Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nieukowa Radzio słodziak. Powiedz mi co to znaczy wydłużyć czas między karmieniami bo też by nam się przydało...czyli czekasz to pół godz dłużej a Radek w tym czasie płacze i co z nim robisz?? jak go przetrzymujesz?
Lekarz powiedział że Jagoda ma wysuszoną śluzówkę, może od klimy w aucie (bo w sobote chwile chodziła zanim się zorientowałam gdy jechaliśmy do mojego brata) ogólnie wszystko wygląda dobrze gardło ok. Zaleciła mi popsikanie nasivin soft przed karmieniem wieczornym zeby mogła zjeść spokojnie i iśc spać...i z tym ciężko bo miała atak kolki jeszcze:( akurat musiałam ją nakarmić i pani dr powiedziala ze strasznie łapczywie zajada i duzo powietrza łyka,,,tylko jak mam jej wytłumaczyć żeby powoli jadła?? próbowałam już na śpiocha karmić ale nie dośc że buzi nie otwiera to jak w końcu uda to nie ciągnie i nie je i dupa. Jestem skazana na kolkęManiek
-
Maniutku: też los, a butelka się jej nie da jakoś dawać, choć w sumie czy wtedy nie będzie jeść lapczywie..
Ja dziś sama mała wykapalam i szybko uspalam a teraz czytam książkę i do łóżka, nawpierdzielalam się słodkiego na noc i mi niedobrze (głupia) -
nick nieaktualnyManiutku a może w innej pozycji karmić? Np. Pod górkę, dziecko kładzie są sobie na brzuszku i cycunia wtedy dziecko mniej powietrza łyka....
Aaą zgredziu ja dżemu się najadłam (czekośliwkę w sobotę robiłam) i też mi teraz nie za bardzo dobrze....
Mykam lulku.... -
Malenqu myślałam o tej pozycji i jak tylko ten nos jej przejdzie to spróbuje choć ona taka nerwowa jest ze jak leci za wolno to tez awantura ... Jak to moja mama mówi jest szybka i niecierpliwa
Aaa i wazy 4780 a dwa tyg temu 4150Misi@ lubi tę wiadomość
Maniek
-
nick nieaktualny
-
Maniek teraz jak ma 2mc to juz wiele chwytow na niego dziala- noszenie, kolysanie, spiewanie, bajerowanie, robienie min... Improwizuje zeby tylko do 2h przeciagnac go bez jedzenia
najpierw byly awantury, teraz jest chwila marudzenia bez placzu i juz uwaga idzie w kierunku czegos innego
bylo 12 karmien na dobe, reraz juz jest 8...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 00:15
Malenq lubi tę wiadomość
-
Witam się,
Moj wstał do roboty, mała jak zwykle z rana w dobrym humorze, więc zrobilam sobie śniadanie, w między czasie zasnęła, jem i zaraz jakieś sprzatanko będzie..
Maniutku: polecam pozycję na brzuchu, ja czasem z mała tak robię jak ćwiczy lepek mi na brzuchu wysuwam pierś, a ta hyc i już, przy czym tak zasysa, że nos cały wciska.
Pati: wszystkiego najlepszegoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 07:38
Misi@, MANIEK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry
Maniek, cale szczescie to nie zapalenie gardla. A katar tez ma, ze nasivin dostalyscie? U nas tego typu kropli takim maluchom jeszcze nie dajawieksze dzieci dostaja, ale max przez 3 dni mozna podawac.
Co do przetrzymywania i uczenia dzieci, to mysmy Jaska uczyli. Smoczek, butelka z woda...dalo efekt. Maly jad co 3 godz. Z zegarkiem w reku....ale mi laktacja siadla, wiec wiesz....wszystko am swoje plusy i minusyLeona i Hanki trenowac sie nie da. Hanka je kiedy chce, ale to ,oj wybor, bo chce karmic jak najdluzej. Fakt, ze przez kilka ostatnich dni, a szczegolnie nocy wisi na cycu,a le ja mialam malo mleka. Dzis pierwszy raz mialam jedna piers pelniejsza. Mala sie w koncu najadla
Za to probujemy H naucYc spania wieczorem, bo ona dzikus, i cycusia uzywa jak smoczek ( widac roznice w technice ssania), ale sie nei da. Ryk taki ze az sina. Takze nei kazde dziecko da sie wytrenowac....
Ja dzisiaj jade na sciagniecie szwow po zabiegu, ktory mialam dwa tyg.temu. Musze zabrac ze siba 2 dzieci, bo starszak dIs wczesnie szkole konczy no i Hanke. Jestem ciekawa jak pojdzie. U lekarza czesto moja godz.opoznienie,a. Ta jak bedzie spiaca, to bedzie piszczala, krzyczala i na koncu wyla...potem musze sie spieszyc by najmlodsze z przedszkola odebrac, wiec teraz mam swoje jedyne w dniu dzisiejszym, 2 godzinki dla siebie (tzn.bujam mloda na dworze, pije kawe i przegladam internet).
Milego dniaNieukowa lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
Domi dal pospac do 9:30. Co prawda z przerwa na zabawe od 7-8 ale i tak czuje sie wyspana
Ja tez malego cwicze w glodowaniu. Staram sie teraz do 2,5h przeciagnac.
Ja uwielbiamjak maly sie tak wsysa we mnie jak wariat. Najpierw jak dzioba otwiera i sapie a potem jak zasysa z takim ciumknieciem to jest takie slodkie. Zwlaszcza w nocy jak na spiocha to robi i jeszcze troche pomrukuje przy tym.
Zostalam olana. Pytalam sie was czy ja teraz moge juz zajsc w ciaze jesli nie mam nadal okresu?
-
nick nieaktualnyDzień dobry!
Jestem w szpitalu ale dziś wychodze.
Mam niedobór b12 ledwo żyje. Znów mam drętwienia, ale nie chcą mi podaćbo za cczęsto jej nie mogę brać. Mam spróbować u pielęgniarki środowiskowej, KT mi podaje. Może wyjątkowo zgodzi się na podanie. Choć watpie;( nadal mam biegunkę już od miesiąca i nie wiadomo dlaczego. Mam zrobić badania w sanepidzie. Jej jak tak będę się czuć to nie dam rady rodzić SN.
W szpitalu na USG wyszło, że mały ma 2800 g mało przybiera, jest wielkości 36 TC.
Przepływy na granicy normy, ale uważają, że ok. Mały buszuje mi po herbatce, KT wypilam by się ożywić, ale zamiast mnie to mój smerfika zaczął swoją wędrówkę po swym apartamencie
Pati sto lat.
Naukowa mały Radzio jest b. Przystojny.
Dziś moja teściową ma badania bo miała podwyższone CEA i możliwe że ma nowotwór jelita. A odkąd jako dziecko schudla 20 kg w ciągu 2 miesięcy pijąc ocet ma problem z żołądkiem i jelitami. A jej mama ma już stwierdzony nowotwór jelita. Mój mąż też ma problemy z układem pokarmowym, więc być może to troszkę genetycznie.
Beszko ech co za szwagierką pewnie Wam zazdrości.
Trzynaście się i buziaki dla Waszych pociech tych brzuszkowych też :*
beszka lubi tę wiadomość
-
Kotka: rano miałam Ci podpisać, bo pamiętałam,że pisałas i nkt nic, ja czytalam
http://28dni.pl/pomoc/obserwacja_po_porodzie
Tam piszą że przy KP 12 tyg nieplodne więc minęło Ci już i możesz zajść czy masz czy nie masz, wiadomo że to ogolniki każdy jest inny ale ją bym się już bała -
Misia, like za szwagierke
Wspolczuje niedoboru witaminy. Brrr az mna wzdryga jak sobie przymopne....nie da sue tak dziecka urodzic. Totalny brak sil....a kiedy ostantio bralas zastrzyki?
Ja tez musze sobie jelita zbadac. Moja mam miala guza na jelicie cienkim. Cale szczescie nie byl grozny.
Psotka, my juz wiecej pociech nie planujemy, wiec nie ryzukujemy i od samego poczatku na gumkach, bo mezu jeszcze sie na zabieg nie umowil.... -
hej misie
a u mnie dziś padaw sumie leje, zastanawiam się jak wyprowadzę psa na spacer a jeszcze nie wychodził, dziś trochę odpoczywam i prasuję bo wczoraj za dużo się schylałam (sprzątanie) i wieczorem czułam się tak połamana że szok
z małżem doszłam do kompromisu, powiedziałam mu że kupimy tylko same podstawy i to w bardzo ograniczonej ilości a jak będzie trzeba to pojedzie i dokupii jest zachwycony
hehe jednak faceci to proste istoty
Misi@, Blondik, zgredka lubią tę wiadomość
-
Dzień doberek
Pati Sto lat zdrówka i samych radosnych chwil
Misi@ trzymam kciuki za Was!
Psotka ja też bym nie ryzykowala
Manku tyle Was dziewczynki ♡
Air gratki kompromisu
My mamy dylemat robimy aktualnie schody i taras z kostki i oczywiście nie możemy się dogadać mój byle jak najtaniej ale wiadomo kostki nie robi się na chwilę wiec musi to dobrze wyglądać! Ehhhh
U nas tez leje i ciemno i zimno jakoś
I zaraz idziemy w kime z mala
Miłego dnia życzymyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 11:35
Misi@ lubi tę wiadomość
-
hej kobietki
Pati sto lat !
Beszka o jej cale szczescie ze wsszystko dobrze !
Arienna prasowanei to najwieksza zmora
Nauczylam sie usypiac mojego malucha ufff :]Misi@, beszka lubią tę wiadomość