Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Annie1981 wrote:Jestem już po spotkaniu z położną. Okazało się, że jednak było USG Bardzo krótkie i z małą ilością informacji, ale było Wszystkie dziewczyny na wrześniówkach są już po USG, gdzie oblicza się ryzyko wad genetycznych. Myślałam, że ja też to będę miała, ale niestety nie. Następne w 20 tc, może wtedy się dowiem coś więcej.
W każdym razie z maluszkiem wszystko w porządku, serduszko bije i wygląda już jak człowieczek
Ze zdjęcia odczytuję, że ma 13 cm, ale nie wiem czy to o to chodzi
Flowwer. To powodzenia z laparo i w następnym cyklu
Stay. Witam Podaj proszę datę porodu to wpiszę Cię na pierwszą stronę
Kurde Annie 20 tydz to juz za pozno na badania prenaralne, robi sie je do 13 tyg. Dokladnie chyba 13+4 a na pappe Cie nie skierowali? Z tego co kojarze to jest refundowane w UK.
Maluszek cudny, a i Ty pewnie spokojniejsza jak moglas zajrzec do niego.
Piotruś
Helenka
-
spioch wrote:A jak sobie radzicie z dojazdami i 2 letnim dzieckiem w domu?
Hmmm radzimy sobie wyzszsa logistyka. Ja wstaje przed 5 i o 6 wyjezdzam do pracy z kolegami. Jestem w pracy do 15. Moj maz rano ogarnia dziecko i o 8 przychodzi nianka. Ja wracam o 16 zwolnic nianke, a moj mezu wraca kolo 18. Dodam, ze pracujemy w jednej firmie. Musimy miec 2 samochody. Maz duzo wyjezdza wtedy niania przychodzi na 6. Od lipca Mloda idzie do przedszkola, musi byc prywatne z elastycznymi godzinami.Piotruś
Helenka
-
Kobietkiiii moje kochane wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta oraz oczywiście zdrowych fasolek !!!
Annie super ze miałaś usg gratuluję, piękny widok
Anulka czyli u Ciebie tez chyba zadziałała rezygnacja, dobrze ze tak szybko !Jedna_z_Wielu, dobuska, Annie1981, Anulka0407, Lola83 lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego dla Was z okazji dnia kobiet!!!! Nasze święto! Każdej życzę zdrowego maleństwa koło siebie.
Annie cieszę się bardzo, że jednak było USG, ale szkoda, że dostałaś tak mało informacji. Maluszek boski!Annie1981, AiCha4811 lubią tę wiadomość
-
Lola83 wrote:Kurde Annie 20 tydz to juz za pozno na badania prenaralne, robi sie je do 13 tyg. Dokladnie chyba 13+4 a na pappe Cie nie skierowali? Z tego co kojarze to jest refundowane w UK.
Maluszek cudny, a i Ty pewnie spokojniejsza jak moglas zajrzec do niego.
Zapytalam o diagnozowanie syndromu Downa to mnie skierowali na badanie krwii, ale to dopiero za 4 tygodnie. Chyba bedzie tez usg, ale ona sama nie byla pewna.
Myslalam, ze odetchne po tym usg, bo wydawalo mi sie, ze bedzie to genetyczne. Ciesze sie, ze maluszek zdrowy i serduszko dalej bije, ale jednak brakuje mi tej informacji do pelni szczescia, dlatego mam mieszane uczucia po tej wizycie.
Na razie chyba musze wierzyc, ze jest wszystko dobrze.
W ogole zle sie czuje, bo kloce sie z mezem. W weekend sie poklocilismy, w niedziele sie pogodzilismy, ale w poniedzialek znowu i od tej pory nie odzywamy sie do siebie.
Sama mu powiedzialam, ze ma mnie nie przepraszac, bo niewiele to wnosi, wiec tego nie robi. Teraz czuje sie samotna
Dzis Dzien Kobiet. Nie wiem czy w ogole cos dostane a nawet jezeli to nie rozwiaze problemow. Jest mi smutno i nawet nie umiem sie cieszyc z wczorajszego usg.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Anulka po wynikach bety oficjalnie gratuluję :*
Annie dziękuję za dopisanie do listy, słodzizna z bobaska
Wszystkiego Najlepszego Kochane z okazji dnia płci pięknej
Anulka0407, Annie1981 lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Kurcze co jest nie tak ze służbą zdrowia w UK? Przyznam, że ma złą opinię w środowisku medycznym i wśród pacjentów. Wiele przyjeżdża do Polski się leczyć. Ale nie wiemz czego to wynika, przecież kasa jest... Annie jeśli możesz zrobić wywiad i wcześniej wybrać szpital to koniecznie to zrob! Usg Ok 13hbd jest ważne, u nas niekiedy ginekolodzy wysyłają wtedy specjalnie na lepsze usg.
Z drugiej strony, u nas opieka w ciąży jest przesadzona w drugą stronę, nigdzie w Europie takiej nie ma ginekolodzy zacierają ręce, bo to dla nich wspaniały biznes ale... ale chyba już lepiej w tę stronę...
Co do kłótni, to mam nadzieję,że emocje niedługo opadna i uda się dogadać. Musisz ostrzec męża, ze musi teraz miec taryfe ulgowa dla Ciebie i Twoich hormonów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 09:11
Lola83, Annie1981 lubią tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
Annie1981 wrote:Jestem już po spotkaniu z położną. Okazało się, że jednak było USG Bardzo krótkie i z małą ilością informacji, ale było Wszystkie dziewczyny na wrześniówkach są już po USG, gdzie oblicza się ryzyko wad genetycznych. Myślałam, że ja też to będę miała, ale niestety nie. Następne w 20 tc, może wtedy się dowiem coś więcej.
W każdym razie z maluszkiem wszystko w porządku, serduszko bije i wygląda już jak człowieczek
Ze zdjęcia odczytuję, że ma 13 cm, ale nie wiem czy to o to chodzi
Flowwer. To powodzenia z laparo i w następnym cyklu
Stay. Witam Podaj proszę datę porodu to wpiszę Cię na pierwszą stronę
Wspaniale!!! Ale super ogląda się takie zdjęcie
Annie poproszę o wpisanie daty porodu na 16.11.2017rAnnie1981 lubi tę wiadomość
-
Annie tak mi przykro z powodu kłótni z mężem, zwłaszcza teraz...
Ale na pewno to się zmieni Zawsze "po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój"Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Jedna_z_Wielu wrote:Anulka po wynikach bety oficjalnie gratuluję :*
Annie dziękuję za dopisanie do listy, słodzizna z bobaska
Wszystkiego Najlepszego Kochane z okazji dnia płci pięknej
Kochana jeszcze raz dziękuję
I super, że wróciłaś na forumJedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
Anulka0407 wrote:Kochana jeszcze raz dziękuję
I super, że wróciłaś na forum
Dziękuję za pomoc w tym :*
Jaki suwaczekAnulka0407 lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Anulka gratuluję! Super wieści!
Annie cudny widok!Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Stay witaj wsrod nas
Annie sliczny twoj maluszek a plci nie probowala sprawdzic? Jestesmy prawie ze na tym samym etapie ciazy i moj maluch mial 6 dni temy niecale 5cm. To dziwne ze taka roznica jest. Moze to rozmiar pecherza ciazowego czy cos te 13 cm?
Anulka gratuluje bety, rosnijcie zdrowo.
Wszystkiego najlepszego z okazji Naszego swieta kobietkiAnulka0407 lubi tę wiadomość
-
Annie ja chodze jak tykajaca bomba. To, ze sie kloce z mezem to jeszcze pal licho, bo on wie juz co sie swieci i ze ma mi schodzic z drogi, ale wsciekam sie na moja niunke mala tak mi jest zle z tego powodu, dzisiaj w nocy nie spalam, bo o tym ciagle myslalam Ona teraz ma okres buntu i naporu i wszystko trzeba z nia negocjowac, a ja jestem taaaakaaaa nerwowaPiotruś
Helenka
-
mi_lejdi wrote:Kurcze co jest nie tak ze służbą zdrowia w UK? Przyznam, że ma złą opinię w środowisku medycznym i wśród pacjentów. Wiele przyjeżdża do Polski się leczyć. Ale nie wiemz czego to wynika, przecież kasa jest... Annie jeśli możesz zrobić wywiad i wcześniej wybrać szpital to koniecznie to zrob! Usg Ok 13hbd jest ważne, u nas niekiedy ginekolodzy wysyłają wtedy specjalnie na lepsze usg.
Z drugiej strony, u nas opieka w ciąży jest przesadzona w drugą stronę, nigdzie w Europie takiej nie ma ginekolodzy zacierają ręce, bo to dla nich wspaniały biznes ale... ale chyba już lepiej w tę stronę...
Co do kłótni, to mam nadzieję,że emocje niedługo opadna i uda się dogadać. Musisz ostrzec męża, ze musi teraz miec taryfe ulgowa dla Ciebie i Twoich hormonów
Zgadzam się z jednym i drugim! Jak mozna nie zrobic usg potwierdzajacego, ze sie jest w ciazy (??). Odnosnie badan prenatalnych, nie wyobrazam sobie ich nie zrobic. Jak skierowali Cie na krew to moze byc pappa, ale z tego co kojarze w UK sa sklonni Ci z samej krwi wyliczyc prawdopodobienstwo, a to raczej o kant pupy.
Odnosnie przesady w pl tez sie zgadzam po strokroc. Co druga na progesteronie, 5 razy na miesiac usg, wystarczy popatrzec na watki miesieczne. Pierwsze tygodnie to prawdziwa histeria, kult cudownego podtrzymywania ciazy przez lekarzy, a oni G... moga zrobic w tak wczesnej ciazy. Lekarze maja z tego niezly biznes, naprawde.mi_lejdi lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Dobuska. Ogolnie czuje sie dobrze, fizycznych objawow nie mam prawie wcale. Psychicznie znacznie gorzej, te ciche dni, do tego nie wiem co z tym USG i czy wszystko w porzadku. Jeszcze caly czas mysle kiedy w pracy powiedziec i mnie to meczy (umowa probna konczy sie 31 marca).
MiLejdi. Tutaj tez wiele osob psioczy na sluzbe zdrowia w UK i jezdza do Polski. Ich podejscie chyba wynika z innej szkoly. Np toxoplazmozy nie robia, bo cos czytalam, ze oni uwazaja, ze ewentualny antybiotyk w zasadzie nie dziala na plod. Bety nie robia, bo kobiety sie stresuja a ona niewiele wnosi. Na wszystko maja wytlumaczenie, nawet na to ze po 20tc nie zaleca sie robic usg (jeszcze nie wiem jakie, ale przywolywali jakies przepisy).
Jezeli chodzi o klotnie to juz mu mowilam, ze tu hormony moga odgrywac znaczenie. Mial poczytac o tym w necie, ale oczywiscie nie bylo to na tyle istotne, zeby zapamietal.
Fruska. Powiedziala, ze na plec to za szybko. Te 13 cm to chyba cos pomylilam. Tak jest napisane na zdjeciu, ale nie wiem czego to dotyczy
Lola. Przykro mi, ze takie emocje Toba targaja i obrywa sie coreczce. Obydwie macie teraz ciezki czas, zycze aby Tobie jak najszybciej przeszlo
Ja nie wiem na ile u mnie hormony maja na to wplyw, ale bardziej mi sie wydaje, ze mam do meza wieksze wymagania, bo oczekujemy dziecka. Najwyzszy czas, zeby bardziej odpowiedzialnie zaczac sie zacowywac a nie tylko grac w gry.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔