X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka my zaraz na szczepienie mykamy, a mały jeszcze śpi, aaaa

Milego dnia

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:

Arienna prasowanei to najwieksza zmora :D
    wiem, też nie lubie :( ale cóż jak trzeba to trzeba..... małż nei moze chodzić do pracy w pomietych koszulkach

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko już w tym miesiącu miałam zastrzyk i tutaj jest problem :(

• cati Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna co racja to racja :)

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • beszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, ale tylko jeden? Ja dostawalam przez tydzien czy dwa (nie pamietam) i potem 3 miesiace przerwy

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostaje już od 3 lat co miesiąc i nie każą mi więcej dawać, bo to aż takie zdrowe nie jest, na dłuższą mete ;/

Są różne opinie o B12. jedni mi każą odstawić inni tylko na czas ciąży, ale ja bez niej nie mogę funkcjonować....takie moje uzależnienie ;p
    A tak poważnie, nie wiadomo co sie z nią dzieje,że ciągle mi spada. przydał by się Dr House :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:51

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laseczki,
    Wczoraj po 11 godzinach w pracy miałam dość wszystkiego wróciłam do domu zjadłam obiad krótki prysznic i spać.... Na szczęście dziś wyposcili nas po 7 godzinach.

Mało dały prośby że źle się czuję i chce wcześniej do domu ale dali mi lżejsza pracę więc dalam radę.

Misia och kochana nastresujesz się w yej ciąży.... Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.

Patrzę sobie na wasze suwaczki i tak trochę pozytywnie wam zazdroszcze, wasze pociechy już takie duże a ja wciąż w niepewności....

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    wiem, też nie lubie :( ale cóż jak trzeba to trzeba..... małż nei moze chodzić do pracy w pomietych koszulkach
    To dawajcie do mnie ja kocham prasowac ;)
    A prasowanie maleńkiech ciuszków to czysty relaks ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    To dawajcie do mnie ja kocham prasowac ;)
    A prasowanie maleńkiech ciuszków to czysty relaks ;)
    kochana, ale to nie małe ciuszki tylko koszulki, koszule i inne rzeczy małża :P na pranie i prasowanie ciuszków czekam na przyszły tydzień bo ma być ponoć dużo słońca :)

prasowanie i mycie naczyń sa be.... ale jakby ktoś chciał bym pomyła okna lub podłogi to ja bardzo chętnie :D a im większe podłogi tym lepiej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 13:12

ewebii4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mija rok od testu ciazowego,
    Zalatwilysmy pocztę odebranie i wysłanie (licze oddzielnie, bo w dwóch różnych miejscach i dla polepszenia humoru, że więcej zrobilam) bibliotekę, zakupy jedzeniowe i aptekę aaaa i ciucholandach
    A po powrocie dostalismy pake z allegro ;)

A teraz oglądam serial karmiąc i idę Was czytać.

Ari: no widzisz, im trzeba tylko pokazać (zresztą nam też) że się ich wysłuchało i wzięło to pod uwagę)

Misi@, Arienna lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, nam położna mówiła że szybko można zajść w ciąże i karmienie kp wcale nie hamuje owulacji...także tego:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja lubię prasowac wszystko więc mogą być i koszule ;)

Zmywac naczyń nie lubię i dlatego mam zmywarkę

Aaaa i zaliczyłam dziś pierwsze spotkanie z porcelanka ;)

marissith, Malenq, Arienna, LaRa lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta powodzenia na szczepieniu....

A gdzież to naszą Nenaa się zapodziala?? Pewnie biega już za małym....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 13:44

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Anastazja gratuluję wróżenia z tafli wody :D
    Misia dobrze, że dzisiaj wychodzisz. Brrrr nie lubię szpitali
    Od kilku dni bolą mnie pachwiny, taki ciągnący ból aż do kolan. Czy to normalne? Koniecznie muszę zacząć ćwiczyć bo się zasiedziałam przez wakacje :(

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Anastazja gratuluję wróżenia z tafli wody :D
    Misia dobrze, że dzisiaj wychodzisz. Brrrr nie lubię szpitali
    Od kilku dni bolą mnie pachwiny, taki ciągnący ból aż do kolan. Czy to normalne? Koniecznie muszę zacząć ćwiczyć bo się zasiedziałam przez wakacje :(
    Na początku ciąży moja pierwsza ginekolożka mnie o tym uprzedzała i powiedziała, że to normalne :)
    Teraz mały mi gmera rączką gdzieś w okolicy nerwu w prawej pachwinie i czasem mnie cała noga zaboli jak się poruszy ;p Chce chyba bym się przypomnieć. Za 10 minut ide do domu :)

Ana a w pracy wiedzą o ciązy ?
    Ari nie lubie robić podług u nas mąż odkurza, ciekawe czy po powrocie odkurzy ;p
    zmywać moge, prasować i myć okna też, ale na odkurzacz- zakurzacz mam alergie ;p

• Arienna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari- ja też tak miałam - teraz boli mnie cała miednica :P

a wiedziałyście to:

https://www.youtube.com/watch?v=pBf-mSZyPLw

czadzik- tak rodzić, to bym chciała, ale u nas w PL to jesteśmy 100 lat za murzynami ( nie obrażając nikogo :P )

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowe mamusie, czy muszę kupić jakiś kombinezon zimowy? Śpiworek? Kocyk? Jakie ciepłe ciuchy będą potrzebne?

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też bolały pachwiny w ogóle całą moednica ale juz zapomniałam jak trudno było się przewrócić na drugi bok w nocy ;)
    Mari ja rodziłam w marcu ale kombinezon cieplejszy miałam na wyjście i pierwsze wyjście do lekarza potem cienszy natomiast spiworka ani razu nie użyłam kocyki owszem.
    Na pewno czapa i rękawiczki :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari lepszy śpiworek dobry niz kombinezon,i kocyk i czapeczki musisz kupić...spacery to podstawa, poza tym wyjazdy do lekarza itp. Wystarczy po jednej sztuce.
    U nas w kombinezonie mała się topola (mimio że 56rozm) i nie lubiła go zakładać, a do spiworka cieplutkiego szybko dziecko się wkłada...najlepiej taki z otworami na pasy z nosidełko, u mnie przymocowany na stałe był...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 13:59

beszka lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze w sumie to ja nie mam żadnych zimowych ciuszków, ale myślę że jeszcze czas, w październiku zazwyczaj jest ciepło, potem kupie jakiś kombinezonik :) póki co mam kocyki :)

ewebii4.png
‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ