X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja :) rzeczywiście na tamtym watku zrobiło się niemiło. Dziewczyny uważają, że mają prawo krytykowac i obrażać i mówić, że ktoś ma się stamtąd wynosić, bo nie pasuje, bo jets w ciązy i ma gorsze dni. Zrobiło się tam kółko wzajemnej adoracji kilku osób i nikt iny nie ma prawa głosu ani prawa do innego zdania. No,ale trudno.

czuję się nieprzygotowana do opieki nad dzieckiem. Wszystko wiecie, ja czytam, ogladam, staram się zapamiętac wszystko i mam mętlik. pewnie będę robić same błędy.
    np. nie pwdałabym na to żeby zabraniać komuś dotykania raczek dziecka, nie wiem jaki schemat wprowadzania pokarmów stałych wybrać....wiem, że nic nie wiem... podczytuje was codziennie i wpadam w coraz większa panikę. mam nadzieje, że po porodzie doświadczę jakiegoś "objawienia" i jakoś to będzie.

Smoczyca, chyba wszystkie dzieci lubią disco polo - bo to taka "prosta muzyka" :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik ja też lubię disco polo bo to takie pod nóżkę ;) wiec nie tylko dzieci :D
    I nie panikuj wiem ze sobie myślisz łatwo powiedzieć wiadomo początki są trudne nawet bardzo ale jak widzisz wszystkie przezylysmy i każda z nas radzi sobie na swój sposób :)

Malenq, Blondik lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wszystko się wyjaśni........ I będziesz tak samo zagubiona hehehe
    Metodą prób i blędów.....

Zgredko ją ćwiczyłam z Chodakowską przed ciążą i w ciągu jednego miesiąca z talii spadło i 6cm, i wiem že wrócę do ćwiczeń z nią jak tylko mała skończy rok i mleka tyle nie będzie potrzebować...bo jednak ciężko walczyłam o laktację i boje się że ostre ćwiczenia zmniejsza mi ilość mleka....

Blondik lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik: spoko Loko dasz radę, a która znnas (pierworodek) miała? A rodziny sobie całkiem nieźle ;)

Ja właśnie przeczytałam, że my tu piszemy tylko o kupach i o niczym innym. Pozdrawiam zatem nieme czytelniczki lub jedną (będziesz moja ulubienicą)

Lady Maruda, LaRa, Nieukowa, justta, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Ja się nie boję, ludzkość jakoś przetrwała to i my damy radę. Bardziej obawiam się, czy dziecko będzie zdrowe.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu pomarańcza miałaby być chora. Przecież jest pełna witamin. Poza tym Mari ustalmy coś, masz za sobą nieudanie ciąże tamte (czy jedna?) nie dały rady, a ta dała, jestem zatem silną, wyjatkowa

Ja wczoraj puscilam właśnie vox FM i tam leci disco polo, ale się boje że małej skaszanie gust muzyczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 09:06

Malenq, Nieukowa lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza da radę, tylko tatuś ma cukrzycę i boimy się żeby młode nie miało. Będziemy czujni ale obawa jest.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marri, trzeba wierzyć, że bedzie dobrze, choc to trudne. Wiem, jak ja panikowałam i dalej panikuję. Jak masz takie skłonności to niesttey nie ma rady, będziesz się musiała ztym zmierzyć. No,ale kazde kolejne usg to potwierdzenie na to, ze u Ciebie wszystko dobrze, wiec ciesz się :) A chwile wątpliwości zagryzaj czekoladą.

Dziewczyny, chyba mi opadł brzuch...za wczesnie chyba, co :(

Cukrzyca jets okropna, niby w leczeniu nie taka straszna...ale jak patrze na moja babcie...takie skoki cukru wykanczaja...raz ma 40, raz 400... masakra..kiedyś jeszcze potrafila sama zasygnalizowac, teraz jest zdana na nas ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 09:10

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak opadniety wygląda. Mi mówili że mi opadł na parę dni przed porodem, ale ja nie zauważyłam.

Chyba Ci opadł bo tak Ci się widzi w lustrze. Obserwuje czy są różnice w oparciu na siku i czy oddycha się lepiej

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej jak tylko o kupach? ??? Przecież dopiero pierwszy raz dzisiaj wspomnialysmy...i sorry ale Lara zaczęła :D
    Mari zgredka dobrze gada :) pomarańcze są zdrowe i smaczne da rade :)
    Ja też nie zauważyłam u siebie opadania brzucha. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 09:10

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik nie panikuje, biorę taką opcję na klatę. Czekolada jest fuj, najlepsze są kwaśne żelki, kiwi i cytrynka

Blondik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie najs.... Lecę do mojej małej kupki...
    Poczekam na noworodki które będą miały problemy, a mamy będą szukały wsparcia???
    Problem ludzi którzy zapominają że same będą w kupkowym świecie...
    Też bym wolała podpisać o freudowskim natury ludzkiej, ale real świat to kupki teraz....
    Lara jak tam Rodos???

Aaaa i jak wasze pasiaki dogadują się z maleństwami??

Blondik mój dostał deprechy jak mu pokazała Wasz domek...naszą chatka na kurzej nóżce pewnie mniejsza od Twojej kuchni hehehehe a sprzątania tak samo dużo....

Ps. Pozdrawiam czytającego, oceniajáce...

Blondik, LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Blondik jak usiądzie są to leży brzuch bezwładnie na kolanach? Jak tak to opadł

• zgredka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq: a cwiczylas z jutuba? Jakiś długi trening, ja też muszę, przy czym mam też karnet na silke więc muszę się zmobilizowac

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo halo - nie jedyna niema czytelniczka o kupkach i zupkach - :P ja też jeszcze nie urodziłam :P

hej misie - wiecie co, poczytałam trochę, - jaki tam jest kwas!!!! - ja pierdziu, nie odzywałam się bo bałam się że przeczytam- "kto ja właściwie jestem i dlaczego się odzywam skoro odkąd zaszłam w ciążę nie odezwałam się" jestem przerażona tym co się tam dzieje i one się dziwią, że nie chcemy tam siedzieć, skoro co któryś post jest sarkastycznym przytykiem do ciężarnych, do sesji brzuszkowych, do rzygania, wielkości brzucha, do poronień i obaw o następne maleństwa.... no i komentarz że ciąża i poród odmóżdża i nie powinno się siedzieć na belly to grozi utratą mózgu - jest przegięciem pały na maxa .... ewidentnie naśmiewają się z nas i mają pretensje że się nie odezwiemy nie potulamy i nie pocieszymy.... ja pomimo wszystko czytam od czasu do czasu OF pomimo tego że się nie odzywam - ale właśnie z tego powodu ze kwas w stronę zaciążonych był od dawna ... jest to nie fer

po za tym - jakoś nikt nie zrozumiał że tekst Lady o Anastazji nie był chamski tylko dlatego że wspomniała o poronieniach ale głownie dlatego że zarzuciła jej egoizm i to że "wraca jak coś pójdzie nie tak i czeka na pocieszanie" normalnie krew mi się zagotowała jak to zobaczyłam .... tak samo jakoś nie zauważyłam tego żeby Blondik się rządziła na jakimkolwiek wątku....

kwas goni kwas - i po co to wszystko? - rzeczywiście koło wzajemnej adoracji które bardzo subiektywnie i wrogo odnosi się do reszty...

pewnie zostanę za to co napisałam obgadana - ale cóż - na zdrowie- wolę czytać o kupkach niż te przepychanki i kwasy ... szkoda tylko mi ze tak się tam zrobiło bo ostatnio polecałam ten wątek mojej przyjaciółce która zaczęła się starać o dzidzię mówiąc jej że tam jest miła i rodzinna atmosfera- cóż już nie jest tam tak samo :( przykre to ...

temat ten wraca co jakiś czas i wiele razy był tłumaczony że ciężarne nie chcą testami o dolegliwościach ciążowych dołować resztę która jeszcze musi czekać... ale jakoś nie dociera, no cóż.... mają dziewczyny nowego herszta plującego jadem na wszystkich którzy myślą inaczej....

przepraszam ale musiałam się wygadać - hormony sprawiają że wzburzam się szybciej :P

Blondik- kochana nic dziwnego ze się tak czujesz- ja dopiero czuję się nieprzygotowana a do terminu mam 28 dni :P co do brzuszka to tez tak się czuję- mam wrażenie że leży mi na nogach a lekarz twierdzi że nie- macica wysoko więc chyba to jest tylko odczucie tego że brzuch jest coraz większy
    :)

Mari - skąd ja to znam :P połowę ciąży tak miałam - wszystko co słodkie było be a na obiad tylko ogórkowa :P a kwaśne żelki mogłam kilogramami :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 09:29

Blondik, Malenq, LaRa, Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie lezy na kolanach, uff to moje schizy widocznie, moze tak na mnie podziałał wymaz na gbsa na wszelki wypadek zrobiony wczesniej :) zrobilam sobei zdj porównałam z wczesniejsyzmi, nei am zbytnio roznicy chyba :)
    no,ale w sumie jak bedzie chcial opasc to go nie powstrzymam :)

ostatnio też mam faze na kwasne...objadam się ledwo co dojrzałymi mega kwasnymi winogronami na ogródku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 09:32

Arienna, Malenq lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie :) masz jeszcze czas :P - ja dziś miałam jakiś ucisk w brzuszku i zastawiałam się czy to nie jakieś skurcze - potem okazało się ( tak wiem znów o kupce :P ) że to moje jelita się odezwały by iść do kibelka :P

Blondik, zgredka, LaRa lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari przeraża mnie to że kobiety kobietom wilkiem i one chcą zostać matkami...
    Tak samo jest na fb, w kilku grupach, matki mają więcej jadu od żmij, boję się co one takiego przekażą dziecku.....
    No nic koniec końców, każda z Was urodzi i przejdzie przez etap kupek hehehe

Zgredziu ją głównie skalpel, skalpel 2 i mel b, 80min ćwiczeń

Blondik, Arienna, beszka lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari, ujęłaś swietnie całą sytuację :) w samo sedno...
    I bardzo proszę, piszcie o kupkach, zupkach i innych rzygankach bo gdyby nie nasze wspólne doświadczenia to chyba popełniłybyśmy mnóstwo błędów przy opiece nad maluszkiem.
    Jesteście WIELKIE!!!!

Smoku a moj wpis o kupce był sarkastyczny :P
    Kocham Was dziewuszki :)

Edit: Malenq, na Rodos ńie byłam 2 tyg bo jestem jeszcze u mamy. Ale chyba wszystko gra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 09:46

Malenq lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari: a jak to się jest obgadywanym w wersji forumowej? ;)
    Ktoś się znkims spotyka na próbie czy mówią o Tobie otwarcie ale na innym wątku ;) ?

Od paru dni nic nie robię w domu, poza prasowanie i praniem (ej jednak coś robię) no ale mam jeszcze masę spraw, które na mnie patrzą.

Malenq: 80 min?? :o szacun
    Też miałam taką mysl, a nawet bardziej hardcorowa, że współczuje, bo jakich emocji i postępowania nauczy się dzieciak, no ale cóż sama pewnie nie jestem lepsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 09:50

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1131 1132 1133 1134 1135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ