Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech mi ktos wytłumaczy:

Ania jest dziewczynka, wiec ubieram ja w kolory dziewczyńskie :) różowy, żółty, szary, biały itd. Ubranka oczywiście tez ma dziewczęce :) jeansy, sukienki, bluzeczki
    I jak kuźwa ktos moze powiedzieć: o jaki ldny chłopczyk, lub widząc ja w różowej bluzeczce, różowej opasce pytać o płeć! Nosz kuzwa! To ze moda na gender jest to nie znaczy ze i ja ta droga podążam.
    Ania była ubrana w żółta sukieneczkę a kumpel dla potwierdzenia pyta: dziewczynka???
    Mam dosyc! Napisze na wózku ze w środku jedzie dziewczynka! ( pewnie i tak spytają czy chłopczyk)
    I wszyscy pytają czy karmie - nie, głodze!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ale naskrobalyscie..

Beszka, ja bym nie była tak powsciagliwa, jak Ty. Na pewno bym coś powiedziała bratowej. Za kogo ona się ma.. Ja bym nie nalegala na obcowanie w jej towarzystwie, ale raczej bym nie unikala, dlaczego mam jej dać satysfakcję? Owszem do nich bym nie jeździła. Uważam że każde dziecko ma swoich rodziców i to oni wychowują a nie ciotki. Jej reakcja była przesadzona, jednak uważam, że zachowanie synka powinnaś wytłumaczyć, w końcu nie muszą wiedzieć że u was jest taka zasada.. Stąd jego zachowanie zostało odebrane jako niegrzeczne, co także rozumiem.. Gdyby u mnie się zdarzyła taka sytuacja, to zapytałabym dlaczego to zrobił..

Ari, ja przewijaka używam tylko przy kąpieli. Poza tym przewijam na kanapie.. Talk kupiłam ale go wysypałam i wsypałam mąkę ziemniaczaną. Termometr mam zwykły z miękką końcówka, aspirator katarek to podstawa u mnie. Chusteczki używam tylko na wyjsciach .

Ana, jak tam?

Maniek, spokojnie.. Zobaczysz jak będzie jutro.

Aaa Beszka, ja pisałam pierwsxe jedzenie jakoś w 5m10d, Patryk ma niedobory żelaza i problem z kupa..

Tak wogóle, to słuchajcie.. Codziennie je jabłko, czasem z jagodami. Jakiś obiadek, typu ziemniaki dynia, batat, brokuł ziemniak, i co? Kupy robi co 4 -5 dni.. No comments

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helol

My dzisiaj wyskoczylismy z lozka jak sprezyny. Mielismy na 8ma do lekarza z malym a jak sie obudzilismy to byla 7:50! jeszcze wieczorem sobie pomyslalam ze w sumie to nie musze budzika nastawiac bo z malym dzieckiem to sie napewno nei zaspi :P

Dzisiaj dostal pneumokoki. Z rota zrezygnowalismy, nie szczepimy.

Ari - wode do kapieli mozna bez termometru :), nie dajmy sie zwariowac. A do mierzenia tempki to najlepiej elektroniczny z gumowa koncowka.
    Nam bujaczek tylko miejsce zabiera bo maly nie bardzo lubi w nim siedziec.
    Z kosmetykow to ja na poczatu nie uzywalam niczego. Zadnego mydla, zadnych kremow. Szkoda skory maluszka.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ma glupie pytanie :P
    Czy jak ja nadal nie mam okresu to moge zajsc w ciaze teraz?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki laski za rady- czyli posypka nie- tylko jakiś kremik i w razie czego mąka, ok wykreśliłam, przewijak mam taki nakładany na łóżeczko i będę go używać bo mam problemy z kręgosłupem i niestety ale nie będę się schylać, o ciekawskim psie nie wspomnę :P

z zabawkami macie rację...

Lara - obawiam się ze ja będę mieć podobnie, wózek mam popielato niebieski i bardzo dużo ubranek w kolorze żółtym, niebieskim i białym... no cóż koleżanki samych synów rodziły...... ale nie rozumiem jak można zapytać o płeć dziecka jeśli jest ubrane na różowo :/ ludzie są dziwni, tylko że ja jestem bezczelna i jak mi ktoś zapyta chłopiec czy dziewczynka jak będzie ubrana Zuzia na różowo czy w sukienkę to powiem że jeszcze się nie zdecydowaliśmy :P

LaRa lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari ja planuje w ogóle połowy rzeczy nie kupować ;) jak będzie trzeba to wyślę męża na zakupy :) Na pewno w ruch pójdzie mąka ziemniaczana i raczej zero kosmetyków do kąpieli, szamponów itd, ew jakiś olejek. Sama mam alergię na większość kosmetyków i wiem, jaką tam chemię pakują :( A zabawki, no cóż, pamiętam jak dla brata najlepszą zabawką był garnek i drewniana łyżka, a później suszony groch w butelce :D niczym innym nie chciał się bawić.

PsotkaKotka lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Ari - na to nie wpadłam! Przy najbliższej okazji tak odpowiem bo mam dość.
    Wózek mam szaro-czarny ale to o niczym nie świadczy przecież.

I tak, zabawek nie kupuj, bo my większość dostaliśmy. Kupiłam tylko dwie grzechotki.
    A i Ania dostała świetnego słonika, z tasiemkami :) nie sądziłam ze bedzie jej ulubiona zabawka, a jak ładnie sobie z nim rozmawia :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pestek malin to działa jak krem 50SPF...

Czy sypiam?? Nie,raczej drzemki krótkie... Dzisiaj w nocy mała obudziła się 8razy, ją wysiadam.......na oparach energii lecę zobaczymy na jak długo.....

Hehehe to u mnie mała non stop w spodniach,bez opasek i innych dupereli, w niebieskim wózku więc chłopiec dla każdego heheheh

Arienna, nick nieaktualny, justta lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq a nawet nie probujrsz juz jej do cyca dostawic? Nie zassie sie czy nie ssie efektywnie? Wiem ze mowilas, ze na poczatku byl bunt, u mnie tez, ale konsekwetnie na sile przystawialam i teraz cycus jest najlepszym przyjacielem...

Mari tez tak mowilam a teraz uzywam do tylka 2 kosmetykow dla atopikow :/ inaczej sie nie da i nawet kartoflanka nie pomaga...
    W miedzyczasie byl jeszcse krem poltlusty na rumien noworodkowy i potem nawilzajacy po zejsciu tego dziadostwa.
    Takze tego ten... Przygotuj sie ze costam jednak bedzie trzeba kupic, choc nie zycxe problemow skornych :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa nawet doradczynią laktacyjnych nie pomogły, mała śmieje się w głos jak do cyca próbuje odstawić z miną "no co Ty matka"???
    Więc po co mam się denerwować...

• beszka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj z H nie daje rady. Ciagle piszczy az uszy bola :(

Maniek, spr.sklad i ci podam jak mezuwroci do domu, bo dziec wlasnie zasnal wiec siedze na dworze i jezdze ;)
    U nas jest tylko minifom z kropli na brzuszek i ciagiem sie podaje. Nie rozumiem jesli cos dziala to dlaczego to zmieniac. Kto ci zalecil podac cos innego po jednej butelce?

Konwi, moj L mial zatwardzenia na poczatku jak stale posilki zaczal jesc. Moze malemu zaraz przejdzie. A meczy go ten brzuszekak kupki codziennie nie ma ?

Co do bratowej meza, to jakbym ja sie odezwala to bylaby taka afera, ze juz kontaktow zadnych nigdy by nie bylo ;) ja to jestem ostatecznosc ;) w ogole w pierwszej chwili, gdy uslyszalam ja draca sie na moje dziecko, to myslalam ze Leo te kamienei rzucil na jej corke, a nie zabral ze stolu (oczywisce wyedy tez nie ma prawa krzyczec na cudze dziecko, ale po jje reakcji spodziewalam sie czegos gorszego). Oczywisice mialam ochote podjesc i jej wygarnac, ale spojrzenie meza i tescia ostudzilo me zamairy. Jej zachowanie jest o tyle dziwne, ze czepia sie tylko moich dzieci i drze sie na nich, a tu nikt na dzieci nie krzyczy. My z malym rozmawialismy pozniej i mu tlumaczylismy itp. No nic. Ja tam sie dalej upieram, ze na urodziny ich corki w pazdzierniku, moje dzieci nie pojda.

Co do zapotrzebowania w rozne kosmetyki i inne produkty, to powiem Wam ze przy kazdym dziecko co innego bylo u nas niezbedne, wiec ciezko radzic. Ja radze kupic niezbedne minimum a jak cos bedzie potrzebne, to mozna potem dokupic ;)

Malenqu, ja Ci wspolczuje. Nie wyobrazam sobie tak funkcjonowac bez pomocy meza (chyba ze cos sie zmienilo i maz pomaga bardziej, aty sobie mozesz chociaz troszke odpoczac w weekend?).

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko lekarz mi powiedział że dziecko się przyzwyczai do leku i ten przestanie działać więc mam podawać na przemian z czymś innym hmmm.

Malenq Ciebie to dziecko kiedyś powinno na rękach nosić za takie poświęcenie...chyba że się mąż ogarnął.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak się ogarnął że od tygodnia prawie leżący, bo spadł z dość dużej wysokości, nic nie złamał, ale się poturbował i mam przedszkolo-szpital w domu..........:-/
    a mała poza mną nikogo nie toleruje dłużej niż 5min :(
    nawet do wc muszę z nią iść................nazywają to lękiem separacyjnym a ja terroryzmem............
    Maniek często mam myśli żeby zrezygnować z laktatora, tylko nie dam rady, bo mam mleko, a jak mam to czystym egoizmem byłoby przejście na mm.........i tak w koło...

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Malenq wykończysz sie:( z mlekiem mam tak samo póki jest to żal dxiecka odstawiać i pewnie tez będę karmić długo ... Chyba ze żniw mi brodawki pogryzie

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade do lekarza nie chce czekać do jutra. Wydaje mi sie ze jest gorzej niż rano :( już sie poryczalam bo nie wiem skąd jakieś dziadostwo sie do niej przyczepiło :(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku: trzymam kciuki, zeby przeszlo po wizycie..
    Nam zostalo kilkanascie km do domu. Pies grzecznie siedzi z tylu, a mala zawodzi w foteliku..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek kciukam, żeby to jednak nie była infekcja ;(((

Malenq... czapki z głów. Ja bym jednak nie tak nie mogła- bym konsekwentnie stawiałą na swoim.
    Po upałach mi sie Radek przyzwyczaił do cycania co 1,5h no i teraz powoli wydłużam okres między karmieniami. Nie ma zmiłuj- pobeczy że coś by wrzucił na ruszt i pójdzie na chwilę spać. Okazuje się że takie podjadanie mu szkodzi- ulewa dużo więcej i jest mniej spokojny i radosny niż jak zje co 2-3h. Tylko że on tego nie wie... no więc walka trwa drugi dzień i już są efekty bo łatwiej mu poczekać niż wczoraj. Jutro-pojutrze powinien już zaakceptować zmianę ;P

A oto i mój głodozmór jak chwilowo nie jest głodny:
    ci6g7fsar7zc_t.jpg

Anastazjaaa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, beszka, LaRa, MANIEK, justta lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniutku daj znać jak po wizycie....
    Nieukowa ją to "słaba" jestem...jak chce jakieś rystrykcje wprowadzić dla małej, to sobie przypominam datę kolejnej wizyty u kardiologia i wszystkie plany idą w łeb i tak jakoś ciągnę ten padół z laktatorem.....

Słodziachny Radzio:-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 20:28

• LaRa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radzio cudny!

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ