X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A ile ogólnie jest USG w UK?
    Niestety tylko 2. Jedno miedzy 11 a 14 tc i potem ostatnie w 20 tc. Pozniej to juz tylko jak cos niepokojacego sie dzieje.

Anulka. To przepisuje Cie do zafasolkowanych :) Podaj date porodu :)

Spioch. Te 30 km to chyba nie tak duzo. Zalezy jaki masz dojazd. Samochod czy komunikacja miejska? Ile czasu by Ci to zajelo?
    Ja cale zycie dojezdzam do pracy kolo godziny, czasami ponad i jest to dla mnie normalne.
    Zalezy tez czy bardzo zalezy Ci na domku czy mozesz mieszkac w bloku. Mi blok by nie przeszkadzal i pewnie patrzylabym na lepiej skomunikowane mieszkanie.

MiLejdi. Zgadzam sie z Toba. Nie mozna odpuscic, bo ktos kaze. Do tego trzeba dojrzec. Czasami tez sie wcale nie udaje.
    Tej dziewczynie tez radzono wczesniej odpuscic a ona dzis napisala, ze wtedy nie byla na to gotowa. Wiele czasu zajelo jej poukladanie sobie tego w glowie.
    Cale szczescie wiele dziewczyn tez zachodzi bez odpuszczenia, wiec wszystkie tutaj predzej czy pozniej bedziecie zafasolkowane :)

Margolciak. Wpisze Cie na liste staraczek na pierwszej stronie. Wpisac jakas date testowania czy bez?

Jedna_z_Wielu, dobuska, Anulka0407 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lejdi ja właśnie teraz jestem chyba na tym etapie, n8e żyje juz tym ze nie ma co planować piwa za miesiac bo mogę juz byc z C. Nie , właśnie bede planowac to piwo a jak kiedykolwiek w ciążę zajde to bedr odwoływać a nie takie zawieszenie, rok mi tak minął w takim zaiweszeniu i dziękuję.

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 15:46

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 15:46

• Margolciak Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Margolciak. Wpisze Cie na liste staraczek na pierwszej stronie. Wpisac jakas date testowania czy bez?
    bardzo mi miło :) testuję 11 marca :)

wiem coś o tym co piszecie, nawet w wakacje miałam propozycję pracy a jej nie przyjęłam, bo przecież zaraz będę w ciąży... i mamy już marzec... młoda zaraz do przedszkola, mi się wychowawczy kończy i będę chciała szukać nowej pracy, bo w starej już zbytnio nie chce pracować, a teraz żadna sama już pewnie do mnie nie przyjdzie...

Annie1981 lubi tę wiadomość

Zosia (TGA) 2014 :) Aniołek 2016 :(
    Po ponad dwóch latach jesteś :)
    oreflqxwq9456be8.png
    relgqtkfu3if1gae.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym odpuszczaniem starań to Was rozumiem. 1,5 roku temu dowiedziałam się, że mam endometriozę. Po laparoskopii okazało się, że jest dość zaawansowana. Nastraszyli mnie, że bardzo ciężko będzie mi zajść w ciążę. Co miesiąc jak pojawiała się @ miałam w głowie wizję rozprzestrzeniającej się jeszcze bardziej endomendy.
    Więc nie potrafiłam się nie starać o dziecko. Jak tylko odstawiłam hormony to próbowaliśmy.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska jasne, jak trzeba się leczyć, to juz w ogóle inna broszka. do tego sie nie odnoszę, bo nie wiem, jak to jest, ale pewnie wtedy o "odpuszczeniu" nie ma mowy, bo masz ciągłe wrażenie, ze Twoja ciąża zależy od czegoś, od takiego leku, siakich działań itd.

dobuska lubi tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oboje mamy samochody i teraz dojeżdżamy ok 15 km. Sytuacja wygląda tak że to jest ok 30 km, dojazd w ciągu 30-40 minut, można dojechać drogą ekspresową lub przez wsie (podobny czas). Jedynie to paliwo i czas. Juz sama nie wiem co robić :-(

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:
    Kochane! :)

Nadrobię Was później a wpadam na chwilkę, żeby się nieśmiało pochwalić ;)
    Wieczorem powinnam mieć wyniki bety

2mhzzt4.jpg

Wg. mojego poprzedniego gina to miał być cykl bezowulacyjny z niedomogą jajników i gin odesłał mnie do kliniki leczenia niepłodności ale nie zdążyłam się tam zjawić ;)

Dobuska wszystko się może zdarzyć! :)

O Boze Anulka jak sie ciesze! Pamietam jaka bylas zalamana wynikami, a tu ciach prach ciazunia! Trzymam mocno kciuki za fasola!

Anulka0407 lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dojezdzam 50 km juz 7 lat. Okolo 50 min. Ale my dzielimy sie w 3 osoby, wiec koszty sa nizsze. Inaczej bylby kosmos. Dojady to jest ciezki temat, szczegolnie jak jest male dziecko. Z drugiej strony my mamy mieszkanie 60 m2 i bedziemy musieli zmienic jak urodzi sie drugi bobas.

spioch lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Ja dojezdzam 50 km juz 7 lat. Okolo 50 min. Ale my dzielimy sie w 3 osoby, wiec koszty sa nizsze. Inaczej bylby kosmos. Dojady to jest ciezki temat, szczegolnie jak jest male dziecko. Z drugiej strony my mamy mieszkanie 60 m2 i bedziemy musieli zmienic jak urodzi sie drugi bobas.
    A jak sobie radzicie z dojazdami i 2 letnim dzieckiem w domu?

• Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    Anulka gratulacje !!!!!
    przypomnij swoja historię starań proszę, jak długo sie staraliscie itd :-) nie pamiętam za dobrze a niestety nie mam czasu wertowac wątków

Dziękuję :)

Historia krótka, bo to 3 miesiąc starań. Z racji mojego wieku zaczęłam od badań i już na początku gin powiedział, że to nie będzie takie łatwe.... Ale się nie załamałam
    Ten cykl był najlepszy... w 13dc gin stwierdził,że pęcherzyki nie rosną, że jest niedomoga jajników i odesłał mnie do kliniki niepłodności i wtedy się załamałam...
    Ale od 3 lutego chodziłam na akupunkture, głównie z powodu nogi, ale opowiedziałam lekarzowi o tym moim nieszczęściu i powiedział, że spróbuje pomóc, bo i tak akupunktura działa na cały organizm. No i zaczął dodatkowe igiełki dodawać. Oprócz tego od 14dc zaczęłam brać dong quai. Poszłam prywatnie na monitoring i okazało się, że jest pęcherzyk i rośnie. Potem, że owulacja była, a potem inny gin, który od razu dał luteinę...
    A dzisiaj test pozytywny!
    Jeszcze w to nie mogę uwierzyć ;)

spioch, Flowwer, AiCha4811 lubią tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam napisać.... beta 71,8 :)

dobuska, Mamao, Flowwer, Annie1981, Lola83, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie mi_lejdi :)

Anuuuuuulka!!! Super!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka świetne wiadomości, tak się cieszę. Moja nadzieja odżyła ❤️

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:
    Zapomniałam napisać.... beta 71,8 :)
    Gratulacje!!!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie można wpisać na pierwszą stronę jako 103 cykl starań o pierwszą fasolkę raczej w tym cyklu z powodu laparo nie mam co testować. Od przyszłego cyklu ruszam pełna parą :)

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • stay Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy można też dołączyć do Was? :)

kaka470, Fruska lubią tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po spotkaniu z położną. Okazało się, że jednak było USG :) Bardzo krótkie i z małą ilością informacji, ale było :) Wszystkie dziewczyny na wrześniówkach są już po USG, gdzie oblicza się ryzyko wad genetycznych. Myślałam, że ja też to będę miała, ale niestety nie. Następne w 20 tc, może wtedy się dowiem coś więcej.
    W każdym razie z maluszkiem wszystko w porządku, serduszko bije i wygląda już jak człowieczek :)
    Ze zdjęcia odczytuję, że ma 13 cm, ale nie wiem czy to o to chodzi ;)

ed7d9bf5494e362cmed.jpg

Flowwer. To powodzenia z laparo i w następnym cyklu :)

Stay. Witam :) Podaj proszę datę porodu to wpiszę Cię na pierwszą stronę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 23:19

kaka470, spioch, Kaczorka, dobuska lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Jestem już po spotkaniu z położną. Okazało się, że jednak było USG :) Bardzo krótkie i z małą ilością informacji, ale było :) Wszystkie dziewczyny na wrześniówkach są już po USG, gdzie oblicza się ryzyko wad genetycznych. Myślałam, że ja też to będę miała, ale niestety nie. Następne w 20 tc, może wtedy się dowiem coś więcej.
    W każdym razie z maluszkiem wszystko w porządku, serduszko bije i wygląda już jak człowieczek :)
    Ze zdjęcia odczytuję, że ma 13 cm, ale nie wiem czy to o to chodzi ;)

c0218e5a185bc2c3med.jpg

Flowwer. To powodzenia z laparo i w następnym cyklu :)
    No jaki śliczny
    Stay. Witam :) Podaj proszę datę porodu to wpiszę Cię na pierwszą stronę :)
    Najważniejsze że wszystko dobrze :-) jaki śliczny ten twój malutki okruszek

Annie1981 lubi tę wiadomość

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ