X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Jestem już po spotkaniu z położną. Okazało się, że jednak było USG :) Bardzo krótkie i z małą ilością informacji, ale było :) Wszystkie dziewczyny na wrześniówkach są już po USG, gdzie oblicza się ryzyko wad genetycznych. Myślałam, że ja też to będę miała, ale niestety nie. Następne w 20 tc, może wtedy się dowiem coś więcej.
    W każdym razie z maluszkiem wszystko w porządku, serduszko bije i wygląda już jak człowieczek :)
    Ze zdjęcia odczytuję, że ma 13 cm, ale nie wiem czy to o to chodzi ;)

ed7d9bf5494e362cmed.jpg

Flowwer. To powodzenia z laparo i w następnym cyklu :)

Stay. Witam :) Podaj proszę datę porodu to wpiszę Cię na pierwszą stronę :)

Kurde Annie 20 tydz to juz za pozno na badania prenaralne, robi sie je do 13 tyg. Dokladnie chyba 13+4 :/ a na pappe Cie nie skierowali? Z tego co kojarze to jest refundowane w UK.
    Maluszek cudny, a i Ty pewnie spokojniejsza jak moglas zajrzec do niego.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spioch wrote:
    A jak sobie radzicie z dojazdami i 2 letnim dzieckiem w domu?

Hmmm radzimy sobie wyzszsa logistyka. Ja wstaje przed 5 i o 6 wyjezdzam do pracy z kolegami. Jestem w pracy do 15. Moj maz rano ogarnia dziecko i o 8 przychodzi nianka. Ja wracam o 16 zwolnic nianke, a moj mezu wraca kolo 18. Dodam, ze pracujemy w jednej firmie. Musimy miec 2 samochody. Maz duzo wyjezdza wtedy niania przychodzi na 6. Od lipca Mloda idzie do przedszkola, musi byc prywatne z elastycznymi godzinami.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiecznie okolo 800-1000 zl wydajemy na paliwo i gaz zwiazane z dojazdami (jeden samochod na gaz, drugi na paliwo)...

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietkiiii moje kochane wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta oraz oczywiście zdrowych fasolek !!!

Annie super ze miałaś usg gratuluję, piękny widok :-) :-) :-)
    Anulka czyli u Ciebie tez chyba zadziałała rezygnacja, dobrze ze tak szybko !

Jedna_z_Wielu, dobuska, Annie1981, Anulka0407, Lola83 lubią tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Was z okazji dnia kobiet!!!! Nasze święto! Każdej życzę zdrowego maleństwa koło siebie.

Annie cieszę się bardzo, że jednak było USG, ale szkoda, że dostałaś tak mało informacji. Maluszek boski! :D

Annie1981, AiCha4811 lubią tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Kurde Annie 20 tydz to juz za pozno na badania prenaralne, robi sie je do 13 tyg. Dokladnie chyba 13+4 :/ a na pappe Cie nie skierowali? Z tego co kojarze to jest refundowane w UK.
    Maluszek cudny, a i Ty pewnie spokojniejsza jak moglas zajrzec do niego.
    Tez wlasnie mysle, ze to bedzie za pozno, ale wyczytalam ze usg badajace anomalie zawsze tu sa w 20tc.
    Zapytalam o diagnozowanie syndromu Downa to mnie skierowali na badanie krwii, ale to dopiero za 4 tygodnie. Chyba bedzie tez usg, ale ona sama nie byla pewna.
    Myslalam, ze odetchne po tym usg, bo wydawalo mi sie, ze bedzie to genetyczne. Ciesze sie, ze maluszek zdrowy i serduszko dalej bije, ale jednak brakuje mi tej informacji do pelni szczescia, dlatego mam mieszane uczucia po tej wizycie.
    Na razie chyba musze wierzyc, ze jest wszystko dobrze.

W ogole zle sie czuje, bo kloce sie z mezem. W weekend sie poklocilismy, w niedziele sie pogodzilismy, ale w poniedzialek znowu i od tej pory nie odzywamy sie do siebie.
    Sama mu powiedzialam, ze ma mnie nie przepraszac, bo niewiele to wnosi, wiec tego nie robi. Teraz czuje sie samotna :(
    Dzis Dzien Kobiet. Nie wiem czy w ogole cos dostane a nawet jezeli to nie rozwiaze problemow. Jest mi smutno i nawet nie umiem sie cieszyc z wczorajszego usg.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka po wynikach bety oficjalnie gratuluję :* <3

Annie dziękuję za dopisanie do listy, słodzizna z bobaska <3

Wszystkiego Najlepszego Kochane z okazji dnia płci pięknej :)

<3 <3 <3

Anulka0407, Annie1981 lubią tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze co jest nie tak ze służbą zdrowia w UK? Przyznam, że ma złą opinię w środowisku medycznym i wśród pacjentów. Wiele przyjeżdża do Polski się leczyć. Ale nie wiemz czego to wynika, przecież kasa jest... Annie jeśli możesz zrobić wywiad i wcześniej wybrać szpital to koniecznie to zrob! Usg Ok 13hbd jest ważne, u nas niekiedy ginekolodzy wysyłają wtedy specjalnie na lepsze usg.
    Z drugiej strony, u nas opieka w ciąży jest przesadzona w drugą stronę, nigdzie w Europie takiej nie ma ;) ginekolodzy zacierają ręce, bo to dla nich wspaniały biznes ale... ale chyba już lepiej w tę stronę...

Co do kłótni, to mam nadzieję,że emocje niedługo opadna i uda się dogadać. Musisz ostrzec męża, ze musi teraz miec taryfe ulgowa dla Ciebie i Twoich hormonów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 09:11

Lola83, Annie1981 lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie zaczął sie tydzien z pięknym biustem ;) zaczął boleć i budził w nocy.

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Jestem już po spotkaniu z położną. Okazało się, że jednak było USG :) Bardzo krótkie i z małą ilością informacji, ale było :) Wszystkie dziewczyny na wrześniówkach są już po USG, gdzie oblicza się ryzyko wad genetycznych. Myślałam, że ja też to będę miała, ale niestety nie. Następne w 20 tc, może wtedy się dowiem coś więcej.
    W każdym razie z maluszkiem wszystko w porządku, serduszko bije i wygląda już jak człowieczek :)
    Ze zdjęcia odczytuję, że ma 13 cm, ale nie wiem czy to o to chodzi ;)

ed7d9bf5494e362cmed.jpg

Flowwer. To powodzenia z laparo i w następnym cyklu :)

Stay. Witam :) Podaj proszę datę porodu to wpiszę Cię na pierwszą stronę :)

Wspaniale!!! Ale super ogląda się takie zdjęcie :) :) :)

Annie poproszę o wpisanie daty porodu na 16.11.2017r :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie tak mi przykro z powodu kłótni z mężem, zwłaszcza teraz...
    Ale na pewno to się zmieni :) Zawsze "po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój"

201710314965.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Anulka po wynikach bety oficjalnie gratuluję :* <3

Annie dziękuję za dopisanie do listy, słodzizna z bobaska <3

Wszystkiego Najlepszego Kochane z okazji dnia płci pięknej :)

<3 <3 <3

Kochana jeszcze raz dziękuję :)
    I super, że wróciłaś na forum :)

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

201710314965.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:
    Kochana jeszcze raz dziękuję :)
    I super, że wróciłaś na forum :)

Dziękuję za pomoc w tym :*

Jaki suwaczek 8)

Anulka0407 lubi tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie kochana to podobno częste. Kobiety mają problemy z emocjami, a faceci często sobie z tym nie radzą. Musicie ochłonąć i pogadać. na pewno dzisiaj Twój mąż to wykorzysta. :)
    Jak ogólnie samopoczucie?

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratuluję! Super wieści!

Annie cudny widok!

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Fruska Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay witaj wsrod nas :-)

Annie sliczny twoj maluszek :-) a plci nie probowala sprawdzic? Jestesmy prawie ze na tym samym etapie ciazy i moj maluch mial 6 dni temy niecale 5cm. To dziwne ze taka roznica jest. Moze to rozmiar pecherza ciazowego czy cos te 13 cm? :-P

Anulka gratuluje bety, rosnijcie zdrowo.

Wszystkiego najlepszego z okazji Naszego swieta kobietki :-)

Anulka0407 lubi tę wiadomość

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie ja chodze jak tykajaca bomba. To, ze sie kloce z mezem to jeszcze pal licho, bo on wie juz co sie swieci i ze ma mi schodzic z drogi, ale wsciekam sie na moja niunke mala :( tak mi jest zle z tego powodu, dzisiaj w nocy nie spalam, bo o tym ciagle myslalam :( Ona teraz ma okres buntu i naporu i wszystko trzeba z nia negocjowac, a ja jestem taaaakaaaa nerwowa :(

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Kurcze co jest nie tak ze służbą zdrowia w UK? Przyznam, że ma złą opinię w środowisku medycznym i wśród pacjentów. Wiele przyjeżdża do Polski się leczyć. Ale nie wiemz czego to wynika, przecież kasa jest... Annie jeśli możesz zrobić wywiad i wcześniej wybrać szpital to koniecznie to zrob! Usg Ok 13hbd jest ważne, u nas niekiedy ginekolodzy wysyłają wtedy specjalnie na lepsze usg.
    Z drugiej strony, u nas opieka w ciąży jest przesadzona w drugą stronę, nigdzie w Europie takiej nie ma ;) ginekolodzy zacierają ręce, bo to dla nich wspaniały biznes ale... ale chyba już lepiej w tę stronę...

Co do kłótni, to mam nadzieję,że emocje niedługo opadna i uda się dogadać. Musisz ostrzec męża, ze musi teraz miec taryfe ulgowa dla Ciebie i Twoich hormonów ;)

Zgadzam się z jednym i drugim! Jak mozna nie zrobic usg potwierdzajacego, ze sie jest w ciazy (??). Odnosnie badan prenatalnych, nie wyobrazam sobie ich nie zrobic. Jak skierowali Cie na krew to moze byc pappa, ale z tego co kojarze w UK sa sklonni Ci z samej krwi wyliczyc prawdopodobienstwo, a to raczej o kant pupy.

Odnosnie przesady w pl tez sie zgadzam po strokroc. Co druga na progesteronie, 5 razy na miesiac usg, wystarczy popatrzec na watki miesieczne. Pierwsze tygodnie to prawdziwa histeria, kult cudownego podtrzymywania ciazy przez lekarzy, a oni G... moga zrobic w tak wczesnej ciazy. Lekarze maja z tego niezly biznes, naprawde.

mi_lejdi lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już 2 tyg po laparo i ovu ;) ale ze to cykl z laparo nie licze na ciążę.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska. Ogolnie czuje sie dobrze, fizycznych objawow nie mam prawie wcale. Psychicznie znacznie gorzej, te ciche dni, do tego nie wiem co z tym USG i czy wszystko w porzadku. Jeszcze caly czas mysle kiedy w pracy powiedziec i mnie to meczy (umowa probna konczy sie 31 marca).

MiLejdi. Tutaj tez wiele osob psioczy na sluzbe zdrowia w UK i jezdza do Polski. Ich podejscie chyba wynika z innej szkoly. Np toxoplazmozy nie robia, bo cos czytalam, ze oni uwazaja, ze ewentualny antybiotyk w zasadzie nie dziala na plod. Bety nie robia, bo kobiety sie stresuja a ona niewiele wnosi. Na wszystko maja wytlumaczenie, nawet na to ze po 20tc nie zaleca sie robic usg (jeszcze nie wiem jakie, ale przywolywali jakies przepisy).
    Jezeli chodzi o klotnie to juz mu mowilam, ze tu hormony moga odgrywac znaczenie. Mial poczytac o tym w necie, ale oczywiscie nie bylo to na tyle istotne, zeby zapamietal.

Fruska. Powiedziala, ze na plec to za szybko. Te 13 cm to chyba cos pomylilam. Tak jest napisane na zdjeciu, ale nie wiem czego to dotyczy ;)

Lola. Przykro mi, ze takie emocje Toba targaja i obrywa sie coreczce. Obydwie macie teraz ciezki czas, zycze aby Tobie jak najszybciej przeszlo :)
    Ja nie wiem na ile u mnie hormony maja na to wplyw, ale bardziej mi sie wydaje, ze mam do meza wieksze wymagania, bo oczekujemy dziecka. Najwyzszy czas, zeby bardziej odpowiedzialnie zaczac sie zacowywac a nie tylko grac w gry.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ