z imprez ;) No i starszy brat = starsi koledzy... ;) Ale wiecie jak dla każdej matki, jedyną nadrzędną kwestią jest oczywiście, żeby było zdrowe i szczęśliwe. A reszta jest czwartorzędna.

A ja poszerzam swoją wiedzę. Niestety bakteriuria bezobjawowa w ciąży jest do leczenia ("normalnie" tak nie jest). Od dziś antybiotyk :/ No cóż jak trzeba to trzeba.

Annie1981 lubi tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam za brak znaków życia, ale byłam nad morzem bez dostępu do neta (tak chciałam :)). Było super.

Na wizycie wszystko dobrze, na następnej chyba Pan doktor zważy Hanię :) Za tydzień mam glukozę i też się już boję.

Ja miałam 100% przeczucie, wręcz pewność, że będzie chłopczyk i co? Dziewczynka :D

Annie, nie mogę już doczekać się wieści od Ciebie jak opowiesz jak wyglądało pierwsze spotkanie z Emilką.

Agulineczka, cały czas trzymam za Ciebie kciuki. Na pewno wszystko będzie dobrze, musi.

Mi lejdi, jaka to bakteria? Na co antybiotyk?

Kaka, mnie się Piotruś bardzo podoba :)

Pozdrawiam Was wszystkie!!!!

Annie1981, mi_lejdi, Lola83 lubią tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko E.coli- najbardziej typowa bakteria dróg moczowych. Oszczędzę Wam szczegółów, ale czułam prawie od początku ciąży, że coś jest nie tak, natomiast myślałam, że przyczyną są zmiany hormonalne. Po jednej dawce antybiotyku widzę natychmiastową poprawę, więc jestem zadowolona.
    Miałam kiedyś glukozę, co prawda bez ciąży, ale do przeżycia było ;)

agulineczka i jak po wizycie? Mam nadzieję, że sprawy ruszyły do przodu...

kaka mi się akurat podoba każde imię poza Sebastianem. Ale to kwestia gustu :) każde imię staje się ładne, jak właściciel/ka fajny/a :)

dobuska, JednazWielu czy Wy przypadkiem jakoś niedługo nie testujecie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 18:15

kaka470 lubi tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi. E.coli to już się stał mój przyjaciel w ciąży ;) Nawiedza mnie regularnie i łącznie 7 razy brałam antybiotyk. Życzę, żeby od Ciebie się odczepił jak najszybciej :)

yvonneSW. Jutro u Ciebie wielki dzień :) Czekam na relację i fotkę z wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 20:03

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie :) niestety bez zdjęcia, bo młody ułożył się główką w dół, pupą i kręgosłupem do USG, mamy już 1158g :) i jakie włosy. Zuza się urodziła łysa, a ten miał dziś takiego irokeza na żel xD.

mi_lejdi, Annie1981 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    moniczko E.coli- najbardziej typowa bakteria dróg moczowych. Oszczędzę Wam szczegółów, ale czułam prawie od początku ciąży, że coś jest nie tak, natomiast myślałam, że przyczyną są zmiany hormonalne. Po jednej dawce antybiotyku widzę natychmiastową poprawę, więc jestem zadowolona.
    Miałam kiedyś glukozę, co prawda bez ciąży, ale do przeżycia było ;)

agulineczka i jak po wizycie? Mam nadzieję, że sprawy ruszyły do przodu...

kaka mi się akurat podoba każde imię poza Sebastianem. Ale to kwestia gustu :) każde imię staje się ładne, jak właściciel/ka fajny/a :)

dobuska, JednazWielu czy Wy przypadkiem jakoś niedługo nie testujecie??

Nie wiem jak to z bakteriami w tych okolicach, ale oby Ci szybko minęło :*

Ja raczej do testu nie dotrwam, nie bardzo się znam, ale temp. chyba mnie sprowadza na ziemię ;)
    Jak by co to zapraszam na mój wykres - jakby coś :* ;)

Dziękuję za pamięć

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc kochane!!

agulineczka trzymam za Ciebie mocno kciuki zeby juz skonczyl sie ten trudny okres oczekiwania i okazalo sie, ze to niegrozne zmiany!

kaka nie musze pisac, ze mi sie podoba Piotrus ;)

mi lejdi mi tez jest milo czytac o Twoich mdlosciach hihihi chyba rozumiesz :* a mi w ciazy hormony w ogole rozregulowaly postrzeganie swiata. Zarowno w tej, jak i w poprzedniej.

co do plci i przeczuc, ja bylam przekonana, ze bedzie dziewucha druga. Do dzisiaj mi jakos dziwnie, ze to synek :P ja sie dowiedzialam z badan genetycznych przez telefon, wiec nie bylo juz gdybania, ze moze sie jeszcze zmienic.

yvonne kciuki za wizyte!

Annie czekamy na Emilke! Naprawde szok, ze to juz za chwilke!! Zazdroszcze troche tego cc, znasz termin, mozesz sie przygotowac... chociaz rozumiem, ze sie stresujesz.

Aicha mi tez bylo niedobrze na glukozie. Odwlekalam dlugo to badanie. Nie zwymiotowalam chyba tylko sila woli zeby nie powtarzac.

U mnie wiele sie nie dzieje. W czwartek mam wizyte, zobaczymy jak waga Piotrusia, w piatek ciaza donoszona. Troche mam mdlosci, ale to pikus w porownaniu z I trym. Troche cora daje w kosc, szczegolnie jak idzie do przedszkola. Odreagowuje stres w domu, a ja nie jestem obecnie ostoja cierpliwosci... Zaczynam powaznie bac sie porodu... Wydaje mi sie, ze nie bede miala sily, no i wracaja wspomnienia z pierwszego... torba stoi spakowana na 99% ale wiekszosc objawow chwilowo sie ulotnila wiec chyba jeszcze pochodze :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 23:38

mi_lejdi, Annie1981 lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, Yvonne dajcir znać jak wasze wizyty.
    Lady spory juz twój maluch.
    Ciekawe co u dobuski
    Jedna z wielu nie sugeruj sie tempką, ja juz dawno przestałam jej wierzyc bo płata figle. Po prostu poczekaj do terminu :-*
    Moniczko gdzie bylas nad morzem? Trafila wam sie fajna pogoda? :-) :-) :-)
    Mi_lejdi jak tam twoje samopoczucie? Objawy infekcji sie uspokoily?
    U mnie niestety chyba grzybica pochwy :-( :-( :-( i jestem zla na siebie ze tak dlugo zwlekalam z telefonem do gin, dzis odbieram wyniki krwi i moczu myślę ze kupie tez papierki luksusowe w aptece i po zrobieniu i otrzymaniu wyników moczu zaraz dzownie do gin. Nie śpię od 5.00 bo sie martwię, zaczelo do mnie docierać ze przez zwlekanie narazam Leosia na jakies niebezpieczeństwo, a jeszcze wczoraj sie kochalismy z mężem... Ech, mam nadzieje ze małemu nie zaszkodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 05:52

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 11:05

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola <3 to już 36 tc , wciąż nie mogę uwierzyć jak Was czytam :*
    Powodzenia na wizycie :) to bedzie ostatnia czy jeszcze nie ?

aicha jasne, że poczekam do terminu, i tak innego wyjścia niemam :)
    Oby Twój problem szybko sobie poszedł :*

Jeszcze raz Wam Dziękuję za pamięć :*

Buziaki i miłego dnia <3

AiCha4811 lubi tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ