Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Maniek: to kolejne strzelaj w sierpniu
Ja ostatnio serduchowalam bez zabezpieczen, gdyby kolejna ciaza byla, to bym padla teraz(tak wiem, to mega nieodpowiedzialna, ale nie uznosze prezerwatyw a umiem uzywac tylko tabletek)..
MANIEK lubi tę wiadomość
-
hehe Zgredka ależ Ci się humor wyostrzył
w sierpniu to jednak zdecydowanie za wcześnie na starania:) poczekam ze 3-4 miesiące niech się hormony ustabilizują i zobacze jak będe się czuła i jakie niedobory w mym ogranizmie mały człowiek zrobi...ale przede wszystkim to czy będe w stanie podjąc starania bo jak mi się trafi bardzo absorbujący egzemplarz to jeszcze może mi się odechcieć
A poza tym trzymam kciuki za etat sędziego:)
U mnie krupnik już się gotuje- do zamrożenia. Na jutro zostawiam sobie zrobienie rosołu i sosu do spaghetti (dla męża) też do zamrożenia żeby śmieciowego żarcia nie kupowałWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 12:35
Maniek
-
nick nieaktualny
-
MANIEK - do porodu tez mowilam ze chce od razu nastepne
.
ZGREDKA - to ty juz 3jek uzywasz?? Ja nadal na 1. Ile wazy i mierzy twoja niunia? Ja mojemu pare razy zalozylam 2ke to stalo sie to co czasem opisywalyscie czyli kupa wychodzi z pieluchy. Na 1kach nam sie to nie zdarza.
Ja tez ostatnio raz bez zabezpieczenia ale wierze ze nic z tego nei wyszlo. Po urlopie stawiam na spirale.
Ja tez chcialabym isc jeszcze do pracy ale kurcze jednak dzieciaczki wazniejsze sa dla mnie.
Kurcze zrobilam lasagne z mozarella i suszonymi pomidorami wczoraj z przepisu z ksiazki Lidla (Pascal i Okrasa). Niedobre. Te pomidory w ogole nie pasuja a mozarella smakuje niczym. Nie polecam.
-
Malenq wrote:Maniutku ochota przeszła po 100tnej nieprzespanej nocy, bólu kręgosłupa i wiecznego niedojedzenia.............................
A no wlasnie. To jest napewno ogromna roznica. Mi sie cale szczescie trafil bezproblemowy w miare egzemplarz. Moze nie spi jakos super dobrze - teraz budzi sie co jakiesw 1,5h na mleczko, ale jesli od razu zasypia to nie jest to dla mnie bardzo problematyczne. Ale trafilo sie pare nocy gdzie zle oboje bardzo spalismy i wtedy zyc sie odechciewa - brak snu to naprawde tortura wiec MALENQ trzymam kciki zeby sie w koncu poprawilo! Dasz rade, nie ma wyjscia.
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Moja calkiem niezle zniosla dzoen z babcia, ale butli nie chciala, jak wrocilam dostala przepelnionego cyca i zasnela a teraz odciaga drugiego.
Maniek: myslalam o sierpniu 2016rzecz jasna
kotka: moja ma obecnie 2, trojki siegaja jeszcze za wysoko, alrekupilam cwiczebnie
A z wielorazowek wycieka siku bokiem, bo zal mi tak mala sciskac w tych majtach
moja pewnie bedzie miec ponad 5 kg a nie wiem ile mierzy, alr nosi jeszcze rozmiar 56 -
No moj ma 5,5kg prawie i tez nosi 56 ale nadal go zapinam w 1dynki bo w 2kach (przynajmniej w pampersach) wycieka czasem.
U nas bedzie na dniach przyzwyczajanie do butli ciag dalszy. Smoczka niet, butli z woda niet. Ale moze butle z mlekiem bedzie chcial -
Hej babeczki
Cati, Freja no trzymam kciuki za rozpakowanie, ciekawa jestem już jak wyglądają Wasze maleństwa
Kotka no co Ty z tym wiekiem?Jak mam 35lat i nie czuję się zbyt stara na dzieci
Myślę że jest w sam raz bo jestem spokojna i przygotowana na dziecko
Zastanawiam się nad kolejnym w przyszłym roku, ale czwórka dzieci może być zbyt dużym obciążeniem finansowym jak na polskie warunki
Ja dzisiaj mam wizytę niestety bez USG ale mój gin ma w gabinecie sprzęt, więc będę miałczeć, płakać i krzyczeć żeby mi sprawdził płećTrzymajcie kciuki żeby dał się namówić na to USG
Nieukowa, Blondik, Arienna lubią tę wiadomość
-
Hej hej witam się w ponury dzień!
Cat Freja trzymam kciuki!
Maniek Kocham krupnik! !!!!
Anusia kciuka za Usg
Malenq wierze ze jeszcze Ci się odmieniu mnie tylko urlop wychowawczy wchodzi w grę bo żłobka nie biorę pod uwagę bym musiała ja na 6 conajmniej zawozic.
Co do rozmiarów mój monster ma prawie 7kg i nosi 68
Tatek dziś pojechał wiec zapewne da mi czadu w nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 13:33
Anuśka, PsotkaKotka lubią tę wiadomość
-
Anuska, ja za każda wizyta miałam usg robione, a płeć powiedzieli mi na prenatalnych w12-13 tc na 80%, na polowkowym tylko potwierdził.
Ja sie chce starać o drugiego dzidziula za rok i najlepiej jakby sie urodziło tez w czasie kwiecień-majale wiadomo jak to jest...
Psotka, Zgredka, Wasze dzieci to malusie sa... O rozmiarze 56 to mogłam zapomnieć juz jak sie Ania urodziła (57cm) a teraz ubieram juz w nawet 68 cm.
Co do wagi to sadze ze juz ponad 5,5 kg ma, ale to sie dowiem w środę na szczepieniu.
Dady 2 uciskają nóżkę (przy lekkim zapięciu) tzn jest lekkie odbicie, pampersy 2 sa akurat (mam 2 kartony) Ale nabyłam juz 3 dad.
A za oknem pochmurno i wietrznie a tu z psiakiem trzeba wyjsć ;(Nieukowa, Anuśka lubią tę wiadomość
-
Malenqu no ja właśnie też tego się obawiam bo pamiętam że zaraz po porodzie mówiłaś że chcesz następne ale potem sie Kosie rozkręciła niestety w tą niefajną stronę. Oby już te "nocki" minęły i jak odpoczniesz to może jeszcze zmienisz zdanie:)
Kotka tak tak wiem wiem dlatego czekam co będzie:)
Zdredka zrozumiałam że mówisz o tym sierpniu:)
Smoczku może nie będzie tak źle:)
Anuśka trzymam kciuki żeby usg udało się zrobićja mam przy każdej wizycie zawsze...i dziś też...może w końcu da sobie zrobić jakieś ładniejsze zdjęcie...
Smoczyca1, Malenq, Anuśka lubią tę wiadomość
Maniek
-
nick nieaktualnydzięki Kotka....mój egzemplarz po prostu uwielbia nie spać...a teraz dodatkowo doszedł płacz....pewnie zęby.....ale póki co pusta w buzi jest.............
z rozszerzania diety:
biała marchew smakowała, brokuł jest bleeee, po dyni były wymioty....wczoraj pasternak super smakował -
Malenq, a czy jest jakaś norma czasowa wychodzenia zębów?
Mojej koleżanki corka (9 msc) jeszcze ząbków nie ma, lekarz stwierdził ze mała ma czas, choc to dla mnie dziwne.
Fajnie, ze Kosia juz próbuje jedzonkoa ziemniaczek juz był?
Ah i trzymam kciuki za Was dzis wizytujące i udane usgWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 14:10
Malenq lubi tę wiadomość
-
Maniek, dzieki
a z silami wioptpalnymi, to roznie bywa
chociaz ja kiedys to moze bym i 4 mogla...gdyby zdrowie bylo....gorzej z mezem :p
Lara, moim dzieciakom pozno zeby wychodzily. Sadze ze lekarz ma racje
Malenqu, a avocado bedziesz podawac? Ja chcialam zaczac od marchewki, potem ziemniak, brokuly, avocado.... -
O kurcze, a ja wczoraj siemna dada2,przesiadlam... Mlody ma pod 4kg, ale jest dluuuugi w cholere. Wyrosl wzdluz znwiekszosci 56
co ciekawe bylam dzis na kawce u sasiadki co ma 6kg bobasa (3miechy ma) i okazalo sie ze jej Jasiek mierzy dokladnie tyle samo co moj! Skad to se wzielo? My mikrusy jestesmy a rosnie nam tyczka!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybeszka wrote:Maniek, dzieki
a z silami wioptpalnymi, to roznie bywa
chociaz ja kiedys to moze bym i 4 mogla...gdyby zdrowie bylo....gorzej z mezem :p
Lara, moim dzieciakom pozno zeby wychodzily. Sadze ze lekarz ma racje
Malenqu, a avocado bedziesz podawac? Ja chcialam zaczac od marchewki, potem ziemniak, brokuly, avocado....
avocado tak, ale dopiero po warzywach jak wprowadzę tłuszcze -
Malenq tu dajesz np. Brokuła jednego dnia i czekasz 3 dni czy przez kolejne 3 dni podajesz?
Chciałam to wam przypomniez ze niestety nie zawsze jest tak jakbyśmy sobie zaplanowali.. Ja o dziecko starałam się 15cykli, a miałam jeden.. Wierzyłam w to szczerze, ale się przejechałamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 15:45
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyprzez 3dni daję jedno warzywo, po 2tyg. zacznie dostawać mix warzyw, a w 3tyg dostanie dodatkowo owoc
może któraś używa ???
http://allegro.pl/matex-oddychajaca-wkladka-do-wozka-fotelika-7kolor-i5361900903.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 15:21