X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka dobrze, że już po biopsji. Teraz czas oczekiwania, ale na pewno wszystko będzie dobrze :) Ja w to wierzę :)

Jedna z Wielu tulę... :(

E.wela i reszta staraczek bardzo Wam kibicuję! I mam nadzieję, że teraz po kolei posypią się pozytywy, bo przecież my brzuchatki musimy komuś oddać te brzuchy ;)

agulineczka, Jedna_z_Wielu, Annie1981, e.wela lubią tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu tulę :)

Aniula pewnie juz od dawna tuli Emilcię :) jeszcze trochę i ja znowu będę tulić malucha :3

Jedna_z_Wielu, Annie1981 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, wszystko będzie dobrze. Też miałam biopsję i pamiętam to czekanie... A lekarz nic nie mówił, na jaką zmianę mu to wygląda?

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, proszę kciuki przełożyć na poniedziałek. Przesunęli mi CC na 18/09/2017!
    Już byłam przyjęta, przebrana w piżamę, porobili badania i dopiero przyszedł do mnie lekarz, który stwierdził, że planowane CC robią od skończonego 39 tc a ja dziś mam 38+5.
    Powiedział, że w 38 tc jest ryzyko problemów z płucami u dziecka, za czym może iść konieczność położenia dziecka do inkubatora. Na podanie sterydów na rozwój płuc było dziś za późno, bo żeby zaczęły działać trzeba 24h.
    Powiedzieli, że mogą zrobić dziś CC, ale muszę być świadoma ryzyka, natomiast mogą mnie przepisać na poniedziałek. W 39 tc podobno ryzyko spada o połowę. Dla dobra Emilki zdecydowaliśmy się przełożyć. Bardzo mi zależy na kontakcie skóra-do-skóry i jak najszybsze rozkręcanie laktacji a przy ewentualnym inkubatorze będzie to utrudnione.
    Za to zrobili USG, Emilka czuje się dobrze, waży 3500kg :)
    W końcu doprosiłam się wyniku GBS i jest negatywny. Grzybicy też nie ma :) Jeszcze dwa dni temu pobierali mi kolejny wymaz i sprawdzę przed samą CC, ale wygląda na to, że będę mogła zrobić transfer mikrobiomu, super :)
    Także stresu się dziś najadłam, ale wyszło, że mamy jeszcze ostatni weekend dla siebie :)

E.wela. To kiedy test? :) Trzymam kciuki :)

Jedna_z_Wielu. Przykro, że test negatywny. Powodzenia w kolejnym cyklu.

Agulineczka. Kciukasy za wynik biopsji. Musi być dobrze :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Kochane moje, proszę kciuki przełożyć na poniedziałek. Przesunęli mi CC na 18/09/2017!
    Już byłam przyjęta, przebrana w piżamę, porobili badania i dopiero przyszedł do mnie lekarz, który stwierdził, że planowane CC robią od skończonego 39 tc a ja dziś mam 38+5.
    Powiedział, że w 38 tc jest ryzyko problemów z płucami u dziecka, za czym może iść konieczność położenia dziecka do inkubatora. Na podanie sterydów na rozwój płuc było dziś za późno, bo żeby zaczęły działać trzeba 24h.
    Powiedzieli, że mogą zrobić dziś CC, ale muszę być świadoma ryzyka, natomiast mogą mnie przepisać na poniedziałek. W 39 tc podobno ryzyko spada o połowę. Dla dobra Emilki zdecydowaliśmy się przełożyć. Bardzo mi zależy na kontakcie skóra-do-skóry i jak najszybsze rozkręcanie laktacji a przy ewentualnym inkubatorze będzie to utrudnione.
    Za to zrobili USG, Emilka czuje się dobrze, waży 3500kg :)
    W końcu doprosiłam się wyniku GBS i jest negatywny. Grzybicy też nie ma :) Jeszcze dwa dni temu pobierali mi kolejny wymaz i sprawdzę przed samą CC, ale wygląda na to, że będę mogła zrobić transfer mikrobiomu, super :)
    Także stresu się dziś najadłam, ale wyszło, że mamy jeszcze ostatni weekend dla siebie :)

E.wela. To kiedy test? :) Trzymam kciuki :)

Jedna_z_Wielu. Przykro, że test negatywny. Powodzenia w kolejnym cyklu.

Agulineczka. Kciukasy za wynik biopsji. Musi być dobrze :)

no nie wierze... przeciez ta date ustalil Ci lekarz, czy jak?? Sama jej nie wymyslilas. Co to znaczy na Wasza odpowiedzialnosc, to oni sa lekarzami. Ja bym sie wkurzyla!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie padłaś ofiarą jakiegoś chaosu i dezinformacji, ale trudno ;) Na szczęście poza stratą czasu i nerwów, nic się nie stało. Następny tydzień rozpocznie się wyjątkowo :)

agulineczka trzymam kciuki! czuję, że będzie dobrze :) Nikt nie sugerował jakiegoś włókniaka?

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się wkurzyła ;/. Nie cierpię takiego odsyłania i głupiego gadania lekarzy, zbadał dziecko wg niego jest ok, ale cc nie zrobi, miałaś datę ustaloną z innym lekarzem, jakby on stwierdził że jest ryzyko to by daty nie ustalał, chyba na tyle mu ufasz? Po za tym dziecko może stwierdzić, że się zacznie rodzić dziś i co? Na szybko będą zbierać personel, albo zaczną cię jeszcze namawiać na sn ;/. Nie lubię, bardzo nie lubię takie spychania, popychania sobie roboty. On chciał pewnie mieć dziś lużnieszy dzień wiec Cię wypisał. A te płuca naprawdę bujda, od 38 tyg płuca są na tyle wykształcone że żaden inkubator w grę nie wchodzi, dzieci urodzone po 38 tyg które trafiły do inkubatorów to dzieci które złapały coś, jakiegoś wirusa, albo zachłystnęły się kupką w brzuchu mamy bo były tam za długo.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszło słabo, ale na nic nerwy.

Prawda jest taka, że u nas np. planówek w ogóle na poniedziałki i piątki się nie ustala, bo to najgorsze dni, najwięcej roboty. A do tego w piątek chce się wcześniej wyjść.
    Niestety niewykluczone, że byłaś taką "planówką" do łatwego zepchnięcia. No ale co masz zrobić...
    Tekst o niewykształconych płuckch i pytanie o podjęcie decyzji na własne ryzyko, to świetna strategia, żeby pacjent zrobił tak, jak chcemy i do tego nie robił awantur, bo to przecież z troskliwości ;)

Nie chciałam komentować, ale dziewczyny mnie podsyciły :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 15:42

moniczko., Lady Savage lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie, współczuję stresu. Taka dezorganizacja i narażanie Cię na nerwy są bardzo nieprofesjonalne. Ty już się nic nie denerwuj, ale jak będziecie wychodziły z Emilką ze szpitala możesz powiedzieć kilka słów lekarzowi. Takie rzeczy nie powinny się dziać. Kciuki oczywiście przekładam na poniedziałek i mocno, mocno jestem z Tobą. Buziaki :*

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie... myslalam, ze takie rzeczy tylko u nas ;) co prawda nic takiego sie nie stało, ale caly ten stres, oczekiwanie na piatek na nic. Dziwie się tylko, ze nikt przy podejmowaniu decyzji o terminie cc o tym nie pomyslal.

Annie1981 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie a musisz zostac w szpitalu czy Cie wypuscili?

Ja w koncu wczoraj trafilam na super lekarza, ktory bardzo rzetelnie podszedl do problemu, wszystko jeszcze raz na spokojnie wytlumaczyl. Stwierdzil, ze niepotrzebnie az tak mnie nastraszyla pierwsza lekarka, ktora robila usg. Oczywiscie biopsje trzeba zrobic, ale wg niego zmiana powinna byc łagodna.

Annie1981, Anulka0407 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze czekac niecierpliwie na wyniki, w miedzyczasie mamy jeszcze wesele w rodzinie, nie wiem czy bede w stanie sie wyluzowac, ale po wczorajszej wizycie jest mi ciut lepiej.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście też się wkurzyłam, nawet się popłakałam, ale przecież miałabym do siebie pretensje, gdybym zażądała CC dziś a potem dziecko by wylądowało w inkubatorze. Ja nie wiem jak to do końca z tymi płucami, uwierzyłam lekarce, która mi to tłumaczyła.
    Lekarzowi, który mnie umawiał na CC nie ufam do końca. Widziałam go tylko 2 razy w ciągu całej ciąży, bo tu prowadzi ją położna a nie lekarz. Poza tym pobrał mi wymaz z pochwy tylko dlatego, że chciałam zrobić transfer mikrobiomu, bo inaczej tego nie robią, a potem miał problem, żeby oddzwonić do mnie z wynikami. Miał to zrobić wczoraj i mnie olał, mimo że wiedział, że mi na tym zależy i że dziś CC, które sam umówił. Także zła jestem na niego i wcale mu nie ufam.
    Poza tym uważam, że w poniedziałek będzie lepiej pod kilkoma względami. Np. data 15go nie podobała mi się z uwagi na datę śmierci taty. W weekend też nie miałabym dostępu do doradców laktacyjnych w szpitalu a w tygodniu owszem. Do poniedziałku będę też miała wyniki drugiego posiewu, który zdecyduje czy robimy transfer i jeszcze kilka innych czynników, także w ostatecznym rozrachunku jestem nawet zadowolona :)
    Na wrześniówkach widziałam, że to się często zdarzało, że dziewczyny mają przesuwane daty CC już po przyjęciu na oddział, więc byłam przygotowana na to, że coś takiego może się zdarzyć. Jedna dziewczyna z wrześniówek (Princesska, może ją pamiętacie, bo starała się i zaszła jakoś ze mną) miała mieć dziś ze mną CC a przesunęli jej na jutro i to już była trzecia zmiana! Także ja i tak nie mam tak źle ;)
    Aha, no i zapewnili mnie, że jakby coś zaczęło się dziać wcześniej to oczywiście zrobią CC bez problemu, więc mam nadzieję, że tak będzie.

Agulineczka. Wypuścili mnie, będę odpoczywać w domu :)
    Bardzo się cieszę, że trafiłaś na fajnego lekarza i że Cię uspokoił. Na pewno ma rację, postaraj się wyluzować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 16:13

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to korzystajcie z ostatniego wolnego weekendu. Bedzie dobrze :)

Annie1981, Lady Savage lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 22:33

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annie co do zmiany daty to właśnie tak pomyślałam, bo pamiętam, co pisałaś o tacie. Wiadomo, że szkoda, że przełożyli, ale najważniejsze by osstatecznie poszło bez komplikacji. <3
    Moje kciuki też "masz" ;)

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko wiesz Ania, następnym razem się nie daj, bo możesz trafić na taki personel, co sobie myśli ze na głupią trafił i w pon Ci powiedzą ze w piątek, w piątek że w pon, i będziesz tak odsyłana do 41 tyg bo bezpiecznie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 11:08

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobrze Annie, trzeba nieoczekiwane przekuć w coś pozytywnego :) Ja jeszcze raz podkreślę piątki są słabe na porody jakiekolwiek i wszelkie chorowanie ;) wiadomo, że nie zawsze można wybrać, ale w weekend cała diagnostyka stoi, czy tak jak napisałaś, doradców laktacyjnych nie ma itd.

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    tylko wiesz Ania, następnym razem się nie daj, bo możesz trafić na taki personel, co sobie myśli ze na głupią trafił i w pon Ci powiedzą ze w piątek, w piątek że w pon, i będziesz tak odsyłana do 41 tyg bo bezpiecznie.
    Zgadzam się, nie ma co się dawać, ale z drugiej strony jak mnie straszą zdrowiem dziecka a ja nie mam na ten temat wiedzy, to ciężko dyskutować i podejmować takie ryzyko. Mam nadzieję, że w poniedziałek już nic nie wypadnie :)

Dziękuję za wszystkie obecne i przełożone kciuki :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ