X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Freja Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny !

w sumie to sie cieszę że przesypia mi całe nocki w zasadzie - bo jak spał ze mną to chyba tylko raz w nocy/nad ranem go karmiłam
    starszy to dawał nocmi popalić a ten śpi ładnie

teraz pojadł 3 lub 4tą dokładkę i śpi

w sumie ma unormowany już dzień

do południa głównie je i śpi lub trochę się pośmieje
    a pod wieczór zaczyna jeść jak opętany co 30-60 min i drze się trochę ale to raczej z głodu niż z kolki koniec wycia jest przy kąpieli (tak 19-20) i wtedy jeszcze z dwóch (.) (.) a potem koło 23-24 je i śpi do 3-4 lub nawet 6 jak dziś, ale jak zje o 3-4 to dośpi nieraz nawet do 9

w wolnej chwili podczytam wczorajsze posty

dziś młody do średniaków poszedł a starszaz do gimnazjum - ale miała stresa :)
    a ja nie mogę chałupy ogarnąc po wyjeździe
    dalej rozpakowuję bambetle i jeszcze sterta prania została...

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

ja dziś po fatalnej nocy, głowa mnie bolała, nie spałam prawie cała noc a od 4 wcale, potem po badaniach w labie odsypiałam do południa, niestety bez apapu się nie obyło :( kurde jest gorąco i nic mi się nie chce, źle się czuję i stopy strasznie mi puchną, ale za to małż wczoraj już zagruntował przedpokój, dziś kończy sufit i w czwartek będzie malował :D a przynajmniej zacznie :D zaczynam widzieć koniec co mnie napawa optymizmem... chyba sam się bardzo tym przejmuje bo wczoraj w nocy jak powiedziałam mu że strasznie mnie bolą nogi i plecy, zaczął mi masować plecki i przepraszać że tak późno się za te remonty wziął...

jutro mam wizytę u gina, ciekawe co tam u małej, leniwa ostatnio, ale tez miejsca nie ma wcale więc się jej nie dziwię :P

w przyszłym tygodniu przywieziemy resztę sprzętów- łóżeczko, wanienkę i wózek i będziemy gotowi , kurcze tak na ogół jestem spokojna a jak sobie pomyślę to zaczyna mnie łapać stres :P

wczoraj dostałam cynk od teściowej że siostra małża chce małej kupić mate edukacyjna czy mamy już - czyli tak jak mówiłyście- nie kupować zabawek bo wszystko dostaniemy :P

edit: znów zaczyna mnie boleć głowa- cieśninie 110 /80 niby w normie, przy takich upałach znośne (do tej pory miałam 110/70) ale łebek napinkala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 13:17

Krokodylica lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy na Sarydnie.

Jak mi sie uda to bede was podczytywac i czaem cos napisze ale nie biore lapka wiec moze byc ciezko.
    Wracamy dopiero prawdopodobnie 1go listopada. mamy swoj domek na grzbiecie czyli namiot dachowy i zameirzamy wiekszosc urlopu w nim spedzic. Mamy kuchenke gazowa i grila, wozek tez zabieramy, nosidlo i chuste.

Szkoda ze przegapie wasze porody dziewczyny. Trzymam za wszystkie kciuki zeby poszlo szybko i latwo i zeby wszystkie dzieciaczki byly zdrowe jak rybki!

moze jak wrocimy to Domi juz bedzie siedzial? LARA, ZREDZIA wasze pewnie tez :)

LaRa, Arienna, Malenq lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szerokiej drogi i uważacie na siebie :)
    Swoją droga odważna jestes, ze z maluszkiem na tak długa wyprawę sie wybierasz...

Moja juz by chciała siedzieć, ciągnie głowę do brzuszka, a gdy złapie ja za rączki to momentalnie siedzi i robi duże oczyyyy :)

Jejuuuu jak mi sie chce spać, a musze jechać za butami i pozniej na Rodos.
    Zieeewwwww

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam drzemke i zaspalam na rozdanie dyplomow. Nie chce wchodzic w trakcie, wiec czekam, obecnie w kawiarni. Mala mie jest jedynym bakiem, jeden 11 miesoeczny kolezka chcial do niej podbic, nawet sie do niego usmiechnela ale raz (bez przesady, latwa nie bedzie)

A moja dopiero cos tam nogami lapie nieraz, mysle ze za pare tyg osiagnie to co Twoja Ania. Za to pierdzi ustami wysmienicie

Kotka: udanego wypoczynku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 13:41

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka - bawcie się dobrze :)

u mnie jednak ból głowy rozwinął się na całego :( wzięłam kolejny apap.... ostatni w sumie brałam w nocy więc nic nie powinno się dziać ale nie wytrzymałabym w bólu, zimne okłady nie pomagają a jeszcze muszę isc do sklepu po coś do jedzenia :( położę się na pól godziny może przejdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 13:53

ewebii4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się między jedna praca a druga, musze przyznać że coraz ciezej mi się pracuje przez senność i mdłości, tempo życia jakie miałam przed ciąża pomalu mnie przerasta... :/

Kawa z cilitem.... Wow cały dzień będę miała dobry humor ;)

Ari oby wizyta minęła szybko ;)
    Psotka miłego wypoczynku

Bobaskow to wam zazdroszcze, ale tych nieprzespanych nocy już nie, jakoś na ten aspekt macierzyństwa nie czekam zbyt gorliwie ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no więc pierwsza porcja porcja herbatki wipita :)
    Dziś biegałam cały dzień. właśnie usiadłam :)
    Pani z apteki mnie nastraszyła, że jej syn był wywoływany i, że dlaniego było to zbyt gwałtowene i miał wylew. Wiec mam robić wszystko by mały przed 10.09 wyszedł...hehe gdybym mogła..

Lili spód do tarty upieczony. Musiałam dać więcej składników, bo tak jak myślałam, mam większą foremkę ( średnica 28 )

Teściowa idzie w czwartek do szpitala, na zabieg, ma ponoć dużo tych polipów w jelitach i nie mogą jej zrobić tego na zabiegowym. Pożyczam jej szlafrok, bo z tego co widziałam na porodówce i tak mi się nie przyda ;p

Zrobiłam już jedno pranie, czekam aż wyschnie i kolejne czeka. a dziś w nocy mają być znów gwałtowne burze.
    Ari mam nadzieję, że ból głowy przejdzie szybko. Freja myslałam o Tobie :) jak tam piesek?

Psotka przyjemności.
    Ana oby do usg :)
    smoczyca lubie za badziewnego kalafiora ;p
    hehe zgredka mała jest wybredna i dobrze...:)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok drzemka, zimny okład i apap dały rade, lecę o pierogi do sklepu bo obiadu jeż nie zdążę zrobić... kurde mam nadzieję że ból głowy już nie wróci - w co wątpię :/

Anastazja - odpoczywaj dużo w domu jeśli nie da się trochę ograniczyć pracy .... biedactwo, ale jeszcze trochę i L4 :) dasz radę trzymam kciuki kochana :* ( bo mam nadzieję że po wizycie u gina dostaniesz L4 i będziesz mogla odpocząć :) )

Misia- nie słuchaj głupich bab - moja teściowa miała też wywoływany i wszystko ok - szwagierka zdrowa i nawet medycynę skończyła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 14:54

Misi@, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszzzz ależ mi gorąco żaba nareszcie padła!
    Misi@ badziewny kalafior dziś był ok ;)
    Freja hej :) dobrze ze maluch daje Ci pospać :)
    Mam nadzieje ze mojej się nie odwiedzi. ..Yasmina ani słowa ;)
    Zośka tak się nauczyła piszczec i hmm tak jakby motorynke było słychać taki dzięk jest teraz czasami żałuję że stoperow nie mam :D
    Blondik jak tam? Jak budowa? :)
    Nawet mój pies ma dość tej pogody jak zawsze pakuje się do mnie pod koc tak dziś leży na podłodze i jest padnięty ;)
    A kotka udanych wczasów :)
    Ari współczuję bólu głowy :( co do wywoływania porodu potwierdzam Zosia odpukać zdrowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 15:03

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka szerokości na trasie i superasnego pobytu na jakże pięknej Sardynii, byłam i super żarcie tam mają, i język jakże inny od włoskiego....

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka udanej podróży:)
    Zgredka tozto pierwszy amant już ?
    Moja gwiazda dziś ma 6 tygodni, często sie śmieje ... Od wczoraj :) dziś trochę problemów brzuszkowych było ale to nie kolka ... Może już minęła ... Aż sie boje pomarzyć.
    Freju moja Jogoda ma podobnie do południa je normalnie a wieczorem szał i co godz dwa cyce ???? Oczywiście ulewa tak ze nie nadążam przebierać i prac do tego jak sie jeszcze nadyma zeby kupę zrobić to już w ogóle marnacja mleka. Teraz siedzę na balkonie bo mi w wózku wreszcie zasnęła a na spacer nie pójdę bo nie moge zjechać ze schodów.
    Próbowałam dziś zawiązać ja w chustę i nie dość ze za każdym razem ulala to w dodatku jakos mi to wiązanie nie wychodzi za duże mam luzy przy głowie i nie naciąga mi sie ta chusta jak trzeba :( jakaś niemrawa jestem chyba.
    Dziewczyny kiedy dziecko zaczyna samo trzymać główkę ?

Freja lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili o to moje ciasto ;)
    Masa jest pychta ;)
    <a href=http://zapodaj.net/ef625b63102b2.jpg.html>IMG_20150901_153231.jpg</a>

http://zapodaj.net/ef625b63102b2.jpg.html

Jak wy wstawiacie, ze zdjecie sie Wam pokazuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 15:37

Lili83 lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu, mała była bardzo grzeczna, wszyscy mówili że jakby wiedzieli że ich takie będzie to by się brali, no i że ładna rzecz jasna ;)
    Karmilam na aprobatę w łazience dla inwalidów.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Freja Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Moja gwiazda dziś ma 6 tygodni,
    Dopiero dziś odkryłam że równo tydzien różnicy między Twoją niunką i moim smokiem :)

ozcywiście sesja wieczornego karmienia nie daje spokoju ;( więc lece

MANIEK lubi tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku: mojej jeszcze sie troche lepek chyboci..
    Wracam z zumby, ale po drodze na poczte po kolejna paczke dla malej, skarpetulki i lyzeczki i miseczka (w sumie to chyba dla mnie ta paczka :/)
    Pot sie ze mnie leje

Maniu sto lat dla Jagodki

To jednak nie allegro a hipp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 19:49

MANIEK lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja będe pić 3 filiżankę herbatki :)
    A nóż sie uda :)

zgredka, LaRa, Blondik lubią tę wiadomość

• Freja Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia@ - dzieki za pamięć - piesek własnie wrócił do nas do domku :) bo też był na wakacjach - u moich rodziców - w sumie dobrze z nią tylko nie mam kiedy lecieć z nią do kontroli - niech się wreszcie chłodniej zrobi

Maniek my z chustą to już na co dzień, choć częściej po domu bo przy tych upałach to nie wydolę na polu w tym kocu :) ale na wakacjach po lesie czy plaży to non stopa w chuscie

dziś tak obiad robiliśmy :)

co do głowy to mój w chuście w miarę trzyma prosto głowę, jak się go złapie za ręce to sam podciąga się na łapkach i brodę przyciąga do klaty ale daleko mu jeszcze :)
    wszyscy mówią że ładnie głowę trzyma
    pewnie że mu się jeszcze chwieje ale w chuscie to sie rozglada na prawo i lewo :)

a, nie przejmuj się tym że chusta luźna - my też mamy kolo głowy/karku luźno ale jak się ten materiał uzwija górą to podpiera główkę - wcześniej to poprostu leżał na mnie w chuście i głowe na (.) miał :)

PS> bolą mnie (.)(.) od 16:30 do 21 przerwy w karmieniu było może z godzinkę w sumie....

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi ciasto wygląda przepysznie:)
    widzę, że szalejesz z malinkami;)owocnej nocki zyczę!!!

Zgredka prześlij mi chęci i energię na ćwiczenia;)Obiecuję sobie już od 2 tyg zacząć i jakoś nie mogę się zmobilizować:(

Kotka udanego urlopowania!

Blondik:(tule

Zamówiłam żyrafę Sophie zobaczymy czy Leo się spodoba.

Coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam...głowa mnie dzisja cały dzień napierdziela:(idę do mężusia niech pomasuje tu i tam;)

Słodkich snów:)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili: ja ćwiczenia, bo się psychicznie lepiej czuję. Gdy nie idę na silke, przekładam zajęcia i długo nic nie robię czuje się fatalnie w swoim ciele, a to też przekłada się na ogólne samopoczucie, w wtedy zajadam smutek i nie chudne i jest jeszcze gorzej. No i w związku też wtedy jest dziwnie, znaczy ja jestem.
    Nie wiem czy taką zachęta to zachętą, ale na pewno po ficie jestem pełną energii zadowolona z życia

Pokłóciłam się z moim, a bez sensu

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ