X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Ania tak wpisz.
    Jeśli chodzi o datę porodu w Grudniu to nie ukrywam że tak jak pisze lola jestem tego samego zdania , Laurka urodziła się 30 listopada a termin miałam na 7 grudnia i tym razem znowu wypada na grudzień z tym że nie co później .

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez bardzo marzymy o chłopcu ale z dziewczynki tez sie bardzo ucieszymy.
    Roslinka tak plamienie ustalo w ten sam dzień gdy napisalam i biore dupka 2x dziennie bo tak lekarka zleciła. :-) brzuch mnie boli ale jestem szczęśliwa i modlę sie aby groszek z nami został, teraz planujemy jak i kiedy powiedzieć rodzince. :-)

roslinka lubi tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisałam na pierwszej stronie chłopczyka i dziewczynkę, skoro zaczynamy już poznawać płeć :)

AiCha4811. Cieszcie się :) Takie rozmowy i plany sprawiają wiele radości :)
    Planujecie jakoś niedługo rodzince powiedzieć czy wolicie się wstrzymać?

AiCha4811 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Fruska Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka witam sie i ja :-) gratuluje ciażuni ;-)

AiCha moze bedziesz styczniówka tak jak ja :-) jeszcze raz gratuluje. Ciesze sie twoim szczesciem.

Annie jak sie czujesz? Malenstwo rozkrecilo sie w kopniaczkach? Mi mozesz wstepnie wpisac chlopca ale potwierdze mam nadzieje 27.04. Nie powiem ze licze na taki przypadek jak roslinka ze miala miec chłopca a jednak teraz jest dziewczynka :-P w ogole ciąża mi tak szybko leci ze szok. Dopiero co byl pozytyw a juz 19 tc.

Pozdrawiam Was kochane :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 23:03

roslinka lubi tę wiadomość

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frusko właśnie bardzo licze na to ze bede na styczniowkach, maz jest ze stycznia :-) :-) :-)
    Annie mnie tak nosi ze szczęścia ze chcialabym powiedziec już, maz jak zawsze ostrożny upiera sie ze pod koniec maja wiec drogą kompromisu chyba powiemy za 2 tyg, powinnisny juz byc po pierwszej wizycie jak sie uda dostać na teraz na środę do pani Dr.
    Właśnie dziewczyny powiedzcie mi trzeba zostać u lekarza u ktorego sie zaszło? Bo to prywatnie mam i co potem , wszystko bede miala liczone prywatnie? Dodam ze ona pracuje w szpitalu na NFZ. O jejku tyle pytań rodzi mi sie w głowie.

Fruska lubi tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    Frusko właśnie bardzo licze na to ze bede na styczniowkach, maz jest ze stycznia :-) :-) :-)
    Annie mnie tak nosi ze szczęścia ze chcialabym powiedziec już, maz jak zawsze ostrożny upiera sie ze pod koniec maja wiec drogą kompromisu chyba powiemy za 2 tyg, powinnisny juz byc po pierwszej wizycie jak sie uda dostać na teraz na środę do pani Dr.
    Właśnie dziewczyny powiedzcie mi trzeba zostać u lekarza u ktorego sie zaszło? Bo to prywatnie mam i co potem , wszystko bede miala liczone prywatnie? Dodam ze ona pracuje w szpitalu na NFZ. O jejku tyle pytań rodzi mi sie w głowie.

pewnie, ze nie trzeba! idziez, gdzie uwazasz. Mozesz isc na NFZ.

Z mowieniem bym poczekal co najmniej do ❤.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruska. Dziękuję, czuję się bardzo dobrze. Kopniaczków jeszcze nie ma, ale słabsze ruchy chyba wyczuwam czasami :)
    Brzuszek mi już większy wyskoczył, ale trochę się martwię, że mam dno macicy za nisko. Wg obrazków wyczuwam je na poziomie 12tc a nie 18tc. Na następnej wizycie zapytam, ale mam nadzieję, że jest ok skoro brzuszek rośnie.
    A Ty już lepiej się czujesz? Brzuszek jest? :)

AiCha4811. Rozumiem Twoją radość doskonale. Ja powiedziałam siostrze o ciąży w dniu zrobienia pozytywnego testu, bo akurat wieczorem byli u nas w gościnie i nie mogłam się powstrzymać :) Reszta rodzinki dowiedziała się później, czekałam na serduszko :)
    Myślę, że lekarza możesz zmienić. Nawet możesz mieć dwóch jak masz ochotę ;)
    A jeżeli chodzi o pytania to teraz dopiero się zacznie ;) Ja mam coraz więcej pytań zamiast coraz mniej, chociaż większość z nich dotyczy wyprawki, bo to dla mnie skomplikowany temat ;)

Fruska lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie - odnosnie wyprawki mogę pomóc- mam juz troche doswiadczenia :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola fajnie, że będzie parka. Moi znajomi też mieli pierwszą córeczkę, a drugie dziecko to chłopczyk choć chcieli chyba bardziej drugą dziewczynkę. Teraz kompletnie tak nie myślą. Dzieci fajnie się między sobą bawią, zawsze też troszkę różnic w zachowaniu, coś innego. No i mniej różu w domu ;)

Fruśka w takim razie czekamy na wieści z czwartkowej wizyty.

CO do wyprawki to też możemy coś podpowiedzieć, choć Evve ma na pewno największe doświadczenie :)

Fruska, Annie1981 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej przyjaciółce wieloletniej wczoraj juz powiedzialam bo byłam u niej, tez pomoże mi z wyprawka bo ma juz dwojke maluchów. Moja Pani dr powiedziala że za 2 tyg bedzie serduszko juz prawdopodobnie widzieć i tez wtedy jak najszybciej chciałabym powiedzieć, dzisiaj chcemy obwiescic nowinę drugiej przyjaciółce która jest potencjalną mamą chrzestna ale jeszcze nie będziemy o tym mówić. Daleko jeszcze do tego, na razie niech groszek chowa się zdrowo.
    Annie wrzucaj fote brzusia ! Moj tez mógłby uchodzić za ciążowy juz od dawna :-P
    Jeśli chodzi o olejek przeciw rozstepom to moja przyjaciółka ta od dwójki dzieci poleca bio oil taki lekko różowy. Pachnie bardzo ładnie i nie ma żadnych śladów.

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Fruska Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj brzuszek mi wyskoczył. Malenstwo juz czuje i coraz czesciej skacze w brzuchu :-) chcialabym parke bardzo no ale juz oswoiłam sie z mysla ze bede miala dwoch łobuzow :-P wszelkie nudnosci mi przeszly w sumie czuje sie jak przed ciaza prawie :-)

AiCha te dwa tyg szybka przeleca i ujrzysz malutkie serduszko super :-)

Miłej niedzieli kobietki :-**

AiCha4811 lubi tę wiadomość

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niesmialo sie pochwale, ze nie mialam dzisiaj mdlosci. Ale szampana jeszcze nie otwieram..

evve, Fruska, AiCha4811, dobuska lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za chęć pomocy przy wyprawce :) Ja staram się o tym nie pisać, bo mamy tu tez staraczki i nie chce, żeby tematy ciążowe zdominowały ten wątek ;)

Jeżeli juz pytacie to się poradzę. Od dłuższego czasu sen z powiek spędza mi wózek ;) Chciałam znaleźć dobry i w miarę tani, ale nie ma takiej konfiguracji ;) Zawsze jest coś za coś, bo wózki z tej kategorii nie sa idealne i nie mają wszystkiego czego szukam. Znalazłam jeden, który jest lekki, tylko 10 kg, a to dla mnie bardzo ważne. Ma jednak dla mnie duża wadę, że siedziska w spacerówce nie można odwrócić w stronę rodzica. Czy to jest duży minus? Miałyscie takie wózki? Mi zawsze sie wydawało, ze wolałabym widzieć co dziecko robi, a w tym wózku to tylko przez okienko w daszku ;) Reszta w tym wózku jest super i poważnie nad nim sie zastanawiam.

AiCha. To wrzucę fotkę brzuszka wieczorem jak wrócę do domu :)
    A Ty sobie też zrób zdjęcie porownawcze, bo potem nie będziesz nawet wiedziała, że rośnie ;) Ja też przed ciąża miałam lekki brzuszek i potem wydawało mi się, że on stoi w miejscu, ale fotki mi uświadomiły, że to nie prawda ;)
    Jeżeli chodzi o rozstępy to ja używam kremu Madela. W sieci ma super opinie.

Fruska. To się cieszę, że tak dobrze się czujesz :) Pokaż brzuszek :)

Lola. Trzymam kciuki, żeby to była trwała zmiana :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• kaka470 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się 6 tygodniu ,ostatni sikany na pamiątkę
    554278699226d240m.jpg

Annie1981 lubi tę wiadomość

201511304980.png

201801011678.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczki kochane kiedy testujcie? O ile chcecie ujawniać to ja chce wam kibicować :-* widzialam ze dwa dni temu Gigi miała testować.

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi niestety dostała @ na jakieś grupie widziałam

201511304980.png

201801011678.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, ja tak naprawdę dopiero dzisiaj zaczęłam 10 cs. Krew się polała... Przez poprzednie 35 dni miałam cały czas plamienie na przemian z bardzo słabiuteńkim krwawieniem. Miałam raptem 5 dni przerwy, raz dwa dni a raz trzy dni. Nie wiem czy to problemy hormonalne czy może coś z szyjką. Zobaczę czy po tym okresie się unormuje. Jestem już taka strasznie zmęczona.... :(

Kochane gadajcie o ciążach i wyprawkach! Tak jak my płaczemy z powodu negatywnej kreski i Wy razem z nami tak my chcemy się z Wami cieszyć z każdego drobiazgu. Taka jest idea wątku.
    Fakt, odczuwam zazdrość, że małolaty wpadają i zachodzą w ciążę nawet jak nie chcą, ale ciąża teraz np. Aichi doprowadziła mnie do łez. Tyle walki i skuteczny efekt! To wspaniałe. Uwielbiam czytać, że Annie czuje kopniaki, a pamiętam jej słabe kreski na teście. Musimy się wspierać wszystkie, bez podziałów na staraczki i zaciążane.

Trzymajcie za mnie kciuki, żeby po prostu w tym cyklu było ok, żeby znikneły te tajemnicze krwawienia przez cały cykl i żeby był pozytywny test na koniec miesiąca. Moja siostra się tak za mnie modli na tej europejskiej pielgrzymce, że Góra nam pomoże. :)

AiCha4811, Annie1981 lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobusia trzymam mocno kciuki za Ciebie. Wierzę, że niedługo i Tobie się uda!

Kaka przepiekne kreski! Już ładniej być nie może :D

Annie co do wozka to ja mojego synka do tej pory wożę przodem do siebie, także się nie wypowiem. Ostatnio tylko zakupiliśmy dodatkową spacerówkę, bo zależało mi, żeby była lżejsza, a przede wszystkim szybko i łatwo się składała. I ta nowa spacerowka jest tylko przodem do kierunku jazdy i ma takie okienko. Mimo wszystko wole widziec dziecko, ale to pewnie tylko kwestia przyzwyczajenia. Dlatego skoro Twoj wozek spelnia zalozone przez Ciebie kryteria to ja bym go wzieła. Ja ze swoich wózkow jestem zadowolona. Pierwszy wozek ma swietne koła, super sobie radzi na kazdym terenie, bardzo wygodna gondola. Minus to składanie spacerowki (osobno stelaz, osobno siedzisko). Nowa spacerowka jest super, lekka i latwo sie sklada. Leciutenko jezdzi.

Jesli mogę coś doradzic to kupujcie wózki tylko ze skretnymi kolami. Mi na poczatku podobaly sie takie klasyczne duze koła, ale doswiadczona kolezanka wybiła mi to z głowy. Manewrowanie takim wózkiem to tragedia. Do dziś jestem jej wdzieczna :)

dobuska lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj czekam na wyniki proga i drugiej bety... trzymajcie proszę kciuki.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska trzymam kciuki aby wszystko się unormowało i wierzę że modlitwy siostry i nie tylko jej zostaną niebawem wysłuchane .
    Agulineczka życzę ładnego przyrostu bety

dobuska lubi tę wiadomość

201511304980.png

201801011678.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ