Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
moniczko. wrote:Aicha, a mam pytanie, bo jesteśmy na zbliżonym etapie ciąży.
Jak wygląda u Ciebie temat kompletowania wyprawki? Skąd bierzesz informacje ile, czego itp? Mnie ogarnia panika jak tylko zaczynam czegoś szukać, jest tego TYLE i CENY!
Właśnie robie zamówienie na H&M, bo jest -10% i bezpłatna dostawa... kupuję rozmiar 56 i nie wiem czy dobrze
Ja dostalam fure ciuszkow od kuzynek i koleżanek bo akurat z mojej paczki jestem przedostatnia w kolejce do bycia mamą, zrobilam sobie spis ile czego mam i wychodzi na to że musze dokupić jedynie kilka kaftanikow rozm 56,62 bo na początku sa najbardziej wygodne latwo rozpinane kaftaniki plus spioszki lub polspioszki oraz łatwo rozpinane pajace. Tak mi doradzaja mlode mamy z mojego otoczenia, dostalam od przyjaciolki mase rzeczy typu stelaz do wanienki i od razu polecila wanienke kupić dużą bo z tej malej szybko malec wyrośnie i byla jej niewygodna, dostalam zestaw do szpitala pt majtki jednorazowe, wklady poporodowe, jakies witaminki dla maluszka, wyparzacz do smoczkow i butelek, laktator elektryczny. Przejrzalam tez liste ktora podaje BBF w zakladce moje listy i tam jest wyprawka i chyba jest podane ile czego trzeba. Z zakupów to kupilam lozeczko za 40 zl choć wyglada jak nowka, przewijak nakladany na lozeczko za 50 zl choc uzywke można dostac za 20 zl, pojemniki przy przeiwjaku okea za 19 zl, pieluchy rozmiar 1 te z odgieciem na pepuszek tylko jedno opakowanie mam okolo 36 pieluch, potem mam rozmiar 2 i 3, różne firmy kupiłam z rozmiaru 2. Czapeczek mam od groma i mysle ze za dużo. Jeśli chcesz moge Ci na messengerze wysłać liste moich ciuszkow dla Leosia i co tam jeszcze mam. -
Moniczko jesli chodzi o staniki do karmienia dziewczyny mowily zeby miec choć 3. Ja kupię jeden porządny w dalii bo Dostalam na urodziny bon a oprócz tego ze 2lub 3 tanie rozciagliwe na allegro. Jesli chodzi o koszule do karmienia do mam jedna taka pizame a dwie pozostałe kupilam takie ze nadaja sie zeby wyjść w nich do ludzi, nie jakos bardzo drogo a ładne, kupiłam z dolce sono na allegro i jestem zadowolona. Wszystkie szczegoly i szczegoliki wraz ze zdjeciami możemy sie wymienić na messengerze czy innym podobnym, moge Ci powiedzieć czym sie kierowalam przy wyborze wózka i łóżeczka itd chco wiadomo ze kazdy ma inne upodobania i inne rzeczy sa istotne
-
Widzisz Aicha ja sama, ani żadna z moich koleżanek nie chwaliła sobie kaftaników. Najlepsze bodziaki i półśpiochy. Zrobisz jak uważasz oczywiście, ale Ty jak urodzisz będzie zima, plecki muszą być zawsze przykryte, a kaftaniki lubią się podciągać, zaginać z tyłu i dziecku moze być niewygodnie, a Ty pod śpiochami dobrze możesz tego nie wyczuć. Pajace są fajne, ale te, które odpina się z każdej strony (z nie np na jednej nożce). No i pajac tylko dla dzieci mało ruchliwych, bo jak już dziecko starsze to nie lada wyzwanie pozapinać wszystko. Takze moim zdaniem pajace na początek (najlepiej do spania) + body i półśpiochy.
Bluzeczek raczej nie ma co kupować dla takiego bobaska. TO tylko moje zdanie oczywisćie.
Annie czekamy!Annie1981, kaka470, AiCha4811, Anulka0407 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Emilka przyszła na świat o 9.51. Waży 3300g. Jest zdrowa i grzeczna, teraz uczymy się karmienia piersią
Lola83, Margolciak, e.wela, Jedna_z_Wielu, mi_lejdi, kaka470, AiCha4811, Anulka0407, yvonneSW, dobuska, Fruska, Lady Savage lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie Gratuluję
Annie1981 lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Annie wspaniale ze mamy happy end gratulacje !!
Daj potem znać jak sie czujesz, jak to jest wreszcie przytulić kruszynke i jak sobie radzicie
Agulineczka zdaje sobie sprawę dlatego właśnie nie zamykam sie na jedną opcję tylko mam różne ciuszki, bodziakow mam chyba 15 szt. Dowiem sie co u nas sie sprawdza po pierwszych miesiącach, wielokrotnie natomiast slyszalam o pajacykach to co mówisz ze najlepiej zeby sie odpinaly z każdej strony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 15:24
-
Emilka mierzy 50 cm.
Ja sie czuje bardzo dobrze. Póki co nic nie boli Trochę był problem ze znieczuleniem. Nie mogli znaleźć odpowiedniego miejsca i trochę mnie pokluli. Nawet na chwilę straciłam przytomność, ale w końcu się udało. To było najbardziej nieprzyjemne z całego CC póki co Poza tym czuje sie świetnie
Emilka caly dzien wisi przy cycu, niewiele śpi, ale tak ma być. Niech mi rozkręca laktacjemi_lejdi, kaka470, AiCha4811, Lady Savage, Anulka0407 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Dobrze że Emilka chętna, mądra dziewczynka po cc o laktację trudniej na początku, więc niech nakręca
Dzielna jesteś Annie, nawet jak piszesz o jakiś problemach czy stracie przytomności, to jakoś tak "łagodnie", z dystansem Oby to już zostało tym najbardziej nieprzyjemnym.Annie1981 lubi tę wiadomość
14.04.2018 Théo