X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie koleżanki 6 dpo i straszne wzdęcie. Ciągnie mnie też lewa pacha :P czy to cionsza? :D

Jedna_z_Wielu, dobuska, AiCha4811, mi_lejdi, Pikselka lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaka470 wrote:
    Życzę miłego dnia!!!!!
    Gigi co tam u Ciebie ?????
    Potwierdziła się wczoraj ciąża biochemiczna. Beta spadła z 32 na 26. Progesteron tylko 1,5.
    Bylam na IP ale lekarz mnie nawet nie zbadał. Kazał pójść do gina jak już przestane krwawic.
    Ogólnie to czułam się wczoraj jakbym tam przyszła że zwykłym okresem i chciała żeby mi utrzymal ciążę. Powiedział, że bety mi przecież nie podniesie i mam się spodziewać większego krwawienia. Bo pytałam go czemu 1 dzień krwawilam a potem miałam cały dzień tylko brązowe plamienie. Powiedział, że wygląda na to, że był tam jakiś krwiak, który się oczyszczal a to krwawienie dopiero nastąpi. Na razie krwawienie słabo i chce żeby to się już skończyło...

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    Potwierdziła się wczoraj ciąża biochemiczna. Beta spadła z 32 na 26. Progesteron tylko 1,5.
    Bylam na IP ale lekarz mnie nawet nie zbadał. Kazał pójść do gina jak już przestane krwawic.
    Ogólnie to czułam się wczoraj jakbym tam przyszła że zwykłym okresem i chciała żeby mi utrzymal ciążę. Powiedział, że bety mi przecież nie podniesie i mam się spodziewać większego krwawienia. Bo pytałam go czemu 1 dzień krwawilam a potem miałam cały dzień tylko brązowe plamienie. Powiedział, że wygląda na to, że był tam jakiś krwiak, który się oczyszczal a to krwawienie dopiero nastąpi. Na razie krwawienie słabo i chce żeby to się już skończyło...
    Przykro mi.
    Poza tym ze pan mógł być milszy to nic innego na tym etapie nie mógł zrobić. I ma rację po @ pójdziesz na usg żeby sprawdzić czy jest ok. Po cb możesz się starać od razu i organizm ja zazwyczaj traktuje jak zwykła @. To taka malutka ciąża ze możesz mieć zwykłą @. W sensie nie koniecznie musi być mocniejsza.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    Bardzo mi przykro , wspieram trzymaj się kochana

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 15:55

AiCha4811 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    O witam po dwóch dniach. Wczoraj miałam meksyk w pracy, a potem już miałam parapetówkę u koleżanki z pracy. Mój mąż miał mnie odebrać, a postanowił sobie wypić kilka drinków i musiałam do pierwszej w nocy czekać aż wszystkie koleżanki będą chciały wracać. Więc wróciłam do domu wściekła, że mąż się sam świetnie bawił i w tych nerwach o wpoł do drugiej zaczęłam się zastanawiać czy wzięłam clo. Myślałam, że zapomnialam, a w końcu w nocy wzięłam tabletkę, którą miałam wziąć rano... eh mam nadzieję, że te kilka godzin wcześniej niewiele zmieni przy ostatniej dawce.
    A u koleżanki masakra. Piłam czerwone winko i niewiele. Okres płodny się zaczyna i nie będę przeginać. A one wszystkie na mnie naskakiwały jakbym nie wiem co robiła i to włącznie z moją siostrą, która wie dlaczego ograniczam picie.:/ Nie będę się
    Horror.... ok nadrabiam już Was. :)

Aicha tulę z powodu @. Właśnie dopóki nie mam pewności, że jest owu i że uprawiałam z mężem seks chociaż w dobrym przedziale to nie mogę oczekiwać cudów. Kochana mój mąż też się cieszył jak odstawiłam testy owu. Ja generalnie jak mam monitoring to nie robię nic innego. Może źle, bo miałabym jakieś podejrzenie co do owu w tamtym cyklu, ale tak mi lepiej i spokojniej.

Kara gratuluję bety! Teraz to już z górki.:)

Spioch mężczyźni wbrew pozorom są ogromnie wrażliwi, szczególnie jeśli chodzi o ich męskość. Mój mąż mi kiedyś powiedział, że bardzo się boi, że jest w nim dużo winy. Ja go tylko próbowałam rozśmieszyć, że jego nasienie jest mętne czyli jakaś spora armia jest, najgorzej by było jakby była bezbarwna. Tak kiedyś czytałam, ciekawe czy to prawda.

Gigi tak mi przykro....:(

Tak wiem. Mój M tak sie przejął tym wszystkim do tej pory tylko gorące kąpiele, teraz tylko prysznice do tego na koniec schładza sobie jajeczka :-D chodził w obcisłych bokserkach (dopiero teraz sie przyznał ze czasem go bola jajka w nich) wiec poleciał kupić te luźne. Do tego śpi nago (Bardzo mi się to podoba) grzecznie łyka tabletki (do tej pory psioczyl ze go truje). Mam nadzieje ze to wszystko poprawi wyniki bo jak nie to nie wiem jak on to zniesie :-(

A wy dobuska robiliscie te badania? Powiem szczerze ze sperma mojego M tez z wyglądu jest bardzo dobra a co sie okazalo 98% plemnikow jest nieprawidlowej budowy.

Dziewczyny jeśli są tu wśród was osoby które jakiś czas sie starają bez skutku z ręką na sercu zachęcam do badania nasienia. Mój maz nie miał nigdy problemów z seksem, wytryskiem, sperma wygląda zdrowo. Pracuje fizycznie i ma dopiero 25 lat. A wyszło co wyszło. Zaoszczędzi wam to dużo frustracji, spermatogeneza trwa 3 miesiące wiec czym wcześniej wiadomo tym szybciej można działać. Namówcie facetów jeśli jeszcze sie nie zbadali. Z ręką na sercu zachęcam.

Giga przykro mi :-(

Annie1981 lubi tę wiadomość

• Kara93 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:

Kochana, współczuję i ściskam mocno. Wierzę, że po ciąży biochemicznej Wasze starania w tym cyklu będą owocne

♥ 28.10.2017 ♥
    n59yupjyj6h97u00.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spioch wrote:
    Tak wiem. Mój M tak sie przejął tym wszystkim do tej pory tylko gorące kąpiele, teraz tylko prysznice do tego na koniec schładza sobie jajeczka :-D chodził w obcisłych bokserkach (dopiero teraz sie przyznał ze czasem go bola jajka w nich) wiec poleciał kupić te luźne. Do tego śpi nago (Bardzo mi się to podoba) grzecznie łyka tabletki (do tej pory psioczyl ze go truje). Mam nadzieje ze to wszystko poprawi wyniki bo jak nie to nie wiem jak on to zniesie :-(

A wy dobuska robiliscie te badania? Powiem szczerze ze sperma mojego M tez z wyglądu jest bardzo dobra a co sie okazalo 98% plemnikow jest nieprawidlowej budowy.

Dziewczyny jeśli są tu wśród was osoby które jakiś czas sie starają bez skutku z ręką na sercu zachęcam do badania nasienia. Mój maz nie miał nigdy problemów z seksem, wytryskiem, sperma wygląda zdrowo. Pracuje fizycznie i ma dopiero 25 lat. A wyszło co wyszło. Zaoszczędzi wam to dużo frustracji, spermatogeneza trwa 3 miesiące wiec czym wcześniej wiadomo tym szybciej można działać. Namówcie facetów jeśli jeszcze sie nie zbadali. Z ręką na sercu zachęcam.

Giga przykro mi :-(
    My dopiero próbujemy się umówic na badanie, bo albo choroba, albo terminy w dni płodne moje. Ja wiem, że w mętnej spermie moga być praktycznie wszystkie złe plemniki, ale to najczęściej można poprawić. Nagorzej jak w ogóle nie ma plemników więc tak go probowałam pocieszyć. :P

Mój póki co bierze fertilman i poprawia jakość życia cały czas więc na pewno już coś poprawić nawet jeśli jest słabo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 10:33

spioch lubi tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie właśnie dlatego od grudnia mój bierze androvit i mace. Nie robimy badań ale jeśli coś było nie tak to liczę ze od marca będzie poprawa (3 miesiące przyjmowania).

dobuska, spioch, AiCha4811 lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska z tego co sie dowiedzialam to właśnie morfologia najgorsza do poprawy. Liczebność i szybkość łatwiej naprawić. Ale pewnie ile ludzi tyle teorii. Trzeba walczyć ;-)

Hopeless powiedz mi jaka dawkę dziennie bierze maci?
    Mój bierze fertilman plus i kupilam do tego mace 500mg. Do tego witamina C 1000mg i witamina D3. Tej maci daje mu jedną tabletkę dziennie. Nie wiem czy to malo czy wystarczająco?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 10:43

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spioch wrote:
    Dobuska z tego co sie dowiedzialam to właśnie morfologia najgorsza do poprawy. Liczebność i szybkość łatwiej naprawić. Ale pewnie ile ludzi tyle teorii. Trzeba walczyć ;-)

Mój bierze fertilman plus i kupilam do tego mace 500mg. Do tego witamina C 1000mg i witamina D3. Tej maci daje mu jedną tabletkę dziennie. Nie wiem czy to malo czy wystarczająco?
    Ja mam mace swansona i daje mu 2 kapsułki ;)

spioch lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spioch wrote:

liczebność tak, ale jak facet w ogóle nie ma plemniorów to podobno dupa blada.

Tak czy inaczej, dopóki nie zrobię badań to nie mam zamiaru się stresować, że może coś jest źle. Nie zachodzę w ciążę bo nie mam owulacji. Badanie zrobimy dodatkowo oczywiście jako pierwsze, ale na razie nie będę się stresować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Tak czy inaczej, dopóki nie zrobię badań to nie mam zamiaru się stresować, że może coś jest źle. Nie zachodzę w ciążę bo nie mam owulacji. Badanie zrobimy dodatkowo oczywiście jako pierwsze, ale na razie nie będę się stresować.

Nie zrozum mnie źle. Ja nie sugeruje ze z zolniezykami Twojego męża jest cos nie tak ;-) zapytalam o to badanie bo mi utkwilo w pamięci ze kiedyś pisalas na wątku testowym ze sie wybieracie ;-)

Ja tylko zachęcam przy staraniach bez skutku aby to zbadać. Mimo ze najpierw nas to przybilo to jednak trochę nam pomogło ogarnąć to wszystko w głowach także polecam takie badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 11:22

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi. Tak mi przykro. Życzę, aby to się jak najszybciej skończyło.

spioch. Zgadzam się z Tobą odnośnie badania faceta.
    dobuska wrote:
    Wtedy też jest wyjście – In vitro. Podobno jak nie ma plemników w spermie to mogą być gdzieś głębiej w ciele (nie pamiętam gdzie). Oglądałam kiedyś dokument, gdzie „wyjęli” bezpłodnemu facetowi plemnika i metodą In vitro zapłodnili kobietę. Nieprawdopodobne, ale już teraz takie rzeczy robią :)

spioch lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nadminie, że takie badanie daje obraz. Jeśli wyniki wychodzą ok to jedno zmartwienie mniej. Wiadomo ze trzeba wtedy kobietę postymulować.
    A takto my kobiety sie faszerujemy doprowadzamy organizm do super płodności a tu klops żołnierzyki nie są w stanie zaplodnic uhodowanej przez nas super komórki jajowej. Takie leczenie faceta trwa bo u nas kobiet juz po miesiącu (po stymulowaniu) komórka jajowa może sie uwolnić a plemniki tworzą sie az 3 miesiące. Wiec czas leci.
    Każdy zrobi jak chce ja tylko namawiam was kobietki do tego po swoim przypadku :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 11:24

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie dziś jakosc nasienia u mezczyzn jest slaba. Jestem przekonana, ze jakby zbadac populacje facetów, ktorzy maja dzieci, to wyniki tez nie bylyby zachwycające, a niekiedy nawet zaskakujaco slabe.Takze glowa do gory!
    To jest tez tak, ze parametry nasienia są bardzo zmienne, zwlaszcza pod wzgledem liczebnosci. W jednym tygodniu moze byc tak, a w drugim siak.

Ja zamawiam Fertilman Plus, jak M bedzie marudzil, ze nie chce pigul, to go wtedy wyślę na badanie, zeby miec argument ;)
    Dziwnie w tym cyklu sie czuje, jakbym sie przyzwyczaila, ze nie wychodzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 11:25

spioch lubi tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem ile ten Fertilman kosztuje to sie zmotywuje ;)

<3 14.04.2018 Théo <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego powiem wam kochane ze mocno wglebilam sie w temat i problem męski dla lekarzy jest gorszy niż problem kobiet. Lekarze lepiej radzą sobie ze stymulowaniem kobiety niż poprawą plemniorow. Często poprawa jakości życia czy dieta pomaga ale często powody są nieznane i medycyna rozkłada ręce.

Miłej soboty kochane :-*

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie ja się w ogóle nie denerwuję, bo mój mąż ma zamiar się zbadać, ale u nas można się umówić dwa razy w miesiącu i raz był chory i nie pozwolono mu przyjśc, a raz nie było terminów a teraz terminy wypadają w dni płodne więc tylko o to się rozchodzi.
    Ja tylko mówię, że dopóki nie zrobię wyników to traktuję go jak zdrowego mężczyznę. Wystarczy, że on w głębi się gdzieś martwi. :) I tyle :*

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie sprzedałam swoją suknię ślubną. Ależ mi smutno!:(

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: