X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Kara93 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka gratulacje! Czekamy na zdjęcie :)

Moniczko, trzymam kciuki

kaka470, moniczko. lubią tę wiadomość

♥ 28.10.2017 ♥
    n59yupjyj6h97u00.png
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie dopiero w czwartek nie umiem z tel jak będę w domu

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 22:41

Annie1981, kaka470, moniczko. lubią tę wiadomość

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka gratulacje! <3 Dr nieźle wymasował, bo chyba poszło turbo? Mały nieźle wycelował z datą :D

Moniczko trzymam kciuki za Ciebie :)

kaka470, moniczko. lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_lejdi zgadza się wymasowsl 2 razy o 18 zaczęło się coś dziać o 20 byłam na porodowce z 6cm rozwarcia o 23:20 odeszły wody a 10 min później Tomus już był z nami ledwo co mąż zdążył na poród , było szybko ale bardzo boleśnie troszkę pękłam ale da się wytrzymać dla takiego małego cudu

moniczko., AiCha4811 lubią tę wiadomość

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka gratulacje!!! Super, ze Tomus jest juz na swiecie :) widocznie chcial byc 2018 rocznik ;) odpoczywaj Kochana!

kaka470 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwalniaja sie brzuszki, jeszcze czekamy na Moniczko, a później na czyjeś 2 kreski :)

Ja jutro mam wizyte u nowego lekarza. Mam nadzieje, ze bede zadowolona z wizyty i ze torbiel sams maleje. Nie chce brac hormonow. Licze, ze bedziemy mogli wznowic starania jeszcze w styczniu

moniczko. lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Aicha nie obciąża. Nic doustnego o takich maluchów nie daje gwarancji (niedojrzały p.pokarmowy, niepewność połknięcia), a ch.krwotoczna to zbyt duża cena.

Mój dzidziuś będzie miał wit K i.m, zabieg Credego i szczepienia :)
    Dzieki kochana uspokoilas mnie i w takim razie ciesze sie ze neonatolog nas przekonał.
    Credego to jest kropienie oczu przeciwko rzeżączkowemu zapaleniu spojówki?
    Tym azotynem srebra czy jakos tak ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 18:51

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie odzywam się bo dostaje się z karmieniem i generalnie nie ma za bardzo na nic czasu ale słyszałam że kaka urodziła dlatego Zajrzałam. Także kaka ogromne gratulacje, ciesze sie bardzo że masz juz za sobą czekanie i jestescie razem <3 zycze Ci teraz duzo energii i wytrwałości oraz dobrego smaopoczucia !

Ja czuję naprawdę bdb, nic mnie nie boli, poród wspominam mega pozytywnie. Obecnie mam nawal pokarmu więc robię wszystko żeby nie dopuscic do zapalenia, biore paracetamol, okłady z kapusty i staram sie jak najregularniej katmic, tzn na żądanie ale gdy długo sie nie budzi to go stymuluje trochę. Dzisiaj byla położna i oglądała maluszka bo ma lekką zoltaczke, generalnie powiedziała ze wszystko jest dobrze, pepuszek ładnie sie goi, u mnie macica wzorowo soe obkurcza od porodu. Nje wiem czy juz opowiadalam udalo sie SN bez oksytocyny, bez zop, tylko gaz rozweselajacy, bez nacięcia, porod szybki i zwarty jak juz skurcze sie zaczęły. Balam sie ze bede miala ten syndrom poporodowy ze nie bede czula więzi z dzieckiem, w szpitalu bylo różnie, czułam sie dziwnie, nie docieralo za bardzo do mnie ze to naprawde moje dziecko te z mojego brzucha, ale po przyjsciu do domu jestem tak zakochana..... Ciągle mówię mu ze go kocham <3 ładnie przybiera, teraz osiągnął wagę urodzinową nawet 20 gram wiecej wiec polozna mówi ze bardzo ładnie. Ma apetyt bardzo ładnie je i pieknie śpi okolo 2 godziny tylko w środku nocy ma kryzys ze często na piersi. Ja sie w miare umiem wysoac tzn jestem zmęczona ale juz nie wyczerpana jak w pierwszych dwoch dobach po porodzie. Wczoraj odwiedzili nas moi rodzice i tez zachwyceni małym. Jedyne z czego nie jestem zadowolona to spadek wagi. Tylko 8 kg spadlo po porodzie. Licząc dodatkowe kg z ciąży i te przebrane po porodzie chciałabym schudnąć 10-12 kg. I tak bede wtedy ważyć wiecej niz ma ślubie ale juz bede blizej tej wagi.
    Mąż wspiera mnie i pomaga nie-sa-mo-wi-cie. Jest wspaniałym tatą. Az łzy mi do oczu cisną jak dobrze sobie radzi, podaje mi,małego do piersi, podaje mi przekąski i stara sie dac mi jak najwięcej wytchnienia. Myślałam ze bede sie krepowac karmic przy mężu nie wspominajac o kims innym ale wycienczenie w szpitalu wyzbylo mnie wstydu a mąż tez bardzo czule spogląda na mnie przy karmieniu co mnie osmiela. Zapytalam go czy moje piersi nie obrzydly mu zmieniając swoją funkcję powiedział że gdy karmię patrzy na mnie w inny sposób, a gdy nie karmię nadal sa dla niego erotyczne. Sorki ze wam to pisze ale to dla,mnie mega ważne :-) :-) :-)
    Jest mnie mniej na forum bo serio chyba 50 osob do mnie teraz pisze jendoczesnie. Nie daje rady odpisywać a co dopiero jeszcze na forum zaglądać. No kochane kobitki brzuchy sie zwalniają, mój juz czeka na Dobuske ;-)

Kara93, mi_lejdi, moniczko., kaka470, Anulka0407 lubią tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka spóźnione zyczenia !
    Oraz trzymam kciuki za wizytę i staranka w styczniu. Bardzo ki smutno ze Ty i Dobuska takie nieciekawe wiesci przymioslyscie, ale u Ciebie Agulinka dobrze znac przyczyne i teraz działać, zas u Ciebie Dobuska suoer decyzja z testami, ilez to razy mial,byc cykl bezowulacyjny? Moze to zly dc wyszedł. Bardzo wam kibicuje !!
    Mi lejdi brak słów by opisac jak cudownie wygladasz !
    Moniczko a Ty jak tam kochana.

Leoncio wita :-D "Ladies ! I have finally arrived and 5 days on this world"
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/25c6b3f1301c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 21:27

mi_lejdi, Annie1981, delilah11, moniczko., Anulka0407, Kara93 lubią tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha przepraszam że się wtrącam, ale paracetamol nie działa przeciwzapalnie - ibuprofen już tak i można go brać przy karmieniu. Paracetamol nic nie zdziała.

Tak jak mówisz, dbaj o to żeby nie dopuścić do zapalenia, mnie niestety dopadło, nie pamiętam kiedy byłam tak chora i obolała. No i był to początek końca karmienia.

Powodzenia!

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah polozna kazała brac paracetamol i nic innego :-( :-( :-( i liście kapusty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 21:27

mi_lejdi lubi tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja twierdziła coś innego ale oczywiście zrób jak uważasz:-)
    Ja nawału nie doświadczyłam a i tak to zapalenie mnie dopadło, ironia losu. Mam nadzieję że Ciebie ominie :-)

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibuprofenu faktycznie nie mozna, a juz zwlaszca u noworodka, bo moze zaburzyc zamykanie Botalla w serduszku. W teorii ibuprofen jest dla maluszkow od 3 miesiaca, w praktyce czasem podajemy maluszkom juz po skonczonym 1 miesiacu jak trzeba, wiec podobnie sprawa wyglada przy karmieniu.

<3 14.04.2018 Théo <3
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha ciesze sie, ze wszystko tak dobrze sie uklada :)
    Zazdro a propos braku naciecia krocza! Ja na to nielicze, bo moja mama rodzila kloce >4kg, moj maz wysoki, a ja 34/36, a biodra cienkie ;) Ale pomysle o tym baloniku w kontekscie unikniecia pekniec, bo te sa najgorsze! Dobrze wykonane, rowne naciecie ladnie sie goi. O ile gin pozwoli mi rodzic SN w ogole...
    Fajnie, ze napisalas tez o swoich obawach i pierwszych emocjach. Ja nawet calkiem niedawno rozmawialam z moim mezem o tym, ze na poczatku moze czuc sie zaklopotany naszym synkiem, ze to normalne. Nam kobietom pomagaja hormony, ale tez czasem na poczatku jest dziwnie i "inaczej" niz sobie wyobrazalysmy, lepiej byc tego swiadomym :)
    Zreszta moj maz wyznal mi, ze najbardziej boi sie, ze nie bedzie wiedzial jak malego dobrze nosic i trzymac, i ze go upusci, i ze chcialby pocwiczyc. Rozczulil mnie tym troche ;) Do szkoly rodzenia nie wybieramy sie z kilku wzgledow, ale mysle, ze wybierzemy na jakis instruktaz pielegnacyjny do fizjoterapeuty. Ja juz taki zaliczylam w toku mojej edukacji, ale z checia z mezem powtorze ;)

W ogole to dostalismy bardzo pozytywne prezenty od siostr meza z Francji :) pokaze Wam fotke ;)

<3 14.04.2018 Théo <3
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, ja mialam inne zalecenia, z tym że moje dziecko w chwili mojego zapalenia miało skończone 3 miesiace.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 22:30

mi_lejdi lubi tę wiadomość

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki mily zestaw, fotka ponizej :) Wielu rzeczy bym sobie sama nie kupila, np kart do zdjec, a tak bede uzywac :)
    U mnie nowy rok, zaczal sie zaskakujaca historia mojej bliskiej kolezanki, ktora zaszla w ciaze choc bardzo nie planowala, bo ma juz parke. W sylwestra dostalam fote 2 krech, z pytaniem "jak to mozliwe?" Historia z serii, jak dziecko ma sie poczac, to sie pocznie. Wiem, ze takie sytuacje moga wkurzac osoby ktore dziecko musza wystarac, ale ja jednak w tej historii odkrywam glownie ten pozytywny aspekt 'chcesz rozsmieszyc Pana Boga, to powiedz mu o...." ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/57cee7bd0666.jpg

Annie1981, moniczko., AiCha4811, spioch2, Kara93 lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha, wyśle Ci zaproszenie do przyjaciółek :-)
    Mogłabyś proszę napisać w wolnej chwili jakiego balonika używałas, od ilu do ilu centymetrów doszłaś? Tak na przyszłość dla mnie ;-)
    Z góry dziękuję :-)

AiCha4811 lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka. Trzymam kciuki za wizytę. Daj znać.

MiLejdi. Fajnie, że dostałaś takie ładne prezenty. To zawsze cieszy :)

AiCha. W 5 dni Leoś osiągnął wagę urodzeniową? Wspaniale :) Emi to zajęło 2 tygodnie :)
    Mi też tylko 8kg spadło po porodzie. Reszta się trzyma. Życzę Ci, aby było lepiej z traceniem kg niż u mnie.

Ja na zastój bralam ibuprom, bo właśnie podobno lepszy niż paracetamol. Ten artykuł mnie uspokoił, bo faktycznie krążą sprzeczne opinie:

"Ibuprofen i karmienie piersią

Ibuprofen zaliczany jest do kategorii L1 – leków najbezpieczniejszych w czasie laktacji (wg kategorii ryzyka laktacyjnego Prof. Hale’a)

Do kategorii L1 zaliczane są:

-leki, które były przyjmowane podczas laktacji przez dużą liczbę matek i nie zaobserwowano żadnego negatywnego ich wpływu na karmione piersią dzieci
    -leki, dla których przeprowadzono badania kontrolowane wśród matek karmiących piersią, i dla których te badania wykazały brak ryzyka wpływu na zdrowie dziecka ani odległego działania szkodliwego
    -leki, niedostępne drogą doustną dla dziecka".

http://farmaceuta-radzi.pl/ibuprofen-i-karmienie-piersia/#

Anulka0407 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wszystkie kciuki :) miejmy nadzieję, że nie przechodzę długo po terminie, bo już zaczyna się u mnie nerwówka. Jest mi ciężko, a poza tym bardzo chciałabym, aby Hania cała i zdrowa była już z nami. Boli mnie brzuch, pojawiają się skurcze, ale nieregularne no i dziś rano wymiotowałam... Może to już blisko?

Aicha, bardzo dziękuję za Twoją wiadomość. Uwielbiam teraz czytać tak pozytywne słowa :) Leoś jest prześliczny.

Mi lejdi, świetne prezenty :) też się właśnie zastanawiałam nad tymi kartami, ale tak sobie myślę, że jest to teraz tak popularne, że może dostaniemy po narodzinach dzidzi :)

Kaka, to czekamy cierpliwie na zdjęcie Tomcia. Ten masaż szyjki boli? Bo tak czytałam, ale zastanawiam się, czy to serio aż taki ból.

AiCha4811, mi_lejdi lubią tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ