Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej, hej
U nas dzis bedzie brokuł. Zobaczymy czy wciągnie tak jak marchewkę
Chciałam ten groszek, ale na polkach braki.
A ja kupiłam kaszkę-bananowa. A czy użyje to nie wiem
I teraz głupie pytanie: sa kaszki mleczne i bezmleczne. I co? Kiedy sie jakich używa???
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 08:15
-
nick nieaktualnymleczne są na MM i kupujesz taką jakie mleko mm dziecko je...
bezmleczne są zdrowsze i możesz przygotować na czym chcesz, a pamiętając że na kobiecym mleku kaszki nie gęstnieją i trzeba ich dodać wiecęj....
Lara nie obraź się, ale nie podawaj tego badziewia kaszki smakowej, bo to więcej cukru niż zwykła manna plus banan.....beszka, LaRa lubią tę wiadomość
-
Lara: w w m poradniku czytalam że jak jest KP to lepiej bezmleczne
O Malenq: narobilas mi smaka na mannę alleluja! A jak piszesz "nie obraz się" to ja od razu myślę się nerwowo nastawiam..LaRa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No ją właśnie zastanawiałam się czy takie rzeczy typu amarantus i Platko różne owsiane jaglane można dawać, wiadomo nie mojej ale takiemu dziecku 7mcy
Bo że dla nas to zdrowe to pewne ale czy dla malca
Twoja to ma bogatą dietę, a nie jakieś wafelki i chrupkimam nadzieję, że u mnie będzie tak samo
-
nick nieaktualnyoczywiście że można, po 7m wiele rzeczy już można dawać, polecam poczytanie metody BLW, ja sama karmię 50:50 bo przy typowym BLW mało trafia do brzuszka, ale zapoznaje się z jedzeniem.......
wiesz to jest tak, że teraz więcej czasu w kuchni, ale to mam nadzieję zaprocentuje w przyszłości, że mała będzie jadła wiele różnorodnych rzeczy....Lili83 lubi tę wiadomość
-
Malenq, kochana, po to zadaje pytanie abyście mi pomogły
nie obrażam sie bo ńiby czemu?
Pytam bo dla mnie rozszerzanie diety to czarna magia ;(
Maniek, krew pobierały z żyły z rączki. Ania miała 2 mscWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 09:29
Malenq lubi tę wiadomość
-
Wiem Malenq wiem, on dobrze waży, ale mam dość, od 3 tygodni budzi mi się co 1.5h w nocy i nie ma zmiłuj cycek idzie w ruch.. Może to zęby może one dziadostwo ale pomyślałam że zobaczę jak będzie po kaszce.. Przedwczoraj ładnie spał.. Tzn. Zasnął o 19.30 pierwsze karmienie o 2.30 następne o 5 i o 6.30 wstalismy..
-
Dzien dobry
Lilli! Co u Was?
U nas jaglanke podaja od 4 m.z. Mieso bez wzgl.czy rozszerzamy diete w 4 czy 5 lub 6 m.z. To dopiero w 6 podajemy.
Moja mala coraz bardziej zainteresowana tym co my jemy, plus jje niska waga i ciagle komentarze zeby podac kaszke, bo moze ma za malo zelaza sprawiaja, ze coraz bardziej zastanawiamy sie nad wprowadzeniem czegos do diety mlodej. Moze w weekend. Ziemniak lub jaglanka... Tylko ja ciagle brzuch boli. Raz mniej raz micniej i boje sie troche. Plus obawa przed straceniem pokarmu.
Za nami nieciekawa nocka. Mloda najpierw zasnac nie chciala. Wiercila sie, rUcala, jeczala. Przyszedl moj maz i chcial ja ponosic, jak tylko wzial ja na rece mloda w ryk. Oddal mi ja, do cycka przystawialm i mala raz dwa zasnela (maz twierdzi, ze ona kojarzy juz, ze wieczorem jak ja tata bierze, to bedzie usypianie w kolysce bez cyca i sie buntuje). Niestety przed 23 pierwsza pobudka a o 23.30 straszny placz i kupka. Dosc luzna, ale nie wodnista. Potem jeszcze byla niespokojna zanim zasnela. Od rana tez jakas taka dziwna. Nei wiem czy to taco jej zaszkodzilo, ktore wczoraj na obiad zjadlam (bez cebuli, ostrych przypraw itp.) czy mlodszy cos z przedszkola przyniosl, bo mnie tez boli zoladek od wczoraj i niedobrze mi bylo ( tyle ze zoladek to moze byc efekt stresu a niedobrze z niewyspanai, wiec nie wiem). Mam nadz.ze po drzemce bedzie lepiej.
Malnqu o mannie z orkiszu nie slyszalam. Musze sie zaopatrzyc. Za niecale dwa tygodnei do Polski lecimy, jejejeje
Chcialam sie o cos zapytac i zapomnialam...... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykonwalianka wrote:Wiem Malenq wiem, on dobrze waży, ale mam dość, od 3 tygodni budzi mi się co 1.5h w nocy i nie ma zmiłuj cycek idzie w ruch.. Może to zęby może one dziadostwo ale pomyślałam że zobaczę jak będzie po kaszce.. Przedwczoraj ładnie spał.. Tzn. Zasnął o 19.30 pierwsze karmienie o 2.30 następne o 5 i o 6.30 wstalismy..
-
hehehe ale wy spostrzegawcze jesteście;)
My kilka dni temu z Polski wróciliśmy po 1.5 miesiąca:(cudnie było pogoda dopisała dogrzaliśmy się na cały rok:)Leo rośnie i zrobił się spokojniejszy ku uciesze wszystkich domowników:)Nauka picia z butli zakończona sukcesem co jest dziwne pije mleko mm ale mojego mrożonego nie a tu cała zamrażalka pełna mleczka:( nie próbowałam jeszcze świeżo ściągnietego ale tak czy inaczej już od 17 września wracam do pracy więc musi się przyzwyczaic do mm. Niestety noce są koszmarne pobudka co 1,5 godz już nie daje rady cyc cyc i jeszcze raz cyc ale nie do jedzenia tylko do cycania:(
a tu nasz nie taki mały juz LEO:)
My też od 3 dni rozszerzamy dietę warzywkami pierwsza była marchewka a dzisiaj mam w planie groszek zobaczymy czy zasmakuje;)W ogóle to mądrze piszecie z tymi kaszkami jestem przeciwna tym smakowym i herbatka granulowanym sam cukier i nic wiecej!
Pati ogromne gratulacje!
Dzień dobry!
Malenq, Blondik, Anastazjaaa, Nieukowa, Yasmin lubią tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny