X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane! :)

Nadrobię Was później a wpadam na chwilkę, żeby się nieśmiało pochwalić ;)
    Wieczorem powinnam mieć wyniki bety

2mhzzt4.jpg

Wg. mojego poprzedniego gina to miał być cykl bezowulacyjny z niedomogą jajników i gin odesłał mnie do kliniki leczenia niepłodności ale nie zdążyłam się tam zjawić ;)

Dobuska wszystko się może zdarzyć! :)

dobuska, Kaczorka, IZA92, Jedna_z_Wielu, AiCha4811, spioch, mi_lejdi, kaka470, Figa8787, Flowwer, smeg lubią tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka.... rozpłakałam się jak to zobaczyłam. Gratuluję kochana moja!

Anulka0407 lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Annie trzymam kciuki za wizytę! Wczoraj przed snem już myślałam, żeby rano napisać! :):):):) Szkoda, że bez USG.
    Dziejuje.Ja tez zaluje, tak dawno nie widzialam mojego kropka, mam wrazenie, ze minela cala wiecznosc. Mysle, ze w ciagu 2 tygodni powinnam miec USG, bo to juz skonczony 11 tydzien a robia tylko do konca 13 tc.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, Anulka! Gratulacje! Koleja ciaza w cyklu bez owu wg gina. Na prawde trzeba wierzyc i nic sie nie poddawac :)

Anulka0407, dobuska, AiCha4811 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • dobuska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Dziejuje.Ja tez zaluje, tak dawno nie widzialam mojego kropka, mam wrazenie, ze minela cala wiecznosc. Mysle, ze w ciagu 2 tygodni powinnam miec USG, bo to juz skonczony 11 tydzien a robia tylko do konca 13 tc.
    A ile ogólnie jest USG w UK?

• Anulka0407 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Anulka.... rozpłakałam się jak to zobaczyłam. Gratuluję kochana moja!

Dziękuję :)
    Ja też się rozpłakałam jak zobaczyłam!
    A bóle w podbrzuszu i ból piersi takie jak na @ i byłam pewna, że dzisiaj będzie biel...
    A jeszcze dzisiejszy mój sen... Byłam obok jakiejś kobiety, która była w zaawansowanej ciąży i przy mnie odeszły jej wody...

dobuska lubi tę wiadomość

201710314965.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie dziękuję i obyś jak najszybciej zobaczyła swojego malutkiego człowieczka :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

201710314965.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale takie ciaże mnie cieszą i wzruszają!

Anulka0407, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka puściłam zaproszenie nie przyjaciółek. :)

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratulacje! :)

Eh, ja wchodzę w 7 tydzień i powitałam go pierwszym rzygankiem :/ Mam nadzieję, że to jednorazowa taka akcja

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :*
    Trochę mnie nie było i mam nadzieję, że mnie pamiętacie :)
    Miałam kłopoty z komputerem, a net w tel tak działał, że szkoda gadać.
    Nie nadrobię, ale postaram się już być na bieżąco.
    Proszę mnie wpisać ( jeśli można ) na listę, testować nie będę raczej, bo w poprzedniej ciąży wyszło mi dopiero dzień po terminie i to słaba a w dzień terminu było biało na teście.
    Byłam dziś kontrolnie na badaniach czy leki na prl i tsh działają i jutro dopiero wyniki.
    Witam znane nicki i nowe również :)

<3 <3 <3

dobuska, spioch, Annie1981, Anulka0407 lubią tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratulacje !!!!!
    przypomnij swoja historię starań proszę, jak długo sie staraliscie itd :-) nie pamiętam za dobrze a niestety nie mam czasu wertowac wątków

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Fruska Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka jaka miła wiadomosc :-) gratuluje dwoch kreseczek. Duzo zdrowka dla Ciebie i rozwijajacej sie fasolki :-)

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Anulka gratulacje! :)

Eh, ja wchodzę w 7 tydzień i powitałam go pierwszym rzygankiem :/ Mam nadzieję, że to jednorazowa taka akcja
    To znaczy nie lubię tego rzyganka ale gratuluję kolejnego tygodnia!:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka wielkie gratulacje ❤️

Dziewczyny mam problem osobisty musze sie was poradzić bo wiem ze jesteśmy z różnych stron Polski. Pisalam wam niedawno o planowanym kupnie domu. Co byscie zrobiły na moim miejscu? Jest to domek z dzialka ponad 9 arów, tylko jedyny minus dojazd do pracy w jedna stronę 30 km... Druga opcja to mieszkanie niecałe 60 m2 ale na miejscu. Co byscie zrobiły? Nie spie w nocy juz... :-(

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spioch

Nie jestem Ci w stanie chyba doradzić, bo na miejscu to wiadomo na miejscu, co do tego dojazdu to pewnie trzeba by przekalkulować czy dojazdy by się opłacały i czy nie stoją za bardzo na przeszkodzie. No bo jak wiadomo - dla chcącego nic trudnego, ale jednak.

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Anulka! :)

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Margolciak Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spioch wrote:
    Anulka wielkie gratulacje ❤️

Dziewczyny mam problem osobisty musze sie was poradzić bo wiem ze jesteśmy z różnych stron Polski. Pisalam wam niedawno o planowanym kupnie domu. Co byscie zrobiły na moim miejscu? Jest to domek z dzialka ponad 9 arów, tylko jedyny minus dojazd do pracy w jedna stronę 30 km... Druga opcja to mieszkanie niecałe 60 m2 ale na miejscu. Co byscie zrobiły? Nie spie w nocy juz... :-(
    spioch, ludzie dojeżdżają tyle czy więcej nawet. ale nie po się co łudzić, że po kilku latach może stać się to męczące. jest to również dodatkowe 1-1,5 godziny zmarnowane w samochodzie. jeszcze zależy czy dojazd będzie dobry? jak przyjdą dzieci to następne obowiązki. nie dość że sama będziesz musiała wstawać godzinę wcześniej do pracy to jeszcze dzieci do szkoły czy przedszkola zawieźć. zależy czy będziesz miała kogoś do pomocy i czy ogólnie będzie Ci się chciało? wiem że są kobiety które dają tak radę i im wcale nie przeszkadza :) ja znając siebie, wiem że bym po pół roku już wysiadła. bardzo marzysz o domu, czy mieszkanie w bloku Cię satysfakcjonuje :)? ja mieszkam obecnie w bloku, jest wygoda, przedszkole pod nosem, wszędzie blisko, na zakupy, do pracy. jednak marzę o domu, ale my mamy działkę 2 km od miasta. inaczej nie wiem czy bym się na dom zdecydowała, chyba jak już dzieci chodziłyby co najmniej do gimnazjum :P jeśli marzysz o domu, poszukałabym jeszcze po prostu w mniejszej odległości, dla mnie max. 15 km. to przecież decyzja na całe życie.

Zosia (TGA) 2014 :) Aniołek 2016 :(
    Po ponad dwóch latach jesteś :)
    oreflqxwq9456be8.png
    relgqtkfu3if1gae.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    AiCha. Oj tam, oj tam ;) Nigdy nie przewidzisz co potrafia zolnierzyki ;) Wpisze Cie na kwiecien, ale w marcu i tak bede trzymac kciuki :)

Na innym forum jedna dziewczyna dzis ujrzala dwie kreseczki. Starali sie 17 cykli bardzo intensywnie. Monitoringi, nieudane inseminacje, mnostwo badan, nawet miala jakies wlewy z kroplowki, bo wykryli u niej przeciwciala jajnikowe czy cos w tym stylu. W koncu powiedziala sobie, ze te starania nie moga przeslonic jej zycia i znalazla sobie prace swoich marzen. Wlasnie zaczela szkolenie i ciagle mowila, ze lepiej, zeby teraz ciazy nie bylo, bo chcialaby sie na tej wymarzonej pracy chociaz chwile skupic. I co? Od razu dwie kreseczki a dzis jest drugi dzien na szkoleniu ;) Oczywiscie bardzo szczesliwa.
    Dla mnie to jest kolejny przyklad na to, ze psychika odgrywa tu bardzo wazna role :) Pewnie nie wszystkim sie taki wniosek spodoba, ale mysle, ze tak jest i musialam Wam to napisac ;)

A ja mam dzis wieczorem pierwsza wizyte u poloznej. Mam nadzieje, ze dowiem sie kiedy w koncu zrobia mi pierwsze w UK USG.

Ja się z Tobą zgadzam Annie. Choć wkurzające jest, że niektórzy (większość) mogą planować ciążę i o niej myśleć i im wychodzi ot tak.
    A takiego "niemyślenia" nie da się po prostu zrobić, postanowić, jak napisała dobuska. To musi być szczera rezygnacja i całkowite odbarczenie umysłu.
    Ja na przykład jestem teraz na etapie przyzwyczajenia i akceptacji swojej sytuacji. Myśl o tym, ze za 1,5 tygodnia dostanę okres już nie powoduje u mnie ukłucia smutku, tak po prostu jest, to jest już dla mnie normalne.

Nawet zauważyłam, że wcześniej wizualizowałam przyszłość w ciąży, wesele koleżanki w ciąży, macierzyński przed wyjazdem do Francji itp. Teraz w swoich wyobrażeniach jestem w dopasowanej sukience na weselu, a w czerwcu pije piwo na koncertach. To jest powolna praca mózgu, z fiksacji na ciążę na nową rzeczywistość, którą początkowo odrzucamy i nie akceptujemy, z czasem zaczynamy ją oswajać, a nawet lubić :) wtedy nasz umysł to dopiero przyjmuje. Tak mi sie przynajmniej wydaje, tak jest u mnie :) Mam momenty rozżalenia, ale niedługo, szkoda mi na nie już czasu i energii ;)

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Pikselka Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, najserdeczniejsze gratulacje <3 :)

p19uugpjlk06t2es.png

wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r.
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ