X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Bardzo dobry plan, z tempka tez :) Wyluzuj i wracaj do nas w kwietniu :)

Juz piateczek :) Ja dzis caly dzien na szkoleniu, wiec raczej nie bede sie odzywac oprocz lunchu. Milego dnia :)

AiCha4811 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Figa8787 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Tak Was czytam i zaswiecila mi się lampką. Robię testy owu już długo ale za każdym razem jak wyjdzie pozytyw to już nie robię , bo tak wycztalsm kiedyś na instrukcji, ale widzę że Wy robicie dalej ??

Około 2,5 roku staran
    Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
    15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę miłego dnia!!!!!
    Gigi co tam u Ciebie ?????

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Hej, a ostatnio się zastanawiałam co u Ciebie :)
    A dziękuję, nie mogę narzekać. Życzę wszystkim tak lajtowego przechodzenia pierwszego trymestru jak u mnie.
    Annie1981 wrote:
    Rzepak. Milo Cie u nas widziec :)
    Ja na wrzesniowkach nie bardzo sie czuje, bo nikogo tam nie znam, wiec ostatnio tutaj przesiaduje :)

Annie, ja też jakoś nie mogę się oswoić. Czytam, jestem, ale po pierwsze baaaaaardzo dużo tam osób i trochę nie nadążam, a po drugie, trochę mnie męczy ta ciążowa spina, jaka panuje na tego typu wątkach. Staram się podchodzić do swojego stanu normalnie, a mam wrażenie, że zamiast atmosfery radości i dobrych rad, panuje taka trochę atmosfera strachu i problemów. Ale może to się unormuje, nie chcę narzekać.
    dobuska wrote:
    Rzepakowa witaaaaj jak samopoczucie?

Hej Dobuska, wybornie. Wszystkie niemiłe objawy ustąpiły (choć i tak było ich niewiele) i nastawiam się, że kolejne 3 miesiące będą po prostu normalnymi 3 miesiącami z życia. :-)

Wszystkie staraczki mocno ściskam i życzę szybkiego przejścia na fiolet na stałe. :*

dobuska lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa8787 wrote:
    Dzień dobry :) Tak Was czytam i zaswiecila mi się lampką. Robię testy owu już długo ale za każdym razem jak wyjdzie pozytyw to już nie robię , bo tak wycztalsm kiedyś na instrukcji, ale widzę że Wy robicie dalej ??
    Figa, to chyba nie ma większego znaczenia. Jeśli był pozytyw, to znak, że owulacja tuż tuż. Jak zrobisz kolejne testy, to wiele więcej się nie dowiesz - bo może być tak, że wysoki poziom LH utrzymuje się jeszcze PRZED owu albo chwilę PO. Grunt, to nie robić tak, żeby po pozytywnym teście kochać się raz, w dzień po pozytywie czy w dzień pozytywu, ale spróbować intensywniej jeszcze przez kilka dni. Bo nigdy nie wiesz tak naprawdę, czy owulka będzie po dwóch godzinach od testu czy po 72.

Teraz jak tak sobie myślę, to chyba testy są dobre głównie dla osób, które mają nieregularne cykle i na przykład potrafią mieć owulację niespodziewania kilka dni po @. Wtedy można tę niespodziewaną owulkę wychwycić. Ale jak cykle są w miarę regularne, to po prostu kochajcie się zdrowo od @ do jakiegoś 20 dc (przy założeniu 28-dniowych cykli). Myślę, że celując w owulację, najłatwiej ją przegapić.

AiCha4811, dobuska lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Figa8787 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki rzepakowy pole :) i chyba właśnie zle robilismy bo my intensywnie do testu pozytywnego później jeszcze tylko dzień po pozytywie i koniec . Myślałam ze po + teście przychodzi w ciagu 24 h . No nic całe życie się człowiek uczy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 10:10

Około 2,5 roku staran
  • Pikselka Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spioch wrote:
    Pikselka Tak wiem, mam nadzieje że z czasem to minie ;-) jak Twój mąż to znosi?

Mój M mocno to znosi. Niby udaje przede mną że jest okej ale zapytał mnie w ciągu tych paru dni juz kilkakrotnie czy go kocham, przytula sie sam co chwile i daje mi buziaki jak przechodzi obok. Nie ukrywam jest mi milo, ale podświadomie wiem ze wiąże sie to z jego cierpieniem, więc muszę go wspierać.

Dobrze ze was tu mam ;-)

Znosi to...specyficznie. Sam zdecydował się na badanie, sam zaplanował co i jak z suplementami,co robić dalej. Wiem, ze rozwaza rozne scenariusze. Natomiast co jakiś czas pada jakieś zdanie,które pokazuje jak źle się z tym czuje. (Łącznie z tym,że ostatnio powiedzial,ze nie ma watpliwosci,ze JA bede miala dziecko). Tlumacze na spokojnie jak to wygląda z mojej perspektywy, ze ja nie mam wz kolei wątpliwości co ro tego,ze nam sie uda i ze jesli nie dane nam bedzie miec dzieci-to nam obojgu. Myślę,ze nie umiemy sobie uzmysłowić co czuje mężczyzna w takiej sytuacji.

Annie1981, AiCha4811 lubią tę wiadomość

p19uugpjlk06t2es.png

wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r.
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Hej Dobuska, wybornie. Wszystkie niemiłe objawy ustąpiły (choć i tak było ich niewiele) i nastawiam się, że kolejne 3 miesiące będą po prostu normalnymi 3 miesiącami z życia. :-)

Wszystkie staraczki mocno ściskam i życzę szybkiego przejścia na fiolet na stałe. :*

Super, że pierwszy trymestr spokojnie przechodzisz, oby tak zostało, później już tylko brzuszek i kopniaczki dzidziusia :)

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Dzień dobry dziewczynki i miłego dnia :)

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa. Po pozytywie owu nie ma potrzeby dalej robic testow, ale wiele dziewczyn robi z ciekawosci. Ja tez robilam :) U mnie zawsze byl pozytyw dwa dni i potem juz negatyw. Oczywiscie owu liczy sie od pierwszego.
    Niby najlepiej przytulac sie caly cykl co drugi dzien, ale my tak nie dawalismy rady. W szczesliwym serduszka byly tylko trzy razy w plodne, w tym ostatnie w dniu pozytywnego testu i jest fasolka, wiec nic sie nie przejmuj, ze za malo :)

Rzepak. Wlasnie, ten ciazowy watek dla mnie ma wiele wad jak zbyt duza ilosc nieznanych osob, ale tez tematy tam poruszane. Mnie tez denerwuja te przepychanki np. czy szczepic czy nie szczepic i to juz w drugim miesiacu ciazy. Mysle, ze mam jeszcze czas na takie decyzje i nie chce chce uczestniczyc w tych dyskusjach.

Figa8787, smeg lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa8787 wrote:
    Jeśli masz testy apteczne to spokojnie możesz robić i wyrzucać i robić do pozytywu. Zwłaszcza jeśli mierzysz temp i ona ovu potwierdza. Jeśli temp nie potwierdza to dobrze robić testy dalej bo być może z jakiegoś powodu ovu się nie odbyła i będzie drugie podejście.
    Inaczej jest jak robisz ovulaki chujowiaki allegraki jak ja :) je niestety dobrze zbierać i porównywać bo na nich pozytyw często nie jest aż tak oczywisty ;) i ja je robie prawie cały cykl. A w tym dodatkowo robie je zamiast ciazowych. Ovulakow mam dużo. Ciazowych ze 3 i zrobię ciazowy dopiero jak mi ovulaki wyjda pozytywne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 14:55

Figa8787 lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikselka wyslalam ci zaproszenie do przyjaciółek bo mam parę pytań a nie chce tu zaśmiecać ;-)

• Figa8787 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie tez bym nie dala rady caly cykl;)

Hopeless No nie ale się uśmiałam z tych allegrakow chujowiakow:):) z tymi już skończyłam przygodę bo wg nich nigdy nie miałam ovu. u mnie sluz też sie idealnie wstrzeliwuje i pokrywa z testami

Dzięki dziewczyny

Annie1981 lubi tę wiadomość

Około 2,5 roku staran
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowalam te allegraki i nawet wychodzily, tak jak Annie pisala dwa dni. A potem juz negatywy.
    Anulka ja myślę ze wczoraj mialas owu :-* o ile pęcherzyk pękł bo testy tego nie gwarantują, ale tego juz sie zaraz dowiemy po twojej wizycie u gin :-D

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z cyklu szczyt taktu i wspaniałomyślności:

Koleżanka z pracy trzyma rękę na pulsie. Co z tego, że pytała mnie już jakiś czas temu i usłyszała moją szczerą odpowiedź, że tak, planujemy dziecko. no przecież nic się nie wydarzyło, więc należy pytać do skutku, nie?
    najlepiej przy wszystkich, podczas przerwy śniadaniowej: "to wy jednak na razie nie chcecie dziecka?"
    czy ludzie mają mózgi???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 17:22

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam testy z allegro i z ebaya i zawsze ladnie wychodzily ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Margolciak Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pęcherzyk 23 mm, jutro owu! Jeeeeeee :D
    się cieszę jakbym już w ciąży była co najmniej :P

nie wiem co chcecie od siemienia :P ja lubię pić te glutki :D

_Hope_, Kara93, kaka470, AiCha4811, spioch, dobuska, Annie1981 lubią tę wiadomość

Zosia (TGA) 2014 :) Aniołek 2016 :(
    Po ponad dwóch latach jesteś :)
    oreflqxwq9456be8.png
    relgqtkfu3if1gae.png
  • Kara93 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolciak wrote:
    Dziewczyny mam pęcherzyk 23 mm, jutro owu! Jeeeeeee :D
    się cieszę jakbym już w ciąży była co najmniej :P

nie wiem co chcecie od siemienia :P ja lubię pić te glutki :D

No to teraz działać! :D

♥ 28.10.2017 ♥
    n59yupjyj6h97u00.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    z cyklu szczyt taktu i wspaniałomyślności:

Koleżanka z pracy trzyma rękę na pulsie. Co z tego, że pytała mnie już jakiś czas temu i usłyszała moją szczerą odpowiedź, że tak, planujemy dziecko. no przecież nic się nie wydarzyło, więc należy pytać do skutku, nie?
    najlepiej przy wszystkich, podczas przerwy śniadaniowej: "to wy jednak na razie nie chcecie dziecka?"
    czy ludzie mają mózgi???

Współczuję :-\ tez nieznosze takich 'taktownych' typów i typiar.

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolciak trzymam kciuki

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ