X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 11:06

Lola83, mi_lejdi, Jedna_z_Wielu, Anulka0407, kaka470, AiCha4811, Lady Savage lubią tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW wrote:
    df9d7c87182329afmed.jpg

Oto moj dzidziuś wszystko ok serduszko bije wychodzi na to że jest o 2 dni starsze niż myślałam więc termin porodu możecie mi zmienić na 8 kwietnia:)

gratuluje i bardzo sie ciesze!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW wrote:
    df9d7c87182329afmed.jpg

Oto moj dzidziuś wszystko ok serduszko bije wychodzi na to że jest o 2 dni starsze niż myślałam więc termin porodu możecie mi zmienić na 8 kwietnia:)

Gratuluję i dużo zdrowia dla Was :*

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonne super, gratulacje! :) Już widać małe nóżki :)U mnie 2 dni młodsze, u Ciebie 2 dni starsze ;)
    Kiedy następna wizyta? Ja mam 29.09. To będzie 11tc +1/2, chciałam tydzień później, ale następny termin był dopiero 2 tygodnie później i się obawiałam, że jeśli obliczenia z pierwszego usg się omsknęły, to z kolei to późniejsze będzie w ostatniej chwili... Na wszelki wypadek zarezerwowałam obydwa ;)

<3 14.04.2018 Théo <3
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

AiCha4811 lubi tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha nie martw się. Grzybica w ciąży jest dość powszechna, moja koleżanka się z nią "bawiła" od I trymestru i wszystko ok. Będzie dobrze :)
    Jeśli chodzi o mnie, to ja w zasadzie nie miałam żadnych objawów poza... intensywnym zapachem moczu. Ale jako, że nic mnie nie piekło, żadnego częstomoczu, nic a nic, to myślałam, że przyczyną są zmiany hormonalne. Pierwszy raz jestem w ciąży :) Teraz już będę czujna.

Lola mam wrażenie, że u mnie już mdłości trochę zelżały (choć zazwyczaj jak coś takiego komuś powiem, to zaraz zalewa mnie obrzydliwa fala :P ). Najgorszy był 8 tydzień, poza porankiem nudziło mnie cały dzień + w nocy. Dobrze, że Ty swoje masz już za sobą!

Lady noworodki z czuprynką są śliczne <3

JednazWielu trzymam kciuki! ;)

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonne a prenatalne? przezierność karkowa itd? czy to juz dziś zrobili?

<3 14.04.2018 Théo <3
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

yvonneSW śliczna fotka :)
    Ale czy nie powinni podczas usg wykonać wszystkich pomiarów pomimo że masz mniej niż 35 lat? Powyżej 35, to jak się zgodzisz to robią z automatu test Pappa, a te wszystkie pomiary to jest po prostu usg genetyczne i obowiązuje wszystkie ciężarne i jest obowiązkowe... Przynajmniej tak mi się wydaje...

Annie to już za dwa dni!!! W dniu porodu idziesz do szpitala czy wcześniej?
    Trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze i żebyś CC zniosła najlepiej jak tylko się da, a właściwie to co dzieje się po nim ;)

Lola Ty też już blisko... coraz bliżej... zazdraszczam ;)

Jedna z Wielu, Dobuska <3 kiedy testujecie? Mocno kciukam i chciałabym Wam "oddać" mój brzuch ;)

Wczoraj byliśmy z mężem na usg III trymestru
    Niestety nie pochwalę się fotką, bo źle się wydrukowała. Dobrze, że chociaż mamy płytkę z nagraniem.
    Wszystko jest w porządku, tzn. parametry w normie choć malutka jest mniejsza niż wiek ciąży około 10-12 dni bo TP z I trymestru jest na 10 listopada, ale z połówkowego i wczorajszego wypada na 20 listopada.
    Maja waży 1665g, wczoraj był 31tyd.+4dni
    I teraz pytanko chyba głównie do Loli i Annie: czy możenie sprawdzić ile ważyły w tym czasie Wasze pociechy?
    Gdy naniosłam wymiary na siatkę centylową to pokazuje mi 5 centyl lub niżej

Annie1981 lubi tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvonne, świetne wieści :) bardzo się cieszę. Dziwne jest to podejście w Szwecji do ciąży, te badania są bardzo ważne, pamiętam jak odliczałam do nich godziny... może też będziesz mogła je ''wybłagać''? Poczytaj sobie: https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-sa-dla-kazdego/. Fajnie opisane.

Lady, czuprynka! Jak słodko :):) Dzieci z włoskami są mega urocze.

Aicha, byłam w Ustce. W czasie mojego pobytu zdarzył się tam straszny wypadek, może słyszalyście... dziecko 3,5miesiąca w wózku stoczyło się z molo i wypadło do wody, całe szczęście jakis przechodzień szybko zareagował i je wyciągnął i reanimował, ale i tak jest w bardzo ciężkim stanie. Pogoda średnia, ale i tak odpoczęłam. Grzybicą się nie martw, na pewno z Leosiem wszystko jest dobrze, pójdziesz do ginekologa i dostaniesz coś na grzybka.

AiCha4811 lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie by to stresowało. Niestety nie jest tak, że chore dzieci rodzą tylko kobiety starsze i z chorymi dziećmi w rodzinie, ryzyko rośnie z wiekiem, ale najczęściej rządzi tym po prostu przypadek. U nas usg prenatalne mają i 20 latki, myślę, że to dobrze...
    Ale najważniejsze, że Ty się z tym czujesz dobrze :)

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:

Ale czy nie powinni podczas usg wykonać wszystkich pomiarów pomimo że masz mniej niż 35 lat? Powyżej 35, to jak się zgodzisz to robią z automatu test Pappa, a te wszystkie pomiary to jest po prostu usg genetyczne i obowiązuje wszystkie ciężarne i jest obowiązkowe... Przynajmniej tak mi się wydaje...

Trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze i żebyś CC zniosła najlepiej jak tylko się da, a właściwie to co dzieje się po nim ;)

Jedna z Wielu, Dobuska <3 kiedy testujecie? Mocno kciukam i chciałabym Wam "oddać" mój brzuch ;)

Niestety nie pochwalę się fotką, bo źle się wydrukowała. Dobrze, że chociaż mamy płytkę z nagraniem.
    Wszystko jest w porządku, tzn. parametry w normie choć malutka jest mniejsza niż wiek ciąży około 10-12 dni bo TP z I trymestru jest na 10 listopada, ale z połówkowego i wczorajszego wypada na 20 listopada.
    I teraz pytanko chyba głównie do Loli i Annie: czy możenie sprawdzić ile ważyły w tym czasie Wasze pociechy?

Anulka najblizej mam pomiar 29+5 1500 g. To bym niby 50-60 centyl.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW wrote:
    W Szwecji jest trochę inaczej:) dzisiejszego USG też by nie było gdybym nie wybłagała. Sprawdzila więc tylko czy jest dobrze ulokowane czy to ciąża pojedyczna czy serce bije i czy na tą chwilę jest dobrej wielkości. Tutaj pierwsze USG masz w 19 tyg a wcześniej uznają że nie ma potrzeby.

Teraz rozumiem... Umknęło mi, że mieszkasz w Szwecji :/
    To z tego co piszesz to rzeczywiście super, że w ogóle zrobiła to usg

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvonne gratulacje!! Ja tez bylam w 11 tyg na usg i wtedy widzialam pierwszy raz ruchy maleństwa i nie moglam powstrzymać łez szczęścia :-) :-) :-) <3 to chyba najpiękniejszy moment w moim życiu na równi z przysięgą małżeńską ktora byla magiczna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 12:11

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 11:07

Annie1981 lubi tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811. Ja też kilka razy miałam grzybicę w ciąży. Nic się nie martw, to nie jest szkodliwe dla dziecka, ale leczyć oczywiście trzeba. Teraz chyba też mam, co przekreśla moje szanse na transfer mikrobiomu, który chciałam zrobić po CC :(
    Najgorsze jest to, że ja nie mam w UK dostępu do ginekologa i nie jestem pewna czy to mam czy nie. Kupiłam sobie te patyczki lakmusowe, ale wg instrukcji one są bardzo niepewne i wg mnie do niczego się nie nadają.

yvonneSW. Przepiękna fotka. Gratuluję i cieszę się, że maleństwo zdrowo się rozwija :)

mi_lejdi. Tutaj w UK też nie robią prenatalnych niestety. Ja naciskałam to mnie skierowali na badania w II trymestrze dopiero. One są mniej dokładne niż te z I, ale całe szczęście u mnie wszystko ok. :)

Anulka. Dziękuję kochana za kciuki i Wam wszystkim również :) Dziś wieczorem idę do szpitala na spotkanie z pielęgniarką, która będzie zbierała wywiad przed CC a potem idę do szpitala w piątek rano, przed samą operacją :)
    Ja miałam USG 29+4 i wtedy Emilka ważyła 1413g. Też to było jakoś w dole siatki centylowej, ale lekarz mówił, że wszystko ok, więc się nie przejmowałam :)

Anulka0407 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:

Aniu, biorę ;)

Co do reszty nie odpisuje, bo odpowiedziałam na priv <3 <3 <3

Co do testowania, to jeżeli będzie @ spóźniona ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 16:48

Anulka0407 lubi tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie zainteresowałaś mnie, nie miałam pojęcia, że w UK jest podobnie. A już tu złorzeczyłam na Szwedów ;) Ja drugą pociechę zapewne pocznę i urodzę w Francji, ciekawe jak tam jest... A miałaś test pappa lub/i NIFTY?

<3 14.04.2018 Théo <3
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam od lekarki, nawet jej nie widziałam... Obsluzyla mnie jej piguła. Mówię tak brzydko o niej bo to okropna baba. Zachowuje sie jakby byla Panią profesor a nie położną zapisujaca pacjentki.... Oglada moje wyniki moczu i mowi mi ze nie mam żadnej infekcji kiedy powiedzialam jej ze pani dr kazala mi przyjechać po leki na infekcje. Weszla do gabinetu i wrocila z receptą, pani dr nie spytala mnie o objawy tylko przepisala pimafucin. Czy to dziala na wszystkie źródła zakażenia? Ja nie jestem pena2 czy to grzybek czy bakteria, skad wiemy co leczymy. Następną ciąże o ile Bog da bedzie prowadzil inny lekarz, głównie przez tą pigule co sie mianowala lekarzem... Ech przepraszam za żale ale tak mnie wkurzyla.. To juz nie pierwszy raz kiedy musze sie przed nią tłumaczyć po co przyszlam do pani dr (ktorej place kupe kasy za wizyte). Nie wspominając o tym ze osoba pracująca z ciężarnymi powinna byc nieco milsza i bardziej empatyczna

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ