Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Was z rana
Przypomniałam sobie, że co do testu to jednak czekać nie mogę na opóźnienie @, ponieważ jestem na dupku. Test w sb, chociaż znam wynik, więc nie ma co głowy sobie zawracać.
mi_lejdi Francja mówisz ? Przeprowadzasz się ?
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
MiLejdi. UK niestety słynie z kiepskiej opieki medycznej, szczególnie w I trymestrze ciąży, gdzie stawia się na selekcję naturalną.
Nie miałam PAPPY tylko test potrójny (STS), który niestety jest mniej dokładny, i to tylko dlatego, że go wyżebrałam. NIFTY chciałam zrobić jak STS wyszedłby podwyższony, ale całe szczęście jest ok
Obawiam się, że we Francji może być podobnie, bo tylko w Polsce opieka nad ciężarną jest taka dobra, czego niestety nie doceniamy
Jedna_z_Wielu. Mimo wszystko trzymam kciuki za test
Wczoraj wieczorem miałam przedoperacyjną wizytę w szpitalu, gdzie sprawdzili moją wagę, tętno serduszka dziecka, pobrali krew, dali mi jakieś specjalne uciskowe rajstopy na czas operacji i kazali zgłosić się w piątek na 8 rano na CC. Ostatni posiłek dziś do 22.00, więc dostałam sugestię, aby zjeść kolację składającą się z 3 dańJedna_z_Wielu, AiCha4811, kaka470, mi_lejdi, Lady Savage lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Aicha współczuję spotkań z ta pielęgniarą... Tak jak piszesz każdy kto pracuje z ciężarnymi powinien mieć więcej empatii, a ta doktorka, która z Toba nawet nie zrobiła wywiadu to porażka.
A dostałaś skierowanie na jakieś badania?
Jedna z Wielu mocno kciukam!
Annie ekscytuję się Twoją cesarką jakby to mnie dotyczyło Aż trudno w to uwierzyć, że to już jutro!
Ja na Twoim miejscu aż tak bym się nie najadała.... Nie wiem jakie będziesz miała znieczulenie, ale każde może wywołać mdłości i wymioty, a wtedy lepiej mieć pusty żołądek... No i jeszcze może być problem z wypróżnieniem... po CC może być to utrudnione ze względu na ból rany.
No ale mam nadzieję, że te wszystkie złe dolegliwości Cię ominą...
Jak tylko będziesz już mogła to daj znać co i jak... I pochwal nam się Emilką -
Anulka nie dostalam, tylko recepte, podejrzewam ze gdyby mi nie przeszło to wtedy wypisala by skierowanie na wymaz.
Annie tez jestem bardzo podekscytowana ale tak jak Anulka pisała moze za duzo nie jedz, albo przynajmniej lekkostrawne rzeczy. Kurczę ale super ze to juz jutro, bardzo trzymam kciuki. Macie dzisiaj jakies wolne? Ja na twoim miejscu chyba bym 3 razy rzucila się na męża hehe po pierwsze na rozładowanie stresu a po drugie nie wiadomo kiedy znowu bedzie na to czas i siła. Troche Ci zazdroszczę tej wiedzy kiedy to dokładnie ale z drugiej strony moze bede sie mniej stresować tuz przed. Nie moge sie doczekać zdjecia calej waszej trójki w komplecie, niech moc będzie z Tobą -
Witajcie dziewczyny
wasze suwaczki zasuwają jak szalone życzę Wam wszystkiego dobrego.
ja wpadłam żeby napisać Annie, że trzymam jutro za Ciebie kciuki życzę Ci, żeby wszystko poszło sprawnie i Emilka była szybko cała i zdrowa razem z Tobą niech pozytywna moc będzie z Wami (ale to brzmi )mi_lejdi, kaka470, AiCha4811 lubią tę wiadomość
Zosia (TGA) 2014 Aniołek 2016
Po ponad dwóch latach jesteś
-
Margolciak. Dziękuję za dobre słowa, ale chyba zaraz się na Ciebie obrażę Dlaczego nie pochwaliłaś się nam dwoma kreseczkami? Ja chcę zobaczyć test i serdecznie gratuluję
Podaj jeszcze szybciutko termin porodu, bo jutro już nie będę miała czasu tego uzupełnić.
Z tą wielką ucztą to był żart pielęgniarki Oczywiście nie zamierzam tak się opychać Kolacja będzie normalna tyle, że smaczniejsza plus chcę zjeść coś słodkiego, żeby to uczcić, bo w tygodniu normalnie nie jem słodyczy
Wczoraj było ostatnie serduszkowanie, ale średnio nam wyszło. Chyba już jesteśmy za bardzo spięci tą sytuacją, więc dziś już nie będziemy powtarzać
Zrobiłam sobie podsumowanie wymiarów i tak na plusie jest:
- waga + 14,4 kg
- obwód brzucha + 16 cm
- obwód piersi + 10 cm.
Z czego najbardziej przybywało mi w II trymestrze, więc trzeciego nie musicie się aż tak obawiać
Staram się mieć dziś zajęcie, wszystko pokończyć, też żeby nie myśleć, ale mimo wszystko wkrada strach. Ciężko ogarnąć rozumem to wszystko co ma się jutro zdarzyćmi_lejdi, Margolciak, Lady Savage, AiCha4811 lubią tę wiadomość
Annie powodzenia jutro! To bedzie wspaniały dzien dla Was . Trzymam kciuki, zeby wszystko się udało i żebyś szybko doszła do siebie. Daj znac jak tylko bedziesz miec sily. Buziaki!!!
Annie1981 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Annie ale emocje! Trzymam kciuki, aby wszystko poszło jak najsprawniej! Z tym biustem... ekhm... poczekaj na IV trymestr i laktację! Hm, ja poza wagą żadnych pomiarów nie rejestruję...
Aicha Pimaficin jest dobry na grzybka, ale słabe jest to, że dała Ci tę receptę "na buzię". Powinna Cię chociaż obejrzeć i się wypowiedzieć, czy Twoje przypuszczenia są słuszne. Niedbalstwo.
JednazWielu tak, bo ja noszę pod serduszkiem polsko-francuską fasolkę mój mąż prawie 3 lata temu rzucił lazurowe wybrzeże i świetną pracę we Fr, żeby do mnie dołączyć, niedługo czas na rewanż
yvonne tak sobie pomyślałam, że nie powinnam była tak zareagować i mędrkować na temat prenatalnych. Jesteś w Szwecji, jest jak jest, a my tu musimy się wspierać i skupiać na tym co najbardziej prawdopodobne czyli zdrowej dzidzi
Muszę przyznać, że sama denerwuję się prenatalnymi i dość często o nich myślę, stąd pewnie moja reakcja...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:10
Annie1981, Jedna_z_Wielu, AiCha4811 lubią tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
nie chwaliłam się, bo sama jeszcze w to nie wierzę byłam wczoraj na usg, jest groszek na swoim miejscu, ale nie ma jeszcze serduszka i się trochę zmartwiłam. poza tym nie udzielałam się zbytnio w tym wątku ostatnio, wyszłam z obiegu i nie chciałam wchodzić Wam w pardę zdjęcia nie potrafię wstawić z telefonu, a termin to 9 maja
strach normalna sprawa, w końcu to nieznane ani seks, ani jedzenie nie są tak cenne przy dzieciach jak sen, także leż i śpij ile wlezie lecę po córkę do przedszkola, czekamy jutro na wieściAnnie1981, dobuska lubią tę wiadomość
Zosia (TGA) 2014 Aniołek 2016
Po ponad dwóch latach jesteś
-
Annie, tak bardzo ekscytuję się Twoim porodem, że nie mogę. Mocno trzymam za Ciebie i Emilkę kciuki. Już za chwilę ta śliczna dziewczynka będzie na świecie!
Margolciak, gratuluję! Na pewno serducho będzie już na kolejnej wizycie
U mnie Hanula już coraz mocniej kopie, ale to jest tak cudowne uczucie, że mogłabym ją czuć przez cały dzień i noc...Annie1981, Lady Savage, mi_lejdi lubią tę wiadomość
-
Ania trzymam kciukasy za jutro
Ja jutro zacznę 30 tydzień, i pokaże Wam brzusiu, nadal -6,200, Nikoś ma 1158g i 31 cm. Mam nadzieję, "że nie urażę niczyjego wzoru moim tłustym bebechem"
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf6efff4352e.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 08:52
Annie1981, moniczko., mi_lejdi, Anulka0407 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczynki za kciuki. Już coraz bardziej się stresuję, więc się przydają
Margolciak. Wspaniale, że groszek na swoim miejscu. Czasami zdarza się, że serduszko pojawia się później. Trzymam kciuki i zostań z nami
Lady Savage. Gratuluję 30 tc
yvonneSW. Rozumiem Cię doskonale z tą zazdrością jak czytasz inne wątki. Ja miałam dokładnie to samo, że zazdrościłam wrześniówkom tej opieki w Polsce. Całe szczęście moja ciąża przebiega książkowo, więc to co zapewniają w UK wystarczyło i Tobie również tego życzę
Apropo opieki to nie mogę się doprosić mojego wyniku GBS. Przychodnia odsyła mnie do szpitala, szpital do przychodni. Od dwóch dni lekarz nie ma czasu na nie spojrzeć, a bez tego nie chcą powiedzieć. Jest to dla mnie bardzo ważne, bo chciałam robić transfer mikrobiomu i muszę się cały czas denerwować czy się uda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 16:30
Annie kciuki na jutrzejszy dzień ♥
mi_lejdi to fajnie, francja .... ♥♥♥
Anulka
margolcia chyba nie miałam okazji, więc Gratuluję ♥
lady Gratuluję 30 tc
A gdzie Dobuska ?
Kurcze dziewczyny, ale ten czas pędzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 17:26
Annie1981, Anulka0407 lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Jedna z wielu - Dobuska ma przerwę od forum, musi odpocząć. U niej jakiś tydzien do @, to jej ostatni cykl z clo.