Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Malenqa kciuki
U nas z jedzeniem roznie, mniej wiecej 5-6 pobudka na mleko, 9 owsianka, jaglanka z owocem, jak nie zje duzo to po godz mleko, potem 13 obiad, czasami caly czasami pare lyzeczek jak zje malo za godz mleko, o 16 kaszka na mleku, 19-20 mleko
Sa dni ze je normalnie stale pokarmy a sa takie ze trzeba sie ratowac mlekiem, taki dziec
Nena,jestem pelna podziwu, Leos nie raczkuje wkurza sie niemilosiernie na brzuchu, ciagnie do wstawania, siedzi stabilnie i probuje sam usiasc czasami mu sie uda, ogolnie to szybko sie denerwuje jak mu cos nie wychodzia i przybija Piatke
hihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 13:48
Nenaaa, MANIEK, LaRa lubią tę wiadomość
-
Justka, Młody ze wszystkim taki szybki, raptus mały, ooo i piąteczkę też przybija
Brawa i oklaski na zachętę dla Leosia i wszystkich naszych Młodocianych
https://m.youtube.com/watch?v=Am03k6vJ9bQLili83 lubi tę wiadomość
-
ach dziewczyny, czyli nie jest źle..moze faktycznie za wczesnie na dwa dania..nie pamietam juz kiedy wprowadziłam u Tymka dwa dania i w sumie do tej pory tak się żywimy w weekend(7-8 śniadanie, 10- coś (banan, bułka), 12-zupa, 15-II danie, 17-deser, 19-kolacja.
Patrykowi zupy gotuję na indyku, króliku lub cielęcinie, poźniej to mięso mu miksuje w zupie..narazie to zostawie
Ile śpią Wasze dzieci, ile mają drzemek? Chodzi mi głównie o wypowiedzi Neny, Yas i Malenq, bo mają dzieci w podobnym wieku..Patryk śpi zawsze 3 drzemki (9.00-1h, 12-40min, 14.30-40min), czasem cztery..idzie spac o 19.30, wstaje o 5-6..
A Patryk nic nie robi.. nadal jeździmy na rehabilitację..czasem mam doła, bo nie widać postępów.. teraz coś tam stanie na czworaka, ale to niewiele..ech..a Tymek był taki raptus:)
Malenq, naprawdę Cię rozumiem..my też sie ciągle bujamy po lekarzach..za tydzien neurolog..Mam nadzieję, że będzie u Was dobrze
Yas, jestes? Napisz na czym polega reh Kingi? Mamy skierowanie z Tymkiem także na rehabilitację wzroku:( Martwię się..tak wogóle to jesteśmy po konsultacji psychologicznej i będziemy z nim chodzic..brak mu koordynacji obu półkul mózgowych..
Czasami wysiadam psychicznie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 14:56
-
Konwalia, współczuję tych wycieczek po lekarzach...zdrowia dla Maluchów...
Diego 3 drzemki, każda z nich mniej więcej trwa godzinę. Kładziemy się późno bo o 22 ( tu nie da się wcześniej, inne klimaty), około 8 pobudka, drzemki około 10, 13, 16. Ogólnie ze 2,5 h aktywności i siesta.
-
nick nieaktualnyoj tak psyche siada.......
Konwi od jakiegoś czasu mamy podobnie tzn. pobudka 6 rano, 1wsza drzemka około 9.30 (45min/60min), 2ga drzemka około 13.30-14 trwa 1h-1,5h i tyle i spać chodzi około 20stej zazwyczaj
czasem jest jeszcze 3drzemka około 17stej i trwa 30-45minWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 15:36
-
Ja właśnie czekam na mojego, bo samochodu firmowego wziąć nie może do domu, więc musiałam po niego jechać, mala śpi..
Znowu będę walczyć z sądami i papierologiawczoraj przyszło pismo od komornika za dług no i już mieliśmy płacić od razu, ale jak mi komornik powiedział że jego kosztów jest prawie tysiąc (za napisanie 5 pism typu "kopiuj wklej" i ich wysłanie) to powiedziallam o nie!
-
nick nieaktualny
-
dobry wieczór
choćbym nie wiem jak się starała nie nadrobię. u nas ostatnie 3 tyg w biegu. kinga ruszyła z miejsca. brakuje mi sił na internet
jak ona nie ma adhd to ja jestem święta
co ja słyszę? znowu kłopoty z wynikami u dzieciaczków? buuutrzymam kciuki
u nas 16go komisja do orzeczenia. NARESZCIE sie to skończy
Konwi, my reh wzroku jeszcze nie mamy. potrzebuję opinię o wczesnym wspomaganiu rozwoju dziecka oraz orzeczenie o niepełnosprawności żeby się do kolejki na reh zapisać w ogóle. Reh ruchową ma jak na razie. ruchowo jest o 2 mce do przodu podobno. Jest ogromnie ruchliwa. ponoć uzdolniona sportowo(słowa rehabilitantki). A dlaczego u was tez reh wzroku? tez ma wadę? okularki przepisali?
Kingusia z raczków już prostuje nogi do chodzenia.
popłakałam się gdy przesadziłam ją do spacerówki, a później gdy obniżyliśmy poziom w łóżeczku (wariatka). jak na razie nie jestem w stanie Ci niczego poradzić jeżeli chodzi o oczka bo sama robię tylko to co wydaje mi się słuszne. Stymuluję oczka, pobudzam do pracy. lampki choinkowe... łańcuchy choinkowe... książeczki, obrazki...jaką ma wadę?
A na waszej reh ruchowej nie stymulują Patryka pod kontem koordynacji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 18:50
-
Zgredka napisz mi na Priv co i jak z tym pismem tozto mój chleb powszedni moze jakos poradzę koleżance po fachu
Dziś Jagoda chce mnie wykończyć spi po 10 min a potem płacze aaaaaa juz nie mam siły jej nosić bo oczywiście tylko tak sie w miarę uspokaja....zrobiłam po mieszkaniu chyba z 10 km.
Blondik Anuska jak sie czujecie, co u was?
A i zamówiłam kocyki minky dla nowych obywatelek w przyszłym tyg bedą w domu ... Jeszcze prezent dla starszaka mi został co by sie nie czuł odrzucony i chyba kupie plecak z minionkami of cors.Maniek
-
nick nieaktualnychwalę się, zostałam ciocią Leosia, 56 cm i 3570g, urodził się przez cc w 38 tc
jest śliczniutki i zdrowiutki! ma długaśne i gęste czarne włosy, oj będzie laski wyrywał
od jutra urlopujemy się z mężem! nareszcieMANIEK, Yasmin, zgredka, Malenq, LaRa, konwalianka, justta, Misi@, Krokodylica, Blondik, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Manku. Już napisałam. Moja dziś w dobrym humorze, ale coś mało je. Za to z butli moje zjadla. POLECAM butle nul że smoczkiem lateksowym (żółty taki jak za naszych czasów). Teraz brzuszkuje na macie i bawi się smoczkiem.
My oglądamy 1 z 10
Mari: gratulacje
Manku: współczuje, może to jakiś skok -
nick nieaktualny
-
Yas,moj tylek chodzi w okularach od 8 m-ca zycia.. mial takiego zeza, ze bardzo brzydko to wyglądało i przy tym duza wada wzroku (zaczynalismy okularami bodajże 6 lub 8 .. zeza nie widać już, szkła tez juz "ludzkie" ale ma problemy z innymi rzeczami..w okularach chodzi juz 3,5roku.
co do Patryka, to jest rehabilitowany,ale wydaje mi się, ze niewiele to daje..caly czas robi to samo.. czyli od 5 m-cy..niby cwiczy czworaki, siad zn czworaków, ale niewiele..w większości barki -
domyślam się, ze u Tymka jest nadwzroczność? dopiero teraz doczytałam, że to dla niego masz to skierowanie. Myślałam, że dla Patryczka. Ile teraz ma dioptrii? Dopóki się nie dostaniecie na reh to staraj się z nim dużo oglądać i omawiać obrazków. figury geometryczne, rysowanie, kolorowanie, pokazywanie części ciała itp. W reh wzroku chodzi o to, żeby nerwy wzrokowe nie rozleniwiały się i nie poumierały. Pobudzanie do pracy i jeszcze raz pobudzanie. Oczywiście bez przemęczania i dobrym oświetleniu (ale to już zbędny komentarz bo to wiesz
)
Kochana, daj czas Patryczkowi. Nagle Cię zaskoczy, zobaczysz. Jesteście pod fachową opieką. Raczkowanie jest jedną z najtrudniejszych czynności do opanowania dla niemowlaka. Musi skoordynować obie półkule mózgowe. Na raz użyć lewej ręki i prawej nóżki i na odwrót. To chodzenie jest 100 razy łatwiejsze. Raczki sa nieziemsko trudne dlatego niektóre dzieciaczki się wydzwaniają i zaczynają od razu biegać. Jak jest w pozycji raczków to podawaj mu to do jednej to znów do 2 rączki zabaweczkę. Niech na początek odrywa po kolei rączki od podłoża.
oczywiście słuchaj rad lekarzy, ale nie wbijaj sobie do głowy książkowych rad. Mozę on poprostu jeszcze nie ma gotowości i tyle. Ćwiczycie na reh przy lustrze? to jest świetny bodziec. myślę, ze trochę za wcześnie na diagnozowanie zaburzeń koordynacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 21:37
konwalianka lubi tę wiadomość
-
MANIEK wrote:
Blondik Anuska jak sie czujecie, co u was?
U mnie cukrzyca ciążowa i nakaz szybkiej wizyty w przychodni diabetologicznej. Zjeździłam całe to beznadziejne miasteczko, w pobliżu którego mieszkam i nie ma lekarza, który zgodziłby się mną zająć. Jutro od rana będę dzwonić do Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi i tam się umawiać. Porażka normalnie... Mieszkam na takim zadupiu że ręce opadają.
I jeszcze do tego ciągle chce mi się spać.
No to się wyżaliłam -
nick nieaktualnyHejka...
Yas wszystkiego naj naj dla Kinii:-P
Buziaki
Groszku ale że jak??? Współczuję, zanim się dostaniesz poczytaj o cukrzycy ciążowej, kilka styczniówek miało, przeszły na dietę i dzieciaczki zupełnie zdrowe....więc spokojnieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 07:51
Yasmin lubi tę wiadomość