SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Freja Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny !

w sumie to sie cieszę że przesypia mi całe nocki w zasadzie - bo jak spał ze mną to chyba tylko raz w nocy/nad ranem go karmiłam
    starszy to dawał nocmi popalić a ten śpi ładnie

teraz pojadł 3 lub 4tą dokładkę i śpi

w sumie ma unormowany już dzień

do południa głównie je i śpi lub trochę się pośmieje
    a pod wieczór zaczyna jeść jak opętany co 30-60 min i drze się trochę ale to raczej z głodu niż z kolki koniec wycia jest przy kąpieli (tak 19-20) i wtedy jeszcze z dwóch (.) (.) a potem koło 23-24 je i śpi do 3-4 lub nawet 6 jak dziś, ale jak zje o 3-4 to dośpi nieraz nawet do 9

w wolnej chwili podczytam wczorajsze posty

dziś młody do średniaków poszedł a starszaz do gimnazjum - ale miała stresa :)
    a ja nie mogę chałupy ogarnąc po wyjeździe
    dalej rozpakowuję bambetle i jeszcze sterta prania została...

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

ja dziś po fatalnej nocy, głowa mnie bolała, nie spałam prawie cała noc a od 4 wcale, potem po badaniach w labie odsypiałam do południa, niestety bez apapu się nie obyło :( kurde jest gorąco i nic mi się nie chce, źle się czuję i stopy strasznie mi puchną, ale za to małż wczoraj już zagruntował przedpokój, dziś kończy sufit i w czwartek będzie malował :D a przynajmniej zacznie :D zaczynam widzieć koniec co mnie napawa optymizmem... chyba sam się bardzo tym przejmuje bo wczoraj w nocy jak powiedziałam mu że strasznie mnie bolą nogi i plecy, zaczął mi masować plecki i przepraszać że tak późno się za te remonty wziął...

jutro mam wizytę u gina, ciekawe co tam u małej, leniwa ostatnio, ale tez miejsca nie ma wcale więc się jej nie dziwię :P

w przyszłym tygodniu przywieziemy resztę sprzętów- łóżeczko, wanienkę i wózek i będziemy gotowi , kurcze tak na ogół jestem spokojna a jak sobie pomyślę to zaczyna mnie łapać stres :P

wczoraj dostałam cynk od teściowej że siostra małża chce małej kupić mate edukacyjna czy mamy już - czyli tak jak mówiłyście- nie kupować zabawek bo wszystko dostaniemy :P

edit: znów zaczyna mnie boleć głowa- cieśninie 110 /80 niby w normie, przy takich upałach znośne (do tej pory miałam 110/70) ale łebek napinkala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 13:17

Krokodylica lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy na Sarydnie.

Jak mi sie uda to bede was podczytywac i czaem cos napisze ale nie biore lapka wiec moze byc ciezko.
    Wracamy dopiero prawdopodobnie 1go listopada. mamy swoj domek na grzbiecie czyli namiot dachowy i zameirzamy wiekszosc urlopu w nim spedzic. Mamy kuchenke gazowa i grila, wozek tez zabieramy, nosidlo i chuste.

Szkoda ze przegapie wasze porody dziewczyny. Trzymam za wszystkie kciuki zeby poszlo szybko i latwo i zeby wszystkie dzieciaczki byly zdrowe jak rybki!

moze jak wrocimy to Domi juz bedzie siedzial? LARA, ZREDZIA wasze pewnie tez :)

LaRa, Arienna, Malenq lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szerokiej drogi i uważacie na siebie :)
    Swoją droga odważna jestes, ze z maluszkiem na tak długa wyprawę sie wybierasz...

Moja juz by chciała siedzieć, ciągnie głowę do brzuszka, a gdy złapie ja za rączki to momentalnie siedzi i robi duże oczyyyy :)

Jejuuuu jak mi sie chce spać, a musze jechać za butami i pozniej na Rodos.
    Zieeewwwww

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam drzemke i zaspalam na rozdanie dyplomow. Nie chce wchodzic w trakcie, wiec czekam, obecnie w kawiarni. Mala mie jest jedynym bakiem, jeden 11 miesoeczny kolezka chcial do niej podbic, nawet sie do niego usmiechnela ale raz (bez przesady, latwa nie bedzie)

A moja dopiero cos tam nogami lapie nieraz, mysle ze za pare tyg osiagnie to co Twoja Ania. Za to pierdzi ustami wysmienicie

Kotka: udanego wypoczynku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 13:41

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka - bawcie się dobrze :)

u mnie jednak ból głowy rozwinął się na całego :( wzięłam kolejny apap.... ostatni w sumie brałam w nocy więc nic nie powinno się dziać ale nie wytrzymałabym w bólu, zimne okłady nie pomagają a jeszcze muszę isc do sklepu po coś do jedzenia :( położę się na pól godziny może przejdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 13:53

ewebii4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się między jedna praca a druga, musze przyznać że coraz ciezej mi się pracuje przez senność i mdłości, tempo życia jakie miałam przed ciąża pomalu mnie przerasta... :/

Kawa z cilitem.... Wow cały dzień będę miała dobry humor ;)

Ari oby wizyta minęła szybko ;)
    Psotka miłego wypoczynku

Bobaskow to wam zazdroszcze, ale tych nieprzespanych nocy już nie, jakoś na ten aspekt macierzyństwa nie czekam zbyt gorliwie ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no więc pierwsza porcja porcja herbatki wipita :)
    Dziś biegałam cały dzień. właśnie usiadłam :)
    Pani z apteki mnie nastraszyła, że jej syn był wywoływany i, że dlaniego było to zbyt gwałtowene i miał wylew. Wiec mam robić wszystko by mały przed 10.09 wyszedł...hehe gdybym mogła..

Lili spód do tarty upieczony. Musiałam dać więcej składników, bo tak jak myślałam, mam większą foremkę ( średnica 28 )

Teściowa idzie w czwartek do szpitala, na zabieg, ma ponoć dużo tych polipów w jelitach i nie mogą jej zrobić tego na zabiegowym. Pożyczam jej szlafrok, bo z tego co widziałam na porodówce i tak mi się nie przyda ;p

Zrobiłam już jedno pranie, czekam aż wyschnie i kolejne czeka. a dziś w nocy mają być znów gwałtowne burze.
    Ari mam nadzieję, że ból głowy przejdzie szybko. Freja myslałam o Tobie :) jak tam piesek?

Psotka przyjemności.
    Ana oby do usg :)
    smoczyca lubie za badziewnego kalafiora ;p
    hehe zgredka mała jest wybredna i dobrze...:)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok drzemka, zimny okład i apap dały rade, lecę o pierogi do sklepu bo obiadu jeż nie zdążę zrobić... kurde mam nadzieję że ból głowy już nie wróci - w co wątpię :/

Anastazja - odpoczywaj dużo w domu jeśli nie da się trochę ograniczyć pracy .... biedactwo, ale jeszcze trochę i L4 :) dasz radę trzymam kciuki kochana :* ( bo mam nadzieję że po wizycie u gina dostaniesz L4 i będziesz mogla odpocząć :) )

Misia- nie słuchaj głupich bab - moja teściowa miała też wywoływany i wszystko ok - szwagierka zdrowa i nawet medycynę skończyła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 14:54

Misi@, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszzzz ależ mi gorąco żaba nareszcie padła!
    Misi@ badziewny kalafior dziś był ok ;)
    Freja hej :) dobrze ze maluch daje Ci pospać :)
    Mam nadzieje ze mojej się nie odwiedzi. ..Yasmina ani słowa ;)
    Zośka tak się nauczyła piszczec i hmm tak jakby motorynke było słychać taki dzięk jest teraz czasami żałuję że stoperow nie mam :D
    Blondik jak tam? Jak budowa? :)
    Nawet mój pies ma dość tej pogody jak zawsze pakuje się do mnie pod koc tak dziś leży na podłodze i jest padnięty ;)
    A kotka udanych wczasów :)
    Ari współczuję bólu głowy :( co do wywoływania porodu potwierdzam Zosia odpukać zdrowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 15:03

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka szerokości na trasie i superasnego pobytu na jakże pięknej Sardynii, byłam i super żarcie tam mają, i język jakże inny od włoskiego....

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka udanej podróży:)
    Zgredka tozto pierwszy amant już ?
    Moja gwiazda dziś ma 6 tygodni, często sie śmieje ... Od wczoraj :) dziś trochę problemów brzuszkowych było ale to nie kolka ... Może już minęła ... Aż sie boje pomarzyć.
    Freju moja Jogoda ma podobnie do południa je normalnie a wieczorem szał i co godz dwa cyce ???? Oczywiście ulewa tak ze nie nadążam przebierać i prac do tego jak sie jeszcze nadyma zeby kupę zrobić to już w ogóle marnacja mleka. Teraz siedzę na balkonie bo mi w wózku wreszcie zasnęła a na spacer nie pójdę bo nie moge zjechać ze schodów.
    Próbowałam dziś zawiązać ja w chustę i nie dość ze za każdym razem ulala to w dodatku jakos mi to wiązanie nie wychodzi za duże mam luzy przy głowie i nie naciąga mi sie ta chusta jak trzeba :( jakaś niemrawa jestem chyba.
    Dziewczyny kiedy dziecko zaczyna samo trzymać główkę ?

Freja lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili o to moje ciasto ;)
    Masa jest pychta ;)
    <a href=http://zapodaj.net/ef625b63102b2.jpg.html>IMG_20150901_153231.jpg</a>

http://zapodaj.net/ef625b63102b2.jpg.html

Jak wy wstawiacie, ze zdjecie sie Wam pokazuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 15:37

Lili83 lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu, mała była bardzo grzeczna, wszyscy mówili że jakby wiedzieli że ich takie będzie to by się brali, no i że ładna rzecz jasna ;)
    Karmilam na aprobatę w łazience dla inwalidów.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Freja Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Moja gwiazda dziś ma 6 tygodni,
    Dopiero dziś odkryłam że równo tydzien różnicy między Twoją niunką i moim smokiem :)

ozcywiście sesja wieczornego karmienia nie daje spokoju ;( więc lece

MANIEK lubi tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku: mojej jeszcze sie troche lepek chyboci..
    Wracam z zumby, ale po drodze na poczte po kolejna paczke dla malej, skarpetulki i lyzeczki i miseczka (w sumie to chyba dla mnie ta paczka :/)
    Pot sie ze mnie leje

Maniu sto lat dla Jagodki

To jednak nie allegro a hipp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 19:49

MANIEK lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja będe pić 3 filiżankę herbatki :)
    A nóż sie uda :)

zgredka, LaRa, Blondik lubią tę wiadomość

• Freja Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia@ - dzieki za pamięć - piesek własnie wrócił do nas do domku :) bo też był na wakacjach - u moich rodziców - w sumie dobrze z nią tylko nie mam kiedy lecieć z nią do kontroli - niech się wreszcie chłodniej zrobi

Maniek my z chustą to już na co dzień, choć częściej po domu bo przy tych upałach to nie wydolę na polu w tym kocu :) ale na wakacjach po lesie czy plaży to non stopa w chuscie

dziś tak obiad robiliśmy :)

co do głowy to mój w chuście w miarę trzyma prosto głowę, jak się go złapie za ręce to sam podciąga się na łapkach i brodę przyciąga do klaty ale daleko mu jeszcze :)
    wszyscy mówią że ładnie głowę trzyma
    pewnie że mu się jeszcze chwieje ale w chuscie to sie rozglada na prawo i lewo :)

a, nie przejmuj się tym że chusta luźna - my też mamy kolo głowy/karku luźno ale jak się ten materiał uzwija górą to podpiera główkę - wcześniej to poprostu leżał na mnie w chuście i głowe na (.) miał :)

PS> bolą mnie (.)(.) od 16:30 do 21 przerwy w karmieniu było może z godzinkę w sumie....

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi ciasto wygląda przepysznie:)
    widzę, że szalejesz z malinkami;)owocnej nocki zyczę!!!

Zgredka prześlij mi chęci i energię na ćwiczenia;)Obiecuję sobie już od 2 tyg zacząć i jakoś nie mogę się zmobilizować:(

Kotka udanego urlopowania!

Blondik:(tule

Zamówiłam żyrafę Sophie zobaczymy czy Leo się spodoba.

Coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam...głowa mnie dzisja cały dzień napierdziela:(idę do mężusia niech pomasuje tu i tam;)

Słodkich snów:)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili: ja ćwiczenia, bo się psychicznie lepiej czuję. Gdy nie idę na silke, przekładam zajęcia i długo nic nie robię czuje się fatalnie w swoim ciele, a to też przekłada się na ogólne samopoczucie, w wtedy zajadam smutek i nie chudne i jest jeszcze gorzej. No i w związku też wtedy jest dziwnie, znaczy ja jestem.
    Nie wiem czy taką zachęta to zachętą, ale na pewno po ficie jestem pełną energii zadowolona z życia

Pokłóciłam się z moim, a bez sensu

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ