Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Późno zrobiłam test dopiero 3 dni po terminie @ a 17 dni po owu. Ostatni okres zaczęłam 3.02 więc w sumie będę już kończyć 5 tydzień. My chyba poczekamy do pierwszej wizyty i bijacego serduszka , za długo wszyscy na to czekali żeby robić im nadzieję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 08:15
dobuska, AiCha4811 lubią tę wiadomość
Około 2,5 roku staran
Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym -
Figa8787 wrote:Późno zrobiłam test dopiero 3 dni po terminie @ a 17 dni po owu. Ostatni okres zaczęłam 3.02 więc w sumie będę już kończyć 5 tydzień. My chyba poczekamy do pierwszej wizyty i bijacego serduszka , za długo wszyscy na to czekali żeby robić im nadzieję.
-
dobuska wrote:Figa piękna beta. Ja też bym poczekała do serduszka chociaż, bo to z doświadczenia wokół mnie najbardziej wrażliwy moment. Ale u Ciebie na pewno będzie dobrze! Ależ się cieszę!
-
Figa gratuluję!!!
Annie na prawdę taki jest koszt karmienia mm?! Te liczby robią wrażenie i mogą kogoś przekonać do większego starania się o kp
Dziewczyny czy u swoich maluszków macie lub miałyście problemy z ciemieniuszką? Jak sobie radzicie? Moja Majeczka ma juz od miesiąca i pomimo codziennego smarowania olejem ze słodkich migdałów i wyczesywania specjalną szczoteczką nie potrafię sobie z tym poradzić
We wtorek Maja miała szczepienie i niestety pierwszy raz ma poszczepienny stan podgorączkowy. Przez to jest marudna, nie chce się bawić... Na rękach się uspokaja, więc jak nie śpi to cały czas ją noszę...
Waga to 5920g i wkraczamy w rozm.68Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 10:40
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Anutka wrote:Nie corka nie przybierala na wadze. Urodzila sie z waga 2790 a w 4 dobie miala 2510.
Paychicznie nastawilam sie na mm. Moja mama mnie nie karmila bo tez nie miala pokarm.
Nie mam jakiegos parcia na kp, mm jest bardzo wygodne i wiem ile dziecko zjadlo.
Tylko mnke nie zlinczujcie...
W pierwszych dobach to też normalne, że dzieci tracą na wadze. Ważne, aby nie przekroczyło 10%.
Ja przyznam, że nie rozumiem Twojego podejścia, ale linczować nie będę
Figa. Ja poszłam na pierwszą wizytę w 7 tygodniu, żeby już serduszko zobaczyć
Siostrze powiedziałam w dniu pozytywnego testu, reszcie rodziny w 8tc, po USG i akurat wtedy przyjechali do mnie do UK, a wolałam osobiście niż przez telefon
Anulka. Życzę, żeby ta temperatura szybko przeszła.
My nie miałyśmy ciemieniuchy. W pewnym momencie skóra głowy zaczęła się wysuszać. Przeczytałam, że to może być początek cuemieniuchy i że trzeba nawilżać. Tak robiłam i przeszło.
Anulka0407 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie1981 wrote:W pierwszych dobach to też normalne, że dzieci tracą na wadze. Ważne, aby nie przekroczyło 10%.
Ja przyznam, że nie rozumiem Twojego podejścia, ale linczować nie będę
Figa. Ja poszłam na pierwszą wizytę w 7 tygodniu, żeby już serduszko zobaczyć
Siostrze powiedziałam w dniu pozytywnego testu, reszcie rodziny w 8tc, po USG i akurat wtedy przyjechali do mnie do UK, a wolałam osobiście niż przez telefon
Anulka. Życzę, żeby ta temperatura szybko przeszła.
My nie miałyśmy ciemieniuchy. W pewnym momencie skóra głowy zaczęła się wysuszać. Przeczytałam, że to może być początek cuemieniuchy i że trzeba nawilżać. Tak robiłam i przeszło. -
Aicha jedno jest pewne, na pewno musisz się doleczyć. Może wymaz czy jakiś posiew? żeby wiedzieć konkretnie jaka bakteria i dobrać celowany antybiotyk, bo może te do tej pory nie działały? I wiem że są jakieś probiotyki dopochwowe, więc może też zainwestuj?
Figa ja zawsze informowałam rodziców czy znajomych po skończonym 1 trymestrze.
Yvonne masz bardzo zgrabną piłeczkę
Anulka moja Zośka trochę miała. Poradziłam sobie w ten sposób że rano smarowałam jej naprawdę obficie oliwką, nigdzie nie wychodziłam cały dzień i nie zakładałam żadnych czapek, jeśli była potrzeba to dokładałam oliwki w ciągu dnia, a na wieczór wyczesywałam bardzo dokładnie. Najpierw szczoteczką z włosia masowałam włosy i skórę głowy kolistymi ruchami a potem wyczesywałam drobnym grzebieniem. Kilka dni i znikło. Chyba przez pierwsze dwa dni wyczesywałam dodatkowo raz w ciągu dnia i drugi wieczorem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 11:48
Anulka0407 lubi tę wiadomość
Zosia (TGA) 2014 Aniołek 2016
Po ponad dwóch latach jesteś
-
Margolciak wrote:Aicha jedno jest pewne, na pewno musisz się doleczyć. Może wymaz czy jakiś posiew? żeby wiedzieć konkretnie jaka bakteria i dobrać celowany antybiotyk, bo może te do tej pory nie działały? I wiem że są jakieś probiotyki dopochwowe, więc może też zainwestuj?
Figa ja zawsze informowałam rodziców czy znajomych po skończonym 1 trymestrze.
Yvonne masz bardzo zgrabną piłeczkę
Anulka moja Zośka trochę miała. Poradziłam sobie w ten sposób że rano smarowałam jej naprawdę obficie oliwką, nigdzie nie wychodziłam cały dzień i nie zakładałam żadnych czapek, jeśli była potrzeba to dokładałam oliwki w ciągu dnia, a na wieczór wyczesywałam bardzo dokładnie. Najpierw szczoteczką z włosia masowałam włosy i skórę głowy kolistymi ruchami a potem wyczesywałam drobnym grzebieniem. Kilka dni i znikło. Chyba przez pierwsze dwa dni wyczesywałam dodatkowo raz w ciągu dnia i drugi wieczorem. -
Annie1981 wrote:AiCha. Ja myślę, że lepiej wyleczyć tą infekcję. Czemu myślisz, że ten lek mógłby mieć wpływ na Leosia?
-
Anulka u nas jest troche ciemieniuchy ale po wyczesaniu i posmarowaniu zielonym linimagiem znika na parę dni
Dalej krwawie wiec pojde dzisiaj po ten antybiotyk ale jeśli jeszcze raz w najblizszym czasie będę miała objawy infekcji to już na pewno wybiorę się najpierw na szersze badania a dopiero potem jakieś celowany lek przyjmę
Figa my chcielismy powiedzieć w 12 tygodniu ale nie sposób z tak radosna nowiną bylo nam sie wstrzymywac więc w 7 tyg gdy tylko zobaczyliśmy bijące serduszko pojechaliśmy do rodziców żeby im oznajmić, w tym samym tyg informowaliśmy resztę rodziny -
AiCha4811 wrote:Anulka u nas jest troche ciemieniuchy ale po wyczesaniu i posmarowaniu zielonym linimagiem znika na parę dni
Dalej krwawie wiec pojde dzisiaj po ten antybiotyk ale jeśli jeszcze raz w najblizszym czasie będę miała objawy infekcji to już na pewno wybiorę się najpierw na szersze badania a dopiero potem jakieś celowany lek przyjmę
Figa my chcielismy powiedzieć w 12 tygodniu ale nie sposób z tak radosna nowiną bylo nam sie wstrzymywac więc w 7 tyg gdy tylko zobaczyliśmy bijące serduszko pojechaliśmy do rodziców żeby im oznajmić, w tym samym tyg informowaliśmy resztę rodziny -
Anutka polaczylas dwa pojęcia ciemiaczko i ciemieniuche . Ciemiaczko to jest to miejsce gdzie nie ma kosci a na ciemieniuche mówimy jak dziecko ma to luszczenie sieOkoło 2,5 roku staran
Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym -
Figa8787 wrote:Anutka polaczylas dwa pojęcia ciemiaczko i ciemieniuche . Ciemiaczko to jest to miejsce gdzie nie ma kosci a na ciemieniuche mówimy jak dziecko ma to luszczenie sie