Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) dubel

laruś o taką kupuje http://allegro.pl/kasza-orkiszowa-1kg-manna-razowa-jedz-zdrowo-i5252167271.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 12:53

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w mordę...Malenka...zawsze coś. Oby tylko na podejrzeniach się skończyło, nie może być inaczej, zaciskam kciuki i wszystko inne.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa kciuki

U nas z jedzeniem roznie, mniej wiecej 5-6 pobudka na mleko, 9 owsianka, jaglanka z owocem, jak nie zje duzo to po godz mleko, potem 13 obiad, czasami caly czasami pare lyzeczek jak zje malo za godz mleko, o 16 kaszka na mleku, 19-20 mleko

Sa dni ze je normalnie stale pokarmy a sa takie ze trzeba sie ratowac mlekiem, taki dziec

Nena,jestem pelna podziwu, Leos nie raczkuje wkurza sie niemilosiernie na brzuchu, ciagnie do wstawania, siedzi stabilnie i probuje sam usiasc czasami mu sie uda, ogolnie to szybko sie denerwuje jak mu cos nie wychodzi ;-) a i przybija Piatke ;-) hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 13:48

Nenaaa, MANIEK, LaRa lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justka, Młody ze wszystkim taki szybki, raptus mały, ooo i piąteczkę też przybija ;)
    Brawa i oklaski na zachętę dla Leosia i wszystkich naszych Młodocianych :)
    https://m.youtube.com/watch?v=Am03k6vJ9bQ

Lili83 lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, Malenq :( trzymam kciuki aby wszystko było ok
    Nenaa, Ciebie Tulam :*

A i chciałam sie zapytać co u Ashy? Wiecie?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach dziewczyny, czyli nie jest źle..moze faktycznie za wczesnie na dwa dania..nie pamietam juz kiedy wprowadziłam u Tymka dwa dania i w sumie do tej pory tak się żywimy w weekend(7-8 śniadanie, 10- coś (banan, bułka), 12-zupa, 15-II danie, 17-deser, 19-kolacja.

Patrykowi zupy gotuję na indyku, króliku lub cielęcinie, poźniej to mięso mu miksuje w zupie..narazie to zostawie

Ile śpią Wasze dzieci, ile mają drzemek? Chodzi mi głównie o wypowiedzi Neny, Yas i Malenq, bo mają dzieci w podobnym wieku..Patryk śpi zawsze 3 drzemki (9.00-1h, 12-40min, 14.30-40min), czasem cztery..idzie spac o 19.30, wstaje o 5-6..

A Patryk nic nie robi.. nadal jeździmy na rehabilitację..czasem mam doła, bo nie widać postępów.. teraz coś tam stanie na czworaka, ale to niewiele..ech..a Tymek był taki raptus:)

Malenq, naprawdę Cię rozumiem..my też sie ciągle bujamy po lekarzach..za tydzien neurolog..Mam nadzieję, że będzie u Was dobrze

Yas, jestes? Napisz na czym polega reh Kingi? Mamy skierowanie z Tymkiem także na rehabilitację wzroku:( Martwię się..tak wogóle to jesteśmy po konsultacji psychologicznej i będziemy z nim chodzic..brak mu koordynacji obu półkul mózgowych..

Czasami wysiadam psychicznie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 14:56

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, współczuję tych wycieczek po lekarzach...zdrowia dla Maluchów...

Diego 3 drzemki, każda z nich mniej więcej trwa godzinę. Kładziemy się późno bo o 22 ( tu nie da się wcześniej, inne klimaty ;) ), około 8 pobudka, drzemki około 10, 13, 16. Ogólnie ze 2,5 h aktywności i siesta.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak psyche siada.......

Konwi od jakiegoś czasu mamy podobnie tzn. pobudka 6 rano, 1wsza drzemka około 9.30 (45min/60min), 2ga drzemka około 13.30-14 trwa 1h-1,5h i tyle i spać chodzi około 20stej zazwyczaj
    czasem jest jeszcze 3drzemka około 17stej i trwa 30-45min

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 15:36

• zgredka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na mojego, bo samochodu firmowego wziąć nie może do domu, więc musiałam po niego jechać, mala śpi..
    Znowu będę walczyć z sądami i papierologia :/ wczoraj przyszło pismo od komornika za dług no i już mieliśmy płacić od razu, ale jak mi komornik powiedział że jego kosztów jest prawie tysiąc (za napisanie 5 pism typu "kopiuj wklej" i ich wysłanie) to powiedziallam o nie!

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie przelicytuję Cię Zgredko, ale ostatnio rachunek za prąd zwalił mnie z nóg, dosłownie

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór

choćbym nie wiem jak się starała nie nadrobię. u nas ostatnie 3 tyg w biegu. kinga ruszyła z miejsca. brakuje mi sił na internet :)
    jak ona nie ma adhd to ja jestem święta

co ja słyszę? znowu kłopoty z wynikami u dzieciaczków? buuu :( trzymam kciuki

u nas 16go komisja do orzeczenia. NARESZCIE sie to skończy

Konwi, my reh wzroku jeszcze nie mamy. potrzebuję opinię o wczesnym wspomaganiu rozwoju dziecka oraz orzeczenie o niepełnosprawności żeby się do kolejki na reh zapisać w ogóle. Reh ruchową ma jak na razie. ruchowo jest o 2 mce do przodu podobno. Jest ogromnie ruchliwa. ponoć uzdolniona sportowo :P (słowa rehabilitantki). A dlaczego u was tez reh wzroku? tez ma wadę? okularki przepisali?
    Kingusia z raczków już prostuje nogi do chodzenia.
    popłakałam się gdy przesadziłam ją do spacerówki, a później gdy obniżyliśmy poziom w łóżeczku (wariatka). jak na razie nie jestem w stanie Ci niczego poradzić jeżeli chodzi o oczka bo sama robię tylko to co wydaje mi się słuszne. Stymuluję oczka, pobudzam do pracy. lampki choinkowe... łańcuchy choinkowe... książeczki, obrazki...jaką ma wadę?
    A na waszej reh ruchowej nie stymulują Patryka pod kontem koordynacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 18:50

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka napisz mi na Priv co i jak z tym pismem tozto mój chleb powszedni moze jakos poradzę koleżance po fachu ;)

Dziś Jagoda chce mnie wykończyć spi po 10 min a potem płacze aaaaaa juz nie mam siły jej nosić bo oczywiście tylko tak sie w miarę uspokaja....zrobiłam po mieszkaniu chyba z 10 km.

Blondik Anuska jak sie czujecie, co u was?

A i zamówiłam kocyki minky dla nowych obywatelek w przyszłym tyg bedą w domu ... Jeszcze prezent dla starszaka mi został co by sie nie czuł odrzucony i chyba kupie plecak z minionkami of cors.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwalę się, zostałam ciocią Leosia, 56 cm i 3570g, urodził się przez cc w 38 tc :) jest śliczniutki i zdrowiutki! ma długaśne i gęste czarne włosy, oj będzie laski wyrywał :P
    od jutra urlopujemy się z mężem! nareszcie

MANIEK, Yasmin, zgredka, nick nieaktualny, LaRa, konwalianka, justta, nick nieaktualny, Krokodylica, Blondik, Nieukowa lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku. Już napisałam. Moja dziś w dobrym humorze, ale coś mało je. Za to z butli moje zjadla. POLECAM butle nul że smoczkiem lateksowym (żółty taki jak za naszych czasów). Teraz brzuszkuje na macie i bawi się smoczkiem.

My oglądamy 1 z 10

Mari: gratulacje

Manku: współczuje, może to jakiś skok

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.biedronka.pl/pl/product,id,12241,name,kasiazki-dla-niemowlat

zgredka, Yasmin lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas,moj tylek chodzi w okularach od 8 m-ca zycia.. mial takiego zeza, ze bardzo brzydko to wyglądało i przy tym duza wada wzroku (zaczynalismy okularami bodajże 6 lub 8 .. zeza nie widać już, szkła tez juz "ludzkie" ale ma problemy z innymi rzeczami..w okularach chodzi juz 3,5roku.

co do Patryka, to jest rehabilitowany,ale wydaje mi się, ze niewiele to daje..caly czas robi to samo.. czyli od 5 m-cy..niby cwiczy czworaki, siad zn czworaków, ale niewiele..w większości barki

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domyślam się, ze u Tymka jest nadwzroczność? dopiero teraz doczytałam, że to dla niego masz to skierowanie. Myślałam, że dla Patryczka. Ile teraz ma dioptrii? Dopóki się nie dostaniecie na reh to staraj się z nim dużo oglądać i omawiać obrazków. figury geometryczne, rysowanie, kolorowanie, pokazywanie części ciała itp. W reh wzroku chodzi o to, żeby nerwy wzrokowe nie rozleniwiały się i nie poumierały. Pobudzanie do pracy i jeszcze raz pobudzanie. Oczywiście bez przemęczania i dobrym oświetleniu (ale to już zbędny komentarz bo to wiesz :) )

Kochana, daj czas Patryczkowi. Nagle Cię zaskoczy, zobaczysz. Jesteście pod fachową opieką. Raczkowanie jest jedną z najtrudniejszych czynności do opanowania dla niemowlaka. Musi skoordynować obie półkule mózgowe. Na raz użyć lewej ręki i prawej nóżki i na odwrót. To chodzenie jest 100 razy łatwiejsze. Raczki sa nieziemsko trudne dlatego niektóre dzieciaczki się wydzwaniają i zaczynają od razu biegać. Jak jest w pozycji raczków to podawaj mu to do jednej to znów do 2 rączki zabaweczkę. Niech na początek odrywa po kolei rączki od podłoża.
    oczywiście słuchaj rad lekarzy, ale nie wbijaj sobie do głowy książkowych rad. Mozę on poprostu jeszcze nie ma gotowości i tyle. Ćwiczycie na reh przy lustrze? to jest świetny bodziec. myślę, ze trochę za wcześnie na diagnozowanie zaburzeń koordynacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 21:37

konwalianka lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, w wolnej chwili spójrz na priv :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:

Blondik Anuska jak sie czujecie, co u was?

U mnie cukrzyca ciążowa i nakaz szybkiej wizyty w przychodni diabetologicznej. Zjeździłam całe to beznadziejne miasteczko, w pobliżu którego mieszkam i nie ma lekarza, który zgodziłby się mną zająć. Jutro od rana będę dzwonić do Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi i tam się umawiać. Porażka normalnie... Mieszkam na takim zadupiu że ręce opadają.
    I jeszcze do tego ciągle chce mi się spać.
    No to się wyżaliłam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka...

Yas wszystkiego naj naj dla Kinii:-P :-D

Buziaki

Groszku ale że jak??? Współczuję, zanim się dostaniesz poczytaj o cukrzycy ciążowej, kilka styczniówek miało, przeszły na dietę i dzieciaczki zupełnie zdrowe....więc spokojnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 07:51

Yasmin lubi tę wiadomość

‹‹ 1270 1271 1272 1273 1274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ