Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry wieczór
Dziękuję za zainteresowaniem o zdrówkosuni
Już dużo lepiej. Jest słaba bo za zakaz jedzenia i picia, ale to paskudztwo chyba zwalczone. Dalej nie wiem co to, ale do przychodni mojego weta zgłosiło się bardzo dużo właścicieli psów i kotów z tymi samymi objawami. Dodam, iż ja jeżdżę do weterynarza do ościennego miasta więc to nie jest tylko tutaj w Siemianowicach. Chorzów też zaatakowany. jutro jeszcze kroplówki
Kinga rozpoczęła swój lęk przed separacją. Malenq - jak długo to u Was już trwa?. Boi się że nawet jej własne łóżeczko odbierze ją od mamy... W dzień śpi tylko i wyłącznie w moich ramionach. Odkładanie nawet pochrapującego dziecka kończy się natychmiastowym żałosnym płaczem. Nie krzykiem tylko takim żalem. Serce pęka - objęcia leczą.
za to pełzanie poszło w niepamięć, teraz moje dziecię turla się po podłodze jak beczka z winem. W taki dziwny sposób kula się do celuwhy?
Laruś, Kinga zjada swoje obiadki i kaszki w parę minut szeroko otwierając buzię. Jedynie deserki kuleją
Smokuś Kinga kiedys też tak spała, miesiąc temu włączyła sobie jeszcze jeden lub dwa posiłki nocne. Wszytsko przed Wami (oby nie)
Dziękuję Blondik za radę, jutro uskutecznię mokry ręcznik na łebek :*
Beszko - powinnaś napisać poradnik/przewodnik dla mam
chętnie przyłączę sie do plebiscytu hitów i kitów, ale proszę od 2 dni bo jutro i po jutrze będę u mamy bez netu (tylko w tel, ale nie mam cierpliwości do tego)
Śliniaki dopiero tera z u nas ida w ruch
Kto pytał o potówki? Trzeba je wysuszyć. Ja to robię kremem weleda, ale dostępna jest w de. Kinga ma często na brodzie od ślinienia się. Coś co masz na odparzenia, z cynkiem
Widze że domestos na tapecie... jak kiedyś przez pomyłkę wypiłam kawę z cilitem bank. Masakra była, chirurgia itp
Ja planuję chustę kółkową spróbować jak Kinga będzie starsza, do noszenia w razie potrzeby na biodrze
Misiu, u mnie się sprawdził maraton po Ikei. tyle że zbyt wcześnie wdrożyłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 06:28
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Kroko, jeszcze raz buziaki dla Zuz
Yas, kurcze, Chorzow tez? Wiadomo co to za dziadostwo? Az sie przestraszyłam ;( dobrze, ze z Twoim psiakiem wszystko ok
Ania obudziła sie pod blokiem juz, w domu trochę śmiechu, kąpiel, Cycus i spanko
Z grubsza ja rozpakowałem ale reszta jutro bo juz padam
Dobranoc
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
dobry...
ktoś coś wspominało nieśpiących dzieciach? moja dołączyła do klubu. to samo co w dzień. ryk 2 razy na godzinę. ktoś jad jakiś wpuścił, chce nam życie uprzykrzyć...
Laruś, witajcie w domu :* właśnie nie wiadomochyba jakiś wirus...
Kinga siedzi w huśtawce, ledwo na oczy patrzy i udaje że się bawi (tak żeby głupio nie było...). zmykamy na rehabilitację i potem do mamy. miłego dnia
tak sobie myślę i zastanawiam... Malenq, a Kosia ile wypija co 2 godziny?
Maniuś, zawsze do usług
Kotko, opowiem Ci w skrócie jak to było z tym cilitem, ale to za 2 dni ok? przez moją gapowatość to się stało. ps Nie chciałabyś tej sophie odsprzedac? kiedys chciałam kupić...
100 lat dla Zuzki!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 06:35
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej
Dzieki Yas
Myślałam, ze Ania bedzie sie budzić w nocy, bo w aucie spała 2 h, ale nie. Spała do 6:30 bez pobudki
Zauważyłam natomiast, że np przy usypianiu "na leniwca", czy nawet teraz gdy leży -struga sobie marchewki, czyli ociera stopę o stopę!
Kurcze, jesli ona juz nerwice po mnie odziedziczyła to strzelę sobie w łeb!
Miłego!
Misi@? -
Omg Yas.. Cilit, niezła jazda
Lara, Patryk tez tak robi nóżkami i to jest normalne, wczoraj nawet pytałam o to rehabilitantke. Pilnować tylko aby sobie nie zakładała nogi na nogę
Misia i jak? Plan wdrożony?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 07:15
-
nick nieaktualnyHej!
Yas moze mala przestraszyla sie szkoly ;p
Dzis ide na zakupy po herbatke z lisci z malin i skladniki na ten sernik od Yas. Do tego na obiad carbonara a na kolacje zrobie mozarele z pomidoramitaka uczta na sam koniec ;p
Wczoraj bylam tak zmeczona, ze odgonilam meza:p
Dzis sprobujemy...
Gratki dla Zuzi i przespanej nocki Ani i Jagody
Milego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 07:33
-
nick nieaktualnyLili sernik pięknie wygląda i pewnie tak smakuje.....jejuuuu jak mi tęskni do nabiału...
Yasmin już jakiś miesiąc to trwa, jak mała beze mnie nic, tylko mamam i mama, a na rączkach zasypiała jakieś 10dni, musiałam ją nosić lub w zymać przez większą część drzemki...
Moja mała wypijała co 2h jakieś 100-120ml teraz chce mleczko co 3-3'5h i to 150-160ml......
Misi@ 3mam kciukaski
Dzień dóbr i miłego dnia:-PWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 07:54
-
Dzień dobry
Odwiozlysmy ojca do pracy, potem groszek, balam się, że nie pójdzie, ale wszedł bez ulewania i wysychania
Dziś mam rozdanie dyplomów, na które mam się wybrać (z mała bo nie mam jej z kim zostawić) a się wczoraj w nocy okazało, że trzeba było się zgłosić, wpisać na listę ;(
No i obiada dla mnie nie będzie, o ile w ogóle będzie miejsce na wejście ;( wahalam się czy tam w ogóle iść.
Musz tam przedzwonic zaraz
Ehh -
Witam się
Gratuluję tym co wyspane
Misi@trzymam kciuki!
U nas wczoraj kalafior bez szału ale zjadła początkowo była zdziwiona co za badziewie jej daje ale zjadła dość chętnie.
Yas ty nawet tak nie mówa super ze z psiakiem lepiej.
To tyle bo jesteśmy na dworze i słońce mu w ekran świeci i nic nie widzę
Miłego dnia!Misi@ lubi tę wiadomość
-
Podjadł sobie i śpi dalej
więc jestem z powrotem
w niedzielę wróciliśmy z wakacji - było super :0 pogoda dopisała a młody nie dawał w kość
dziś spał pierwszy raz sam - dzięki temu wiem ile razy go karmiłam i o której
no i się okazalo że pokarmieniu o 23 spał do 6 rano
tak się zastanawiam czy nie za długo?
jak wasze maluchy w tym wieku? bo mój starszy to budził się co chwila na karmienie i dlatego długo spał z nami w łóżku bo nie było sensu go odkładać do łóżeczka
Misi@ lubi tę wiadomość
-
U mnie może z raz się zdarzyło, żeby tak spała. Z nami śpi, wkładamy ją do łóżka koło 24 lub 3 o tak się budzi w zależności jak zasnie. Dziś to nawet nie wiem jak się budziła bo byłam na spiochu. Ale na pewno raz w nocy było jedzenie, an nie, więcej że 2-3 bo pamiętam że zmie ialam pierś, Freju poczytaj ppaty z wczoraj. Bo chyba gadalysmy jak dzieci śpią
-
Misia trzymam kciuki.
Pati halo gdzie jesteś?
Freja fajnie ze wróciłaśmoja dotychczas jak idzie spać ok 22 to budzi sie miedzy 24 a 1 i potem miedzy 3a 4 i potem ok 6 lub 7 rano.
U nas noc średnia jak sie moja dama przespała od 19 do 23 to potem cieko było zagonić spać i o 1 sie udało potem pobudka przed 4 i znów nie chciała spaćaż o 6 wzięliśmy ja do łóżka dostała cyc i zasnęła do 8 i już teraz znowu spi. Myśle ze często sie budzi nad ranem jak nie może kupy zrobić pręży sie i choć oczy jak szparki to nie zasypia. Dziś przed karmieniem położyłam ja na brzuszek ( trochę płakała bo głodna) jak ja wzięłam na rączki to kupa od razu taka po łopatki i od razu spokojniejsza i jadła normalnie nie wykręcając głowy i bez machania kończynami.
Ehh czekam na ten 3 miesiąc jak na zbawienie.Misi@ lubi tę wiadomość
Maniek
-
A ja wczoraj spotkalam sie jeszcze z ta kolezanka korej coreczka tak duzo plakala na poczatku. Mowi ze polozna kazala jej spisywac wszystko co robi z dzieckiem, kazdy posilek, czas trwania, drzemki itd. Dzienniczek jest caly w rozmazane kropki od ulanych lez
. Nic nie pomoglo, zaden lek.
Mala miala nieprzyjemne pierwsze dni zycia i to wedlug terapeutki (no i to ze to cc bylo) tak na nia wplynelo. Mama nie mogla do niej wstac w nocy (problemy z krazeniem) a polozne nie pozwalaly jej brac dziecka na noc do lozka (bo gdyby zemdlala to by dziecko przygniesc mogla) wiec malutka cale noce plakala w tym przezroczystym pudle. Stad potem ponoc te problemy jej i calodobowy placz. Dlatego kolezanka bogu dziekuje za ta terapeutke zawsze bo dziecko przestalo plakac w koncu dzieki niej.
Domi jak zwykle budzi sie w nocy czesto a ja juz nawet z lenstwa piersi czasem nei zmieniam tylko ta sama daje bo mam wrazenie ze Domi to poprostu smoczka potrzebuje a nie mleczka.
pakowania ciag dalszy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 10:00
-
nick nieaktualny