X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Wow :) Kosia 9 msc!!!!!
    Kinga 8 msc :)
    Moc Buziaków dla księżniczek :))

Qrcze, wstałam pokręcona, chyba czas kupić nowe lozko :/
    Anuska, bedzie dobrze :)

Malenq, justta, Yasmin, MANIEK lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    100lat Kosia i Kinga ♡
    U nas biegunki ciąg dalszy...a do tego dziąsła buuuu nie chce jeść tylko pije wodę smecte jakoś przelyka i trochę mleka żadnego obiadku! Nawet dziąseł nie daje sobie żelem posmarować. Tylko żyrafa gryzie ja namiętnie całymi dniami...niech już wyjdzie ten kiel! !!!
    Wszystkim miłego dnia

Malenq, Yasmin lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry

Smock, czyli biegunka zebowa..... ufff mam nadz.ze zabki niedlugo sie pokaza

Wspolczuje Wam dziewczyny chorob dzieci itego chodzenia od lekarza do lekarza......w takiej sytuacji charakterek mojej Hanki i to moje niespanie wydaje sie niczym...mam nadz.ze wszystko bedzie dobrze, a Wasze dzieciaczki beda zdrowe :)

mam do Was pytanie...moja przyjaciolka, tzn.gdy mieszkalam w PL bylysmy bardzo blisko teraz juz nie, ale kontakt mamy, przez ponad rok starala sie zajsc w ciaze...no i udalo sie. usg serduszkowe - wszystko pieknie. w pon.nasze rozmowy o wozkach itp. we wt. kolejne usg i serduszko nie bije :( 9 tc nie wiedzialam co jej napisac...napisalam tylko ze jestem gdyby mnie potrzebowala, gdyby chciala pogadac...no cokolwiek. ja sobie nawet nie wyobrazam przez co oni przechodza.
    dzisiaj jej maz ma urodziny a ona ma zabieg :( nie wiem jak zlozyc mu zyczenia...co napisac....zawsze piszemy sobie sms z zyczeniami na ur. lub dzownimy. dzwonic to raczej nie bede w zw. z tym, ze dzis jest w szpitalu na zabiegu. myslalam zeby sms napisac, ale co napisac w takiej sytuacji?

more more mi atoras cos radzic?

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Dzieki Yas.. trochę mnie podniosłaś na duchu, bo cięzko mi znależć kogoś kto rozumie moje rozterki..bo zwyczajnie tego nie doświadczył..
    A propo raczkowania i chodzenia.. Tymek raczkował moze z tydzień, po czym zaczął chodzić i teraz mamy problem właśnie- brak koordynacji obu półkul mózgowych, która także jest przedmiotem naszych wizyt u psychologa..

Smoku, to zęby, jak nic..Patryk dwa dni nie chciał jeść zanim pojawił się ząb

najlepszego Kosia i Kinga

Anuśka- bedzie dobrze..pomysl, ze plus taki całej tej cukrzycy, ze zrzucisz wszystko to co przytyłaś:)ps. ile wyszedł Ci cukier?

co ja jeszcze chciałam..
    boli mnie gardło;/

beszko, niezreczna sytuacja.. chyba zwyczajnie: dużo zdrowia i długich lat życia, bo szczescia teraz bym nie zyczyła..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 09:10

Yasmin lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski! Obysmy miały racje i nie chce on już wyjdzie! !!!!
    Beszko :( nie wiem co napisac

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    100lat Kosia i Kinga ♡
    100 lat to za mało 150 by się zdało ;)

Najlepsze życzenia dla dziewczyn.

Smoczyca ta biegunka na pewno od zębów musicie to przejść, oby Szybko przeszlo

Malenq, Yasmin lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Know, myslisz ze ten brak koordynacji obu polkol przez brak raczkowania? nie wszystkie dzieci przeciez raczkuja....ja nie raczkowalam, moj brat tez nie. nie wszyscy moi kuzyni raczkowali a wszystko jest ok....

co do zdolnosci ruchowej dzieci....to my mamy to samo z Hanka...nie wiem czy ona jest leniwa czy co, ale baaaardzo powoli wszystko robi.
    Jaska rehabilitowalismy (metoda Vojty)przez dwa miesiace bardzo intensywnie (oczywiscie w PL i prywatnie bo tutaj maja to w d...) i efekty byly suuuuper. Leos rehab.nie wymagal i robil wszystko po swojemu, ale to nie znaczy ze gorzej, np. sam usiadl dopiero jak zaczal raczkowac, a raczkowac zaczal kolo 1 r.z. bo wczesniej opanowal pelzanie do perfekcji z predkoscia siwtla i wszedzie pelzal. jak go posadzilam to siedzial, ale sam nie usiadl baaaaardzo dlugo.
    Hanka wymaga rehabilitacji. tutaj nie widza problemu i uwazaja, ze samo sie naprawi. nasza rehab z PL z dlugoletnim doswiadczeniem w pracy z dziecmi (wczesniej z bardzo dlugo w Niemczech pracowali gdzie sporo sie mowi o KISS and KIDS ;) ) uwaza, ze mala wymaga rehabilitacji, bo samo sie nie naprawi, wiec za kazdym razem, gdy jestem w PL chodze z mala dzien w dzien....ale to za malo....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    dzien dobry

Smock, czyli biegunka zebowa..... ufff mam nadz.ze zabki niedlugo sie pokaza

Wspolczuje Wam dziewczyny chorob dzieci itego chodzenia od lekarza do lekarza......w takiej sytuacji charakterek mojej Hanki i to moje niespanie wydaje sie niczym...mam nadz.ze wszystko bedzie dobrze, a Wasze dzieciaczki beda zdrowe :)

mam do Was pytanie...moja przyjaciolka, tzn.gdy mieszkalam w PL bylysmy bardzo blisko teraz juz nie, ale kontakt mamy, przez ponad rok starala sie zajsc w ciaze...no i udalo sie. usg serduszkowe - wszystko pieknie. w pon.nasze rozmowy o wozkach itp. we wt. kolejne usg i serduszko nie bije :( 9 tc nie wiedzialam co jej napisac...napisalam tylko ze jestem gdyby mnie potrzebowala, gdyby chciala pogadac...no cokolwiek. ja sobie nawet nie wyobrazam przez co oni przechodza.
    dzisiaj jej maz ma urodziny a ona ma zabieg :( nie wiem jak zlozyc mu zyczenia...co napisac....zawsze piszemy sobie sms z zyczeniami na ur. lub dzownimy. dzwonic to raczej nie bede w zw. z tym, ze dzis jest w szpitalu na zabiegu. myslalam zeby sms napisac, ale co napisac w takiej sytuacji?

more more mi atoras cos radzic?
    Mój ostatni Aniołek miał 10 tygodni jak przestało stukać mu serduszko, nie chciałam wtedy z nikim rozmawiać, nie chciałam nic robić, byłam zła na cały świat.
    Ale jeśli co roku skladacie sobie życzenia to nie fajnie by było aby teraz tego nie zrobić.
    A co powiedzieć.... Eh w takiej sytuacji nigdy nie wiadomo.
    Ja napisalabym że strasznie mi przykro że w tak wyjątkowym dniu muszą przejść tak traumatyczne przeżycie i zyczylabym aby już nigdy więcej smutek nie zagościł w ich rodzinie. Oraz dużo miłości.

beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierzę w stwierdzenie "samo się naprawić", dobrze że chociaż tyle możesz zrobić jak jesteś w Pl.... A w domku nie robisz čwiczeń???? Moja mała też leniwiec i bardzo długo nic nie robiła, chociaż przez jakiś czas chodziłyśmy na rehab.
    Smoku to zęby i ją nie e podawałam smecty przy biegunce zębowej...dużo niech pije i nie wmuszaj jedzenia...

Yasmin, beszka lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq smecte kazała dawać lekarka...dałam rano bo wczoraj miała czerwona pupę od tych kupek i tak strasznie się napręża wiec dałam...obiadki juz sobie darowalam tylko wodę wmuszam niestety bo niechętnie pije. Ale pupa juz ładniejsza chociaż tyle :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pupa będzie czerwoną bo przy zębach "żrące" wszystko jest, skład się zmienia...najlepiej z ziaji maść pięciornikową kup, to jak tormentiol ale bez boru......
    Moja przy jelitówce smecty nie dostawała tylko woda i elektrolity....
    Uhmmm co lekarz to opinia....
    Oby Wam szybko teraz przeszło, ale muszę Cię zmartwić że to dopiero początek zębowej drogi.....

• justta Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj leniwiec na zlosc chyba zaczal dzisiaj sie mega ruszac, nie mozna go utrzymac, probuje siadac, podciaga sie wstaje kreci no masakra nie nadarzam, a wczoraj narzekalam ze nic nie robi ;-) chyba sie wkurzyl na mnie hihi, aha i pochwalilam ze noce przesypia juz od dwoch dni, no to mam come back, znowu rzucanie sie przez cala noc

Beszko zyczenia na pewno wyslij, takie skromne szczere, nic wymyslnego, zdrowia, milosci

Kosia 9 miesiecy llllaaaaaauuuuu zdrowka kochanienka

A Kinia tez juz coraz starsza, buziaczki, gonicie dziewczynki do przodu, duzo zdrowka i usmiechu na codzien

Smoczyca ah te zeby, u Leoska znowu slinienie na maxa cos te gorne sie nie moga przebic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 10:16

Yasmin lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem gotowa na zęby :D choć mi dziś majster powiedział ze ledwo paniusia na oczy patrzy :/
    Tormentiol nie doby? Używam naprzemian z bepanthenem i sudocremem ok ten z ziaji zakupie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 10:41

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• justta Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa o co chodzi z tym zaczerienianiem przy zebach? odparzenia?

a moze chce ktoras moje nosidelko bondolino Leos sie wypiol nie moge go uwiazac w niczym, sprzedam juz za 300zl, kupilam za 430zl uzywane doslownie z 3 razy jak byl maly i nieruchliwy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 10:40

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny... Troche nadrobilam ale maly robi sie wymagajacy wiec coraz trudniej mi to przychodzi :)

Konwi wspolczuje problemow z maluchami- ja tez sie o wzrok Radka boje bo chyba.zezik bedzie. Mamy skierowanie do okulisty, w przyszlym tyg sprobuje go wcisnac na jakis malo abstrakcyjny termin...

Czytam o tym rozszerzaniu diety u was i powoli sama sie szykuje do rozpoczecia... Chyba od listopada bede wprowadzac warzywka bo nieuchronnie zbliza sie powrot do pracy :(
    Yas, Malenq widze ze u was tez bieganie po lekarzach :( kciukam...

Anuska cukrzyca to nie wyrok, na sieci jest duzo dobrych diet, ale zeby dostac glukomer tak czy siak do poradni musisz sie wcisnac :/

Jak tam Blondik, na wylocie? Madzia juz pewnie w blokach startowych :)

Maniek podziwiam twoja sile, masz trudny egzemplarz jak widac :( moze sprobuk odrobiny soku jablkowego podawac po mleku, czerwcowki zachwalaly jako sposob na unormowanie spraw kupnych...

MANIEK, MANIEK, Anuśka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś przy idących ząbkach może być całą okolica "pieluszkowa" czerwona i nawet siuśki mogą spowodować odparzenie.....nie musi tak być, ale często dzieci tak mają

soczek jabłkowy podany przed jedzonkiem podobno działa

justta, beszka lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Malenqa ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Jestem gotowa na zęby :D choć mi dziś majster powiedział ze ledwo paniusia na oczy patrzy :/
    Tormentiol nie doby? Używam naprzemian z bepanthenem i sudocremem ok ten z ziaji zakupie
    używany sporadycznie tormentiol krzywdy nie zrobi, ale na codzień polecam tormentalum, albo maść ziaji

http://www.srokao.pl/2013/02/uwaga-szkodliwy-tormentiol.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 11:06

Yasmin lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Beszko: ja myślę taknjak Anastazja, jeśli zawsze piszecie to tym bardziej byłoby koleżance smutno, że nie napisałas, a jak jesteście blisko to tym bardziej dobrze by bylo wiedzieć, że ktoś o niej myśli w tym czasie.

Smoku: biedna Zochna ;( niech tem ząb już wylazi

Zdrowia dla Kosi i Kini !! :*

Moja za 3 tug idzie do żłobka, a ja nie wiem ile nie mlecznych posiłków powinna wtedy jeść, w sensie jak ją do tego przygotować ;(

Yasmin lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama stara się sprzedać część stosiku pieluszkowego, a niunia pomaga
    https://goo.gl/photos/turEJxjTdb9W9e129

https://goo.gl/photos/PFx5FQn1V9MkpENQ7

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 11:22

Yasmin lubi tę wiadomość

‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ