X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari o rety jestem ciekawa ile malutka wazy :) ico tam u Ciebie sie dzieje :)
    Moj spi wlasnie w pajacykach i w rozku. Maz go jeszcze koxcykiem przykrywa, a ja odkrywam i tak w kolko...hehe cos mu kiedys wspombialam o termoregulacji noworodkow i ciagle mu sie teraz wydaje, ze maly mnarznie :)
    Za dwa tyg mamy chrzest i nie wiem jaki rozmiar ubranek mu kupic. Czy przez dwa tyg moze wyrosnac z 56?
    Malenqa Twoje boddy krowkowe to chyba 50? Maly sie w nim tez miesci...a widze, ze robij mu sie droga brodka wiec ladnie przxybiera...ech musialabym juz zamowic a nie wiem jakie :/

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia: a mówiłaś mu, żeby na karku sprawdzał?
    przez dwa tygodnie może wyrosnąć z 56, a czy te 56 jest dobre, lekko przyduże? bo jak przyduże to weź 56, a jak w am raz może wziąć 62, będzie miał luźniejsze lekko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 23:14

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dzis kilkakrotnie mu mowilam. Maly byl zgrzany bo lezal na mezu, a on jeszcze go kocykiem przykryl...na spacerku tez ciagle go przykrywal, a ja odkrywalam...ech on jest bardziej przewrazliwiony niz ja...maly to jego oczko w glowie ;)
    Chyba zamowie te 56, bo wydaje mi sie, ze 56 sa lekko luzne, ale tez zalezy od firmy...

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, z jedną pobudką..... Ale burza nas obudziła.....

beszka, MANIEK lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Misi@, lepiej nie przegrzewać maleństwa :)
    Ari, trzymam kciuki :) Yeahhh....to juz :P
    Anaaa, jak sie czujesz?

U nas śpiewy poranne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 07:28

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, z wieloma pobudkami :( młody śpi od godziny znowu.. Lekka gorączka 37.8 odwołałam rehabilitację. Obrzęk na nozce, znowu - było 6 cm.. Ech..

Beszko dostał 5w1 aby zamknąć juz te szczepienia.. Zostało 2x pneumo i WZW.. Nienawidzę szczepień

Ari, ale budujesz napięcie :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Summerka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

U nas tezciezka nic - Zuzia sie budziła i płakała...

Ari, ale budujesz napięcie;)

Cha, Cha napisałam do Ari, a patrzę Konwi wcześniej to samo;)

Konwi, ja tez nienawidzę szczepień;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 09:45

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna jak tam? Rozpakowujesz się czy czekasz do moich urodzin w środę? :D

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka a Zuzia ma już wszystkie zęby?

Jest 38.6 musiałam podać paracetamol :(

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Malenqu ciesze sie, ze u Was w koncu lepsza nocka :)

Konwi, mam nadzieje, ze Patryk niedlugo poczuje sie lepszy :)
    Tez nie lubie szczepien :(

U nas dzis niestety beznadziejna nocka. Nie siem czy to brzuszek jej dokuczal i brak kuly czy male orzeziebienie.... Oj oby dzisiaj bylo lepiej, bo przez caly weekend mamy miec gosci,mwiec matka zaraz idzie sprzatac a potem gotowac...a jeszcze zakupy i idebrac chlopakow :/ ( Leon mial miec pt.wolne, ale maz rano zarzucil go zakazami....i maly powiedzial, ze chce do przedszkola pojechac, bo tam pobawi sie z dziecmi ;) nie wiem czy sie cieszyc- pierwszy raz sam chcial jechac do przedszkola, do tej pory ryczal, ze nie chce- czy sie martwic ;) ).

Aaaaa macie juz okres? Ja mialam raz, zaraz po pologu. Potem jakies plamienia....no i dzis patrze i chyba sie zaczyna :/ a tak fajnie bylo. Mam tylko nadz.ze mleko sie nei skonczy, a slyszalam ze niestety czesto sie tak dzieje, gdy okres wraca.

Mam jeszcze oyt.do mam dzieci w podobnym wieku do mojej H, KROKO, SMOCZKU, LARA ile spia w ciagu dnia Wasze dzieci...no a ile razy budza sie w nocy?

Moja zaczela przybierac odkad normalne jedzonko dostaje. B. Malo zjada, bo to tylko takie smakowanie.....a juz po niej widze, ze chudzinka juz nie jest ;)

Wczoraj wlaczylam na chwilke chodakowska.....patrze a maz stoi przed tv i cwiczy ;) chce zebysmy cwiczyli 2 razy w tyg. Sama nie wiem. Tutaj twierdza, ze sport podczas kp to samo zdrowie.....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko bo sport to zdrowie, ale z głową...bo jak nie zwiekszysz podaży kcal a będziesz ćwiczyć to mleko na bank zniknie....
    U nas jedną pobudka, ale od 1 do 3 z tym że dzisiaj było bez płaczu...była zabawa i przytulanie....
    Jejuuuu mam nadzieję że Twojej H się poprawi....

Konwi tulam...ją szczepień też nie lubię....

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla zabieganych mam, podobno bez cukru...
    https://www.bobovita.pl/produkty/kaszki-porcja-zboz/porcja-zboz-delikatna-kaszka-owsianka-pelnoziarnista

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 10:39

• Arienna Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a znacie bajkę o napięciu?? :P kiedy to na pięciu napadło dziecięciu?? :P

napięcie to ja mam aż na wizycie miałam ciśnienie 140/80 :P (po 10 minutach 120 :P )

szyjka, zachowana, miękka, zamknięta :P
    brzuch trochę się obniżył ale niewiele...
    rozmiary małej będę znać po 13 (bo do mojej przychodni USG jeszcze nie dowieźli zepsuło się 3 tygodnie temu ;/ ) i wtedy też będzie decyzja czy zostaję na oddziale czy nie, póki co gin prowadzący powiedział że dzidziuś duży i on by nie ryzykował porodem naturalnym i według niego skończy się cesarką.... ale decyzja należy do lekarza na oddziale bo to oddział teraz decyduje a nie lekarz prowadzący więc nawet już lekarze wskazania nie piszą bo i tak lekarz który jest na dyżurze podejmuje decyzję... kazał mi jechać na oddział tak jak mi kazali przyjechać i oni będą mierzyć i decydować... na poród póki co się nie zanosi, ale powiedział też że nie ma co czekać i hodować bo im większa będzie tym trudniej potem będzie z porodem więc nie ma co czekać... ciekawe czy mnie już dziś zostawią czy każą przyjechać w poniedziałek.... kurde bo jakby nie patrzeć to w weekend przy okrojonym zespole robić cesarkę... znowu im dłużej czekamy tym mała jest większa...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa co za emocje :D

pytanie: czy znieczulenie w kręgosłup bardzo boli?? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 10:42

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, współczuje :( oby jak najszybciej sie polepszyło :/
    Beszko, moja najdłużej spi na spacerze, oczywiście gdy wózek jest w ruchu, bo inaczej sie obudzi, w domu drzemki po ok 30-40 min co 2-2,5 h
    Ari, ta koleżanka właśnie mi napisała, ze mały dzis sie pojawił na świecie z waga 4650g i 59 cm, 5 dni po terminie. Co najlepsze dała radę urodzić SN. A chudzina z niej straszna.

Znieczulenie mnie nie bolało, gorzej z założeniem wenflonu.

beszka lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie zależało będzie wszystko od wielkości miednicy, zobaczymy :) kurde miałam jeszcze posprzątać i jakoś zabrać się nie umiem bo nie umiem się skupić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 11:30

ewebii4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari trzymam kciukasy:)
    U nas noc powiedzmy ok mogłoby tak być jedna pobudka o 1:30 a potem o 6:00 szkoda ze od 4 kręciła sie bo... Jak zwykle kupa nie chce wyjsć:( co mnie pociesza to dziś dobry humor nawet śniadanie zjadłam i szybki prysznic zaliczyłam:)

Konwi współczuje tez nie lubie szczepień.
    Piękna u nas dziś pogoda, nawet kawę na balkonie wypiłam wożąc w wozku Jagodzine.
    Dzięki za odp dotycząca ubioru maluchów.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i dzis zrobiłam kolejne podejscie do dyni z ziemniaczkiem, ale tak zaczęła płuc ze skapitulowałem i oddałam psu. Mała za to dostała marchewke z ziemniaczkiem i juz było ok.
    Od kiedy obiadki z łososiem, cielęcina i królikiem? Kupiłam wczoraj w rossie bo w promo było. Niby pisze ze po piątym mscu, ale chyba skończę wszystkie słoiczki warzywne.
    Aa i wczoraj dostała jabłuszko delikatne z hippa, myślałam ze zje łącznie z ta łyżeczka :)

Kurcze u mnie pogoda do bani, szaro, buro i deszczowo :(

Ari, powodzenia, daj znac jak po wizycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 11:36

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq super ze choc dziś Kosia dała Ci pospać i poprzytulać sie w ciszy;)

Ari mnie bolało ale ja miałam cc w biegu ze względu na zagrożenie życia Jagody, choc powiem Ci ze to była sekunda a poza tym to sa takie emocje ze napewno nie poczujesz bólu tylko nie bedziesz mogła sie doczekać az dzidzie zobaczysz:) ból będzie potem gdy kaza wstać :/ to wtedy niestety nie trwa sekundy ale znów : im szybciej sie rozruszasz tym szybciej dadzą Ci dziecko :) wiec choc boli to sie śmiga pod prysznic ze hej :)

Arienna lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam 13 kolczyków i 2 tatuaże więc myślę że dam radę :P kurde ciekawe czy poczekają do poniedziałku czy będą robić przez weekend, bo dziś chyba nie bo przy planowanej - powinno się być na czczo i w ogóle a ja nie przygotowana :P po dwóch śniadaniach :P no chyba ze będą wywoływać i kazać mi wyciskać klocka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 11:51

ewebii4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari: a gdzie te kolczyki, powiedz że 6 na jednym a 7 na drugim uchu ;)

Ja właśnie usypiam mała i Polsce z nią na spacer, a jeszcze spakowac nas muszę na wyjazd, masa masa rzeczy

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1236 1237 1238 1239 1240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ