Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agulineczka trzymam kciuki również, ciekawa jestem, co Ci powie lekarz.
Dziewczyny leków BEZWZgGLĘDNIE przeciwskazanych w trakcie laktacji jest baardzo niewiele. Kilka dni temu nawet je ryłam z najnowszych rekomendacji. Noworodek to jednak specjalny człwowiek, a laktacja w okresie postpartum to też co innego niż prolonged brestfeeding i tu brak jest dużych randomizowanych badań.
Dlatego większość profesjonalnych wyników badań kończy się konkluzją, że zaleca się bardzo ostrożne stosowanie.leków u noworodków, która w podaży doustnej są dla nich niebezpieczne. Dlatego ja bym starała się tego ibuprofenu w 1 miesiącu nie brać, choć potem u starszych pwsk nie jest. Chyba, że ryzyko a korzyść będą jednoznacznie po stronie korzyści. Tak podpowiada mój rozsądek i doświadczenie że stara prawda w 'medycynie jak w kinie' tyczy się zwłaszcza tych najmniejszych zdradliwych glutków
Miłego dnia! Lecę na mężowe śniadanko i do książek!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 07:40
AiCha4811 lubi tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
moniczko. wrote:Dziękuję dziewczyny za wszystkie kciuki miejmy nadzieję, że nie przechodzę długo po terminie, bo już zaczyna się u mnie nerwówka. Jest mi ciężko, a poza tym bardzo chciałabym, aby Hania cała i zdrowa była już z nami. Boli mnie brzuch, pojawiają się skurcze, ale nieregularne no i dziś rano wymiotowałam... Może to już blisko?
Aicha, bardzo dziękuję za Twoją wiadomość. Uwielbiam teraz czytać tak pozytywne słowa Leoś jest prześliczny.
Mi lejdi, świetne prezenty też się właśnie zastanawiałam nad tymi kartami, ale tak sobie myślę, że jest to teraz tak popularne, że może dostaniemy po narodzinach dzidzi
Kaka, to czekamy cierpliwie na zdjęcie Tomcia. Ten masaż szyjki boli? Bo tak czytałam, ale zastanawiam się, czy to serio aż taki ból.
A masaz szyjki jest nieprzyjemny ale nie az taki straszny serio, da sie żyćmoniczko. lubi tę wiadomość
-
Koszmarna noc za nami. Leoś mial podwyższoną temp i praktycznie zero snu tylko takie podsypianie na pare minut, prawie cala noc na piersi, ale teraz malemu udalo soe zasnąć. Dzis powtornie przyjedzie położna zobaczyc go a jutro mamy umowiona pierwsza wizyte u naszej pani dr. Zobaczymy. No i tym samym zaliczymy pierwszy spacer
moniczko. lubi tę wiadomość
-
Witam się z Wami w Nowym Roku i życzę każdej z Was spełnienia marzeń i zdrowia.
Oczywiście wielkie GRATULACJE Aicha i Kaka
Zaglądam do Was dość rzadko ponieważ mam trochę problemów rodzinnych. Mieszkamy z moimi rodzicami i siostrą i niestety mamy dość spory konflikt. Z tego powodu atmosfera w domu jest bardzo napięta. Ja to bardzo przeżywam i nie mam nastroju do czytania i pisania...
Na szczęście Majeczka jest zdrowa i jest taka CUDOWNA. Jesteśmy z mężem zakochani w niej po uszy
Majeczka w Święta i w Sylwestra
Dakota, moniczko., Annie1981, Margolciak, Kara93 lubią tę wiadomość
-
Aicha, nie chciałam polubić tej drugiej wiadomości o złej nocce. Mam nadzieje, że Leosiowi jest lepiej? Jak się macie?
Anulka, Tobie również wszystkiego dobrego. Mała jest cudna
Ja dziś byłam na ktg, tętno dzidziusia ok, macica bardzo delikatnie pracuje, ale żadne silne skurcze się niestety nie piszą...Anulka0407 lubi tę wiadomość
-
Anulka Maja jest cudna i od razu widać, że dziewczynka czy to leżaczek babystarts? zadowolona jesteś?
Aicha trzymaj się tam. Napisz jak po wizycie.
Moniczko wyobrażam sobie, że niecierpliwość pod koniec jest okrutna, a każdy dzień się dłuży, ale to już naprawdę tuż tuż za chwilkę Hanusia będzie z Wami
moniczko., Anulka0407 lubią tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
Aicha i Anulka śliczne dzieciaczki, do schrupania
Jestem po dzisiejszej wizycie u nowego doktora.
Ogólnie przemiły facet, o bardzo wysokiej kulturze osobistej, przedstawił mi się zanim zaczął ze mną rozmawiać (pierwszy raz spotkałam się z takim zachowaniem lekarza). Tak delikatnego badania na fotelu to chyba jeszcze w życiu nie miałam. Dokładnie mówił co w danym momencie robi, czy podczas badania czy usg. Gabinet też super wyposażony, duży ekran nad kozetką, nie musiałam patrzeć przez ramię na monitor lekarza albo czekać aż łaskawie odwróci ekran w moją stronę, także ogólne wrażenia z wizyty super.
Z dobrych informacji to to, że torbiel pięknie się wchłonęła , nie ma po niej śladu, a usg potwierdziło, ze jestem juz po owulacji. Oczywiście nic z tego nie będzie, bo mieliśmy zawieszone starania w tym miesiącu, ale ciałko żółte jest więc OK. Od kolejnego cyklu wracam do starań
Ogólnie przepisał mi duphaston od 16 do 25 dc 2x1.
Na moje mutacje (obie MTHFR hetero i PAI-1 homo) oczywiście zalecił metafolinę, kwas zwykly mam odstawić.
Bezwglednie acard 75mg codziennie przez caly cykl.
Zlecił dodatkowe badania na bialko C i S + zespół antyfosfolipidowy (i tak miałam je robić)
A w przypadku pozytywnego testu wizyta celem rozważenia heparyny. Ogólnie powiedział, że acard tez powinien zrobić swoje i tu nie ma wątpliwości, a co do heparyny to jeśli cokolwiek wyjdzie nie tak ze zleconych dodatkowych badań to mam przyjść od razu po receptę, a jeśli będzie ok, to możemy to po prostu rozważyć, nie wyklucza clexane, ale też nie wypisał dzisiaj recepty.
Ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolona z dzisiejszej wizyty. Nie zbagatelizował mojej sytuacji jak moja dotychczasowa lekarka, no i bez dwóch zdań stwierdził, ze w grudniu była ciąża i beta hcg to potwierdza i absolutnie to nie żadne zaburzenie hormonalne jak starała mi się wmówić tamta p doktor.mi_lejdi, moniczko., Kara93, AiCha4811, Anulka0407 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Moniczko wiem, że teraz będzie się Tobie dłużyć. Dla mnie ostatnie dni bardzo się ciągnęły. Urodziłam 11 dni po terminie i to przez wywoływanie oxy. Trzymam kciuki, żeby jednak samo się zaczęło.
Na 5 stycznia miałam termin porodu... Smutno miSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka, czekałam na Twoją wiadomość cieszę się, że jesteś zadowolona z wizyty. Moim zdaniem to jest lekarz z powołania. Od nowego cyklu możecie się starać z nowym nastawieniem. Wierzę, że wszystko będzie dobrze i już niedługo będziesz miała wspaniały brzuszek. Z torbielą też dobra informacja. Ogólnie pozytywnie, miło się czyta
Mi lejdi, jak tam idzie szykowanie wyprawki dla synka?agulineczka, mi_lejdi lubią tę wiadomość
-
Anulka. Piękna jest Majeczka Mam nadzieję, że te problemy rozwiażą się jak najszybciej.
Agulineczka. Cieszę się, że trafiłaś na super lekarza. Najważniejsze to mieć plan, więc teraz to tylko kwestia czasuagulineczka, Anulka0407 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Majeczka śliczna !
Agulineczka bardzo sie cieszę na dobre wieści, wiem ze miałaś TP bo to urodziny mojego meza , przykro mi ale może bedzie październikowe dzieciątko ? Skoro starania ruszają, znacie przyczynę, to najwazniejsze teraz bedzie tylko do przodu :-* :-* :-*
U nas Leoś kończy tydzień nie byliśmy u lekarza bo okazalo sie ze go przegrzewamy po prostu (zmiana systemu ubierania i temp spadła na dobre) ,maly ma apetyt i moczy pieluchy, a pani dr lekko podziebiona więc pytala czy to jakis ostry stan bo nie wie czy jest sens malego narażać na zarazki. Wiec zdecydowaliśmy poczekać. Wychodzi na to ze za bardzo panikujemy musze wrzucic na luz bo Leon jest bardzo wrażliwy na moj stres.
Moniczko wierze ze Ci sie dluzy, ja troche juz swirowalam , psychika siada, ale pociesze Cię ze to juz naprawdę na dniach, stymuluj sobie sutki i jak chcesz to na priw wysle Ci punkt na stopie ktory maz mi uciskal na zlecenie położnej, te uciski (choc nieprzyjemne niestety) plus stymulacja brodawek (tez nieprzyjemna) spowodowała dosyc szybko rozkrecenie skurczy mimo ze nie bylo żadnych
Ps dobra dziewczyny a teraz kto poleci jakis SKUTECZNY krem ujedrniajacy, napinajacy skórę i najlepiej tez redukujacy rozstępy ? Jakby fortuny nie kosztował to juz w ogole super. Chciałabym juz na dobre pożegnać mój ciążowy brzuszek do czasu następnej ciąży oczywiściemoniczko., Anulka0407, mi_lejdi lubią tę wiadomość
-
Agulineczka o takiej wizycie aż miło się czyta. Tamta dr z ta bhcg przegiela, potraktowala Cie bardzo nieprofesjonalnie ale teraz będzie dobrze
To Wam powiem w kontekscie, ze moja kolezanka, ta ktora przez przypadek zaszla w trzecią ciążę, trafiała na strasznych konowałów najpierw usłyszała że ma nowotwór (!), bo ciąży nie było widać a grube endometrium. Potem laboratorium zaliczylo mega wtope, bo bhcg wyszło jej 0,1, a wychodzily juz 2 kreski na testach, no wiec moja kolezanka uznala, ze faktycznie ma nowotwór a nie ciążę. Kolejny dr już na szczęście 'zdiagnozował' ciążę, ale powiedział, że bedzie musiala byc operowana z powodu 3 cm torbieli na jajniku (wtf?!). Napisala do mnie przerazona i kazalam jej isc do poleconej dr i ta WRESZCIE ją uspokoila, zdrowa ciaza, torbielka zdarza sie na poczatku i najczesciej wchlania, do obserwacji. Masakara jakas, ile ta dziewczyna najadla sie stresu14.04.2018 Théo -
Yvonne zastanawiałam się co u Ciebie czy Twoj chłopak też takie hulańce potrafi odstawiać w brzuchu??
Co do wyprawki, to powolutku kompletuję. Mam już sporo ubranek, łóżeczko/kołyska na razie pożyczona, kupiliśmy też okazyjnie łóżeczko turystyczne z opcja dla niemowlaka, bo w kontekście wyprowadzki i naszego trybu życia na pewno się przyda. Z wozkiem czekamy do lutego, jak nie bedzie promocji to dopiero wtedy zamowimy w regularnej cenie.
No i wiecie mam poodhaczane linki do jakiś rozkow, kocykow, kosmetykow itp, wygrywa produkt, ktory da dobrą promocję bo moim zdaniem ceny tych wszytkich niemowlęcych przedmiotów, to biznes na rodzicielskim szaleństwie wolę np. zjesc jakościową wołowinę i nie mieć niedokrwistości hehe jakieś fotki poniżej, co mam w tel:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cefb40853084.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58d9882fafed.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 17:10
Annie1981, yvonneSW, moniczko., Anulka0407, AiCha4811, Kara93 lubią tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
Mi lejdi, aż się włos na głowie jeży czytając takie historie. Biedna dziewczyna, ale najważniejsze, że z ciążą wszystko jest dobrze.
Wkleje za chwilę obiecane zdjęcie z sesji
Tylko jak je wkleić? Pomoże ktoś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 17:01
Annie1981, mi_lejdi lubią tę wiadomość
-
moniczko. wrote:Mi lejdi, aż się włos na głowie jeży czytając takie historie. Biedna dziewczyna, ale najważniejsze, że z ciążą wszystko jest dobrze.
Wkleje za chwilę obiecane zdjęcie z sesji
Tylko jak je wkleić? Pomoże ktoś?
Ja uzywam zapodaj.net i zakladki na forum a potem BBcode.moniczko. lubi tę wiadomość
14.04.2018 Théo