X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    No to ja dziś jestem ok 9 dpo. Ale to chodzi o to, żeby wyszedł pozytywny, czyli testowa mocniejsza od kontrolnej. blady to sobie może być... ;)

Biusty mnie już nie bolą, ogólnie marnie to wygląda... ;)

cóż, mamy wiele atutów z mężem, płodność nie jest jedną z nich, trzeba to wziąć na klatę ;)

tak wyszedl blady, potem ciemnial z kazdym dniem. Tknelo mnie, bo wczesniej byla biel. A Tobie wyszlo cokolwiek?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela przylaczam sie do gratulacji! :)

e.wela lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 17:44

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_lady mi szybciej wyszły testy ciążowe niż ovu ;)

mi_lejdi lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrozumiałam, mam się nie ekscytować testami ovu :P a ja tak bym chciała się już nastawić, pierwszy raz mam tak silną potrzebę wiedzy o ciąży lub nieciąży ;) dotychczas wręcz odwrotnie, czekałam uparcie do @. chyba zmęczenie materiału.

Szkoda, że nie ma sposobu na to, żeby te 2-4 dni po ovu mieć gotową odpowiedź. Człowiek by się tak nie rozstrajał przez te 2 tygodnie ;)

Lola krecha wyszła, ale słabsza. Tak może być cały cykl, bo LH cały czas krąży w organizmie.

<3 14.04.2018 Théo <3
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela nie znam się na bromergonie. oczywiście najlepiej by było zapytać specjalistę, czyli ginekologa, ale wygląda na to, że i tu zdania są podzielone...

Tu jest wątek: https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/bromergon-kiedy-odstawic-jesli-zajdzie-sie-w-ciaze,1152.html

<3 14.04.2018 Théo <3
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    Ja wczoraj z ciekawosci tez zrobilam test owu i wyszla ciemna krecha ale nigdy wczesniej nie sprawdzalam przed sama @ wiec nie mam porównania.
    A mam pytanko do tych ktore biora bronergon? Odstawic juz czy brac nadal? Swoja role juz spelnil ale czy mozna tak z dnia na dzien przestac go brac?
    powiem tak w pierwszej ciąży brałam co najmniej do około 12 tygodnia , a w tej nieszczęśliwej lutowej lekarz dość szybko kazał odstawić z tym że ja biorę po pół tabletki . Ja na twoim miejscu jeszcze bym brała do wizyty lub skontaktowałabym się z lekarzem.

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Zrozumiałam, mam się nie ekscytować testami ovu :P a ja tak bym chciała się już nastawić, pierwszy raz mam tak silną potrzebę wiedzy o ciąży lub nieciąży ;) dotychczas wręcz odwrotnie, czekałam uparcie do @. chyba zmęczenie materiału.

Szkoda, że nie ma sposobu na to, żeby te 2-4 dni po ovu mieć gotową odpowiedź. Człowiek by się tak nie rozstrajał przez te 2 tygodnie ;)

Lola krecha wyszła, ale słabsza. Tak może być cały cykl, bo LH cały czas krąży w organizmie.

slyszalam, ze krazy aczkolwiek mi tam nic nie krazylo :P poza owu mialam testy biale jak dupa. Siknij jutro mniej wiecej o tej samej porze i jak bedzie ciemniec to masz zagadke rozwiazana. Zreszta siknij moze na ciazowy lepiej ;) jak wczoraj blada na owu, jutro rano bedzie bladzioch na ciazowym. Wyglada mi to na ciazunie, wyslij meza po pierwszorzedne primitivo, czy co tam pisalas popijacie i uracz sie ostatnim kieliszkiem. Ja tak zdobilam jak wyszedl bladzioch na tescie owu. Zreszta juz czulam, ze cos jest na rzeczy. Pozegnalam alkohol na kolejne dwa lata... masssakra

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lola za wiarę we mnie. Zrobiłam dziś ten test dla świętego spokoju- identyczny jak wczoraj. Także nie ma co ;)

Miłego dnia! :*

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Dzięki Lola za wiarę we mnie. Zrobiłam dziś ten test dla świętego spokoju- identyczny jak wczoraj. Także nie ma co ;)

Miłego dnia! :*

No zobaczymy jeszcze. Ciazowy bedziesz robic?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    nie wiem jak u Was z kasa, ale slyszalas o testach typu Nifty?
    Słyszałam, że w Polsce są bardzo drogie. Teraz na szybko wbiłam w Google i tutaj jest coś takiego jak Harmony test, opisują to podobnie, ale nie wiem cz to to samo. Nie ma ceny, ale na pewno bardzo drogie. U nas z kasą krucho, więc rozważyłaby to gdyby w refundowanych badaniach wyszło coś nie tak.

e.wela. Co za wspaniała wiadomość. Gratulacje i zostań z nami :) Znasz już datę porodu? Wpisałabym Cię na pierwszą stronę.
    Jeżeli chodzi o wizytę u lekarza to nastaw się, ze on jeszcze nic nie zobaczy. Wiele dziewczyn wybiera się do gina zaraz po pozytywnym teście, potem gin nic nie widzi i one panikują ;)

mi_lejdi. Jak masz tak dużą potrzebę poznania odpowiedzi to może zrób test ciążowy ;) Ja nie jestem za tak wczesnym testowaniem, ale pewnie to lepsze niż testy owu ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

AiCha4811 lubi tę wiadomość

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    No zobaczymy jeszcze. Ciazowy bedziesz robic?

Test ostatni raz robiłam w listopadzie, jak musiałam wziąć antybiotyk, a tak @ nigdy mnie nie zawodziła ;) Chciałabym zrobić w tym miesiącu, żeby już nawet pozbyć się tego ostatniego ostatniego, który kupiłam już dawno.
    Nie będzie mnie denerwował w szufladzie ;)

Dziś 9/10 dpo, więc jeszcze chwila.

Ale nawet biust za bardzo nie boli i jakiś mały w tym miesiącu ;)

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolciak. Testowałaś? :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Margolciak Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Margolciak. Testowałaś? :)
    niestety nie, bo przyszła @. taki prezent na 27 urodziny :P
    przepraszam, że nie dałam znać, ale w sobotę mam egzamin i nauki strasznie dużo :(

Zosia (TGA) 2014 :) Aniołek 2016 :(
    Po ponad dwóch latach jesteś :)
    oreflqxwq9456be8.png
    relgqtkfu3if1gae.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    Ja wczoraj z ciekawosci tez zrobilam test owu i wyszla ciemna krecha ale nigdy wczesniej nie sprawdzalam przed sama @ wiec nie mam porównania.
    A mam pytanko do tych ktore biora bronergon? Odstawic juz czy brac nadal? Swoja role juz spelnil ale czy mozna tak z dnia na dzien przestac go brac?

Ja biorę bromka i endo mi powiedział ze jak zobacze pozytywny test to odstawić od razu, bez żadnego zmniejszenia dawek czy innych zabaw :-) zazdroszczę tez bym juz chciala to wszystko odstawić i brac tylko prenatalne :-)

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawi mnie jaki to ma wpływ na przebieg ciąży, gdy się odstawia nagle lub stopniowo, w sumie ja biore 2 tbl dziennie więc może powinnam też dopytać nową gin co o tym myśli

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja endo tez mówiła ze jakbym zaszła to od razu odstawić bromergon a tutaj gdzieś czytalam ze takie odstawienie często prowadzi do poronień. I już sama nie wiem. Daj e.wela znać co ci powie lekarz :*

Milego dnia dziewczyny, ja już wracam do was. Okres mnie nawiedził wiec zaczynam od nowa :*

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolciak. Spioch. Przykro mi. W takim razie zycze dwoch kreseczek w nastepnym cyklu. Wpisac Wam kolejna date testowania?

Ja lece wlasnie do roboty. Cale szczescie krotszy tydzien, bo w piatek jest St Patrick's day i jest wolne :)
    W ogole mowie dzis szefowej o ciazy i troche sie denerwuje. Trzymajcie kciuki ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ