Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
yvonneSW wrote:
Oto moj dzidziuś wszystko ok serduszko bije wychodzi na to że jest o 2 dni starsze niż myślałam więc termin porodu możecie mi zmienić na 8 kwietnia:)
Gratuluję i dużo zdrowia dla Was :*Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
yvonne super, gratulacje! Już widać małe nóżki :)U mnie 2 dni młodsze, u Ciebie 2 dni starsze
Kiedy następna wizyta? Ja mam 29.09. To będzie 11tc +1/2, chciałam tydzień później, ale następny termin był dopiero 2 tygodnie później i się obawiałam, że jeśli obliczenia z pierwszego usg się omsknęły, to z kolei to późniejsze będzie w ostatniej chwili... Na wszelki wypadek zarezerwowałam obydwa14.04.2018 Théo -
Aicha nie martw się. Grzybica w ciąży jest dość powszechna, moja koleżanka się z nią "bawiła" od I trymestru i wszystko ok. Będzie dobrze
Jeśli chodzi o mnie, to ja w zasadzie nie miałam żadnych objawów poza... intensywnym zapachem moczu. Ale jako, że nic mnie nie piekło, żadnego częstomoczu, nic a nic, to myślałam, że przyczyną są zmiany hormonalne. Pierwszy raz jestem w ciąży Teraz już będę czujna.
Lola mam wrażenie, że u mnie już mdłości trochę zelżały (choć zazwyczaj jak coś takiego komuś powiem, to zaraz zalewa mnie obrzydliwa fala ). Najgorszy był 8 tydzień, poza porankiem nudziło mnie cały dzień + w nocy. Dobrze, że Ty swoje masz już za sobą!
Lady noworodki z czuprynką są śliczne
JednazWielu trzymam kciuki!Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
Witajcie
yvonneSW śliczna fotka
Ale czy nie powinni podczas usg wykonać wszystkich pomiarów pomimo że masz mniej niż 35 lat? Powyżej 35, to jak się zgodzisz to robią z automatu test Pappa, a te wszystkie pomiary to jest po prostu usg genetyczne i obowiązuje wszystkie ciężarne i jest obowiązkowe... Przynajmniej tak mi się wydaje...
Annie to już za dwa dni!!! W dniu porodu idziesz do szpitala czy wcześniej?
Trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze i żebyś CC zniosła najlepiej jak tylko się da, a właściwie to co dzieje się po nim
Lola Ty też już blisko... coraz bliżej... zazdraszczam
Jedna z Wielu, Dobuska kiedy testujecie? Mocno kciukam i chciałabym Wam "oddać" mój brzuch
Wczoraj byliśmy z mężem na usg III trymestru
Niestety nie pochwalę się fotką, bo źle się wydrukowała. Dobrze, że chociaż mamy płytkę z nagraniem.
Wszystko jest w porządku, tzn. parametry w normie choć malutka jest mniejsza niż wiek ciąży około 10-12 dni bo TP z I trymestru jest na 10 listopada, ale z połówkowego i wczorajszego wypada na 20 listopada.
Maja waży 1665g, wczoraj był 31tyd.+4dni
I teraz pytanko chyba głównie do Loli i Annie: czy możenie sprawdzić ile ważyły w tym czasie Wasze pociechy?
Gdy naniosłam wymiary na siatkę centylową to pokazuje mi 5 centyl lub niżej
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Yvonne, świetne wieści bardzo się cieszę. Dziwne jest to podejście w Szwecji do ciąży, te badania są bardzo ważne, pamiętam jak odliczałam do nich godziny... może też będziesz mogła je ''wybłagać''? Poczytaj sobie: https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-sa-dla-kazdego/. Fajnie opisane.
Lady, czuprynka! Jak słodko Dzieci z włoskami są mega urocze.
Aicha, byłam w Ustce. W czasie mojego pobytu zdarzył się tam straszny wypadek, może słyszalyście... dziecko 3,5miesiąca w wózku stoczyło się z molo i wypadło do wody, całe szczęście jakis przechodzień szybko zareagował i je wyciągnął i reanimował, ale i tak jest w bardzo ciężkim stanie. Pogoda średnia, ale i tak odpoczęłam. Grzybicą się nie martw, na pewno z Leosiem wszystko jest dobrze, pójdziesz do ginekologa i dostaniesz coś na grzybka.AiCha4811 lubi tę wiadomość
-
Oj mnie by to stresowało. Niestety nie jest tak, że chore dzieci rodzą tylko kobiety starsze i z chorymi dziećmi w rodzinie, ryzyko rośnie z wiekiem, ale najczęściej rządzi tym po prostu przypadek. U nas usg prenatalne mają i 20 latki, myślę, że to dobrze...
Ale najważniejsze, że Ty się z tym czujesz dobrze14.04.2018 Théo -
Anulka0407 wrote:Witajcie
yvonneSW śliczna fotka
Ale czy nie powinni podczas usg wykonać wszystkich pomiarów pomimo że masz mniej niż 35 lat? Powyżej 35, to jak się zgodzisz to robią z automatu test Pappa, a te wszystkie pomiary to jest po prostu usg genetyczne i obowiązuje wszystkie ciężarne i jest obowiązkowe... Przynajmniej tak mi się wydaje...
Trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze i żebyś CC zniosła najlepiej jak tylko się da, a właściwie to co dzieje się po nim
Jedna z Wielu, Dobuska kiedy testujecie? Mocno kciukam i chciałabym Wam "oddać" mój brzuch
Niestety nie pochwalę się fotką, bo źle się wydrukowała. Dobrze, że chociaż mamy płytkę z nagraniem.
Wszystko jest w porządku, tzn. parametry w normie choć malutka jest mniejsza niż wiek ciąży około 10-12 dni bo TP z I trymestru jest na 10 listopada, ale z połówkowego i wczorajszego wypada na 20 listopada.
I teraz pytanko chyba głównie do Loli i Annie: czy możenie sprawdzić ile ważyły w tym czasie Wasze pociechy?
Anulka najblizej mam pomiar 29+5 1500 g. To bym niby 50-60 centyl.Piotruś
Helenka
-
yvonneSW wrote:W Szwecji jest trochę inaczej:) dzisiejszego USG też by nie było gdybym nie wybłagała. Sprawdzila więc tylko czy jest dobrze ulokowane czy to ciąża pojedyczna czy serce bije i czy na tą chwilę jest dobrej wielkości. Tutaj pierwsze USG masz w 19 tyg a wcześniej uznają że nie ma potrzeby.
Teraz rozumiem... Umknęło mi, że mieszkasz w Szwecji
To z tego co piszesz to rzeczywiście super, że w ogóle zrobiła to usg -
Yvonne gratulacje!! Ja tez bylam w 11 tyg na usg i wtedy widzialam pierwszy raz ruchy maleństwa i nie moglam powstrzymać łez szczęścia to chyba najpiękniejszy moment w moim życiu na równi z przysięgą małżeńską ktora byla magiczna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 12:11
-
AiCha4811. Ja też kilka razy miałam grzybicę w ciąży. Nic się nie martw, to nie jest szkodliwe dla dziecka, ale leczyć oczywiście trzeba. Teraz chyba też mam, co przekreśla moje szanse na transfer mikrobiomu, który chciałam zrobić po CC
Najgorsze jest to, że ja nie mam w UK dostępu do ginekologa i nie jestem pewna czy to mam czy nie. Kupiłam sobie te patyczki lakmusowe, ale wg instrukcji one są bardzo niepewne i wg mnie do niczego się nie nadają.
yvonneSW. Przepiękna fotka. Gratuluję i cieszę się, że maleństwo zdrowo się rozwija
mi_lejdi. Tutaj w UK też nie robią prenatalnych niestety. Ja naciskałam to mnie skierowali na badania w II trymestrze dopiero. One są mniej dokładne niż te z I, ale całe szczęście u mnie wszystko ok.
Anulka. Dziękuję kochana za kciuki i Wam wszystkim również Dziś wieczorem idę do szpitala na spotkanie z pielęgniarką, która będzie zbierała wywiad przed CC a potem idę do szpitala w piątek rano, przed samą operacją
Ja miałam USG 29+4 i wtedy Emilka ważyła 1413g. Też to było jakoś w dole siatki centylowej, ale lekarz mówił, że wszystko ok, więc się nie przejmowałamAnulka0407 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Anulka0407 wrote:Witajcie
yvonneSW śliczna fotka
Aniu, biorę
Co do reszty nie odpisuje, bo odpowiedziałam na priv
Co do testowania, to jeżeli będzie @ spóźniona ;*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 16:48
Anulka0407 lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Wrocilam od lekarki, nawet jej nie widziałam... Obsluzyla mnie jej piguła. Mówię tak brzydko o niej bo to okropna baba. Zachowuje sie jakby byla Panią profesor a nie położną zapisujaca pacjentki.... Oglada moje wyniki moczu i mowi mi ze nie mam żadnej infekcji kiedy powiedzialam jej ze pani dr kazala mi przyjechać po leki na infekcje. Weszla do gabinetu i wrocila z receptą, pani dr nie spytala mnie o objawy tylko przepisala pimafucin. Czy to dziala na wszystkie źródła zakażenia? Ja nie jestem pena2 czy to grzybek czy bakteria, skad wiemy co leczymy. Następną ciąże o ile Bog da bedzie prowadzil inny lekarz, głównie przez tą pigule co sie mianowala lekarzem... Ech przepraszam za żale ale tak mnie wkurzyla.. To juz nie pierwszy raz kiedy musze sie przed nią tłumaczyć po co przyszlam do pani dr (ktorej place kupe kasy za wizyte). Nie wspominając o tym ze osoba pracująca z ciężarnymi powinna byc nieco milsza i bardziej empatyczna