X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech mi ktos wytłumaczy:

Ania jest dziewczynka, wiec ubieram ja w kolory dziewczyńskie :) różowy, żółty, szary, biały itd. Ubranka oczywiście tez ma dziewczęce :) jeansy, sukienki, bluzeczki
    I jak kuźwa ktos moze powiedzieć: o jaki ldny chłopczyk, lub widząc ja w różowej bluzeczce, różowej opasce pytać o płeć! Nosz kuzwa! To ze moda na gender jest to nie znaczy ze i ja ta droga podążam.
    Ania była ubrana w żółta sukieneczkę a kumpel dla potwierdzenia pyta: dziewczynka???
    Mam dosyc! Napisze na wózku ze w środku jedzie dziewczynka! ( pewnie i tak spytają czy chłopczyk)
    I wszyscy pytają czy karmie - nie, głodze!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ale naskrobalyscie..

Beszka, ja bym nie była tak powsciagliwa, jak Ty. Na pewno bym coś powiedziała bratowej. Za kogo ona się ma.. Ja bym nie nalegala na obcowanie w jej towarzystwie, ale raczej bym nie unikala, dlaczego mam jej dać satysfakcję? Owszem do nich bym nie jeździła. Uważam że każde dziecko ma swoich rodziców i to oni wychowują a nie ciotki. Jej reakcja była przesadzona, jednak uważam, że zachowanie synka powinnaś wytłumaczyć, w końcu nie muszą wiedzieć że u was jest taka zasada.. Stąd jego zachowanie zostało odebrane jako niegrzeczne, co także rozumiem.. Gdyby u mnie się zdarzyła taka sytuacja, to zapytałabym dlaczego to zrobił..

Ari, ja przewijaka używam tylko przy kąpieli. Poza tym przewijam na kanapie.. Talk kupiłam ale go wysypałam i wsypałam mąkę ziemniaczaną. Termometr mam zwykły z miękką końcówka, aspirator katarek to podstawa u mnie. Chusteczki używam tylko na wyjsciach .

Ana, jak tam?

Maniek, spokojnie.. Zobaczysz jak będzie jutro.

Aaa Beszka, ja pisałam pierwsxe jedzenie jakoś w 5m10d, Patryk ma niedobory żelaza i problem z kupa..

Tak wogóle, to słuchajcie.. Codziennie je jabłko, czasem z jagodami. Jakiś obiadek, typu ziemniaki dynia, batat, brokuł ziemniak, i co? Kupy robi co 4 -5 dni.. No comments

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helol

My dzisiaj wyskoczylismy z lozka jak sprezyny. Mielismy na 8ma do lekarza z malym a jak sie obudzilismy to byla 7:50! jeszcze wieczorem sobie pomyslalam ze w sumie to nie musze budzika nastawiac bo z malym dzieckiem to sie napewno nei zaspi :P

Dzisiaj dostal pneumokoki. Z rota zrezygnowalismy, nie szczepimy.

Ari - wode do kapieli mozna bez termometru :), nie dajmy sie zwariowac. A do mierzenia tempki to najlepiej elektroniczny z gumowa koncowka.
    Nam bujaczek tylko miejsce zabiera bo maly nie bardzo lubi w nim siedziec.
    Z kosmetykow to ja na poczatu nie uzywalam niczego. Zadnego mydla, zadnych kremow. Szkoda skory maluszka.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ma glupie pytanie :P
    Czy jak ja nadal nie mam okresu to moge zajsc w ciaze teraz?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki laski za rady- czyli posypka nie- tylko jakiś kremik i w razie czego mąka, ok wykreśliłam, przewijak mam taki nakładany na łóżeczko i będę go używać bo mam problemy z kręgosłupem i niestety ale nie będę się schylać, o ciekawskim psie nie wspomnę :P

z zabawkami macie rację...

Lara - obawiam się ze ja będę mieć podobnie, wózek mam popielato niebieski i bardzo dużo ubranek w kolorze żółtym, niebieskim i białym... no cóż koleżanki samych synów rodziły...... ale nie rozumiem jak można zapytać o płeć dziecka jeśli jest ubrane na różowo :/ ludzie są dziwni, tylko że ja jestem bezczelna i jak mi ktoś zapyta chłopiec czy dziewczynka jak będzie ubrana Zuzia na różowo czy w sukienkę to powiem że jeszcze się nie zdecydowaliśmy :P

LaRa lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari ja planuje w ogóle połowy rzeczy nie kupować ;) jak będzie trzeba to wyślę męża na zakupy :) Na pewno w ruch pójdzie mąka ziemniaczana i raczej zero kosmetyków do kąpieli, szamponów itd, ew jakiś olejek. Sama mam alergię na większość kosmetyków i wiem, jaką tam chemię pakują :( A zabawki, no cóż, pamiętam jak dla brata najlepszą zabawką był garnek i drewniana łyżka, a później suszony groch w butelce :D niczym innym nie chciał się bawić.

PsotkaKotka lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Ari - na to nie wpadłam! Przy najbliższej okazji tak odpowiem bo mam dość.
    Wózek mam szaro-czarny ale to o niczym nie świadczy przecież.

I tak, zabawek nie kupuj, bo my większość dostaliśmy. Kupiłam tylko dwie grzechotki.
    A i Ania dostała świetnego słonika, z tasiemkami :) nie sądziłam ze bedzie jej ulubiona zabawka, a jak ładnie sobie z nim rozmawia :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pestek malin to działa jak krem 50SPF...

Czy sypiam?? Nie,raczej drzemki krótkie... Dzisiaj w nocy mała obudziła się 8razy, ją wysiadam.......na oparach energii lecę zobaczymy na jak długo.....

Hehehe to u mnie mała non stop w spodniach,bez opasek i innych dupereli, w niebieskim wózku więc chłopiec dla każdego heheheh

Arienna, marissith, justta lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq a nawet nie probujrsz juz jej do cyca dostawic? Nie zassie sie czy nie ssie efektywnie? Wiem ze mowilas, ze na poczatku byl bunt, u mnie tez, ale konsekwetnie na sile przystawialam i teraz cycus jest najlepszym przyjacielem...

Mari tez tak mowilam a teraz uzywam do tylka 2 kosmetykow dla atopikow :/ inaczej sie nie da i nawet kartoflanka nie pomaga...
    W miedzyczasie byl jeszcse krem poltlusty na rumien noworodkowy i potem nawilzajacy po zejsciu tego dziadostwa.
    Takze tego ten... Przygotuj sie ze costam jednak bedzie trzeba kupic, choc nie zycxe problemow skornych :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa nawet doradczynią laktacyjnych nie pomogły, mała śmieje się w głos jak do cyca próbuje odstawić z miną "no co Ty matka"???
    Więc po co mam się denerwować...

• beszka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj z H nie daje rady. Ciagle piszczy az uszy bola :(

Maniek, spr.sklad i ci podam jak mezuwroci do domu, bo dziec wlasnie zasnal wiec siedze na dworze i jezdze ;)
    U nas jest tylko minifom z kropli na brzuszek i ciagiem sie podaje. Nie rozumiem jesli cos dziala to dlaczego to zmieniac. Kto ci zalecil podac cos innego po jednej butelce?

Konwi, moj L mial zatwardzenia na poczatku jak stale posilki zaczal jesc. Moze malemu zaraz przejdzie. A meczy go ten brzuszekak kupki codziennie nie ma ?

Co do bratowej meza, to jakbym ja sie odezwala to bylaby taka afera, ze juz kontaktow zadnych nigdy by nie bylo ;) ja to jestem ostatecznosc ;) w ogole w pierwszej chwili, gdy uslyszalam ja draca sie na moje dziecko, to myslalam ze Leo te kamienei rzucil na jej corke, a nie zabral ze stolu (oczywisce wyedy tez nie ma prawa krzyczec na cudze dziecko, ale po jje reakcji spodziewalam sie czegos gorszego). Oczywisice mialam ochote podjesc i jej wygarnac, ale spojrzenie meza i tescia ostudzilo me zamairy. Jej zachowanie jest o tyle dziwne, ze czepia sie tylko moich dzieci i drze sie na nich, a tu nikt na dzieci nie krzyczy. My z malym rozmawialismy pozniej i mu tlumaczylismy itp. No nic. Ja tam sie dalej upieram, ze na urodziny ich corki w pazdzierniku, moje dzieci nie pojda.

Co do zapotrzebowania w rozne kosmetyki i inne produkty, to powiem Wam ze przy kazdym dziecko co innego bylo u nas niezbedne, wiec ciezko radzic. Ja radze kupic niezbedne minimum a jak cos bedzie potrzebne, to mozna potem dokupic ;)

Malenqu, ja Ci wspolczuje. Nie wyobrazam sobie tak funkcjonowac bez pomocy meza (chyba ze cos sie zmienilo i maz pomaga bardziej, aty sobie mozesz chociaz troszke odpoczac w weekend?).

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko lekarz mi powiedział że dziecko się przyzwyczai do leku i ten przestanie działać więc mam podawać na przemian z czymś innym hmmm.

Malenq Ciebie to dziecko kiedyś powinno na rękach nosić za takie poświęcenie...chyba że się mąż ogarnął.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak się ogarnął że od tygodnia prawie leżący, bo spadł z dość dużej wysokości, nic nie złamał, ale się poturbował i mam przedszkolo-szpital w domu..........:-/
    a mała poza mną nikogo nie toleruje dłużej niż 5min :(
    nawet do wc muszę z nią iść................nazywają to lękiem separacyjnym a ja terroryzmem............
    Maniek często mam myśli żeby zrezygnować z laktatora, tylko nie dam rady, bo mam mleko, a jak mam to czystym egoizmem byłoby przejście na mm.........i tak w koło...

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Malenq wykończysz sie:( z mlekiem mam tak samo póki jest to żal dxiecka odstawiać i pewnie tez będę karmić długo ... Chyba ze żniw mi brodawki pogryzie

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade do lekarza nie chce czekać do jutra. Wydaje mi sie ze jest gorzej niż rano :( już sie poryczalam bo nie wiem skąd jakieś dziadostwo sie do niej przyczepiło :(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku: trzymam kciuki, zeby przeszlo po wizycie..
    Nam zostalo kilkanascie km do domu. Pies grzecznie siedzi z tylu, a mala zawodzi w foteliku..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek kciukam, żeby to jednak nie była infekcja ;(((

Malenq... czapki z głów. Ja bym jednak nie tak nie mogła- bym konsekwentnie stawiałą na swoim.
    Po upałach mi sie Radek przyzwyczaił do cycania co 1,5h no i teraz powoli wydłużam okres między karmieniami. Nie ma zmiłuj- pobeczy że coś by wrzucił na ruszt i pójdzie na chwilę spać. Okazuje się że takie podjadanie mu szkodzi- ulewa dużo więcej i jest mniej spokojny i radosny niż jak zje co 2-3h. Tylko że on tego nie wie... no więc walka trwa drugi dzień i już są efekty bo łatwiej mu poczekać niż wczoraj. Jutro-pojutrze powinien już zaakceptować zmianę ;P

A oto i mój głodozmór jak chwilowo nie jest głodny:
    ci6g7fsar7zc_t.jpg

Anastazjaaa, marissith, Misi@, Malenq, beszka, LaRa, MANIEK, justta lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniutku daj znać jak po wizycie....
    Nieukowa ją to "słaba" jestem...jak chce jakieś rystrykcje wprowadzić dla małej, to sobie przypominam datę kolejnej wizyty u kardiologia i wszystkie plany idą w łeb i tak jakoś ciągnę ten padół z laktatorem.....

Słodziachny Radzio:-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 20:28

• LaRa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radzio cudny!

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ