X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi gratki dla siostry:)i do roboty jak mezus chetny;)

srednica 25 cm

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór

Dziękuję za zainteresowaniem o zdrówko <3 suni <3 Już dużo lepiej. Jest słaba bo za zakaz jedzenia i picia, ale to paskudztwo chyba zwalczone. Dalej nie wiem co to, ale do przychodni mojego weta zgłosiło się bardzo dużo właścicieli psów i kotów z tymi samymi objawami. Dodam, iż ja jeżdżę do weterynarza do ościennego miasta więc to nie jest tylko tutaj w Siemianowicach. Chorzów też zaatakowany. jutro jeszcze kroplówki

Kinga rozpoczęła swój lęk przed separacją. Malenq - jak długo to u Was już trwa?. Boi się że nawet jej własne łóżeczko odbierze ją od mamy... W dzień śpi tylko i wyłącznie w moich ramionach. Odkładanie nawet pochrapującego dziecka kończy się natychmiastowym żałosnym płaczem. Nie krzykiem tylko takim żalem. Serce pęka - objęcia leczą.

za to pełzanie poszło w niepamięć, teraz moje dziecię turla się po podłodze jak beczka z winem. W taki dziwny sposób kula się do celu :/ why?

Laruś, Kinga zjada swoje obiadki i kaszki w parę minut szeroko otwierając buzię. Jedynie deserki kuleją

Smokuś Kinga kiedys też tak spała, miesiąc temu włączyła sobie jeszcze jeden lub dwa posiłki nocne. Wszytsko przed Wami (oby nie :) )

Dziękuję Blondik za radę, jutro uskutecznię mokry ręcznik na łebek :*

Beszko - powinnaś napisać poradnik/przewodnik dla mam :)

chętnie przyłączę sie do plebiscytu hitów i kitów, ale proszę od 2 dni bo jutro i po jutrze będę u mamy bez netu (tylko w tel, ale nie mam cierpliwości do tego)

Śliniaki dopiero tera z u nas ida w ruch

Kto pytał o potówki? Trzeba je wysuszyć. Ja to robię kremem weleda, ale dostępna jest w de. Kinga ma często na brodzie od ślinienia się. Coś co masz na odparzenia, z cynkiem

Widze że domestos na tapecie... jak kiedyś przez pomyłkę wypiłam kawę z cilitem bank. Masakra była, chirurgia itp

Ja planuję chustę kółkową spróbować jak Kinga będzie starsza, do noszenia w razie potrzeby na biodrze

Misiu, u mnie się sprawdził maraton po Ikei. tyle że zbyt wcześnie wdrożyłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 06:28

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Zuzia skończyła dziś 5 miesięcy. :)
    Z tej okazji dostała pierwsze mięsko - króliczek z warzywkami.
    Zjedzony cały słoiczek. :)

Padam na ryj.
    Dobranoc.

PsotkaKotka, LaRa, Yasmin, nick nieaktualny, zgredka lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyyy YAS jakim cudem wypilas kawe z cilitem???? oO

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, jeszcze raz buziaki dla Zuz :)
    Yas, kurcze, Chorzow tez? Wiadomo co to za dziadostwo? Az sie przestraszyłam ;( dobrze, ze z Twoim psiakiem wszystko ok

Ania obudziła sie pod blokiem juz, w domu trochę śmiechu, kąpiel, Cycus i spanko :)
    Z grubsza ja rozpakowałem ale reszta jutro bo juz padam

Dobranoc

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas dzięki za radę o potowkach.
    Ten sernik wyglada znakomicue...ślina mi znów kapie.

Moja gwiazda zasnęła z tata o 19 i dopiero przed 15 min sie obudziła.... Ciekawe co dalej?

Yasmin, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry...
    ktoś coś wspominało nieśpiących dzieciach? moja dołączyła do klubu. to samo co w dzień. ryk 2 razy na godzinę. ktoś jad jakiś wpuścił, chce nam życie uprzykrzyć...

Laruś, witajcie w domu :* właśnie nie wiadomo :/ chyba jakiś wirus...

Kinga siedzi w huśtawce, ledwo na oczy patrzy i udaje że się bawi (tak żeby głupio nie było...). zmykamy na rehabilitację i potem do mamy. miłego dnia

tak sobie myślę i zastanawiam... Malenq, a Kosia ile wypija co 2 godziny?

Maniuś, zawsze do usług

Kotko, opowiem Ci w skrócie jak to było z tym cilitem, ale to za 2 dni ok? przez moją gapowatość to się stało. ps Nie chciałabyś tej sophie odsprzedac? kiedys chciałam kupić...

100 lat dla Zuzki!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 06:35

Krokodylica lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Dzieki Yas :)

Myślałam, ze Ania bedzie sie budzić w nocy, bo w aucie spała 2 h, ale nie. Spała do 6:30 bez pobudki :)
    Zauważyłam natomiast, że np przy usypianiu "na leniwca", czy nawet teraz gdy leży -struga sobie marchewki, czyli ociera stopę o stopę!
    Kurcze, jesli ona juz nerwice po mnie odziedziczyła to strzelę sobie w łeb!

Miłego!

Misi@?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg Yas.. Cilit, niezła jazda

Lara, Patryk tez tak robi nóżkami i to jest normalne, wczoraj nawet pytałam o to rehabilitantke. Pilnować tylko aby sobie nie zakładała nogi na nogę

Misia i jak? Plan wdrożony?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 07:15

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Yas moze mala przestraszyla sie szkoly ;p
    Dzis ide na zakupy po herbatke z lisci z malin i skladniki na ten sernik od Yas. Do tego na obiad carbonara a na kolacje zrobie mozarele z pomidorami :) taka uczta na sam koniec ;p

Wczoraj bylam tak zmeczona, ze odgonilam meza:p
    Dzis sprobujemy...
    Gratki dla Zuzi i przespanej nocki Ani i Jagody ;)

Milego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 07:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili sernik pięknie wygląda i pewnie tak smakuje.....jejuuuu jak mi tęskni do nabiału...

Yasmin już jakiś miesiąc to trwa, jak mała beze mnie nic, tylko mamam i mama, a na rączkach zasypiała jakieś 10dni, musiałam ją nosić lub w zymać przez większą część drzemki...
    Moja mała wypijała co 2h jakieś 100-120ml teraz chce mleczko co 3-3'5h i to 150-160ml......
    Misi@ 3mam kciukaski

Dzień dóbr i miłego dnia:-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 07:54

• zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Odwiozlysmy ojca do pracy, potem groszek, balam się, że nie pójdzie, ale wszedł bez ulewania i wysychania

Dziś mam rozdanie dyplomów, na które mam się wybrać (z mała bo nie mam jej z kim zostawić) a się wczoraj w nocy okazało, że trzeba było się zgłosić, wpisać na listę ;(
    No i obiada dla mnie nie będzie, o ile w ogóle będzie miejsce na wejście ;( wahalam się czy tam w ogóle iść.

Musz tam przedzwonic zaraz

Ehh

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq a skąd masz pewność że Kosi szkodzi nabiał, i jak się u niej objawia azs

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Gratuluję tym co wyspane ;)
    Misi@trzymam kciuki!
    U nas wczoraj kalafior bez szału ale zjadła początkowo była zdziwiona co za badziewie jej daje ale zjadła dość chętnie.
    Yas ty nawet tak nie mów ;) a super ze z psiakiem lepiej.
    To tyle bo jesteśmy na dworze i słońce mu w ekran świeci i nic nie widzę :/
    Miłego dnia!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Freja Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

właśnie miałam napisać coś wiecej ale mały się obudzieł i musze lecieć ;(

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podjadł sobie i śpi dalej

więc jestem z powrotem

w niedzielę wróciliśmy z wakacji - było super :0 pogoda dopisała a młody nie dawał w kość

dziś spał pierwszy raz sam - dzięki temu wiem ile razy go karmiłam i o której

no i się okazalo że pokarmieniu o 23 spał do 6 rano

tak się zastanawiam czy nie za długo?

jak wasze maluchy w tym wieku? bo mój starszy to budził się co chwila na karmienie i dlatego długo spał z nami w łóżku bo nie było sensu go odkładać do łóżeczka

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie może z raz się zdarzyło, żeby tak spała. Z nami śpi, wkładamy ją do łóżka koło 24 lub 3 o tak się budzi w zależności jak zasnie. Dziś to nawet nie wiem jak się budziła bo byłam na spiochu. Ale na pewno raz w nocy było jedzenie, an nie, więcej że 2-3 bo pamiętam że zmie ialam pierś, Freju poczytaj ppaty z wczoraj. Bo chyba gadalysmy jak dzieci śpią

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia trzymam kciuki.
    Pati halo gdzie jesteś?
    Freja fajnie ze wróciłaś:) moja dotychczas jak idzie spać ok 22 to budzi sie miedzy 24 a 1 i potem miedzy 3a 4 i potem ok 6 lub 7 rano.
    U nas noc średnia jak sie moja dama przespała od 19 do 23 to potem cieko było zagonić spać i o 1 sie udało potem pobudka przed 4 i znów nie chciała spać :( aż o 6 wzięliśmy ja do łóżka dostała cyc i zasnęła do 8 i już teraz znowu spi. Myśle ze często sie budzi nad ranem jak nie może kupy zrobić pręży sie i choć oczy jak szparki to nie zasypia. Dziś przed karmieniem położyłam ja na brzuszek ( trochę płakała bo głodna) jak ja wzięłam na rączki to kupa od razu taka po łopatki i od razu spokojniejsza i jadła normalnie nie wykręcając głowy i bez machania kończynami.
    Ehh czekam na ten 3 miesiąc jak na zbawienie.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj spotkalam sie jeszcze z ta kolezanka korej coreczka tak duzo plakala na poczatku. Mowi ze polozna kazala jej spisywac wszystko co robi z dzieckiem, kazdy posilek, czas trwania, drzemki itd. Dzienniczek jest caly w rozmazane kropki od ulanych lez :/. Nic nie pomoglo, zaden lek.
    Mala miala nieprzyjemne pierwsze dni zycia i to wedlug terapeutki (no i to ze to cc bylo) tak na nia wplynelo. Mama nie mogla do niej wstac w nocy (problemy z krazeniem) a polozne nie pozwalaly jej brac dziecka na noc do lozka (bo gdyby zemdlala to by dziecko przygniesc mogla) wiec malutka cale noce plakala w tym przezroczystym pudle :/. Stad potem ponoc te problemy jej i calodobowy placz. Dlatego kolezanka bogu dziekuje za ta terapeutke zawsze bo dziecko przestalo plakac w koncu dzieki niej.

Domi jak zwykle budzi sie w nocy czesto a ja juz nawet z lenstwa piersi czasem nei zmieniam tylko ta sama daje bo mam wrazenie ze Domi to poprostu smoczka potrzebuje a nie mleczka.

pakowania ciag dalszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 10:00

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka a gdzie jedziecie???

‹‹ 1149 1150 1151 1152 1153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ