Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ehhh ale jestem głupia, pierwszą rzeczą w poście miały być gratulacje dla aichy, bi jeszcze nie miałam okazji... No i zapomniałam. Przypomniało mi się dzisiaj o 1 w nocy przy okazji karmienia no więc nadrabiam, aicha, śliczny Leoś, niech Ci przyniesie mnóstwo pociechy i przepraszam że dopiero teraz
AiCha4811 lubi tę wiadomość
♥ 28.10.2017 ♥
-
Dziewczyny, zaczął się nowy 2018 rok. Życzę Wam, aby był lepszy od poprzedniego. Wierzę, że to będzie rok naszych staraczek i wszystkie pochwalą się tu tłustymi dwoma kreskami
Dla oczekujących życzę spokojnych ciąż i szczęśliwego rozwiązania, a dla mamusiek zdrowych pociech i przespanych nocy
Kaka. Przepis na leczo mam z netu. W zeszłym roku zrobiłam pierwszy raz, teraz drugi i smakuje mi Jak chcesz to podam.
Daj znać jak w szpitalu.
Agulineczka. Spóźnione najlepsze życzenia z okazji urodzin
Moniczko. Jak się czujesz?
kaka470 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Kaka powodzenia!
Kara nie jest to powszechna praktyka. A dr nie tlumaczyla dlaczego? Nie mieliscie konfliktu serolog? Inna sprawa, że to nie jest przeciwskazania, ale dziś jakoś tak... lekarzom udziela się jakiś nieuzasadniony szczepionkowy lęk
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9984a7b8428.jpg
A w ogóle, to nas dziś wkleje z mężem, a jutro rano usunę.Kara93, yvonneSW, kaka470, Annie1981, Jedna_z_Wielu, spioch2, Margolciak, Anulka0407, AiCha4811 lubią tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
Kaka. Poniżej przepis na leczo z papryki. Ja pomijam punkty z obieraniem skórki z pomidorów i papryki. Za dużo roboty a mi ta skórka nie przeszkadza
• 6 papryk czerwonych
• 3 papryki żółte
• 4 cebule
• 4 ząbki czosnku
• 5 dużych pomidorów
• 2 łyżki papryki słodkiej w proszku
• 1 łyżeczka ostrej papryki
• 5-6 łyżek oleju, masła, margaryny bezmlecznej lub oliwy
• sól oraz czarny pieprz do smaku
1. Cebule obieram, przekrawam na pół i kroję w plasterki. Posoloną podsmażam na oliwie do czasu aż lekko się zeszkli. Dodaję starty lub przepuszczony przez praskę czosnek i suszone papryki.
2. Pomidory nacinam na krzyż, wkładam do wrzątku na 15 sekund, wyjmuję i obieram ze skórki. Dodaję pokrojone na kawałki do cebuli i czosnku. Mieszam.
3. Zagotowuję garnek wody. Wykładam do niej papryki i przyciskam drugim garnkiem, żeby były zanurzone. Gotuję około 1 minuty, zależnie od gatunku czasami trzeba dłużę, innym razem krócej. Paprykę wyławiam, schładzam i obieram ze skóry. Czyszczę z nasion i kroję w spore kawałki, dodaję do pomidorów, cebuli i czosnku.
4. Przykrywam pokrywką i gotuję na małym gazie przez 15-20 minut. Doprawiam na koniec solą i pieprzem, jeśli jest potrzeba.
5. Podaję z pieczywem – pycha!
Dziewczyny szczęśliwego Nowego Roku, co najważniejsze dużo zdrowia i miłości Dla wszystkich staraczek ujrzenia pięknych II kreseczek na teście - oczywiście ciążowym Aby ten rok był lepszy od minionego dla wielu z Nas Dla "ciężarówek " oby porody przeszły bezproblemowo, a dla "świeżych " mam przespanych nocek
Podkreśle, że choć mało się udzielam to myślę co u Was słychać i staram się czytać
Jeszcze raz dla wszystkich wszystkiego co najlepsze w tym Nowym RokuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 15:34
Annie1981, mi_lejdi, moniczko. lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Witam się z Wami w 2018 :-*
Dziś pierwszy dzień nowego roku i u mnie już plamienie także jutro na pewno @. Nie wiem czy dobrze to wróży na ten rok. Nie mam juz sily i nie wiem co jest nie tak, że sie nie udaje
Buziaki :*moniczko. lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz nie jesteś przegranym
Październik 2017 HSG -> oba jajowody drożne
Luty 2017 morfologia 2% -> Czerwiec 2017 morfologia 8% -
Zostawili mnie w szpitalu na chwilę obecną zmagam się z mego bolesnymi skurczami , teraz dostaje kroplówka ale nie oxo po tym ktg i porodowka dr wymasowsl szyjke bo tak nic się nie działo pozdrawiam
spioch2 lubi tę wiadomość
-
01.01.2018r o godz 23:30 przyszedł na świat mój SYNUŚ Tomasz 4010g 54 do kochania i do całowania zdjęcie zrobię jak będę w domu
moniczko., spioch2, evve_2.0, Kara93, Annie1981, Margolciak, Anulka0407, Jedna_z_Wielu, mi_lejdi, yvonneSW lubią tę wiadomość
-
Spioch. Przykro mi, ale w 2018 roku musi się udać
Kaka. Ogromne gratulacje! Doczekałaś się Tomuś pewnie chciał poczekać do 2018
Moniczko. To teraz za Ciebie trzymamy kciuki
spioch2, kaka470, moniczko. lubią tę wiadomość
Aicha i Kaka gratuluje bardzo się cieszę, że poszło sprawnie Tomek chciał mieć urodziny w wyjątkowy dzień i Cię przetrzymał Moniczko teraz kolej na Ciebie
Spioch może warto spróbować naprotechnologii? Chodzi mi chociażby o samą obserwację cyklu metodą Creightona. Sama miałam z tego skorzystać, ale jakimś cudem się udało.
Dziewczyny, mam nadzieję że 2018 przyniesie każdej z Was same dobroci.
Ja zaraz kończę podyplomówkę z BHP, obrony mamy 17 lutego. Dziś ogarniam dom i od jutra córka do przedszkola a ja do książek ;/
Narobiłyście mi smaku na leczo, tylko u mnie jeszcze musi być kiełbaska może jutro zrobięAnnie1981, moniczko., AiCha4811 lubią tę wiadomość
Zosia (TGA) 2014 Aniołek 2016
Po ponad dwóch latach jesteś
-
Kaka gratulacje
kaka470 lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml