X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa Radzio słodziak. Powiedz mi co to znaczy wydłużyć czas między karmieniami bo też by nam się przydało...czyli czekasz to pół godz dłużej a Radek w tym czasie płacze i co z nim robisz?? jak go przetrzymujesz?

Lekarz powiedział że Jagoda ma wysuszoną śluzówkę, może od klimy w aucie (bo w sobote chwile chodziła zanim się zorientowałam gdy jechaliśmy do mojego brata) ogólnie wszystko wygląda dobrze gardło ok. Zaleciła mi popsikanie nasivin soft przed karmieniem wieczornym zeby mogła zjeść spokojnie i iśc spać...i z tym ciężko bo miała atak kolki jeszcze:( akurat musiałam ją nakarmić i pani dr powiedziala ze strasznie łapczywie zajada i duzo powietrza łyka,,,tylko jak mam jej wytłumaczyć żeby powoli jadła?? próbowałam już na śpiocha karmić ale nie dośc że buzi nie otwiera to jak w końcu uda to nie ciągnie i nie je i dupa. Jestem skazana na kolkę:(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniutku: też los, a butelka się jej nie da jakoś dawać, choć w sumie czy wtedy nie będzie jeść lapczywie..

Ja dziś sama mała wykapalam i szybko uspalam a teraz czytam książkę i do łóżka, nawpierdzielalam się słodkiego na noc i mi niedobrze (głupia)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniutku a może w innej pozycji karmić? Np. Pod górkę, dziecko kładzie są sobie na brzuszku i cycunia wtedy dziecko mniej powietrza łyka....
    Aaą zgredziu ja dżemu się najadłam (czekośliwkę w sobotę robiłam) i też mi teraz nie za bardzo dobrze....
    Mykam lulku....

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu myślałam o tej pozycji i jak tylko ten nos jej przejdzie to spróbuje choć ona taka nerwowa jest ze jak leci za wolno to tez awantura ... Jak to moja mama mówi jest szybka i niecierpliwa :/
    Aaa i wazy 4780 a dwa tyg temu 4150 :)

Misi@ lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8000 laików wow...kawał czasu za mną.....
    Moja też była niecierpliwa, ale nie poddawaj się....

Arienna, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popsułam ;)

Malenq lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek teraz jak ma 2mc to juz wiele chwytow na niego dziala- noszenie, kolysanie, spiewanie, bajerowanie, robienie min... Improwizuje zeby tylko do 2h przeciagnac go bez jedzenia :) najpierw byly awantury, teraz jest chwila marudzenia bez placzu i juz uwaga idzie w kierunku czegos innego :) bylo 12 karmien na dobe, reraz juz jest 8...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 00:15

Malenq lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się,
    Moj wstał do roboty, mała jak zwykle z rana w dobrym humorze, więc zrobilam sobie śniadanie, w między czasie zasnęła, jem i zaraz jakieś sprzatanko będzie..

Maniutku: polecam pozycję na brzuchu, ja czasem z mała tak robię jak ćwiczy lepek mi na brzuchu wysuwam pierś, a ta hyc i już, przy czym tak zasysa, że nos cały wciska.

Pati: wszystkiego najlepszego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 07:38

Misi@, MANIEK lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, wszystkiego najlepszego!

Misi@, jestes w szpitalu? co u ciebie?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati i tutaj też życzę wszystkiego naj naj najlepszego

• beszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Maniek, cale szczescie to nie zapalenie gardla. A katar tez ma, ze nasivin dostalyscie? U nas tego typu kropli takim maluchom jeszcze nie daja :( wieksze dzieci dostaja, ale max przez 3 dni mozna podawac.

Co do przetrzymywania i uczenia dzieci, to mysmy Jaska uczyli. Smoczek, butelka z woda...dalo efekt. Maly jad co 3 godz. Z zegarkiem w reku....ale mi laktacja siadla, wiec wiesz....wszystko am swoje plusy i minusy ;) Leona i Hanki trenowac sie nie da. Hanka je kiedy chce, ale to ,oj wybor, bo chce karmic jak najdluzej. Fakt, ze przez kilka ostatnich dni, a szczegolnie nocy wisi na cycu,a le ja mialam malo mleka. Dzis pierwszy raz mialam jedna piers pelniejsza. Mala sie w koncu najadla :)
    Za to probujemy H naucYc spania wieczorem, bo ona dzikus, i cycusia uzywa jak smoczek ( widac roznice w technice ssania), ale sie nei da. Ryk taki ze az sina. Takze nei kazde dziecko da sie wytrenowac....

Ja dzisiaj jade na sciagniecie szwow po zabiegu, ktory mialam dwa tyg.temu. Musze zabrac ze siba 2 dzieci, bo starszak dIs wczesnie szkole konczy no i Hanke. Jestem ciekawa jak pojdzie. U lekarza czesto moja godz.opoznienie,a. Ta jak bedzie spiaca, to bedzie piszczala, krzyczala i na koncu wyla...potem musze sie spieszyc by najmlodsze z przedszkola odebrac, wiec teraz mam swoje jedyne w dniu dzisiejszym, 2 godzinki dla siebie (tzn.bujam mloda na dworze, pije kawe i przegladam internet ;) ).

Milego dnia

Nieukowa lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,
    Pati wszystkiego dooooobrego:)
    Beszko ma lekki katar i mam podawać nasivin przez 2-3 dni tylko raz wieczorem przed karmieniem.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Domi dal pospac do 9:30 :D. Co prawda z przerwa na zabawe od 7-8 ale i tak czuje sie wyspana :D

Ja tez malego cwicze w glodowaniu ;). Staram sie teraz do 2,5h przeciagnac.

Ja uwielbiamjak maly sie tak wsysa we mnie jak wariat. Najpierw jak dzioba otwiera i sapie a potem jak zasysa z takim ciumknieciem to jest takie slodkie :D. Zwlaszcza w nocy jak na spiocha to robi i jeszcze troche pomrukuje przy tym.

Zostalam olana :(. Pytalam sie was czy ja teraz moge juz zajsc w ciaze jesli nie mam nadal okresu?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ta plodnosc w koncu wraca, ale nie eiadomo kiedy :) a ze owu jest przed @ to wiesz... Watykanska ruletka :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Jestem w szpitalu ale dziś wychodze.
    Mam niedobór b12 ledwo żyje. Znów mam drętwienia, ale nie chcą mi podaćbo za cczęsto jej nie mogę brać. Mam spróbować u pielęgniarki środowiskowej, KT mi podaje. Może wyjątkowo zgodzi się na podanie. Choć watpie;( nadal mam biegunkę już od miesiąca i nie wiadomo dlaczego. Mam zrobić badania w sanepidzie. Jej jak tak będę się czuć to nie dam rady rodzić SN.

W szpitalu na USG wyszło, że mały ma 2800 g mało przybiera, jest wielkości 36 TC.
    Przepływy na granicy normy, ale uważają, że ok. Mały buszuje mi po herbatce, KT wypilam by się ożywić, ale zamiast mnie to mój smerfika zaczął swoją wędrówkę po swym apartamencie ;)

Pati sto lat.
    Naukowa mały Radzio jest b. Przystojny.
    Dziś moja teściową ma badania bo miała podwyższone CEA i możliwe że ma nowotwór jelita. A odkąd jako dziecko schudla 20 kg w ciągu 2 miesięcy pijąc ocet ma problem z żołądkiem i jelitami. A jej mama ma już stwierdzony nowotwór jelita. Mój mąż też ma problemy z układem pokarmowym, więc być może to troszkę genetycznie.
    Beszko ech co za szwagierką pewnie Wam zazdrości.
    Trzynaście się i buziaki dla Waszych pociech tych brzuszkowych też :*

beszka lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka: rano miałam Ci podpisać, bo pamiętałam,że pisałas i nkt nic, ja czytalam
    http://28dni.pl/pomoc/obserwacja_po_porodzie
    Tam piszą że przy KP 12 tyg nieplodne więc minęło Ci już i możesz zajść czy masz czy nie masz, wiadomo że to ogolniki każdy jest inny ale ją bym się już bała ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, like za szwagierke ;)

Wspolczuje niedoboru witaminy. Brrr az mna wzdryga jak sobie przymopne....nie da sue tak dziecka urodzic. Totalny brak sil....a kiedy ostantio bralas zastrzyki?

Ja tez musze sobie jelita zbadac. Moja mam miala guza na jelicie cienkim. Cale szczescie nie byl grozny.

Psotka, my juz wiecej pociech nie planujemy, wiec nie ryzukujemy i od samego poczatku na gumkach, bo mezu jeszcze sie na zabieg nie umowil....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

a u mnie dziś pada :) w sumie leje, zastanawiam się jak wyprowadzę psa na spacer a jeszcze nie wychodził, dziś trochę odpoczywam i prasuję bo wczoraj za dużo się schylałam (sprzątanie) i wieczorem czułam się tak połamana że szok ;)

z małżem doszłam do kompromisu, powiedziałam mu że kupimy tylko same podstawy i to w bardzo ograniczonej ilości a jak będzie trzeba to pojedzie i dokupi ;) i jest zachwycony :P hehe jednak faceci to proste istoty :P

Misi@, Blondik, zgredka lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)
    Pati Sto lat zdrówka i samych radosnych chwil :)
    Misi@ trzymam kciuki za Was!
    Psotka ja też bym nie ryzykowala ;)
    Manku tyle Was dziewczynki ♡
    Air gratki kompromisu :)
    My mamy dylemat robimy aktualnie schody i taras z kostki i oczywiście nie możemy się dogadać mój byle jak najtaniej ale wiadomo kostki nie robi się na chwilę wiec musi to dobrze wyglądać! Ehhhh
    U nas tez leje i ciemno i zimno jakoś :/
    I zaraz idziemy w kime z mala :)
    Miłego dnia życzymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 11:35

Misi@ lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• cati Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki :)

Pati sto lat ! :)
    Beszka o jej cale szczescie ze wsszystko dobrze !

Arienna prasowanei to najwieksza zmora :D

Nauczylam sie usypiac mojego malucha ufff :]

Misi@, beszka lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
‹‹ 1121 1122 1123 1124 1125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ