X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Oj tam ja tykania nie słyszę ;-) a tak poważnie to się obawiam że będą wywoływać bo u nas cisza... Ok idę dalej spać ;)
    Moja koleżanka miała termin na 20-tego i dalej ńic ;( jeździ co drugi dzien do szpitala na ktg i cisza hehe
    Jesli do niedzieli ńie urodzi to ma sie stawić do szpitala i wtedy zaczną działać :) a mały rośnie... Ostatni pomiar wskazal 4390 g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 10:07

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u nas nocny koszmar, jak u Malenq. Dwie pobudki na cyca i z 4 na.. Nieświadomo co.. Marudzi, kopie nogami, wali ręką w szczebelki (!?) . Nabrzmiałe dziaslo bardzo..

Ja na zimę mam 74 kombinezon i 80, ten większy jest naprawdę duży i mimo 10kg Patryka topi się w nim, dlatego rozmiar rozmiarowi nie równy..

Beszko, kurcze a myślałas o tym aby jej jakoś pomoc? Nie mówię wywołać, ale jak płacze podczas, to może spróbuj tych nikrowlewek na bazie miodu? One tworzą powłokę i nie boli tak.. Mam jeszcze trzy, mogę ci wysłać. Ew może daj jej trochę soku z jabłek lub z śliwek..

Sumi, będzie dobrze, zobaczysz. Wiadomo że mama zawsze się będzie martwić. Wiem co przeżywasz.. Cała ciążę żyłam w stresie przez ta ospę i mała ilość wód. Ale Twoja córka będzie zdrowa!

Nieukowa, mam tak samo, ciężko mi się pozbierać, nie chce mi się pisać, wiec tylko czytam..

Kroko, ale szaleje Zuza chyba karnisz ja jakimś turbo? Przy moim Patryk u starszym o kilka tygodni, to czujemy pot na czole, bo on nic a nic nie wskazuje, że nastąpi przełom :) ale to nic, w swoim tempie..

Właśnie, wiecie jak dzieci są różne.. Szok.. Tymek czarne włosy miał, ma zielone oczy a Patryk blondyn i niebieskie. Inne rysy twarzy, inne usposobienie.. To niesamowite.. Tymek już w tym wieku sam siedział i ruszył na nogach w wieku 8m-cy, a Patryk juz skończył 7 i cisza :) hehe, a przeciez mają tych danych rodziców i to samo mleko jedzą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 10:24

Krokodylica, Summerka lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ale póki Zuzia nie protestuje na gondolę to nie ma potrzeby jej przesadzać. :)

Dzięki za gratulacje, przekażę Zuzi. ;)

• Krokodylica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia hehe no czasem odnoszę wrażenie że Zuza ma napęd w dupce hehe.

marissith lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki dla Zuzi:)
    Nieukowa Jadzia daje juz sama rade ale to trwa długo i stęka jak cholera śle ważne ze finalnie robi kupy sama. Podaje wciąż Sab simplex 4 razy na dobe po 8-10 kropelek i stopniowo zmniejszam. Mam nadzieje ze o kolkach juz zapomnę.

Muszę sie dziś ja pożalić:
    Dowiedziałam sie ze kilka osób z mojego roku aplikanckiego otworzyło swoje kancelarie. Oczywiście cieszę sie bo po to męczyli sie na studiach i aplikacji ...ale poczułam ukłucie w sercu bo to tez moje marzenie...a póki co nic sie z tego nie zmieni bo po pierwsze jest Jagoda i chcemy niebawem drugie dziecko po drugie jednak trochę dziesiąt-tysięcy trzeba mieć luzem na pierwsze miesiące. ....no i taka nostalgia mnie dopadła ze ja tu w kupach siedzę a tam świat sie zmienia beze mnie:(

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, a moi chloocy niby tacy sami. Ludzie sie pytaja czy bliznieta.

Powiedz, a Tymek nadal duzo choruje? Teraz tak sobie myslalam, twoj Tymek w wieku mojego L, ze u nas obaj chlopcy najwiecej chorowali pomiedzy 3 a 4 rokiem zycia. Teraz L chodzi do przedszkola i ma kaszel mokry i duzo wydzieliny, ale zadnej tempki....zadnego bolu gardla...no oby tak dalej....

Co do Hanki kupy, to od dzis dostaje jablko do kaszki rano i wieczorem. Nigdy nie podawalam skokow moim dzieciom. Nawet nie wiem jak taki przygotowac....wie ktos? U nas tylko cycus i woda...

My poki co mamy norweski specyfik, 100 % naturalny i ten podajemy od kilku dni. Stwierdzilismy,mze poki Hanka nie ureguluje wyproznien bedzie go dostawala codziennie. Nie on negatywnego skutku na prace jelit itp.a same witaminki. No i za tydzien podam oliwe z oliwek oraz olej kokosowy, to tez moze bedzie lepiej. Mam nadzieje. W szoku jestem z ta kupa, bo H wczoraj dosc spokojna byla.....i nocka nie taka zla...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Moja koleżanka miała termin na 20-tego i dalej ńic ;( jeździ co drugi dzien do szpitala na ktg i cisza hehe
    Jesli do niedzieli ńie urodzi to ma sie stawić do szpitala i wtedy zaczną działać :) a mały rośnie... Ostatni pomiar wskazal 4390 g

mi się wydaje że u mnie lekarka czeka na to, aż mała przejdzie 4 kg żeby działać ale w stronę cesarki chociaż nie wiem czy nie miała nadziei że do terminu sama się rozpakuję :P, póki co zobaczymy :)

ja się czuję dobrze, jestem pełna energii, tylko chyba mi się zaczyna jakaś infekcja bo mam upławy i zaczyna mnie wszystko swędzieć, tyle że nie wiem czy to infekcja czy podrażnienie od upławów (bo ponoć wodniste upławy pod koniec są normalne) ...
    kurde moja była podopieczna (z domu dziecka) pisała wczoraj że ma 17 dni do terminu , już jej czop odpadł a brzuch ma nisko (tak przedporodowo) od 3 tygodni- jeszcze franca urodzi przede mną ;)

Maniuś- nie smutaj :) spełnisz każde marzenie :) wybrałaś tylko póki co inną kolejność :)

marissith lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • beszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w jakim wieku zaleca sie w PL podanie dzieciom bialej ryby oraz lososia?

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka łosoś po 5 miesiącu.

Inne ryby po szóstym.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek ja Cię rozumiem doskonale, tyle że ja mam teraz zapierdziel mega, czasem sobie myślę, że mam za dużo na głowie i że to do jasnej cholery nie powinno tak być! A potem jestem dumna z siebie że ogarniam. :)

Np. wczoraj Zuzia wieczorem śpi a ja co? Papiery.

W poniedziałek przenosimy się do nowego salonu!!!!

Także ganiamy. :)
    I wszystko z dzieckiem na ręce...

Malenq, MANIEK, marissith lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w zimie, jak u nas w sklepie martwy sezon, mam zamiar wyciągnąć męża na kilka dni urlopu. Mam nadzieję, że się zgodzi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją wszystko zaczęłam po 6m ale to już wiecie....
    Beszko ją wrzucam do sokowirówki i podaje małej rozcieńczone... Ale tak to tylko woda do picia....

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją utknęła w martwym punkcie swojego życia i nie wiem jak ruszyć dalej... Ale to już inną historia...

• Summerka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,

Wszystkim razem i każdej z osobna dziękuje za wsparcie - bardzo mi to pomogło i juz mi lepiej , staram sie nie myślec o najgorszym, co ma byc to bedzie - modle sie i mam nadzieje, ze bedzie dobrze.

Beszka, u nas było to samo z kupa, raz tez, jak robiła to płakała, a ja razem z nia...na moja Zuze nie działało zupełnie nic, tylko to mydło jak miwilam, aż nagle chyba w 6 mcu wszystko sie unormowało.

Maniek, rozumiem Cie, ale zobaczysz, wszystko zrealizujesz, wg mnie tylko taka kolejność ma sens;)

Konwi, jak tak czytam to zastanawiam sie czy moje dzuewczyny bedą podobne do siebie:)

Ari, kurcze siedzisz na bombie;) ech te uparciuchy, Zuzki, no i huragany sprytne - to do Kroko;) Kroko jesteś super hero!

Ja tez jestem dumna, bo zajmuje sie ciagle mała, jestem w ciazy, ogarniam dom, etc.;) yeah

marissith, Krokodylica lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, jak masz jakies projekty do zrealizowania to realizuj je teraz...potem jest jeszcze gorzej ;)

Sumerka, mam nadz.,ze u nas tez bedzie lepiej. Ona plakala jak kupa wychodzila, jakby ja odbyt bolal (sorry za opis). Mam nadz. ze nie bedzie sie bala po tym kupe robic...

Malenqu, to jutro podam soczek.
    A co to za martwy pkt.? Jesli masz oczywiscie ochote sie podziekic...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, ja też jestem w martwym punkcie.. Do pracy wrócę tylko na rok, bo tyle będę chroniona. Brak pomysłu na własny interes.. Mąż mnie stresuje, więcej dzieci nie planuje.. Ech

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh dziewczyny kobiety to mają jednak prz*****e faceci mogą mieć dzieci i w niczym to nie przeszkadza a my musimy zawsze jednak poczekać.
    Kroko, Sumi gratki ze ogarniacie. Ja kompletnie jestem do dupy. Siedze i czasem nawet obiadu nie robie żeby być cicho, i tak mijają kolejne dni:(
    Malenq, Konwi tulam, ale może coś wpadnie wam do głowy co dalej.

a tak z innej beczki polecacie minky podusie zwykłą czy motylka? chce kupić dla bliźniaczek i może dla Jagody...

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko na razie chce aby mąż się przebranżowił, a to kasę pochłonie...ja zatrzymałam się na skończonych studiach, wspomnieniach z pracy w turystyce i z wielkim znakiem zapytania co dalej????
    Konwi tulę :-*
    Maniutku ją dziś też bez gotowania...brak mi sił po nocnym lulaniu płaczącego dziecka....moja nie leży na żadnej pocisk,nawet w wózku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:23

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Malenq jakby dawali ordery dla mam to powinnaś taki mieć. Tak jak Beszka i Konwi.
    Mojactez nie spi na podusi ale pózniej to juz będzie i tak sie zastanawiam bo nie wiem która lepsza. ...

A na dzisiejsza handre chetnie napiłabym sie wina i to duzo .

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak wina, masz rację...pomarzymy obie????
    Nie każdemu dziecku motylek podpasuje, więc obstawiałabym zwykłą minky

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:38

MANIEK lubi tę wiadomość

‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ