X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. :)

Zapisałam się właśnie na szkołę rodzenia. :) Zaczynam 2 grudnia.

Konwalia kurcze to uważaj na siebie i na dzidziola. Teraz leżakuj dużo.

beszka ja też rozumiem że lekarze nie chcą tak szybko określać płci, bo kobita się nastawi, przyzwyczai a potem sie okaże że jednak inna płeć i co wtedy? Bić lekarza? :P Nie pomoże. :P Mi mój powiedział w 15tc żebym się nie nastawiała na chłopaka. :) Także dał mi do zrozumienia, ale powiedział że płci jeszcze nie poda i muszę poczekac. :)

Nieukowa widzisz a tak się bałaś szefa. :)

konwalianka, Tamka lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Moje dziecię znów wczoraj uskuteczniało te swoje dziwne rotacyjne ruchy w moim podbrzuszu, tłumaczę po dobroci, żeby u góry sobie fikał, to nie - wierci mi tam na dole okrutnie :/ aż zapytam gina na połówkowym, o co kaman

No i strzelił mi wczoraj drut w retainerze, miałam kiedyś stały aparat ortodontyczny i zakłada się po zakończeniu leczenia taki drucik na dolne zęby z tyłu no i wczoraj ugryzłam bagietkę i zamarłam, bo poczułam jakbym połowę zębów na dole straciła...

także połowa druta mi się trzyma, połowa odklejona :/ naprawią mi to dzisiaj bo to niefajne uczucie jak się człowiekowi coś obcego po gębie pęta ;)

Lara, na niedoczynność jest euthyrox i tak jak Ci pisałam - na psich lekach zbankrutujesz, a to jest dokładnie to samo

Konwalianka, bardzo mi przykro, dbaj o siebie o odpoczywaj

cati, konwalianka, LaRa lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, to Ci fajnie z tą szkołą rodzenia, ja właśnie jestem po rozmowie ze szpitalem i powiedzieli mi , że niestety się nie kwalifikuję, bo zajęcia zaczną się po 6 stycznia i trwają pełne trzy miesiące, a ja mam datę porodu 18 marca więc odpadam :( w ogóle jakoś mało sympatycznie mnie potraktowali...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • cati Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :)

Kornwalijko a co tobie dolega , jesli moge spytac ?

Tamka - dokladnie wiem co czujesz :P mialam aparat przez 4.5 roku pozniej retencyjny nic fajnego sobie cale policzki poszarpalam...a do dzis dnia mam problemy z aftami. :/ a w ciazy to juuz wogole jakas plaga :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 11:20

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, to współczuję... mnie szczerze mówiąc najbardziej szlag trafia, że tyle kasy wydanej a na górze i tak mi się zęby pokrzywiły... ehh

kurcze, tak mi żal tej szkoły rodzenia :( jeszcze raz zadzwoniłam ale pani , tym razem milsza, wytłumaczyła, że to z funduszy unijnych i musiałabym mieć dokładnie 26 tydzień 7 stycznia, a ja wtedy już będę miała 30 tydzień... szkoda, takie fajne zajęcia mają: z neonatologiem, pediatrą, położnikiem, psychologiem , dentystką... buuu

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati, dokładnie opisałam kilka postów wyżej..a ze mam zrąbany komp męża, to ograniczam pisanie:P

Tamka, to szkoda skarbie..a może coś innego znajdziesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 11:31

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj,
    Konwalianka, uważaj na siebie, wejdź w tryb oszczędzający i będzie dobrze :)
    Nieukowa, dobra reakcja szefa i gicior, cieszym się ;)
    No ja też na następnej wizycie u położnej będę mieć proponowaną szkołę rodzenia, zajęcia są w sąsiednim miasteczku ale szczerze przyznam, że nie chce mi się tam samej chodzić...Godziny poranne, M. w pracy...chyba sobie daruję.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już znalazłam szkołę prowadzoną przez położną z tego mojego szpitala ;) w planie zajęć jest nawet zwiedzanie szpitala :P

aczkolwiek tamtego kursu bardzo mi szkoda...

Nena, a w innych godzinach się nie da? bo samej też by mi się nie chciało...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Hejka :)
    Byłam na rozmowie z szefem. Równy gość jest, ucieszył się mam wrażenie bardziej niż mój mąż że jestem w ciąży :D LOL.
    Poza tym nic nowego - MDLI.
    to super ja do mojego w środe z L4 uderze hehe pewnie sie tak nie ucieszy :P ale ja tak bo zasypia w pracy przy kompie masakra do tego mam tak zimno ze w polarze siedze i mi ziemno

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    a ja walcze dzis z katarem, zawrotami glowy i chyba jakims osłabieniem, mam mroczki w oczach a temp 36,0 :(

no i zaczełam dzis 17 tc :)
    oo to zdrówka kochana
    ja niby 7 tydzien mam nadzieje ze wszystko ok bedzie na usg

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Tamka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a, miałam Wam wczoraj napisać i zapomniałam - w H&M na dziale mama pojawiły się rajstopy ciążowe 200 DEN! już zakupiłam, grubaśne, że hej, polecam

Lara, a po co Ty temperaturę mierzysz, kobieto? mało masz rzeczy do robienia? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 11:57

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia buuuuuuuuu :( przykro mi, że i Ciebie dopadło....jejku zdrówka maleńka ....
    odpoczywaj....i nie płakusiaj, ja z seksem nie mam nic wspólnego od sierpnia, od samego patrzenia jak mój małż wychodzi z kąpieli, robi mi się gorąco......a tu nici....

NASIADÓWEK nie rób!!! mnie gin zakazał...

ja mam kolejną noc nieprzespaną, pęcherz i cewka bolą, mała szaleje w dole brzucha, kopiąc w mój obolały pęcherz.....
    do tego osłabienie organizmu....;-/

buuuuuuuuuuuuuuu ZDRÓWKA chcę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do aparatów ja miałam taki na noc wkłądany i co tydzien rozkrecany hm cos tam pomogło ale i tak wszyscy mówią ze mam prosciutkie zabki :P

ja chyba tez na szkołe rodzenia sei wybiorę jest przy moim szpitalu i własnie jest zwiedzanie a ponieważ to nowa placówka nigdy tam nie byłam to chetnie sobie pooglądam :P
    ale to jeszcze kupe czasu

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Konwalia buuuuuuuuu :( przykro mi, że i Ciebie dopadło....jejku zdrówka maleńka ....
    odpoczywaj....i nie płakusiaj, ja z seksem nie mam nic wspólnego od sierpnia, od samego patrzenia jak mój małż wychodzi z kąpieli, robi mi się gorąco......a tu nici....

NASIADÓWEK nie rób!!! mnie gin zakazał...

ja mam kolejną noc nieprzespaną, pęcherz i cewka bolą, mała szaleje w dole brzucha, kopiąc w mój obolały pęcherz.....
    do tego osłabienie organizmu....;-/

buuuuuuuuuuuuuuu ZDRÓWKA chcę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Kochana to i Tobie sle zdrówka dużo

a ja mam opryszczke juz prawie na całej dolnej wardze wrrr lecze sie pastą i jakoś pomału schodzi

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, nie da, stałe godziny i lipa :/
    Malenka, o Jezusie, no masakra z tym Twoim samopoczuciem, zdrówkaaaaaa!

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, to Kosia szaleje... zdrówka kochana!

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygońcie mnie kobiety po cebulę...kuźwa, warzywniak pod nosem a mnie się nie chce zejść i wielce nastawiam się psychicznie i motywuję żeby do niego iść... szczyt lenistwa...

Tamka, Lili83 lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • cati Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka mi moj aparat nie zadziałał, ale ! .... znalazlam inny i wydatek to 800 zl co miesiac :/ ale dziala !! to jest taki aparat nakladkowy. Sadzilam ze ten plastik mi nie pomoże bo niby jak ? a jednak ! :D
    mi starczylo 5 wkladek czyli 5xpo 800 zl .
    http://www.clearaligners.pl/
    Wydaje sie byc drogo... ale jak podliczylam ile ja wydalam przez te 5 lat na ten staly plus kasa za zalozenie .. i znowu wizyty. to wyszlo to taniej .

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, ciekawe...

ale ja moich zębów już nie tykam! mam w nosie i tyle, leczę co trzeba , dbam ale poza tym - nie interesują mnie. Gdyby nie ten cholerny drut to bym w ogóle zapomniała o leczeniu ortodontycznym, a tak to niestety będę pewnie co jakiś czas musiała go podklejać

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq,to i Tobie zdrówka życzę!

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ