X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyab piszą w prywatnych wiadomosciach i nas obgaduja, trudno.

Arienna lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa kochana, co u Ciebie? Jak tam moja bliźniaczka ciążowa????

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam się przejmujesz, bądź gwiazdą, nieważne jak mówią byleby mowili ;)

LaRa, Arienna, Malenq, Nieukowa, Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak, ogórkowa, szczawiowa i pomidorowa <3
    kupiłam sobie taką koszulkę ;) nie mogę doczekać się kiedy przyjdzie
    image3xl.jpg

zgredka, Blondik lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia, przecież Ty fajna mama jestes :) (patrz suwaczek)

Jak u Waszych maluszków z włoskami? Bo mojej od jakiegoś czasu rosnąć zaczęły i juz moge irokeza wyczesac :)
    Malenq, Kosi juz pewnie spinki wspinasz hehe :)
    A rzęsy ma czarne, gęste i dluuuuugie :) właśnie leży przy (.) i nie moge sie napatrzeć na te rzesiska :)

Malenq lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Ari: a jak to się jest obgadywanym w wersji forumowej? ;)
    Ktoś się znkims spotyka na próbie czy mówią o Tobie otwarcie ale na innym wątku ;) ?
    a ja nie wiem - ale z tego co widziałam to dziewczyny doskonale wiedzą o czym tu piszemy więc czytają i jak zobaczą mój wpis to kto wie, kto wie :P może cyt. (choć nie dosłownie :P ) doczekam się trochę uwagi :P

dobra bo mi się sarkazm i złośliwość włącza i sama zaczynam obgadywać ;) już przywołuję się do porządku :D

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ari przeraża mnie to że kobiety kobietom wilkiem i one chcą zostać matkami...
    Tak samo jest na fb, w kilku grupach, matki mają więcej jadu od żmij, boję się co one takiego przekażą dziecku.....
    No nic koniec końców, każda z Was urodzi i przejdzie przez etap kupek hehehe

Zgredziu ją głównie skalpel, skalpel 2 i mel b, 80min ćwiczeń
    A ja je rozumiem, też mi było przykro jak wszystkie zaszły i nawet nie zajrzały :(
    Tak samo ciężko mi się tutaj odnaleźć, bo gadacie o dzieciach a ja dziecka nie mam, nie wiem czy mam pisać czy mam nie pisać. Kilka razy napisałam to zostałam olana ciepłym moczem...

• zgredka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari: jeśli olana to zupełnie nieświadomie (przynajmniej przeze mnie, za inne nie recze, wiesz, na tym forum też są babska) ;)
    Pisz pisz
    Ja rzadko wchodze ma ovu bo z niego znam tylko Ciebie, anie i Katje. Reszta kobitek nie jest mi znana, a tu znam większość z ovu, zaczelam pisać w lipcu 2014, więc obecnie wiodące prym są mi obce i ciężko się w pasować w rozmowy..Zresztą dlatego forum gangu tu zostało założone, żeby "nie zasmiecac" tekstami ciążowymi, też z uwagi na ewentualne negatywne odczucia że strony starających sie.

Lara: moja ma wielkie brązowe oczy (nie po nas bo ja mam green, acet ma lekki brąz, a ona ma czekoladę) i wielkie rzęsy, a włosów ma, ale się boje że wypadna, bo je drecze szczotką z uwagi na ciemieniuche

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 10:09

Arienna, LaRa, Yasmin lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    A ja je rozumiem, też mi było przykro jak wszystkie zaszły i nawet nie zajrzały :(
    Tak samo ciężko mi się tutaj odnaleźć, bo gadacie o dzieciach a ja dziecka nie mam, nie wiem czy mam pisać czy mam nie pisać. Kilka razy napisałam to zostałam olana ciepłym moczem...

kochana- czasami jakiś post każdej z nas zostanie przeoczony, mnie się to te zdarzyło nie raz i nie dwa... wiem że to przykre jak się patrzy jak inne zachodzą w ciąże i właśnie dlatego ja (szczególnie po poronieniu) jakoś nie miałam ochoty czytać o dzieciach i dolegliwościach ciążowych i myślę ze dlatego ciężarne ograniczają swoją aktywność na OF żeby nie robić przykrości reszcie ... i możesz pisać bo nie wszystkie jeszcze urodziły :P było by nas więcej ale dziewczyny nie chcą tu wchodzić ( nie wiem boją się o swoje mózgi czy jak? :P ) i jak tak dalej pójdzie to rzeczywiście będzie tu wątek dzidziusiowy a nie ciążowy.... ale skoro nie chcą przechodzić tutaj to trudno nie zmusimy a kilka nowych zaciążonych już jest....

Yasmin lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Ja rzadko wchodze ma ovu bo z niego znam tylko Ciebie, anie i Katje. Reszta kobitek nie jest mi znana, a tu znam większość z ovu, zaczelam pisać w lipcu 2014, więc obecnie wiodące prym są mi obce i ciężko się w pasować w rozmowy..Zresztą dlatego forum gangu tu zostało założone, żeby "nie zasmiecac" tekstami ciążowymi, też z uwagi na ewentualne negatywne odczucia że strony starających sie.
    mam dokładnie tak samo....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 10:11

ewebii4.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko marii, jak wejdziemy to jestesmy obiektem kpin i dogadywan,. nawet jakies teksty o tym, ze trzymamy kciuki itp sa nadinterpretowane. poza tym jak sie wejdzie to oprocz czytania o nich, tez chce sie napisac cos o sobie, bo to chyba dziala w obie strony co nie...ja ostatnio mniej sie tam odzywalam, jedynie czytalam i lajkowalam ich wypowiedzi zeby sie nie wcinam w dyskusje, ale jak widac jetsem tam nielubiana, obgadywana poza forum za to jaka jestem i jak wygladam. no spoko. poza tym dosranie anastazjii w tak chamski sposob bylo conajmniej nei na miejscu i niczym sie tego nie da usprawiedliwic. Oby nigdy nie musialy doswiadczyc takiej straty, bo jest ona nieporownanie gorsza, bardziej traumatyczna i zostawia pietno na psychice większe niż długie starania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 10:15

Malenq, Yasmin lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara wiem ze sarkastyczny mój tez ale Ty zaczelas ;)

Nie jestem w temacie bo wchodzę tylko tutaj ale dla mnie temat kupy jak każdy inny a jak ktoś nie chce niech nie czyta tyle ode mnie :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Mari: jeśli olana to zupełnie nieświadomie (przynajmniej przeze mnie, za inne nie recze, wiesz, na tym forum też są babska) ;)
    Pisz pisz

Staram się tutaj pisać ale ciężko się wbić z tematem.
    Właśnie o to chodzi, fajnie by było jakbyście czasami zajrzały na różową stronę i napisały "cześć, co słychać" a nie o ciąży. Ja dziewczynom o ciąży też nie piszę, bo wiem, że jest im cholernie ciężko. Tak samo irytują teksty (a były takie) żeby brać się do roboty. Przecież jakby to od nich zależało to już by dawno urodziły! Niefajna sytuacja się wytworzyła, chyba trochę przeze mnie, ale ja na prawdę chciałabym, żeby laski z różu przyszły na fiolet w ciąży i żebyśmy mogły plaplać sobie o rzyganiu i wszystkich innych ciążowych cudownościach, tak jak wy sobie gadałyście na początku tego wątku, kiedy wszystkie byłyście w ciąży. Nie widzę w tym nic złego.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laruś Kosia to chłopczyca i włoski nie rosną w takim tempie hehehe..
    Mari jako że babsko mocno zafrapowane kupką jestem mogłam przeoczyć Twój post, albo nie wypowiedzieć się na temat o którym nic nie wiem...
    Laruś Twoja ma super rzęsiska ....a u zgredziu oczy małej takie magiczne ciemne są....

LaRa lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyjaznie na forum powinny byc obustronne tak jak i w zyciu, dziewczyny starajace sie mowia o starniach a zaciazone o ciązy, oczywiscie bez przegiec. i nikt nie mial nic zlego an mysli mowiac im ,ze maja skupic sie na staraniach. Kazda z nas przez to przeszła, bo nikt an to forum nie trafil bez problemu z zajsciem, tylko po to zeby szukac wsparcia i podpowiedzi.i ograniczanie tematów tylko do jednego nie ma sensu.

poza tym swoje zdanie można wyrażąc w nieco mniej jadowity i agresywny sposób. bo nikt tu nikkomu chyba źle nie zyczy.

a że mamy różne poglądy? trezba to usznaowac i wysluchac drugiej strony i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 10:24

Malenq, Arienna lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari - widzisz kochana, ale te co dopiero zaciążyły widzę że wolą siedzieć tam i się z nas śmiać... nic na to nie poradzimy.... ja Cię rozumiem bo jak ja zaszłam to z Misią byłyśmy we dwie na początku, a reszta już wysoko... nie wiem czemu nie chcą dziewczyny się tu przenieść, widocznie propaganda anty fioletowa strona tak mocno działa....

a i koszulka zajebista :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 10:25

Malenq, Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gófniane problemy i tyle....jestem na grupie wadą serca u dziecka i tak kilka razy dziennie są wpisy o modlitwę bo maleñstwo na blok operacyjny wjeżdża, sieć ten tego.....

Nie pewnie że koszulka fajna jak i wszystkie ciążowe gażdżety....rób teraz jak najwięcej rzeczy dla siebie, bo potem ciężko z czasem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 10:28

• Blondik Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do włosków....ja przez pierwsze dwa lata życia byłam łysa jak kolano...mam prawie wszystkei zdjecia z tego okresu w czapkach i kapeluszach... mam nadzieje, ze Madzia nie będzie po mnie łysolem, hehe :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie jaki skandal- bratu znajomego urodziła się córeczka, teraz ma 4 miesiące i teraz zdiagnozowano jej spory niedosłuch... wiecie ze lekarze nie poinformowali rodziców że jak złożą wniosek o orzeczenie o niepełnosprawności to dostaną dofinansowanie do aparatów? wypisał receptę i powiedział : resztę muszą sobie państwo dozbierać.... no masakra, dobrze ze się zgadaliśmy bo musieliby uzbierać na już 6 tys. opowiedziałam im o PCPR i PFRON i może się uda ze zdążą i dostaną aparaty na darmo... normalnie tych lekarzy to bym na pal... mają wszystko w doopie....

a ja mam nadzieję że Zuza będzie miała włoski po mnie :D urodziłam się z czarną czupryną :P w sumie małż tez miał ciemne włosy i jeszcze mu się kręciły z dxiecka - bylo by super :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 10:34

ewebii4.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u maluszków ciężko jest zdiagnozowac wadę słuchu.
    nasza siostrzenica, ta wypuszczona ze szpitala z rozszczepem podniebienia tez moze miec problem ze sluchem, ale narazie wszystkei badania sa komentowane tekstem "zakłocenia przy badaniu". malutka może miec problem ze słuchem przez ten rozszczep,ale np. po operacji może się okazać, że jest dobrze.... no,ale np. teraz nie reaguje zbytnio na różne głosne dźwieki...możesz nad nią klaskać (nawet jak śpi) i nawet nie drgnie...to niby jakiś diagnostyczny odruch, nie pamietam nazwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 10:35

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ