X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari o rety jestem ciekawa ile malutka wazy :) ico tam u Ciebie sie dzieje :)
    Moj spi wlasnie w pajacykach i w rozku. Maz go jeszcze koxcykiem przykrywa, a ja odkrywam i tak w kolko...hehe cos mu kiedys wspombialam o termoregulacji noworodkow i ciagle mu sie teraz wydaje, ze maly mnarznie :)
    Za dwa tyg mamy chrzest i nie wiem jaki rozmiar ubranek mu kupic. Czy przez dwa tyg moze wyrosnac z 56?
    Malenqa Twoje boddy krowkowe to chyba 50? Maly sie w nim tez miesci...a widze, ze robij mu sie droga brodka wiec ladnie przxybiera...ech musialabym juz zamowic a nie wiem jakie :/

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia: a mówiłaś mu, żeby na karku sprawdzał?
    przez dwa tygodnie może wyrosnąć z 56, a czy te 56 jest dobre, lekko przyduże? bo jak przyduże to weź 56, a jak w am raz może wziąć 62, będzie miał luźniejsze lekko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 23:14

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dzis kilkakrotnie mu mowilam. Maly byl zgrzany bo lezal na mezu, a on jeszcze go kocykiem przykryl...na spacerku tez ciagle go przykrywal, a ja odkrywalam...ech on jest bardziej przewrazliwiony niz ja...maly to jego oczko w glowie ;)
    Chyba zamowie te 56, bo wydaje mi sie, ze 56 sa lekko luzne, ale tez zalezy od firmy...

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, z jedną pobudką..... Ale burza nas obudziła.....

beszka, MANIEK lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Misi@, lepiej nie przegrzewać maleństwa :)
    Ari, trzymam kciuki :) Yeahhh....to juz :P
    Anaaa, jak sie czujesz?

U nas śpiewy poranne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 07:28

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, z wieloma pobudkami :( młody śpi od godziny znowu.. Lekka gorączka 37.8 odwołałam rehabilitację. Obrzęk na nozce, znowu - było 6 cm.. Ech..

Beszko dostał 5w1 aby zamknąć juz te szczepienia.. Zostało 2x pneumo i WZW.. Nienawidzę szczepień

Ari, ale budujesz napięcie :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Summerka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

U nas tezciezka nic - Zuzia sie budziła i płakała...

Ari, ale budujesz napięcie;)

Cha, Cha napisałam do Ari, a patrzę Konwi wcześniej to samo;)

Konwi, ja tez nienawidzę szczepień;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 09:45

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna jak tam? Rozpakowujesz się czy czekasz do moich urodzin w środę? :D

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka a Zuzia ma już wszystkie zęby?

Jest 38.6 musiałam podać paracetamol :(

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Malenqu ciesze sie, ze u Was w koncu lepsza nocka :)

Konwi, mam nadzieje, ze Patryk niedlugo poczuje sie lepszy :)
    Tez nie lubie szczepien :(

U nas dzis niestety beznadziejna nocka. Nie siem czy to brzuszek jej dokuczal i brak kuly czy male orzeziebienie.... Oj oby dzisiaj bylo lepiej, bo przez caly weekend mamy miec gosci,mwiec matka zaraz idzie sprzatac a potem gotowac...a jeszcze zakupy i idebrac chlopakow :/ ( Leon mial miec pt.wolne, ale maz rano zarzucil go zakazami....i maly powiedzial, ze chce do przedszkola pojechac, bo tam pobawi sie z dziecmi ;) nie wiem czy sie cieszyc- pierwszy raz sam chcial jechac do przedszkola, do tej pory ryczal, ze nie chce- czy sie martwic ;) ).

Aaaaa macie juz okres? Ja mialam raz, zaraz po pologu. Potem jakies plamienia....no i dzis patrze i chyba sie zaczyna :/ a tak fajnie bylo. Mam tylko nadz.ze mleko sie nei skonczy, a slyszalam ze niestety czesto sie tak dzieje, gdy okres wraca.

Mam jeszcze oyt.do mam dzieci w podobnym wieku do mojej H, KROKO, SMOCZKU, LARA ile spia w ciagu dnia Wasze dzieci...no a ile razy budza sie w nocy?

Moja zaczela przybierac odkad normalne jedzonko dostaje. B. Malo zjada, bo to tylko takie smakowanie.....a juz po niej widze, ze chudzinka juz nie jest ;)

Wczoraj wlaczylam na chwilke chodakowska.....patrze a maz stoi przed tv i cwiczy ;) chce zebysmy cwiczyli 2 razy w tyg. Sama nie wiem. Tutaj twierdza, ze sport podczas kp to samo zdrowie.....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko bo sport to zdrowie, ale z głową...bo jak nie zwiekszysz podaży kcal a będziesz ćwiczyć to mleko na bank zniknie....
    U nas jedną pobudka, ale od 1 do 3 z tym że dzisiaj było bez płaczu...była zabawa i przytulanie....
    Jejuuuu mam nadzieję że Twojej H się poprawi....

Konwi tulam...ją szczepień też nie lubię....

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla zabieganych mam, podobno bez cukru...
    https://www.bobovita.pl/produkty/kaszki-porcja-zboz/porcja-zboz-delikatna-kaszka-owsianka-pelnoziarnista

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 10:39

• Arienna Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a znacie bajkę o napięciu?? :P kiedy to na pięciu napadło dziecięciu?? :P

napięcie to ja mam aż na wizycie miałam ciśnienie 140/80 :P (po 10 minutach 120 :P )

szyjka, zachowana, miękka, zamknięta :P
    brzuch trochę się obniżył ale niewiele...
    rozmiary małej będę znać po 13 (bo do mojej przychodni USG jeszcze nie dowieźli zepsuło się 3 tygodnie temu ;/ ) i wtedy też będzie decyzja czy zostaję na oddziale czy nie, póki co gin prowadzący powiedział że dzidziuś duży i on by nie ryzykował porodem naturalnym i według niego skończy się cesarką.... ale decyzja należy do lekarza na oddziale bo to oddział teraz decyduje a nie lekarz prowadzący więc nawet już lekarze wskazania nie piszą bo i tak lekarz który jest na dyżurze podejmuje decyzję... kazał mi jechać na oddział tak jak mi kazali przyjechać i oni będą mierzyć i decydować... na poród póki co się nie zanosi, ale powiedział też że nie ma co czekać i hodować bo im większa będzie tym trudniej potem będzie z porodem więc nie ma co czekać... ciekawe czy mnie już dziś zostawią czy każą przyjechać w poniedziałek.... kurde bo jakby nie patrzeć to w weekend przy okrojonym zespole robić cesarkę... znowu im dłużej czekamy tym mała jest większa...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa co za emocje :D

pytanie: czy znieczulenie w kręgosłup bardzo boli?? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 10:42

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, współczuje :( oby jak najszybciej sie polepszyło :/
    Beszko, moja najdłużej spi na spacerze, oczywiście gdy wózek jest w ruchu, bo inaczej sie obudzi, w domu drzemki po ok 30-40 min co 2-2,5 h
    Ari, ta koleżanka właśnie mi napisała, ze mały dzis sie pojawił na świecie z waga 4650g i 59 cm, 5 dni po terminie. Co najlepsze dała radę urodzić SN. A chudzina z niej straszna.

Znieczulenie mnie nie bolało, gorzej z założeniem wenflonu.

beszka lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie zależało będzie wszystko od wielkości miednicy, zobaczymy :) kurde miałam jeszcze posprzątać i jakoś zabrać się nie umiem bo nie umiem się skupić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 11:30

ewebii4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari trzymam kciukasy:)
    U nas noc powiedzmy ok mogłoby tak być jedna pobudka o 1:30 a potem o 6:00 szkoda ze od 4 kręciła sie bo... Jak zwykle kupa nie chce wyjsć:( co mnie pociesza to dziś dobry humor nawet śniadanie zjadłam i szybki prysznic zaliczyłam:)

Konwi współczuje tez nie lubie szczepień.
    Piękna u nas dziś pogoda, nawet kawę na balkonie wypiłam wożąc w wozku Jagodzine.
    Dzięki za odp dotycząca ubioru maluchów.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i dzis zrobiłam kolejne podejscie do dyni z ziemniaczkiem, ale tak zaczęła płuc ze skapitulowałem i oddałam psu. Mała za to dostała marchewke z ziemniaczkiem i juz było ok.
    Od kiedy obiadki z łososiem, cielęcina i królikiem? Kupiłam wczoraj w rossie bo w promo było. Niby pisze ze po piątym mscu, ale chyba skończę wszystkie słoiczki warzywne.
    Aa i wczoraj dostała jabłuszko delikatne z hippa, myślałam ze zje łącznie z ta łyżeczka :)

Kurcze u mnie pogoda do bani, szaro, buro i deszczowo :(

Ari, powodzenia, daj znac jak po wizycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 11:36

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq super ze choc dziś Kosia dała Ci pospać i poprzytulać sie w ciszy;)

Ari mnie bolało ale ja miałam cc w biegu ze względu na zagrożenie życia Jagody, choc powiem Ci ze to była sekunda a poza tym to sa takie emocje ze napewno nie poczujesz bólu tylko nie bedziesz mogła sie doczekać az dzidzie zobaczysz:) ból będzie potem gdy kaza wstać :/ to wtedy niestety nie trwa sekundy ale znów : im szybciej sie rozruszasz tym szybciej dadzą Ci dziecko :) wiec choc boli to sie śmiga pod prysznic ze hej :)

Arienna lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam 13 kolczyków i 2 tatuaże więc myślę że dam radę :P kurde ciekawe czy poczekają do poniedziałku czy będą robić przez weekend, bo dziś chyba nie bo przy planowanej - powinno się być na czczo i w ogóle a ja nie przygotowana :P po dwóch śniadaniach :P no chyba ze będą wywoływać i kazać mi wyciskać klocka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 11:51

ewebii4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari: a gdzie te kolczyki, powiedz że 6 na jednym a 7 na drugim uchu ;)

Ja właśnie usypiam mała i Polsce z nią na spacer, a jeszcze spakowac nas muszę na wyjazd, masa masa rzeczy

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1236 1237 1238 1239 1240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ