Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ari: wszystko do przewijaka wlacznie uwazam za zbedne za mezem Twym. Nozyczek sie boje uzywac wiec piluje pilnikiem, przewijam na lozku (acz to masz z glowy) lezaczek nie kazde dziecko lubi, term to mam taki co sama korzystalam,
Co do dzisiejszej listy to nie mam zasypki, na sr odradzali, poscieli do tej ppry nie uzywam, do roku czekam -
Zgredka- hm... czyli jednak ma małż ma rację
hehe i tak mu nie powiem
ale dziękuję za radę
u nas tez odradzali zasypkę kazały kupić wazelinę, ale mamy mi nagadały że żadnej wazeliny bo odparzenia się zrobią a najlepsza jest mąka kartoflana- ale kurde nie chcę by na patronażu sobie położna pomyślała że dziadujemy i mąki używam zamiast talku dla dzieci.... ale moze to tylko moje hormony przed porodem budzą we mnie takie schizy
-
nick nieaktualnyAri ją rowniez nie Polecam zasypki, a przewijak bez niego życia nie wyobrażam i do tej pory używam,wiec co kto lubi,termometr elektroniczny mam i też przez Polecam..bujaczek to fakt że zbędny wydatek na początek, ale jak coś to mak do odsprzedania ten Tiny Love za połowę ceny bo bez zamieszek (mała wyciumkala i ślimaczka i słoneczko)
Beszko jak nie ma wskazañ to rozszerzaj dietę po 6m (ją tak zrobiłam i nie żałuję) ale jak mała mało przybiera, czy ulewa to dawaj ziemniaka wcześniej heheheWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 11:10
-
nick nieaktualny
-
Beszko: zalecenia przy kp sa niby po ukonczonym 6m, moja ma.ponad 4 i juz zajada marchew, ale takie mialam zalecenie lekarza dla polepszenia morfologii, acz nie wiem czy to cos da. My na razie jemy tylko marchew i marchew z ziemniakiem, ale malutko pare lyzeczek dziennie w porze porannej.
-
Malenq wrote:Ari śmieszna jest Twoje myślenie heheheh MĄKA ZIEMNIACZANA nie raz uratowała tyłek mojej małej (a kremów od ODPARZEN mam stos)
bo ja bym chciała dla mojej malej wszystkiego co najlepsze i w ogóle wszystkiego i dużo.... i coś na chciwość tylko dużo dużo dużoWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 11:18
Malenq, LaRa lubią tę wiadomość
-
Air ja jak Malenq tylko przewijak do tej pory początkowo chciałam na łóżku ale z moim energicznym psem nie chciałam ryzykować i używam do tej pory.
Bujak wybawienie mala chętnie w nim lezakuje nadal
Termometr również elektroniczny.
Mój tez początkowo marudzil ale sam później stwierdził że to wszystko się przydaje. Co kto lubiMalenq, Arienna, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAri jako mama powiem tak: MINIMALIZM jest najlepszy... Ileż ją kremów wyrzuciła, ileż zbędnych rzeczy kupiłam bo chciałam dla małej jak najlepiej, a wyszło że tylko kasa na śmietnik wyrzucona... Przemyśl zakupy kilka razy...
justta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas schodzi najwięcej spreyu do NOSKA, soli fizjologicznej, wody destylowanej do nawilzacza, olejku z pestek malin, oliwy z oliwek lub oleju lnianego do kąpania i nawilżania skóry, bepanthenu,wacików.....
Obcinam nożyczkami z zaokrąglonymi końcówkami....
AAA i dużo bodziaków, bo mała pelzając non stop ma brudne hehehe...
-
Ari ja jestem fanem przewijaka (mam guliver z ikei) i ratuje moje plecy, bujaczek pozwala mi zjesc sniadanie, a maly teraz kocha ogladac swiat i siedziec w nim lubi. Zasypka-zbedna. Ja uzywam na kocie futro tylko
a dla pupki kartoflanka.
Jedyny zbedny zakup imo- chusteczki do pupy!!! Maly ma alergie wiec przydaly sie tylmo na smolke do szpitala. No i maz teraz czysci nimi lapy z oleju mineralnego jak przy rowerze majstruje.Arienna, Blondik lubią tę wiadomość
-
Blondik ja bym w zyciu nie ogarnela sie ze sprzataniem takiej chaty
i ogrzewanie kosztuje chyba krocie! Ale jest piekna, gratuluje, oby sie wam dobrze mieszkalo
Malenq ty w ogole sypiasz? Kiedy ty zdazysz mleko odciagac, jal mala je co 2h w nocy???
U mnie jest mama, mega pomoc. No i zakochana we wnusiu, spiewa mu non stop, a repertuar ma bogaty- piosenko dla dzieci, patriotyczne, radzieckie...Blondik lubi tę wiadomość
-
Nieukowa: moja tez by spiewala nonstop gdybym jej nie hamowala, bo mala nieprzyzwyczajona do tego, u nas w domu jest raczej cicho a i ja do niej mowie spokojnie..
Matko jak sobie radzisz bez chusteczek?
Malenq: a do czego ten olejek z malin i inne? Zaciekawilas mnie
-
U mnie ( tzn u mamy) dzis bardzo wietrznie, ubrałam mała i spacerujemy, nie siadam na ławce bo zaś mnie ktos dziwny zaczepi
heh
Ari, przewijak to u mnie podstawa, teraz przewijam mała na lozku i czasami plecy chcą mi rypnacprzy dłuższym obrabianiu pupy lub kosmetyki np
Termometr mam elektroniczny, mierzy temp ciała i temp wody np na mleko, wiec polecam
Majtki poporodowe mam 2 op. Jak chcesz to wyślę (rozm xl.)
Żadnego talku nie kupuj, ja mam krem przeciw odparzeniom z babydream i odparzeń 0 (zero).
Bujaczek mam, średnio mała go lubi, szybko sie nudzi, ale na początku sie sprawdzał
Chusteczki nawilżane polecam fitti z biedry lub z babydreama z Rossmanna, nie lubie pampersow bo sa mokre i zimne, ale z czasem sama wybierzesz te ktore lepiej pasują
Dzis pykla juz marcheweczka
Musze ja karmić nagusienka w samej pieluszce bo nie nadazylabym z praniem ciuchówWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 12:15
-
Hej,
Ari ja też przewijaka używam, dla mojego kręgosłupa:), termometr elektroniczny...co do zabawek to pamiętaj że jak rodzina zacznie przychodzić w odwiedziny to każdy chce coś kupić fajnego więc my żadnych zabawek nie kupowaliśmy- zrobiliśmy liste rzeczy które chcieliśmy i daliśmy w rodzinie dzięki temu ja mam wszystko czego chciałam a w rodzinie każdy zadowolony bo się podzielili i mają poczucie że kupili fajny przydatny prezent.
Beszko, rozumiem powiem szczerze że jak porównałam działanie espumisanu i sab simplex to widzę rónice bo Jagoda po espumisanie darła się do granic jej możliwości a po sabie jest troche spokoju ( nawet sporo) z tym że wiem że jak skończe buteleczke to powinnam dać coś innego ...i tu zaczyna się kłopot bo nie wiem co dać espumisan odpada.
Edit:
Blondik chata jak marzenie....tylko sprzątanie takiego metrażu jest mało przyjemne:)
Wg mnie nie przesadzasz ale ja bym z tą bratową porozmawiała i zapytała wprost dlaczego krzyczy na Twoje dzieci i co jej przeszkadza??? Może ona nawet tego nie kontroluje??? Sama nie wiem czasem matki są takie jakieś dziwnie zaborcze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 12:16
Maniek
-
AAAa Beszko te kropelki ( bo to kropelki tak?) nie musisz kupować nowych, napisz mi tylko proszę jak mam je stosować. Czy skład jest bardzo różny od sab simplex???
taka sytuacja wczoraj: pojechałam z mamą na zakupy mąż został z Jagodą...wracam po 3 god w domu ryk, Jagoda leży na łóżku mąż obok i masuje jej brzuszek...szlag mnie lekko trafił i mówie mu żeby ją na ręce wziął jak tak płacze, po czym powiedział mi że na spacerze w ogóle nie spała tylko płakała dawał jej mleko ( odciągnięte) ale nie bardzo chciała, zjadła dopiero po 2 godz....od wczoraj wieczorem mam wrażenie że skrzeczy i ma chrypęmoja mama i mąż mówią że nie słyszą żeby jej się głos zmienił ale ja przysięgam słyszę że ma inny głos jakby ją gardło bolało...umówiłam nas na jutro do lekarza bo się boje...sama nie wiem czy nie przesadzam i sobie czegoś nie uroiłam???gorączki nie ma bo już sprawdzałam.
Maniek
-
Kazdy lubi co innego i kazdemu co innego sie sprawdza
Lara polecila chustli fitti i rossmana, a ja akurat te dwie lubie najmniej bo jedna ma mocny zapach a druga jest wlasnie dla mnie zbyt sucha, nie da sie wiec wybrac bez sprobowania
ja z kolei bym polecila tesco, bo wilgotne i lekki zapach, a np johnson tez dobre ale moglyby byc mniej nasaczone. No i dade lubie i cleanic, acz te maja maly rozmiar