X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari: wszystko do przewijaka wlacznie uwazam za zbedne za mezem Twym. Nozyczek sie boje uzywac wiec piluje pilnikiem, przewijam na lozku (acz to masz z glowy) lezaczek nie kazde dziecko lubi, term to mam taki co sama korzystalam,

Co do dzisiejszej listy to nie mam zasypki, na sr odradzali, poscieli do tej ppry nie uzywam, do roku czekam

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka- hm... czyli jednak ma małż ma rację :P hehe i tak mu nie powiem :P ale dziękuję za radę :) u nas tez odradzali zasypkę kazały kupić wazelinę, ale mamy mi nagadały że żadnej wazeliny bo odparzenia się zrobią a najlepsza jest mąka kartoflana- ale kurde nie chcę by na patronażu sobie położna pomyślała że dziadujemy i mąki używam zamiast talku dla dzieci.... ale moze to tylko moje hormony przed porodem budzą we mnie takie schizy

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari ją rowniez nie Polecam zasypki, a przewijak bez niego życia nie wyobrażam i do tej pory używam,wiec co kto lubi,termometr elektroniczny mam i też przez Polecam..bujaczek to fakt że zbędny wydatek na początek, ale jak coś to mak do odsprzedania ten Tiny Love za połowę ceny bo bez zamieszek (mała wyciumkala i ślimaczka i słoneczko)

Beszko jak nie ma wskazañ to rozszerzaj dietę po 6m (ją tak zrobiłam i nie żałuję) ale jak mała mało przybiera, czy ulewa to dawaj ziemniaka wcześniej hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 11:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari śmieszna jest Twoje myślenie heheheh MĄKA ZIEMNIACZANA nie raz uratowała tyłek mojej małej (a kremów od ODPARZEN mam stos)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko: zalecenia przy kp sa niby po ukonczonym 6m, moja ma.ponad 4 i juz zajada marchew, ale takie mialam zalecenie lekarza dla polepszenia morfologii, acz nie wiem czy to cos da. My na razie jemy tylko marchew i marchew z ziemniakiem, ale malutko pare lyzeczek dziennie w porze porannej.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ari śmieszna jest Twoje myślenie heheheh MĄKA ZIEMNIACZANA nie raz uratowała tyłek mojej małej (a kremów od ODPARZEN mam stos)
    wiem.... ech... jakoś mnie stres 9 miesiąca łapie :P

bo ja bym chciała dla mojej malej wszystkiego co najlepsze i w ogóle wszystkiego i dużo.... i coś na chciwość tylko dużo dużo dużo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 11:18

Malenq, LaRa lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Air ja jak Malenq tylko przewijak do tej pory początkowo chciałam na łóżku ale z moim energicznym psem nie chciałam ryzykować i używam do tej pory.
    Bujak wybawienie mala chętnie w nim lezakuje nadal :)
    Termometr również elektroniczny.
    Mój tez początkowo marudzil ale sam później stwierdził że to wszystko się przydaje. Co kto lubi :)

Malenq, Arienna, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari jako mama powiem tak: MINIMALIZM jest najlepszy... Ileż ją kremów wyrzuciła, ileż zbędnych rzeczy kupiłam bo chciałam dla małej jak najlepiej, a wyszło że tylko kasa na śmietnik wyrzucona... Przemyśl zakupy kilka razy...

justta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas schodzi najwięcej spreyu do NOSKA, soli fizjologicznej, wody destylowanej do nawilzacza, olejku z pestek malin, oliwy z oliwek lub oleju lnianego do kąpania i nawilżania skóry, bepanthenu,wacików.....
    Obcinam nożyczkami z zaokrąglonymi końcówkami....
    AAA i dużo bodziaków, bo mała pelzając non stop ma brudne hehehe...

• Arienna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bodziaków mam dużo, nawet bardzo dużo :)

ewebii4.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari ja jestem fanem przewijaka (mam guliver z ikei) i ratuje moje plecy, bujaczek pozwala mi zjesc sniadanie, a maly teraz kocha ogladac swiat i siedziec w nim lubi. Zasypka-zbedna. Ja uzywam na kocie futro tylko :) a dla pupki kartoflanka.

Jedyny zbedny zakup imo- chusteczki do pupy!!! Maly ma alergie wiec przydaly sie tylmo na smolke do szpitala. No i maz teraz czysci nimi lapy z oleju mineralnego jak przy rowerze majstruje.

Arienna, Blondik lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik ja bym w zyciu nie ogarnela sie ze sprzataniem takiej chaty :) i ogrzewanie kosztuje chyba krocie! Ale jest piekna, gratuluje, oby sie wam dobrze mieszkalo :)

Malenq ty w ogole sypiasz? Kiedy ty zdazysz mleko odciagac, jal mala je co 2h w nocy???

U mnie jest mama, mega pomoc. No i zakochana we wnusiu, spiewa mu non stop, a repertuar ma bogaty- piosenko dla dzieci, patriotyczne, radzieckie... :)

Blondik lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej piosenki patriotyczne :D dobre nawyki :P

ewebii4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: moja tez by spiewala nonstop gdybym jej nie hamowala, bo mala nieprzyzwyczajona do tego, u nas w domu jest raczej cicho a i ja do niej mowie spokojnie..
    Matko jak sobie radzisz bez chusteczek?

Malenq: a do czego ten olejek z malin i inne? Zaciekawilas mnie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez jestem ciekawa :)

ewebii4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ( tzn u mamy) dzis bardzo wietrznie, ubrałam mała i spacerujemy, nie siadam na ławce bo zaś mnie ktos dziwny zaczepi ;) heh

Ari, przewijak to u mnie podstawa, teraz przewijam mała na lozku i czasami plecy chcą mi rypnac :( przy dłuższym obrabianiu pupy lub kosmetyki np
    Termometr mam elektroniczny, mierzy temp ciała i temp wody np na mleko, wiec polecam
    Majtki poporodowe mam 2 op. Jak chcesz to wyślę (rozm xl.)
    Żadnego talku nie kupuj, ja mam krem przeciw odparzeniom z babydream i odparzeń 0 (zero).
    Bujaczek mam, średnio mała go lubi, szybko sie nudzi, ale na początku sie sprawdzał
    Chusteczki nawilżane polecam fitti z biedry lub z babydreama z Rossmanna, nie lubie pampersow bo sa mokre i zimne, ale z czasem sama wybierzesz te ktore lepiej pasują :)

Dzis pykla juz marcheweczka :)
    Musze ja karmić nagusienka w samej pieluszce bo nie nadazylabym z praniem ciuchów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 12:15

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ari ja też przewijaka używam, dla mojego kręgosłupa:), termometr elektroniczny...co do zabawek to pamiętaj że jak rodzina zacznie przychodzić w odwiedziny to każdy chce coś kupić fajnego więc my żadnych zabawek nie kupowaliśmy- zrobiliśmy liste rzeczy które chcieliśmy i daliśmy w rodzinie dzięki temu ja mam wszystko czego chciałam a w rodzinie każdy zadowolony bo się podzielili i mają poczucie że kupili fajny przydatny prezent.

Beszko, rozumiem powiem szczerze że jak porównałam działanie espumisanu i sab simplex to widzę rónice bo Jagoda po espumisanie darła się do granic jej możliwości a po sabie jest troche spokoju ( nawet sporo) z tym że wiem że jak skończe buteleczke to powinnam dać coś innego ...i tu zaczyna się kłopot bo nie wiem co dać espumisan odpada.

Edit:
    Blondik chata jak marzenie....tylko sprzątanie takiego metrażu jest mało przyjemne:)

Wg mnie nie przesadzasz ale ja bym z tą bratową porozmawiała i zapytała wprost dlaczego krzyczy na Twoje dzieci i co jej przeszkadza??? Może ona nawet tego nie kontroluje??? Sama nie wiem czasem matki są takie jakieś dziwnie zaborcze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 12:16

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAa Beszko te kropelki ( bo to kropelki tak?) nie musisz kupować nowych, napisz mi tylko proszę jak mam je stosować. Czy skład jest bardzo różny od sab simplex???

taka sytuacja wczoraj: pojechałam z mamą na zakupy mąż został z Jagodą...wracam po 3 god w domu ryk, Jagoda leży na łóżku mąż obok i masuje jej brzuszek...szlag mnie lekko trafił i mówie mu żeby ją na ręce wziął jak tak płacze, po czym powiedział mi że na spacerze w ogóle nie spała tylko płakała dawał jej mleko ( odciągnięte) ale nie bardzo chciała, zjadła dopiero po 2 godz....od wczoraj wieczorem mam wrażenie że skrzeczy i ma chrypę:( moja mama i mąż mówią że nie słyszą żeby jej się głos zmienił ale ja przysięgam słyszę że ma inny głos jakby ją gardło bolało...umówiłam nas na jutro do lekarza bo się boje...sama nie wiem czy nie przesadzam i sobie czegoś nie uroiłam???gorączki nie ma bo już sprawdzałam.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy lubi co innego i kazdemu co innego sie sprawdza
    Lara polecila chustli fitti i rossmana, a ja akurat te dwie lubie najmniej bo jedna ma mocny zapach a druga jest wlasnie dla mnie zbyt sucha :-), nie da sie wiec wybrac bez sprobowania :) ja z kolei bym polecila tesco, bo wilgotne i lekki zapach, a np johnson tez dobre ale moglyby byc mniej nasaczone. No i dade lubie i cleanic, acz te maja maly rozmiar

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy do domku :-)

LaRa, konwalianka, zgredka, Arienna, Blondik, Malenq, Misi@, Biedroneczka83, justta, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ