X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie. le chaos, biedna nasza, jestes tu najbardziej poszkodowana bo narazili Cie na stres zupelnie nie potrzebnie i długotrwały głód, współczuję kochana. Ale moze to i lepiej ze ten poniedziałek, (urodziny mojego taty z kolei). W takim razie kciuki na poniedziałek . Sciskam Cię :-*
    E.wela przykro mi :-( moze za wcześnie po prostu?
    Ja właśnie wracam z sesji, koleżanka wizażystka jak usłyszała sesja to zaszalala z makijażem az oniemialam, nie umiem sie rozpoznac w lustrze ! :-( a jesteśmy w drodze na imprezę rodzinną, jak mnie rodzice zobacza z taką tapetą to sie przewroca :-P na codzień nie maluje sie prawie w ogóle. Ale co tam, raz sie żyje i - póki co - raz sie jest w ciążuni !!! :-D :-D :-D <3

Annie1981, Lady Savage, mi_lejdi lubią tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuuurde Annie, szkoda! Ale bardzo dobrze, że szybko znalazłaś dużo plusów. Odpoczywaj ile tylko możesz. :)

Agulineczka bardzo się cieszę, że lekarz Ciebie uspokoił. :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie mogę... Annie, Aicha haki format suwaczka macie wlepiony w stopce ? :)

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi. Musisz na początku wybrać pełną wersję, a nie skróconą. Na końcu wybieram format Image URL i wstawiam pomiędzy znaczniki [img][/img].

mi_lejdi lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ;) mój błąd to przede wszystkim rozszerzona wersja, nie zauważyłam jej. A potem skopiowałam BBCode jak do zdjęć :)

Annie1981, AiCha4811 lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki byłam out. Dzisiejszy dzień to jakaś zalamka psychiczna, nie mialam jakos bardzo zmiennych nastrojów do tej pory i chyba wszystkie skumulowaly sie na dziś. Tyle łez nie wiadomo skąd. Creepy. Ale przeszło :-P

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam fotkę zapowiedzi sesji brzuszkowej, pozwole sobie wrzucić, potem usunę. Czekam na sesje pozostałych dziewczyn tych ktorym brzunio juz rośnie i oczywiście tych którym dopiero objawi sie fasolek i zacznie rosnąć <3 może Was zainspiruje do wydania kasy na taką sesje bo wspomnienia i kobiece samopoczucie zostają na zawsze !
    <zdjęcie>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 12:40

Lola83, yvonneSW, mi_lejdi, Jedna_z_Wielu, moniczko., Annie1981, e.wela, dobuska, Lady Savage, kaka470, Anulka0407 lubią tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 11:08

AiCha4811 lubi tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhu Aicha hot mama! :D Pięknie! <3
    nam została u fotografa sesja do zrobienia, bo nigdy nie zrobiliśmy poślubnej. Brzuszkowej pewnie też nie zrobimy bo będzie zimno, a zaległą zrobimy już we 3 ;)
    No i przy temacie, przyznam Wam się, że bardzo nie podobają mi się sesje noworodkowe, w jakiś koszykach, butach i dziwnych ułożeniach. Są, no właśnie creepy ;) Ja lubię takie naturalne sesje, gdzie chwyta się momenty :)

yvonneSW, AiCha4811 lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aicha brak mi słów ... ślicznie <3 <3 <3 <3 <3

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha, wyglądasz niesamowicie. Takie szczęście od Ciebie bije <3 !

Ja też mam w planach taką sesję, w październiku :)

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Dobrze, że te łzy już przeszły. Zdjęcie śliczne. Masz już taki duży brzuszek :)

Ja nie chciałam sesji brzuszkowej, chociaż zdjęć mam dużo, ale nieprofesjonalnych ;) Wolałam zostawić pieniążki na sesje noworodkowe, które z kolei bardzo mi się podobają :) Teraz okazuje się, że kasa się już skończyła i nawet na taką nas nie stać, ale w szpitalu mają robić zdjęcia. Nie będą takie śliczne jak ze studia, ale bardziej profesjonalne niż ja bym zrobiła i o wiele tańsze, więc na to się zdecydujemy jak uda się dorwać fotografa ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie na pewno te zdjecia tez będą piękne, a moze znajomi rodzinka będą pytali co kupić dla maleństwa zeby uczcić jej narodziny, może zafunduja wam taka choćby małą sesję z Emilcią? :-) no no dziewczyny to miala byc motywacja więc ja czekam z niecierpliwością na wasze piekne zdjęcia bo każda mamusia wyglada pięknie przepelniona miłością <3

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha, a mam pytanie, bo jesteśmy na zbliżonym etapie ciąży.
    Jak wygląda u Ciebie temat kompletowania wyprawki? :) Skąd bierzesz informacje ile, czego itp? Mnie ogarnia panika jak tylko zaczynam czegoś szukać, jest tego TYLE i CENY!

Właśnie robie zamówienie na H&M, bo jest -10% i bezpłatna dostawa... kupuję rozmiar 56 i nie wiem czy dobrze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 11:52

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawi mnie ile łącznie będzie kosztowała wyprawka dla maleństwa.
    Annie, robiliście tak, że przeznaczyliście na to konkretną kwotę, w której musieliście się zamknąć?

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze dużo czasu, ale internet już mi podpowiada różne strony oczywiście i trafiłam na taką. Sporo tanich, ładnych i prostych bodziaków, i jak obiecuje producent z naturalnych materiałów: https://www.slodkisen.com.pl/pl/c/Body/23

Chciałam Wam jeszcze napisać o książce, o której usłyszałam przypadkiem, a faktycznie ma wiele bardzo dobrych recenzji. To "Poród naturalny" Ina May Gaskin.
    Ja generalnie jestem daleka od wszelkiego mistycyzmy i nie lubię dopisywać filozofii tam, gdzie jej nie ma, ale wiele kobiet mocno stąpających po ziemi napisało, że naprawdę warto się przełamać, i że podczas porodu wracały myślami do technik opisanych w książce, co bardzo pozytywnie wpłynęło na przebieg i przeżycia związane z porodem. Tu recenzje: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/146021/porod-naturalny

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Ciekawi mnie ile łącznie będzie kosztowała wyprawka dla maleństwa.
    Annie, robiliście tak, że przeznaczyliście na to konkretną kwotę, w której musieliście się zamknąć?
    Nie, tylko mniej więcej założyłam ile to wszystko może kosztować. Zaczęłam kompletować wyprawkę systematycznie jakoś od II trymestru, żeby finansowo to ogarnąć. W końcu wyszło dwa razy tyle ile zakładałam ;)

Ja byłam dziś na pobraniu krwi w szpitalu a potem spacerek. Jutro mam się stawić na 7 rano. Lekarka w piątek obiecała mi, że będę pierwsza na liście a dziś sprawdzili, że jestem czwarta! Jak wyjaśniłam o co chodzi, to położna powiedziała, że skoro mi obiecali to na pewno tak będzie. Zobaczymy…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 19:18

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha pięknie!

Moniczko h&m ma bardzo dobre gatunkowo rzeczy dla niemowląt i sa ciut wieksze niz te same rozmiary w innych sklepach, takze myślę, ze kilka rzeczy na 56 mozesz śmiało wziąć.

Annie kciuki zacisniete za jutro. Czekamy na wieści od świeżo upieczonrj mamusi!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie kciukasy za Ciebie po raz drugi! Czekamy na wieści, że jesteście już w trójkę! Powodzenia :*

moniczko, przecietnie 56 jest ok na noworodka. Jesli dziecko jest wyjatkowo duze to moze niby byc za male, ale szczerze to jeszcze sama takiego dziecka nie widzialam. To dotyczy pewnie noworodokow powyzej 4 kg. Z kolei dzieci takie jak moja córka topiły się w 56... Musialam dokupic po porodzie kilka 50tek, ale moja Mloda wazyla 2200 g przy wyjsciu ze szpitala. Pamietaj zeby rozmiaru 56 nie kupowac za duzo, bo mimo ze z pewnoscia bedzie dobry na poczatek, dziecko z niego wyrosnie po 1,5-2 miesiacach. Wiec dobrze jest kompletowac wyprawke 56-62-68. No i pamietaj, ze rozmiary, jak u doroslych nie rowne sobie. Na przyklad w pepco 56 to mini pici rozmiarek, a w smyku juz calkiem duzy, moim zdaniem za duzy na noworodka. Ale jak cos jest za duze to jest tzw. "pol biedy", bo dziecko do tego podrosnie, a jak za male to wiadomo, strata kasy. Dla maluchow, moim zdaniem najbardziej praktyczne sa pajace i body. Wszelkie koszulki, spodenki, kurteczki sa fajne, ale malo praktyczne.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha zdjecie naprawde oddaje duzo emocji :)

Ja znowu jestem dzika i zadnych sesji sobie nie dam zrobic. Na slubie powiedzialam, ze nie bede sie wyginac przed fotografem, nie czulabym sie soba. Mamy cos ala sesja, zdjecia w parku robione z kuzynem meza i moja swiadkowa. poszlismy po slubie na spacer i piwo :P Wiec sesje slubne, brzuszkowe, narzeczenskie nie wchodza w gre :P cale szczescie moj maz jest rownie dziki jak ja ;)

natomiast sesje noworodkowa moja corka miala. Nie jestem zachwycona efektami. Moja tesciowa powiedziala, ze zupelnie to nienaturalne, jak nie ona, w otoczeniu jakis gadzetow. Zgadzam sie z nia wyjatkowo ;) ale z racji tego,z e cora miala, zrobie tez synkowi. Potem rzuce sie jeszcze na jakas sesje dziecieca zeby utrwalic przez profesjonaliste te chwile kiedy sa malymi dziecmi.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ