X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz smectę, węgiel, jagody, powinnaś uzupełniać płyny elektorlitami dla dzieci, ryż z marchewką bez przypraw, a unikać przetworów mlecznych cukru smażonego itp i powinnaś karmić....
    Zgredziu jutro dokładny przepis wrzucę, ale tak to fasola ugotowaną zblendowana lub rozgnieciona widelcem (ją uwielbiam fasolę adzuki i mung), do tego MĄKA gryczane, jajko, pietruszka lub kolendra, przyprawy, bułka tartą itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 19:53

Anastazjaaa, LaRa, beszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara wspolczuje i łącze się z Tobą. Ja mam tak od miesiąca i wiecie nie mogłam wyjść że szpitala...balam się wsasc do auta. Pobieglam do położnej a ona na mnie nakrzyczala, że wcześniej jej nie powiedziała, że jestem wypisana i mąż ma mi kupić smecte bo ona mi nic nie może dać.
    A i hasło dnia..to jak sobie pani radzi w domu jak ma pani biegunkę?
    To jej mowie ...siedze w toalecie..hehe co za pytanie..złośliwe babsko!
    A i jej mowilam, że mowilam osobie przyjmującej mnie do szpitala. A ona no miała pani komu powiedzieć. Przyjmujący są stazystami co oni tam wiedzą...OMG skąd miałam wiedzieć o.O no to mowie, że wie też o tym mój prowadzący, KT jest tu z-ca ordynatora . nic do niej nie docierało. Ale cały oddział dowiedział się o moich dolegliwościach ;p
    Taki dziś miałam fantastyczny dzien. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 20:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Ale macie pyszne obiady, aż wstyd napisać co ja jadłam ;)

Oglądałam w tv brytyjski program o porodach w domu, fajna sprawa! Jedna dziewczyna przenosiła ciążę o 26 dni i nikt jej nie dawał oxy, urodziła w salonie w dmuchanym basenie. Nieźle! A w PL jak jest w wywoływaniem porodu? max 2 tyg po terminie czyli w 42 tc?
    Chyba wcześniej. Jak byłam na oddziale to były dziewczyny w 41 TC i miały wywoływane by ur. Do 42 tc

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara jakie masz tsh mnie wyszlo 7tyg po porodzie 2,6

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia nie zazdroszczę przeżyć.

Nasze położne są chyba lekko wypaczone zawodowo, tu jak idę do nich traktują mnie jak człowieka a nie jak kogoś kto przeszkodzil im w piciu kawy....

Do końca życia zapamiętam tekst położnej do drugiej położnej jak wychodzilam po porodzie z tiago do domu: "brzuch ma tak wielki jakby drugie jeszcze tam miała"
    Owszem wisialo mi jeszcze conieco zwłaszcza że byłam po cc ale kobieta kobiecie nie powinna czegoś takiego mówić.....

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a wspolczuje biegunki pij duuzo i karm żeby Ania nie załapała
    Misia szkoda gadać ja z kolexanka spytalam o wagę bo zawsze byla na oddziale to uslyszalam ze pewnie na wybieg sie szykuje i odrazu chce sie ważyć

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuu nie kupiłam malych rajtuzek

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Kroko ależ Zuzia hop hop do przodu jest ;)

Nooo jeszcze później dodam zdjęcie na fb co od wczoraj robi. :)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o moim szpitalu krąży taka opowieść że położna powiedziała do drugiej podczas porodu kiedy lekarz wyszedł " on sobie poszedł a nas zostawił z tym wielorybem" ;(
    Ale u mnie było dobrze, acz pani sugerowała w trakcie, że jestem delikatnościa przesadnie..

No o te od dzieci były średnie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, biegunka przeszła bez specyfików, brzuch przestał bolec :)
    Dzieki za rady :)

Biedronko, wtedy jak robiłam tsh to było 2,4. Teraz nic nie badam. Dopiero w październiku.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ta byla wredziata. Pozostali byli super. Jakos przezyje ta jedna.
    Bede tam chwile i mam nadzieje, Ze szybko wyjde takie zolzy nie popsuja mi humoru...choc powiem Wam, ze wywolywanie mnie z toalety bylo stresujace ;p

Ale na prawde .niektore polozne nie maja za grosz taktu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 21:29

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka u mnie to samo te z noworodków. .. nie będę brzydko mówić delikatnie to maja w dupie przychodzą jak do roboty i tyle. Za to położne genialne! !!! Wszystkie bez wyjątku oczywiście położna która była ze mną kochana Pani Ela cudowna :) była dla mnie wielkim wsparciem bo mąż za drzwiami ;)
    Lara dobrze ze juz przeszło :)
    Kroki moja to daaaaaleko za Twoja ;) owszem na boki się turla i próbuje siadać ale sił brakuje ;)
    Wszystkim życzę spokojnej nocki ja padam i spadam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 21:31

Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Buuu nie kupiłam malych rajtuzek

Na kiedy potrzebujesz?
    Ja mam śliczne, Zuzia miała do Chrztu raz założone i są już za małe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariss wysłałam Ci wiadomość na priv.

marissith lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku straszne tak usłyszeć od położnych , przecież kobieta po porodzie i tak ma w głowie wystarczajaco zmartwień i emocji zeby jeszcze dać sobie radę z wrednymi babami ...
    U mnie położna na porodówce cudowna kochana kobieta za to pózniej ... Nie będę nawet komentować bo wróciłam do domu z depresja i skamieniałymi piersiami bo nie miały "czasu "mi pomoc :(

Dziewczyny które robiły dzieciom tsh, w jakim wieku dzieci były i skąd pobiera sie krew? I czy robił ktoś w diagnostyce odpłatnie? Można zrobić takie badanie tam?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratulacje!!! :)
    Zasnęła ta zaraza jedna moja. Wykończy mnie ten chłopok. Masakrycznie marudny, nieznośny od niedzieli. Idą chyba górne jedynki...
    Ale ruchliwe dziecko, mówię Wam sprężyna, śruba czy inny nadpobudliwiec. "Lata" już po całej chałupie, na nogi staje gdy tylko widzi, że można się czegoś złapać i tym samym podciągnąć.
    Nie wyrabiam, snu mam jak zwykle mało, na nic czasu, i tym podobne historie. Młody cierpi chyba już na lęk separacyjny, bo przylepa straszna i kocha cyca jeszcze większą miłością, tylko cyc się liczy i koi ból, złość i lęk. Zmęczona jestem...

Buziaki dla Was <3
    P.S. Witam się ;)

Misi@, Krokodylica, LaRa, Malenq, Nieukowa, justta lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wezmę "swoją" położną, będzie mi chronić krocze i pomagać we wszystkim

• LaRa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry śpiochy :)

Misi@, jak tam?
    Ari? Bo Ty tez juz blisko :)

U nas noc przespana 22-6 :) teraz bawi sie z tata i jest jedne głośne "ojejej" :)

Dzis ide kupić słoiczek groszku :) jak Wasze dzieciaczki tolerowały groszek?

Miłego dnia

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    My dziś walczymy z siku ;) tzn próbuje złapać zoskowe siku ale nie takie proste :/
    Nena hello przesyłam dużo energii :)
    Lara Zosia groszku nie jadła była marchew dynia ziemniak jabłko banan kurczak i indyk żadnych kłopotów brzuszkowych nie było.
    Kroko naprawdę Zuzia jest hardcorem ;)
    Pozdrawiam i miłego dnia życzę :)

LaRa, Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 1124 1125 1126 1127 1128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ