X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari ja nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje ale zacofana jestem

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez jezdze bez adapterów, podobno od 8 miesiaca mozna jezdzic bez, ale sie boje :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • justta Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wkoncu chlodniej

Marisz ja jezdzilam bez adaptera, normalnie w pasach do konca, dalo rade, nic mnie nie uwieralo

U nas zyrafka dalej rzadzi, az sie poprzecierala i cientki jej wyblakly hihi

Milego dnia dziewczynki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 10:11

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dajcie linka do tej zyrafki :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze Leo usnal przy cycu i nie moge wstac tzn nie chce mi sie buuuu a w domu burdel na kolkach, kupa ptasowania.....

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/oryginalna-zyrafa-sophie-gryzak-zyrafka-warszawa-i5612908774.html#

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, spodziewałam się czegoś...ładniejszego.... hehe :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik to ma do buzi trafiać a nie do oczu....hehehe

Smoczyca1, Misi@, Blondik, justta lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niby tak :)
    mója psina ma w podobnej estetyce zabawki, ehhe. bez urazy :) ale oczy ta zyrafka ma przerażające :)

Arienna lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach faceci.. Mój od dwóch dni śmieci wynosi, dziś znowu nie zabrał, bo... Za późno wyszedł.. Czekają wiec dalej..
    Aktualnie jest między nami dobrze, więc chwilo trwaj..

Zgredka, ja też bym mała położyła u siebie, bo bardziej myślę o koleżance, mogłaby się krepowac..

Mari, ja przy Tymku uzywalam tatry tak trzy tygodnie, bo nie nadążalam zmieniać pampersy, później jak juz kupy się unormowaly tylko pampersy. Dziennie schodzili mi nawet 20 szt

U mnie w nocy, bagatela.. 6 pobudek.. A i złożyłam wniosek o dowód dla Patryka

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie wyjechalismy ;P

Bylismy przed chwila w zlobku/przedszkolu bo chcemy tam poslac Domisia. Przedszkole Waldorfskie.

YAS - nie moge ci niestety sprzedac zyrafki Sophie bo to nie nasze zabawki.

ZGREDZIA - Pamietaj facet jak mowi ze zrobi to zrobi i nie trzeba mu o tym przypominac co tydzien ;P. U mnie jest to samo...

MISIA - jak tam?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wlasnie to samo mnie czeka, dowod dla Leoska, tylko musze jakos to ogarnac, narazie jest w planach ;-) a i zastanawiam sie czy dowod czy paszport lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 11:16

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj Domi po tym jak go polozylam spac przekrecil sie na brzuch i tak spal. Wystraszylam si ejak weszlam do pokoju ale spal jak kamien i dzis w wozku tez tak spal :P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi czy ja wiem czy przerażające jak dla mnie nie ale fakt dźwięk jaki ona wydaje przypomina dźwięk zabawek mojego psa ;) początkowo był zdziwiony dlaczego nie może się ta zabawka bawić ;)

Blondik lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, ja dziś wszystko ogarnelam, zdjęcia a później złożenie wniosku. U nas czeka się 2 tyg. Bezpłatne i wystarczy jeden z rodziców dlatego wybrałam dowód. W przyszłym roku zrobię tez paszport, bo do Chorwacji musi być, ale dzieciom do roku robią tylko na rok, a dowód jest na 5.

Co do nosidełka, to należy pamiętać ze używa się go dopiero kiedy maluch siedzi. To nic ze są te wkładki dla noworodków. My się rehabilitujemy i zgodnie twierdza ze nie powinno się wcześniej, dlatego ja ze swoim czekam. A i ważne, kupujcie nosidło nie wisiadło..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 11:36

justta lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Blondi czy ja wiem czy przerażające jak dla mnie nie ale fakt dźwięk jaki ona wydaje przypomina dźwięk zabawek mojego psa ;) początkowo był zdziwiony dlaczego nie może się ta zabawka bawić ;)

Ja tej zyrafki wlasnie dlatego nie znosze ze ona takie okropne dzwieki wydaj ei to przy najmniejszym nacisnieciu. Kiedys wzielam ja do torby na spacer to kwiczala przy kazdym kroku...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka hehe ja jestem przyzwyczajona bo pies ciągle czym piszczy ;) Zośka ma pszczole na baterie która ma bardzo czułe przyciski ta dopiero mnie wkurza jak mam ja w torbie ale Zosia ja lubi wiec chodzę i gram :D a co niech słyszą ze idziemy ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to do Chorwacji musi być? Przecież jest w strefie Schengen?
    Ja też planuje za rok do Chorwacji i chciałam tylko dowod

A co powiecie o tuli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 11:49

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj żeby wszystko spamiętać co chcę napisać :P

Mari - spytaj w sklepach dla mam z dziećmi bo np. w Rybniku (ja mieszkam w Raciborzu) można adapter pożyczyć chyba za 16 zł za miesiąc (sklep Markusia - jest to sieciówka więc możesz zobaczyć cz y u Was tez jest taki sklep)
    Ja jeżdżę bez pasa w mieście (wiem wiem nie powinnam :P) a na trasie zakładam dół pasa pod tyłek i tyle :)

Blondik - kochana bardzo dobrze ze się nie zgodziłaś i już Ci powiem dlaczego- ja jestem na początku 37 i mam poważny problem z prowadzeniem auta, brzuch mi przeszkadza, nie potrafię się obrócić przy cofaniu i nie mogę swobodnie prowadzić - więc nie daj się wmanewrować - bo przejechać kawałek w ramach konieczności to inaczej a robić za kierowcę jak dla mnie niemożliwe ...

Żyrawka wygląda strasznie i u mnie odpada bo pies się pomyli :P poważnie wygląda jak zabawka dla psa :P mój Niko ma podobną świnkę :P

co do pieluch to ja chciałam używać wielorazowych ale chyba jednak zrezygnujemy ... nie wiem póki co do szpitala kupiłam jednorazówki a potem się zobaczy, tetrowych mam póki co 5 jako ściereczki i jakoby co to też dokupimy :)

a ja wróciłam od gina i wściekłam się jak nie wiem co- nie dość że wymazu na GBS mi nie pobrał bo mu się próbówki skończyły, USG mi nie zrobił bo sprzęt w przychodni się zrypał i nie przywieźli nowego jeszcze ( będzie gdzieś za miesiąc) to jeszcze od poniedziałku idzie na urlop więc życzył mi miłego i sprawnego porodu :/ no qrwa mać.... wiem tylko tyle że mi hemoglobina spadła i mam pić sok z buraków i że szyjka zachowana, zamknięta.... jestem niepomierzona, nie wiem ile młoda waży, jaka jest duża i czy wód płodowych jest tyle ile trzeba.... nic nie wiem.... a jego już do mojego porodu nie będzie, jedyne co u młodej to serduszko bije silnie i miarowo a gin mi powiedział tylko - ale nie wygląda żeby dziecko było duże... aż teraz żałuję że mu nie powiedziałam że byłam na USG i dwa tygodnie temu miała już przeszło 3 kg....

dobrze ze się umówiłam z tą lekarką prywatnie na za dwa tygodnie to może będę do porodu przygotowana jak trzeba, poproszę ją żeby mi pobrała ten wymaz na GBS i chyba jeszcze sama sobie zrobię za dwa tygodnie kontrolne badania krwi ... normalnie wkurw jak nie wiem co....

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Ari co zadziwny lekarz - olewacz.
    Blondik i dobrze ze sie nie zgodziłas ja w 38 tc tez nie wysiadałam z kółko bo dziec kopał mnie po żebrach i nie było mowy o prowadzeniu auta, co to za ludzie ze nie zdają sobie sprawy ze na końcówce ciąży to jest złe samopoczucie.

Adaptery fajna sprawa przymierzałam ale w końcu nie wypożyczyłam .

Zgredka ja tez uważam ze mała do was. A co Ty sie przejmujesz jak Teoj chce spać z córka na fotelu to proszę bardzo, niech spi.
    Konwi dobrze ze napisałaś tego posta bo już chciałam kupować nosidło przez to ze tej cholernej chusty nie moge zawiązać, a myślałam ze nosidło będzie dobre na teraz :( no nic będę z ta chusta walczyć .

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ