X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, u nas wlasnie na niespanie dzieci (jesli sie budza na jedzenie nei w nicy a nie z innej przyczyny), to zalecaja podawac kaszke. Wczesniakom, dzieciom , kotrych mam mialy roznego rodz.anemie w ciazy zalecja podawanie kaszki dwa razy dziennie. Moi chloocy jedli na podwieczorek i szybko zaczeli przesypiac cale noce. Jak z Hanka bedzie...nie wiem :( ona jest zupelnie inna niz ci dwaj. Normalni jakbym byla mama pierwszy raz. Musze nowe patenty znalezc ;)

My kaszek smakowych nie uzywamy, bo u nas nie ma ;) owisanka, jaglanka, kukurydza, ryzowe. Niekotroe z dodatkiem owocow suszonych. Aaaa no i sinlac.
    A do picia u nas zalecaja tylko wode. Moi chlopcy od niedawna dostaja sok jablkowy wyciskany. Tak woda ;) zobaczymy jak z mloda pojdzie.

Lilli, super ze u Was dobrze. Moze mleczko z zamrazalki bedziesz mogla do jakiegos jedzonka dodac? Ja zeby mleka nie stracic, chce wlasnei dodawac do czego sie da ;) zobaczymy jak wyjdzie.

Zaraz zdjecie malego zobacze :) juz zobaczylam :)

Cudny Leo :) jaki powazny :) duzy chlopiec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 10:24

Lili83 lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    jeszcze jedna proba

http://www.fotosik.pl/zdjecie/295b0f5b24b4b835
    Śliczny i zamyślony:-D

Lili83 lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leo śliczny faktycznie już duży :)

My po pobraniu krwi.... Muszę sie wyciszyć :/
    Fajnie piszecie o rozszerzaniu diety mam nadzieje ze zapamiętam nim nastanie nasz czas.
    Aaaa wiecie położna Sr do mnie zadzwoniła - ta z poprzedniej przychodni zapytać jak sie ma Jagoda... Szalona kobieta bo jej powiedziałam ze sie wypisałam z jej przychodni bo są oszustami a lekarz nie poświecił mi w ogóle czasu .

Lili83 lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

Lili - Leo przeboski :D

a mi się zrobiły jakieś zajady, chyba źle umyłam owoce wczoraj, kurde... posmarowałam aftinem i mam nadzieję że zejdzie :(

Lili83 lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, fajna ta położna skoro zadzwoniła

Chwalę się, moja przyjaciółka urodziła córeczkę w urodziny swojego męża. A druga sie dzisiaj na połowkowych dowiedziała, że bedzie miała córeczkę. :) Rośnie nowe pokolenie psiapsiólek :)

Ktoś szukał białych małych rajstopek, w KIKU są za 7,99 rozmiar od 62-68 i wieksze. takie zwykłe prążkowane jak za naszych czasów :)

Znalazłam dzis 20 zł na chodniku :) CZuję się bogata :)

Arienna, Malenq, zgredka, Krokodylica lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara sa kaszki bezcukrowe ale tzeba czyac i jest ich niewiele w ross ponoc sa
    ale ja tez teraz chce manne spróbowac przy Zuzi nie przeszła pluła

Maniek mojej brali z prawej raczki normlnie jak dorołemu

u nas dzis kp o 2 potem o 5 i o 6 pobudka i zawodzenie dałam koperek cyca i o 10 zaseła do 11 i bach kupsko a potem 90ml mojego mleka

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Leos prześliczny

A gryzaczek do pokarmów super sprawa na pewno taki zakupie

Lili83 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mojedziecikreatywnie.pl/2015/08/jak-ulepic-zwierzatka-z-plasteliny-krok-po-korku/

• beszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie lunch zjadlam. Jajecznica. Hanka caly czas gapila sie na moje usta i widelec wedrujacy do mej paszczy, hihihihi az glupio mi bylo ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spalammmmm z 4h, przymusilam małą do tego, ale że aż tak długo..
    Jestem teraz lekko zamulona.
    Blondik: no 20 zł to już można poszalec ;) takie znalezisko od razu humor poprawia..
    A fotka mi się oczywiście nie otwiera bo wirus na tabie ;(

Blondik lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Ja wlasnie lunch zjadlam. Jajecznica. Hanka caly czas gapila sie na moje usta i widelec wedrujacy do mej paszczy, hihihihi az glupio mi bylo ;)
    Tez by pojadla ;)

beszka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

U nas tez wczoraj z zasypianiem byl problem. Maly wariat ciagle podrzucal nogami i rekami machal. W koncu stracilam cierpliwosc i mimo ze nie powinno sie to wsadzilam malego w woombiaka. Pare minut i dziecko zrelaksowane zasnelo jak kamien. Potem go powolutku rozpakowalam zeby nie spal w tym cala noc. Ale poprostu ta blogosc na twarzy w otulaczu mnie rozwala :D

Dzisiaj bylam u ginki. Powiedziala mi ze jesli zaszlabym w ciaze przed uplywem roku po cc to grozi mi kolejne cc. Hmmm ja akurat nie mam zbyt milych wspomnien z porodu i egoistycznie wolalabym cesarke choc wiem jakie sa jej wady. Nawet moj maz zagorzaly fan sn i przeciwnik cc stwierdzil ze wolalby chyba cc zebym sie nie meczyla tak znowu bo jego dzieci to wszystkie raczej duza glowe beda mialy.

Domi chyba probuje raczkowac :P

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Hej

Domi chyba probuje raczkowac :P
    Wow super, gratulacje

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochaneja tylko na chwilke. Dzis bylam w dziekanacie i namowili mnie na obrane przed tp. Kurcze nic nie umiem, wiec bede teraz nadrabiac. Trzymajcie kciuki bym zdazyla :)
    Jak zacznie zie akcja porodowa to dam na pewno znac. Neukowa spisalam sobie nr tel. Do Ciebie z fb jakby co...mam nadzieje, ze nie masz nic przeciwko. Buziaki i wracam do nauki ;D
    Ps ciesze sie wsumie, ze bede miala juz to z glowy, obym przerobila material, jakos nie mialam caly cas weny do nauki ;p

Psotka gratulujepierwszych prob raczkowania:)
    Trzymajcie sie!

Anastazjaaa, beszka, Arienna, Blondik, marissith, LaRa, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kocie: gratki raczkowania.
    Moja dostała dziś mm w butli nowej nuk i szło nieźle (chce ją przyzwyczajac powoli, bo boje się pójścia do żłobka)

Robilam porządek w jej szafie i dramat. Babsko małe ma więcej ubrań niż ja...
    Dziś pewnie też chętnie nie zasnie skoro tyle spalysmy i potem jeszcze dalej spała

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia to kiedy ta obrona, kciuki już zacisniete

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdopodobnie jutro poznam date. Uprzedzalam ich jednak, ze moge sie nie pojawic, jakby synek jednak sie zdecydowal ;p
    Dziekuje za kciuki ;)

Anastazjaaa, marissith, Blondik lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Kotka gratki raczkowania. Misia trzymam kciuki :)
    Zgredka paczka doszła - właśnie sie pierze :)
    U nas dziś beznadziejny dzień Jagoda dziś prawie wcale nie spi tylko płacze. Daje cyca uspokaja sie łapie drzemkę i od nowa płacz do tego ulewa jak szalona... Jestem dziś skonana ... A byłam z mama, od jutra zostaje sama...ryczeć mi sie chce na myśl o takich dniach jak dziś... Maz przychodzi dopiero przed 21:00 :(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku: bardzo Ci współczuje
    Biedulinka ta Twoja Jagoda, ostatnio myslalam nad dziećmi kolkowymi ;( tak mi ich żal.
    Na szczęście później nie będą o niczym pamiętać.

My bylysmy na spacerze, chciałam małą zmeczyc przed snem, ale ta walnela w kime ;( i jak ją ją teraz uspie?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Zgredka jak zaczęłam starania to cały czas myślałam o tym zeby nie było kolek bo psychicznie nie dam rady :( i tak tez jest ze ona krzyczy a ja nosze i placze i myśle ze już kolejny dzień bliżej zeby to goowno już sie skończyło i żebym mogła cieszyć sie macierzyństwem.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ