X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari to znaczy ze jest z przodu i zasłania wejście do szyjki. Na tym etapie to częsta przypadłość. Ja tak miałam. Jeśli się utrzyma to konieczne będzie cc

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Mari to znaczy ze jest z przodu i zasłania wejście do szyjki. Na tym etapie to częsta przypadłość. Ja tak miałam. Jeśli się utrzyma to konieczne będzie cc
    Aha, nic mi nie mówił tylko mam na karcie napisane, więc na razie o tym nie myśle.
    Konwalianka chodziłaś na fitnes/siłkę w ciąży? Mój gin mi zabronił a chciałabym iść. Mogę w ostateczności iść na basen :(

• LaRa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj avocado :)
    Btw wydawało mi sie ze avocado jest mniejsze niz pomarańcze, ale moze na takie trafiałam :)

Lecę na Rodos skosić trawkę i troszkę tam pobuszować, grillek itd :)
    Jak pisałam na różowej - od jutra włączam ćwiczenia bo niedługo będę musiała nowy kalendarz ciazy (spożywczej) założyć :/

Do pozniej!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, fajnie 52 tygodnie urlopu plus 10 dla męża super.
    Blondik jak masz chęć na cis słodkiego to lepiej sama zrób bo kupne to ryzyko.

Nieukowa obyś była prorokiem i przepowiedziała nam koniec kołek... Od początku tyg jest spokój , problem tylko (aż) z kupa kurde ona ciśnie i ciśnie aż vzerwona i krzyczy a tu nic nie wychodzi, pomagam Windi ale boje sie ze to rak już będzie :( a wiadomo jak nie ma kupy a chce zrobić to nie ma spania ani nie umie jeść spokojnie :(

Kotka to kiedy startujecie ?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK prawdopodobnie za jakas godzinke.

MANIEK, Nieukowa lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marii, ja też mam przodujące, zasłaniające szyjkę, tzn. obecnie się podniosło. nic strasznego, a się niepotrzebnie stresowałam. jeśli by się nie podniosło do porodu to wtedy cc. aha, no i jakbys miała jakieś plamienia to są one przez to łożysko najczęściej. mnie to ominęło

ja idę na rok macierzyńskiego, a ile czego mojemu przysługuje nie mam pojęcia..musze doczytać...jest jakis tacierzyński prawda? 2 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 13:06

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biorę rok, mój prowadzi działalność gospodarcza to goowno mu przysługuje, takie mamy super państwo :(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore roczny.

Psotka milej podrozy!
    Mari piekne avocado :)
    A dziewczyny ja na fb nie bede umieszczac zdjec, jestem przeciwnikiem. Mam nadzieje, ze nie bedziecie mialy mi za zle...zreszta mam jedno zdjecie i to w bieliznienz celulitem na tel meza;p
    Rozmawiam z tesciowa, a ona do mnie czy maz bedzie przy porodzie ( setny raz sie pyta) a ja mowie tak, ze sam chce. A ona ciekawe jak dlugo wytrzyma. Wiecie wkurza mnieto, ze w niego nie wierzy. Tak samo jak w to, ze bedzie dobrym tata. Wydaje jej sie, ze jej starszy syn bylby lepszym ojcem niz moj maz. Zal mi go, ze ona go tak ocenia. Ona nie moze sobie tego wyobrazic...ech mam nadzieje, ze zrobi jej sie glupio jak zobaczy jak jej syn sobie swietnie z malym radzi.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olej babę. nawet jakby nie dał rady, to jej pwoiedzcie, ze był cały czas przy porodzie żeby się w końcu uciszyła. nie cirepię takich bab :)

Misi@ lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj bierze teraz 2 miechy i w zimie 2

jedziemy#dzisiejszy cel-Monachium ok 600km
    jutro Florencja i znajomi meza
    a potem promem na Sardynie

pa pa :)
    Trzymam kciuki za porody!

Misi@, zgredka, Malenq, Nieukowa, beszka, LaRa lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam ale nie załatwiłam wszystkiego :(

ale nie szkodzi :)

kupiłam wszystkie zioła na herbatkę antykolkową, jak zaczęłam wymieniać składniki pani się uśmiechnęła i sama podała wszystko co trzeba, znaczy receptura znana i polecana przez zielarzy :) kupiłam tez olej kokosowy (kurde taki zwykły w drogerii kupowałam za 6 zł w promocji ( ale on jest rafinowany i nie pachnie kokosem) a ten w zielarskim to mały słoiczek kosztuje 15 zł ale za to pięknie pachnie i jest z pierwszego tłoczenia :) i ten będzie dla Zuzi :) nie dostałam olejku z pestek malin bo na zamówienie ale sobie zamówiłam :) będzie za jakiś czas :)

zawiozłam L4 do księgowej i dałam się namówić zapachowi na frytki i shake o smaku bounty (nowość w Mc`u) aż mam wyrzuty sumienia z powodu tych frytek bo to takie niezdrowe buuuuuuuuu no cóż raz nie zawsze

kurcze czytałam teraz ze niektóre z tych ziół z receptury podaje się dopiero od 3 lub 6 miesiąca, muszę pogadać z teściową (od kiedy ona tę herbatkę podawała) i ja pójdę jeszcze raz do tego zielarskiego to też zapytam , według książki zielarskiej od 2 tygodnia można tylko rumianek i koper włoski.... no cóż trzeba zasięgnąć języka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 15:22

Misi@ lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari: a za shejka nie masz wyrzutów ;p ?

Ale smak bounty? Jaram sie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Ari: a za shejka nie masz wyrzutów ;p ?

Ale smak bounty? Jaram sie

nie :P mam jeszcze tylko 3 tygodnie rozpusty bo potem nie dość ze trzeba będzie bardzo zdrowo to później dieta żeby dojść do rozmiary starych spodni :P

właśnie też się podjarałam tą nowością - dobry kokosowo czekoladowy :D fajny :D

Misi@ lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmmm
    Ja właśnie z moja pokazujemy sobie języki i prutamy ustami (rzecz jasna)
    A ja zzarlam dziś tyle słodkiego, że powinni mnie zamknąć

Kotka: udanych wakacji

Arienna, Misi@, justta lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa nie piszcie tu takich rzeczy bo mi ślina kapie a ja wciąż na diecie bo sie boje zeby małej brzuszek nie bolał :( i tak wprowadziłam wczoraj dżem truskawkowy ( oczywiście sama robiłam) i czekam czy nie uczuli ale narazie jest ok. Z warzyw jem cukinie marchew i pietruszkę, z owoców banan jabłko ( kompot ) z dodatkiem gruszki.... Ze słodkiego robię biszkopt bez proszku do pieczenia i na wierzch rzucam jabłko.... A i jem bule z masłem i dżemem i jest ok, to oznacza ze moge jeść mleko? Bez konsekwencji brzuszkowych bo traumę mam po tych kilku tygodniach.

Psotka udanych wakacji.

Ja bym nie podała nic takiemu maluszkowi do picia poza woda, ale ja bojąca jestem.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane nie ma mnie ale jestem duchem i czytam
    dziś kupiłam kiecke dla Lili na chrzest miała isc w tej co mam ale znalazłam cudną z bluzeczką z kołniezykiem pod spód w 5-10-15 z 79 zł na 16 zł i darmowa dostawa do paczkomatu wiec brałam bez zastanowienia jesli któraś z mamus przyszlych dziewczynek bedzie chciał to po 26 wrzesnia bedzie do sprzedania :)
    rozm 62 a kiecka genialna bo na lato i na zime zie nadaje bo albo z bluzeczka albo bez można założyc :)

Matko jutro miajają 2 miesiące Lilki kiedy to zleciało zrobiła sie taka fajna kontaktowa

zaraz poczytam co tam u was :) widziałam słodką Roxy na FB

Misi@ lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pleśniawki się rozrosły...fiolet poszedł w ruch, a mnie ręce opadają, bo mała nie chce jeść, tylko płacze i płacze......
    Maniutku obserwuje się też kolor kupek i czy nie ma wysypki jeżeli chodzi o mleko

• Blondik Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cztery bliskie osoby niezależnie stwierdziły, że opadł mi brzuch, a to niby przedporodowy objaw.
    muszę sie przygotowac psychicznie, że mała może wyskoczyc przed czasem..niech jeszcze trochę posiedzi...

kiedy Wam opadły brzuszki?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień przed....

• Blondik Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 1156 1157 1158 1159 1160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ