X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi gratki dla siostry:)i do roboty jak mezus chetny;)

srednica 25 cm

Misi@ lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór

Dziękuję za zainteresowaniem o zdrówko <3 suni <3 Już dużo lepiej. Jest słaba bo za zakaz jedzenia i picia, ale to paskudztwo chyba zwalczone. Dalej nie wiem co to, ale do przychodni mojego weta zgłosiło się bardzo dużo właścicieli psów i kotów z tymi samymi objawami. Dodam, iż ja jeżdżę do weterynarza do ościennego miasta więc to nie jest tylko tutaj w Siemianowicach. Chorzów też zaatakowany. jutro jeszcze kroplówki

Kinga rozpoczęła swój lęk przed separacją. Malenq - jak długo to u Was już trwa?. Boi się że nawet jej własne łóżeczko odbierze ją od mamy... W dzień śpi tylko i wyłącznie w moich ramionach. Odkładanie nawet pochrapującego dziecka kończy się natychmiastowym żałosnym płaczem. Nie krzykiem tylko takim żalem. Serce pęka - objęcia leczą.

za to pełzanie poszło w niepamięć, teraz moje dziecię turla się po podłodze jak beczka z winem. W taki dziwny sposób kula się do celu :/ why?

Laruś, Kinga zjada swoje obiadki i kaszki w parę minut szeroko otwierając buzię. Jedynie deserki kuleją

Smokuś Kinga kiedys też tak spała, miesiąc temu włączyła sobie jeszcze jeden lub dwa posiłki nocne. Wszytsko przed Wami (oby nie :) )

Dziękuję Blondik za radę, jutro uskutecznię mokry ręcznik na łebek :*

Beszko - powinnaś napisać poradnik/przewodnik dla mam :)

chętnie przyłączę sie do plebiscytu hitów i kitów, ale proszę od 2 dni bo jutro i po jutrze będę u mamy bez netu (tylko w tel, ale nie mam cierpliwości do tego)

Śliniaki dopiero tera z u nas ida w ruch

Kto pytał o potówki? Trzeba je wysuszyć. Ja to robię kremem weleda, ale dostępna jest w de. Kinga ma często na brodzie od ślinienia się. Coś co masz na odparzenia, z cynkiem

Widze że domestos na tapecie... jak kiedyś przez pomyłkę wypiłam kawę z cilitem bank. Masakra była, chirurgia itp

Ja planuję chustę kółkową spróbować jak Kinga będzie starsza, do noszenia w razie potrzeby na biodrze

Misiu, u mnie się sprawdził maraton po Ikei. tyle że zbyt wcześnie wdrożyłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 06:28

Misi@ lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Zuzia skończyła dziś 5 miesięcy. :)
    Z tej okazji dostała pierwsze mięsko - króliczek z warzywkami.
    Zjedzony cały słoiczek. :)

Padam na ryj.
    Dobranoc.

PsotkaKotka, LaRa, Yasmin, Misi@, zgredka lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyyy YAS jakim cudem wypilas kawe z cilitem???? oO

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, jeszcze raz buziaki dla Zuz :)
    Yas, kurcze, Chorzow tez? Wiadomo co to za dziadostwo? Az sie przestraszyłam ;( dobrze, ze z Twoim psiakiem wszystko ok

Ania obudziła sie pod blokiem juz, w domu trochę śmiechu, kąpiel, Cycus i spanko :)
    Z grubsza ja rozpakowałem ale reszta jutro bo juz padam

Dobranoc

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas dzięki za radę o potowkach.
    Ten sernik wyglada znakomicue...ślina mi znów kapie.

Moja gwiazda zasnęła z tata o 19 i dopiero przed 15 min sie obudziła.... Ciekawe co dalej?

Yasmin, Misi@ lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry...
    ktoś coś wspominało nieśpiących dzieciach? moja dołączyła do klubu. to samo co w dzień. ryk 2 razy na godzinę. ktoś jad jakiś wpuścił, chce nam życie uprzykrzyć...

Laruś, witajcie w domu :* właśnie nie wiadomo :/ chyba jakiś wirus...

Kinga siedzi w huśtawce, ledwo na oczy patrzy i udaje że się bawi (tak żeby głupio nie było...). zmykamy na rehabilitację i potem do mamy. miłego dnia

tak sobie myślę i zastanawiam... Malenq, a Kosia ile wypija co 2 godziny?

Maniuś, zawsze do usług

Kotko, opowiem Ci w skrócie jak to było z tym cilitem, ale to za 2 dni ok? przez moją gapowatość to się stało. ps Nie chciałabyś tej sophie odsprzedac? kiedys chciałam kupić...

100 lat dla Zuzki!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 06:35

Krokodylica lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Dzieki Yas :)

Myślałam, ze Ania bedzie sie budzić w nocy, bo w aucie spała 2 h, ale nie. Spała do 6:30 bez pobudki :)
    Zauważyłam natomiast, że np przy usypianiu "na leniwca", czy nawet teraz gdy leży -struga sobie marchewki, czyli ociera stopę o stopę!
    Kurcze, jesli ona juz nerwice po mnie odziedziczyła to strzelę sobie w łeb!

Miłego!

Misi@?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg Yas.. Cilit, niezła jazda

Lara, Patryk tez tak robi nóżkami i to jest normalne, wczoraj nawet pytałam o to rehabilitantke. Pilnować tylko aby sobie nie zakładała nogi na nogę

Misia i jak? Plan wdrożony?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 07:15

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Yas moze mala przestraszyla sie szkoly ;p
    Dzis ide na zakupy po herbatke z lisci z malin i skladniki na ten sernik od Yas. Do tego na obiad carbonara a na kolacje zrobie mozarele z pomidorami :) taka uczta na sam koniec ;p

Wczoraj bylam tak zmeczona, ze odgonilam meza:p
    Dzis sprobujemy...
    Gratki dla Zuzi i przespanej nocki Ani i Jagody ;)

Milego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 07:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili sernik pięknie wygląda i pewnie tak smakuje.....jejuuuu jak mi tęskni do nabiału...

Yasmin już jakiś miesiąc to trwa, jak mała beze mnie nic, tylko mamam i mama, a na rączkach zasypiała jakieś 10dni, musiałam ją nosić lub w zymać przez większą część drzemki...
    Moja mała wypijała co 2h jakieś 100-120ml teraz chce mleczko co 3-3'5h i to 150-160ml......
    Misi@ 3mam kciukaski

Dzień dóbr i miłego dnia:-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 07:54

• zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Odwiozlysmy ojca do pracy, potem groszek, balam się, że nie pójdzie, ale wszedł bez ulewania i wysychania

Dziś mam rozdanie dyplomów, na które mam się wybrać (z mała bo nie mam jej z kim zostawić) a się wczoraj w nocy okazało, że trzeba było się zgłosić, wpisać na listę ;(
    No i obiada dla mnie nie będzie, o ile w ogóle będzie miejsce na wejście ;( wahalam się czy tam w ogóle iść.

Musz tam przedzwonic zaraz

Ehh

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq a skąd masz pewność że Kosi szkodzi nabiał, i jak się u niej objawia azs

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Gratuluję tym co wyspane ;)
    Misi@trzymam kciuki!
    U nas wczoraj kalafior bez szału ale zjadła początkowo była zdziwiona co za badziewie jej daje ale zjadła dość chętnie.
    Yas ty nawet tak nie mów ;) a super ze z psiakiem lepiej.
    To tyle bo jesteśmy na dworze i słońce mu w ekran świeci i nic nie widzę :/
    Miłego dnia!

Misi@ lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Freja Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

właśnie miałam napisać coś wiecej ale mały się obudzieł i musze lecieć ;(

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podjadł sobie i śpi dalej

więc jestem z powrotem

w niedzielę wróciliśmy z wakacji - było super :0 pogoda dopisała a młody nie dawał w kość

dziś spał pierwszy raz sam - dzięki temu wiem ile razy go karmiłam i o której

no i się okazalo że pokarmieniu o 23 spał do 6 rano

tak się zastanawiam czy nie za długo?

jak wasze maluchy w tym wieku? bo mój starszy to budził się co chwila na karmienie i dlatego długo spał z nami w łóżku bo nie było sensu go odkładać do łóżeczka

Misi@ lubi tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie może z raz się zdarzyło, żeby tak spała. Z nami śpi, wkładamy ją do łóżka koło 24 lub 3 o tak się budzi w zależności jak zasnie. Dziś to nawet nie wiem jak się budziła bo byłam na spiochu. Ale na pewno raz w nocy było jedzenie, an nie, więcej że 2-3 bo pamiętam że zmie ialam pierś, Freju poczytaj ppaty z wczoraj. Bo chyba gadalysmy jak dzieci śpią

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia trzymam kciuki.
    Pati halo gdzie jesteś?
    Freja fajnie ze wróciłaś:) moja dotychczas jak idzie spać ok 22 to budzi sie miedzy 24 a 1 i potem miedzy 3a 4 i potem ok 6 lub 7 rano.
    U nas noc średnia jak sie moja dama przespała od 19 do 23 to potem cieko było zagonić spać i o 1 sie udało potem pobudka przed 4 i znów nie chciała spać :( aż o 6 wzięliśmy ja do łóżka dostała cyc i zasnęła do 8 i już teraz znowu spi. Myśle ze często sie budzi nad ranem jak nie może kupy zrobić pręży sie i choć oczy jak szparki to nie zasypia. Dziś przed karmieniem położyłam ja na brzuszek ( trochę płakała bo głodna) jak ja wzięłam na rączki to kupa od razu taka po łopatki i od razu spokojniejsza i jadła normalnie nie wykręcając głowy i bez machania kończynami.
    Ehh czekam na ten 3 miesiąc jak na zbawienie.

Misi@ lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj spotkalam sie jeszcze z ta kolezanka korej coreczka tak duzo plakala na poczatku. Mowi ze polozna kazala jej spisywac wszystko co robi z dzieckiem, kazdy posilek, czas trwania, drzemki itd. Dzienniczek jest caly w rozmazane kropki od ulanych lez :/. Nic nie pomoglo, zaden lek.
    Mala miala nieprzyjemne pierwsze dni zycia i to wedlug terapeutki (no i to ze to cc bylo) tak na nia wplynelo. Mama nie mogla do niej wstac w nocy (problemy z krazeniem) a polozne nie pozwalaly jej brac dziecka na noc do lozka (bo gdyby zemdlala to by dziecko przygniesc mogla) wiec malutka cale noce plakala w tym przezroczystym pudle :/. Stad potem ponoc te problemy jej i calodobowy placz. Dlatego kolezanka bogu dziekuje za ta terapeutke zawsze bo dziecko przestalo plakac w koncu dzieki niej.

Domi jak zwykle budzi sie w nocy czesto a ja juz nawet z lenstwa piersi czasem nei zmieniam tylko ta sama daje bo mam wrazenie ze Domi to poprostu smoczka potrzebuje a nie mleczka.

pakowania ciag dalszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 10:00

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka a gdzie jedziecie???

‹‹ 1149 1150 1151 1152 1153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ