X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikselka. Wpisac Ci date testowania 13 kwietnia czy marca? Napisalas kwietnia ;)

MiLejdi. Wspaniala niespodzianka. Maz tez bardzo Cie wspieral skoro zmienial tematy ciazowe ;)
    Wpisac Cie do tabelki?

dobuska lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie dziękuję, ale ja raz tylko testowałam w listopadzie, jak chciałam wziąć antybiotyk. A tak, to @ mnie nigdy nie zawodziła ;) Więc już sobie daruję to wpisywanie na listę ;)

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Annie dziękuję, ale ja raz tylko testowałam w listopadzie, jak chciałam wziąć antybiotyk. A tak, to @ mnie nigdy nie zawodziła ;) Więc już sobie daruję to wpisywanie na listę ;)
    To moze wpisze Cie na liste bez daty? Tak, zebysmy wiedzialy ile nas tu jest ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co według ostatniej @ mam termin na 31 października, ale zobaczymy po pierwszej wizycie :) Obstawiam że pewnie jednak listopad będzie :P

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless jakie ładne życzenie dla mnie!:D

mi_lejdi super mezuś! :)

mi_lejdi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    To moze wpisze Cie na liste bez daty? Tak, zebysmy wiedzialy ile nas tu jest ;)

Annie mnie tez wpisz ale bez daty, trochę was podczytuje i już niebawem do was wracam :-*

Annie1981 lubi tę wiadomość

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama, tata i moja corka maja urodziny w listopadzie, a ja mialam termin porodu na 24 grudnia

Zycie po dzieciach jest juz troche inne. My duzo podrozowalismy przed Helena, w prawdzie Mala juz tez byla z nami w dalekiej podrozy, ale jednak z dzieckiem to juz inna historia.
    Mi Lejdi, zazdroszcze Wam tego Rzymu we dwoje ;)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Mi zielono :-)
    Mi lejdi super ! Widzisz moze własnie Ci nasi wspaniali mężowie muszą być okupieni jakimś poswieceniem w postaci dlugich oczekiwan na bobaska, moj tez jest cudowny ale kurcze nie az tak taktowny by zmieniac delikatnie ciążowe tematy, ja tego w sumie nie potrzebuję ale np w moje urodziny to byloby by milo. Wspaniale ze taką niespodziankę Ci zrobił, z takim mezem to można czekać, chyba wolę tak niz mieć dziecko od strzała z takim facetem co by ani palcem dla mnie nie kiwnal ani dla dziecka. ;-)

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie jasne, wpisuj bez daty :)

Lola zdaję sobie sprawę, że życie się zmienia... wydaje mi się, że jesteśmy gotowi :D a życie pokaże ;)
    pamiętam, jak wylot z Gwadelupy nam się opóźnił o ponad 3h, a że miał być późno wieczorem, to był w efekcie w nocy. Ja ledwo dawałam radę i usypiałam męzowi na ramieniu, a jak patrzyłam na rodziców z dziećmi, to ich szczerze podziwiałam i im współczułam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 16:53

<3 14.04.2018 Théo <3
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska mam nadzieje ze to byla owu ! A jak mocno bolał Cie jajnik ? Jak siadalas energicznie lub wstawalas to bolał?

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Annie jasne, wpisuj bez daty :)

Lola zdaję sobie sprawę, że życie się zmienia... wydaje mi się, że jesteśmy gotowi :D a życie pokaże ;)
    pamiętam, jak wylot z Gwadelupy nam się opóźnił o ponad 3h, a że miał być późno wieczorem, to był w efekcie w nocy. Ja ledwo dawałam radę i usypiałam męzowi na ramieniu, a jak patrzyłam na rodziców z dziećmi, to ich szczerze podziwiałam i im współczułam...

14 h w samolocie z niemowlakiem, polecam :)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    14 h w samolocie z niemowlakiem, polecam :)

Myślę, że się przerzucimy na Europę ;) Też piękna i tyle jeszcze do zobaczenia...

<3 14.04.2018 Théo <3
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    Dobuska mam nadzieje ze to byla owu ! A jak mocno bolał Cie jajnik ? Jak siadalas energicznie lub wstawalas to bolał?
    Chyba tak, były takie momenty, ale nie
    Wyłapałam w jakim momencie.:)

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi sie kiedykolwiek uda to bede fuksiarą tysiąclecia ;)

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Pikselka Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Pikselka. Wpisac Ci date testowania 13 kwietnia czy marca? Napisalas kwietnia ;)

MiLejdi. Wspaniala niespodzianka. Maz tez bardzo Cie wspieral skoro zmienial tematy ciazowe ;)
    Wpisac Cie do tabelki?

matkobosko, czyżby telefon sprawił mi psikusa ala freudowska pomyłka? ;D Wcale nie obraziłabym się gdyby w przypadku porażki w tym cyklu, udało się w kolejnym ;)

p19uugpjlk06t2es.png

wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r.
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Chyba tak, były takie momenty, ale nie
    Wyłapałam w jakim momencie.:)

Ja w dniu owulacji mam tak ze czuje delikatne kłucie a jak biegne podskakuje czy siadam to silne kłucie lub ciagniecie . stad wiem w ktorym jajniku owulka. Myślę ze to dla Ciebie dobry znak bo taki bol powoduje duzy pęcherzyk a także plyn w zatoce podrazniajacy otrzewną

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie mozesz mnie wpisac prosze na liste ale napisz testowanie w kwietniu, co prawda mąż mnie w weekend nawiedzil i upojnie się godzilismy ale raczej nie ma szans żeby jakis zolnierzyk dozyl do owulacji więc wole nie nakrecac sie testami w marcu i zatestuje w kolejnym cyklu

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Oj tam, oj tam ;) Nigdy nie przewidzisz co potrafia zolnierzyki ;) Wpisze Cie na kwiecien, ale w marcu i tak bede trzymac kciuki :)

Na innym forum jedna dziewczyna dzis ujrzala dwie kreseczki. Starali sie 17 cykli bardzo intensywnie. Monitoringi, nieudane inseminacje, mnostwo badan, nawet miala jakies wlewy z kroplowki, bo wykryli u niej przeciwciala jajnikowe czy cos w tym stylu. W koncu powiedziala sobie, ze te starania nie moga przeslonic jej zycia i znalazla sobie prace swoich marzen. Wlasnie zaczela szkolenie i ciagle mowila, ze lepiej, zeby teraz ciazy nie bylo, bo chcialaby sie na tej wymarzonej pracy chociaz chwile skupic. I co? Od razu dwie kreseczki a dzis jest drugi dzien na szkoleniu ;) Oczywiscie bardzo szczesliwa.
    Dla mnie to jest kolejny przyklad na to, ze psychika odgrywa tu bardzo wazna role :) Pewnie nie wszystkim sie taki wniosek spodoba, ale mysle, ze tak jest i musialam Wam to napisac ;)

A ja mam dzis wieczorem pierwsza wizyte u poloznej. Mam nadzieje, ze dowiem sie kiedy w koncu zrobia mi pierwsze w UK USG.

AiCha4811, Anulka0407, mi_lejdi lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Annie :-) oby wizyta jak najszybciej! Nie zazdroszczę ze musisz tak czekać.

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha ja tego dnia właśnie czułam kłucie jajnika i taki ból okresowy w brzuchu. czułam taki ból jak miałam skręt torbieli jajnika i miałam duzo płynu w zatoce, ale przedwczoraj dużo lżejszy.
    No nic, czekam i czekam.

Annie pewnie, że psychika swoje robi, ale tutaj znowu przykład rezygnacji wręcz. Jak ja to mówię, w warunkach normalnych nie da się tego osiągnąć. Przynajmniej ja nie umiem.

Lola przewertowałam jeszcze raz Twoją historię z zajściem. Normalnie szok:P

Annie trzymam kciuki za wizytę! Wczoraj przed snem już myślałam, żeby rano napisać! :):):):) Szkoda, że bez USG.

AiCha4811 lubi tę wiadomość

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ