Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
2% wzięło ponoć, nie dsiwie się, mój sam zaczął się wahać czy go nie wywala, ale że dwa tyg to niech bierze bo w morde dam
Jeny właśnie wyczytalam że Chorwacja nie należy do Schengen jest głupiaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 23:28
-
Dziekuje za wskazowki nt.alergii. Postanowilismy z mezem, ze przejdziemy na diete bezglutenowa i zobaczymy jakie beda efekty.
Moj starszak, jest leczony na zaparcia, na ktore cierpi od urodzenia. Co dwa miesiace mamy wizyte w szpitalu i badaniaon tez na diete przejdzie. W simie bad.jemu tez robili. Nic nie wykazaly,a le kto wie.
Maz ma migreny, bole brzucha i zmiany skorne, wiec i jemu sie przyda.
Ja jestem wiecznie zmeczona, wzdecia i wiatry plus rozne bole...jest coraz godzej. Ostatnio tak mnie bola rozne kosci (nie tylko stawy), ze boje sie z Hanka na chodzictrzymajac ja na rekach.
Lili, zaproszenei przyjme jutro, bo na ipadzie nie kige. Nie wiem dlaczego
U nas urlop macierzynski to 48 tyg.platne 100% albo 52 tyg.platne 80% w tym (nie pamietam dokladnie, jutro sprawdze) 10 tyg.tylko dla ojca i chyba tyle samo dla matki. Reszte mozna podzielic jak sie chce. Urlop macierzynski zaczyna sie na 3 tyg,przed terminem porodu wyznaczonego na podstawie usg polowkowego.
Wychowawczego nie ma. Mozna wziac urlop z pracy na rok, dwa, ale chyba swiadczen wtedynie ma....nie wiem. Nei sprawdzalam dokladnie.
Hanka niedawno zasnelaz brzuszkiem sie meczyla. Mam nadz.ze dzisiajsza nocka bedzie lepsza i jutro humor jej dopisze. Musze podjechac do oracy na spotkania, a przy okazji Hanke przedstawic podczas na lunchu. Po lunchu albo moj maz, albo nasza poprzednia nianai zabiora ja na spacer i spac
a mama popracuje troche....
Spokojnej nocy wszystkim
Aaaa Nieukowa, na rekach dziecko nosic mozna, ale w okreslony sposob. Nasza rehab.nas uczyla orzy pierwszym dziecku i wszystkie tylko w ten sposob nosimy/nosilismy. -
nick nieaktualnyDzień dobry!
Beszko a Ty nie miała niedoboru b12? Bo ją jak mam niedobór to mam podobne objawy, plus drętwienia, mówienia itp. Może zmierzyć sobie jeszcze poziom.
Jak tak czytam to wszystkie jesteście takimi rannymi mamami. Mam nadzieję, że i ją sprostam temu wyzwaniu.
Miłego dnia;) -
Hejka kochane,noc jak zawsze z pobudkami
Kroko dzielna Zuzia, u nas po szczepieniu bylo spoko, nawet nie goraczkowal, tylko marudny i placzliwy byl bardziej
U nas pobudki codzienne o 5 jak w zegarkuM wstaje do pracy a Leos budzi sie na dobre
Zgredko kupilam za 430zl bondolino to sprzedam za 350zl, dogadamy sie jak jestes zainteresowatak jak mowie unie lezy i juz go nie potrzebuje
Milego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 19:37
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Tak, nad tez uczyła rehabilitantka noszenia. Zresztą, wystarczy obejrzeć na yt zawitowskiego.
Dzień dobry
Beszko, to już wracasz do pracy? Ja mam ten komfort ze ustaliła z mężem, że z Patrykiem zostaje dwa lata, chce tego, to mój wybór..
Cdn -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry
Misia, ostatnio badali mi poziom wit.b12 w maju i bylo ok.
Konwi, ja akurat wzielam te dluzsza opcje urlopu macierzynskiego 52 tyg. Do pracy wracam dopiero w marcu. Potem moj maz bedzie z mala 10 tyg. A potem niania. Ja z checia bym z nia posiedziala dluzej,a le nie da rady. No chyba ze cos nieoczekiwanego sie wydarzy. Na pewno nie bede cale dnie w biurze siedziala. Albo oficjalnei zredukuje etat, ale watpie bym mogl. Pewnei bede duzo z domu pracowala, jak do tej pory.
Do pracy musze raz na jakis czas na spotkania podjechac, czy przez tel.pogadac...taka pracanie moge w 100% sie odciac podczas urlopu. Ale teraz to nic. Gdy mialam operacje kolana, to w dniu samej operacji, tuz przed nia co chwile wydzwaniali i na maile odpisywalam
potem musialam spr.co wypisywalam, bo po lekach bylam
lubie swojaj prace i te adrenline
Za nami kolejna nieprzespana nockamala piszczy na macie. Maz odwiozl chlopakow do szkoly i przedszkola i zaraz wraca do domu. Mnie cos biodro nadal boli i ledwo laze
Milego dnia -
witam, moje obzarstwo i ciążowe zachcianki zostały wczoraj ukarane..po zjedzeniu gigantycznego eklera, przez 4 godz resetował mi się żołądek...czekałam na małża żeby mnie zawiózł na IP, bo bałam się, że przy takich torsjach jeszcze skurczy dostanę...no,ale skończyło się pół godziny przed jego powrotem...
a od rana wilczy głód...
dzięki za wszystkie info o chustach i nosidłach. zdecyduje sie na jakies i jak ktoś będzie pytał co kupić na chrzciny to mu powiem i będę miałataka cwana jestem
tak samo zmaierzam zrobic zmata edukacyjną, bujaczkiem i karuzelą, eheh
Nieukowa, Arienna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeszko od maja moglo sie zmienic....mi co 3 tyg. Spada ponizej normy ;/ Ale ogolnie nawet po zastrzyku mam dosc niski poziom, wiec pewnie dlatego
Teraz jestem umowiona z lekarzem, ze jak tylko przyjde rodzic to maja mi zbadac poziom i zapodac zastrzyk, choc obawiam sie, ze bedzie i tak za pozno, bo ona nie dziala od razu.
Fajnie, ze maz moze jeszcze 10 tyg. Wziac tacierzynski -
nick nieaktualny
-
Hej
Malenq ale masz super śniadanie u mnie jogurt
Zgredka uwielbiam Twoje teksty! Bo jak nie to w mordę dam! Od
Blondik Ty lasuchudobrze ze juz ok!
Nieukowa dobrze gadasz nie można się dać zwariować wszystko z umiarem
A słuchajcie jaka jestem zła! Mój w delegacji i kopali jakaś dziurę wieczorem nagle laska wylatuje z chałupy ze cos się wali! Fakt wali się ale chata yyy sorry kurnik źle wybudowany dacie wiarę przerobili kurnik na dom! Pęknięcia były wcześniej ale zaraz straż ewakuacja chcą wyłudzić kasę no a w tym kurniku ich 12 mieszka! No i zła jestem bo nie wiadomo czy mój zjedzie na weekendbuuuuuu
Ale mimo tego życzę miłego dzionka. -
Moja marudna, niby po wstaniu gadala a potem parę min polezala w macie, ale potem nawet na rękach marudzila, a to już dla mnie ostatecznosc. A teraz jadła i myslalam że zasnęła więc wyciągam pierś a ta od razu wielką buzia jak u ryby i szuka szuka dramat, no i spania nie będzie ;(
A ja bym tak chciała książkę poczytać
Smoku: oby to nie przesunęło powrotu Twojego.
Beszko: ależ w No jest cudownie, acz ją nie jestem co do zasady fanem państwa socjalnego
Też bym została dłużej na macierzynskim, gdybym nie chciała awansować, a czas mnie goniWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 10:17
-
hej misie
Blondik- współczuję dolegliwości brzuchowych i dobrze ze już przeszło - pij dużo, co do prezentów też tak robięjuż wiem że dostanę matę edukacyjną więc odpada kupowanie
stwierdziłam ze nie będę się już krępować jak ktoś coś chce kupić i się pyta to mówię co potrzebuję i tyle
u nas ja idę na macierzyński ale za to małż bierze urlop i wszystko co mu przysługuje w pierwszy miesiąc po porodzie więc mam nadzieję ze się uda ze będzie cały październik w domu, akurat wtedy kiedy będę go najbardziej potrzebowaćno i będzie wiedział ile przy dziecku jest roboty wiec nie będzie bezsensownie marudził
Blondik, Biedroneczka83, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
stopień dojrzałości łożyska - niby 2 stopień powinien być pod sam koniec ale ja miałam już w 6 miesiącu i wszystko jest ok więc nie martw się a co do przodującego to nie wiem, ale nie czytaj w necie- zapytaj gina
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 11:57