X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka ja mam właśnie tule, miałam porxyczona przy tymku, gdy byliśmy w Chorwacji, on miał rok. Teraz kupiłam dla Patryka

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi: a polecisz jakiejs firmy?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam o różnych nosidełkah i wcale nie jest tak, ze dopiero gdy maleństwo siedzi z tego,co piszą

Nieukowa chyba tez jakiegoś używała, albo mi się pomyliło

np. takie http://www.smyk.com/tiny-love-nosidlo-dla-dzieci-czarne,p1106389534,swiat-niemowlaka-p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 14:34

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ale naskrobalyscie :)
    Ja musiaLam sie szybko zebrać, ubrać siebie i mała i wyjsć na spacer bo juz tak marudziła, ze nawet jej Uspac nie mogłam.
    Wyszłyśmy, wsadzałam ja do wózka i tak juz spi ponad 2,5 h. A miałam plan ze jak mała usnie w domu to pospimy razem, ale moje dziecko miało inne plany.Poszłam na Rodos poplewilam w moich kwiatuszkach i jesli deszcz nie spadnie to pójdę skosić trawę.

Zgredko, tak jak dziewczyny piszą, dla komfortu koleżanki, weźcie młoda do siebie.

Edit: ja mam nosidło firmy womar, ale niestety albo i stety Ania w tym być nie chce :( co na rączkach to na rączkach hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 14:38

Blondik lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tak blondik, każdy fizjo ci to w Pl powie, a firmy zrobią wszystko aby sprzedać swój produkt.....i tyle jednak każda mama robi jak uważa...ja malajalam się po fizjo, bioderka też kilkakrotnie badałam...uwierz lepiej dmuchač na zimne....
    Mei tai możesz jak dziecko i nie siedzi (szyte na wymiar), albo coś szytego z chusty, by maleństwo było w C i nóżki na żabkę....
    To jest tak jak z chodzikami kilka lat temu szał, a teraz ortopedzi biją na alarm....
    To z linku to wisiadlo i krzywdę dziecku zrobisz....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 14:39

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    czytam o różnych nosidełkah i wcale nie jest tak, ze dopiero gdy maleństwo siedzi z tego,co piszą

Nieukowa chyba tez jakiegoś używała, albo mi się pomyliło

nosidło z tego co czytałam wg opinii rehabilitantów dopiero od 4 miesiąca bez względu na to co jest napisane na opakowaniu, ba nawet na SR była u nas pani expertka od fotelików i nosideł i mówiła że lepiej nie ... sama nie wiem

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla zainteresowanych tematem http://dziecisawazne.pl/wisiadlo-nosidlo-ergonomiczne/
    http://noszebokocham.pl/wisiadlo-kontra-nosidlo/
    http://bubinkowo.blogspot.com/2013/08/nosido-vs-wisiado.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 14:45

• Blondik Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy link nie dziala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 14:52

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq: właśnie tak jak mówisz, nie zdajemy sobie sprawy, ze firmy chcą po prostu sprzedax swój produkt i wsio mogą pisać. Ostatnio nad tym myślę, jak jesteśmy niewolnikami systemu, wielkich do RM typu google, amazon. Nic nie !a wolności
    Ja właśnie myślę nad Tula
    Mam i chustę normalna i kolkowa, ja nosze tylko w kolkowej, a tamtą musimy skrócić, mój chciał tamta zwykłą a do tej pory nie opanował wiązania a mała w między czasie jak on robi to się denerwuje, nie jest przyzwyczajony stąd myślę nad tulą

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to się dokształcę :)
    a byłyście na kursie wiązania chusty czy same to opanowałyście?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ciagle spi, a ja zakwitnie na tej ławce (czekam az sie obudzi)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do mnie przyszła pani na kurs

lara: ja nie wiem, że też Twoja może tak długo spać w dzień a potem w nocy, zazdroszcze śpiocha

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik poczytaj, poszperaj w necie opinii....
    Zgredko jeszcze manduca i bondolino,ale najlepiej przymierzyć... Moja w tuli mei tai się "topi" a niby od 8kg....

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja motam w kółkowej ale chyba za długą mam i muszę albo skrócić albo innej sobie poszukač....

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta Ty chyba masz nosidło - Zgredko...

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik ja patrzyłam filmiki na YouTube ale ni huhu nie wychodzi mi to motanie, wkurzam sie strasznie i chyba w końcu poszukam kogoś kto przyjdzie do mnie i mnie nauczy.

Moja gwiazda dziś na balkonie tez przekimala 2,5 godz, pojawiłylysmy sie i teraz zasnęła ładnie. Takie dni lubię gdy ja nic nie boli... Całkiem inne dziecko:)

Beszko a jak u Was ? Jak Hania, mam nadzieje ze te kołki przeszły.

Misi@, Nieukowa lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam pisać to co napisała Malenq. Doświadczenie miałam tylko z tula i ta kupiłam. Chustę tkaną sprzedalan, bo Patryk b nie lubial być krepowany. Mam kółkowa, czasem go zamotam.

Z tym wszystkim to trzeba mieć umiar.. Kiedyś były chodziki, teraz są też skoczki, sama się napalulam na niego, ale jak poczytałam to wolę kupić lepszy pchacz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 17:27

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Lili, dIeki za przepis. W weekend probujemy ;)

Misia, mam nadzieje ze akcja sie rozkreci :)

Zgredko, twoje pytanie wcale nie glupie. Tez na Twoim miejscu mialabym problem (z tego co piszesz, to corka faceta potrafi niezle namieszac). Tez bym raczej wziela do siebie do pokoju.

Maniek, dzieki ze pytasz...kolek nie mamy, ale nadal codziennie walczymy z bolem brzucha. Zaczelismy podawac inne jedzonko, ale wg mnie mala nie jest gotowa. Jeszcze bardziej boli ja brzuch. Wiec nasza lekarka nie bedzie zadowolona na kolejnej wizycie. Do tego przez ostatnie dwa dni jadlam po malym kawalku brokula do obiadu i jakis kosmos. Steka, kweka, wymiotuje itp. :(
    Dzisiejsza nocka nieprzespana :(

Konwi, nam rowniez nasza rehab. Pow.ze zadnych nosidel ani innych poki co. Nie zapytalam dlaczego, bo czasu brak. To ie wyjasnila?

My mamy manduce i ergobaby. Manduca fajna, bo wkladki jei trzeba bylo osobno kupowac i fajnie na krzyzu lezy, ale ergo wygodniejsze. Mala duzo bardziej je wolala (nie jest tak sztywne jka manduca) i anm lepeij sie nosilo.
    Chuste mamy elastyczna. Obecnie nic nie uzywamy

W Norwiegii chodziki i skoczki odradzane. Ostatnim pokoleniem, ktore z entuzjazmem tutaj skoczki uzywalo, to mojego meza. Tescie mieli dla wszystkich swych dzieci ;)

Ktoras pisala, ze jej maz ma alergie na glutem a nie alergie. Bylaby ta osoba (niestety nie pamietam kto to byl :( ) tak mila i napisala jakie byly objawy.

Ja sie kiepsko czuje (ale apetyt mam ;) ). Robilam test na celiakie to wynik byl niejednoznaczny. Powtrozyli bad. Z tej samej probki krwi i lek.dala znac, ze jest ok, ze nie mam celiaki. Koniec tematu a ja sie kiespko czuje (rozne nieprzyjemne objawy). Do tego strasznie mnie kosci bola, a szczegolnie staw biodrowy oraz kosci placow u stop i stopy ogolnie. Nawet jak maz probuje rozmasowac. Do tego po wstaniu sa strasznie sztywne i ledwo chodze. Jak rozchodze,mto jest ok. Wspominalam mojej lekarce, ale tez zlala :/ chyba bede musiala pojsc prywatnie, ale poki co nie mam kiedy sie wybrac.

Misi@ lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co to skoczek ale coś takiego na bazarku widziałam i mnie to mocno przerazilo. Dziecko było w jakiejś dziwnej pochylonej pozycji, biedne plecki

Nieukowa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

A tu możesz poczytać http://www.pepsieliot.com/szesc-typowych-objawow-nietolerancji-glutenu/

‹‹ 1153 1154 1155 1156 1157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ