Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
100 lat dla Kosiuni :*
dziękujemy za wszystkie życzonkawłaśnie dziś odebraliśmy opinię o konieczności wczesnego wsparcia rozwoju dziecka, więc jesteśmy o jeden kroczek do przodu w walce o reh wzroku (ooooo jeah...) 16go orzeczenie i mamy komplet
mnie też coś zbiera, gardło boli, suche i drapiące. łebek napierdziela... buuu
Anuśko, współczuję cukrzycy. Dbaj o siebie Kochana.
Smokuś, wytrwałości. polecam kompocik z jabłuszek dla małej.
Beszko, ale mi przykro. Ja bym posłuchała rady Anastazji. Przykre, że bagatelizują tam u Was Wasze potrzeby. Bezsilność jest potworna
Konwi, rozumiem Twoje objawy. Ja mimo wszystko też wciąż drżę o prawidłowy rozwój Kingi. Boję się o rozwój mowy. niby wszystko ok, ale wycięte wędzidełko ma... do tego podwyższone górne podniebienie. Fakt że co 2 dziecko ma takie podniebienie, ale wciąż... cieszę się że chodzimy na reh... mamy tam tyle specjalistów do pomocy... super
Anastazjahehe 150
Blondik, szczególnie jeżeli masz powody do niepokoju to jak najwcześniej. Bilans przewiduje badanie wzroku w wieku 2 lat, co jest mega późno w wielu przypadkach. Jak jest zez stały to kierują od razu. Po tlenoterapii u wcześniaków też. Ale należy pamiętać, że 80% dzieci ma nadwzroczność niską, co jest normalne związane z budową oka, co samo skoryguje się do zera. Nadwzr. średnia i duża wymaga korekcjiMalenq lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny..Anastazja
Caluski dla Kini i Kosi
Malenqu, ja rowneiz z mala cwicze. co do efektow cwiczen to wlansie przy Vojacie sa szybkie efekty, ale dziecko placze podczas cwiczen. nagadalam sie z nass rehab.i lek.ze cw.nie sprawiaa dziecku zandego bolu, ale opgraniczaja je ruchowo i to je irytuje. u nas bobath by nie pomogl.....
Smock, ja tez gym smecty przy zabkach nie podawala. bez sensu moim zdaniem....Leo mial straszne biegunki i od zebow i jedzonko. dupsko czerwone non stop, wiec fioletewm nawet smarowalam, bo az ranki byly....
My wrocilysmy z osrodka zdrowia i z placu zabaw z chlopakami. mloda nadal kruszynka z waga 6790 gr, ze wzrostem tez przystopowala bo tylko 68
zapisali nas do grupy wsparcia dla rodzicow, ktory dzieci nie spia...zobaczymy co powiedza. boje sie, ze beda kazali jej sie wyplakac i tak nauczyc zasypiania, ale ja sie nei zgadzam z ta metoda....no nic nie ma co gdybac...zobaczymy.
lekarka, inna biz nasa prowadzaca, kazala mniej cyca podawac, bo mloda wisi caly czas, lek na kupe raz dziennie i jesli w ciagu paru tyg.nie bedzie lepiej z brzuszkiem, to chca zrobic badania - usg brzuszka, kupka, krew, mocz. jedzenie wprowadzac pomalu, bo mloda nadal sie z brzuchem meczy i moze miec alergie pokarmowa.
my mama kladziemy spac tylko 2 razy dziennie, mimo ze ta po godz.aktywnosci jest spiaca. lekarka kazala ja klasc jak tylko bedzie chciala i zobaczyc czy jest lepiej z nocnym zasypianiem, bo mala moze jest przemeczona i dlatego tak ciezko jej zasnac na noc.
no i many uczyc brania smoczka, bo skoro mnie jako smoczek uzywa, to bedzie coraz gorzej...ehhh
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Justa wrzuć foto tu lub na Priv bo szukam nosidełka wlasnie to chetnie odkupie.
Dzień dobry w ogóle. Kinia Kosia zdrówka i jeszcze raz zdrówka.
Mówicie soczek jabłkowy, tylko jaki i ile?
Beszko biedna Hania sie namęczy strasznie ale kiedyś musi sie to skończyć.
Co do życzeń to gdy moja bratowa straciła dziecko w 28 tc tuż przed świetami BN to życzenia składałam normalnie bo wiedziałam ze ona sie rozpada na kawałki gdy ktoś o tym wspomina i jeszcze dziś jej z tym ciezko choc dwa kurczaczki na świecie juz sa. Ja bym normalne życzenia złożyła ale tez napisałabym ze bardzo mi przykro z powodu straty i ze gdyby czegoś potrzebowała to jestem.
Blondik to cisza przed finałem?
Anuska nie martw sie, moja przyjaciółka tez miała cukrzyce ciążowa i musiała jeść produkty o niskim indeksie glikemicznym i oczywiście zero słodyczy.Yasmin lubi tę wiadomość
Maniek
-
Smock, a jeszcze mi sie przypomnialo ze marchwianke mozesz przeciez malej podac na te kupki....
Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie...kulinarneglupie moze
uwielbiam dynie, ale rzadko jemy, bo ona jest tak twarda, ze tyle sie namecze zanim ja rozkroje i wykroje, ze mi sie nie chce...jest jakis sposob na te dynie
?
-
nick nieaktualny
-
BESZKO to zależy jaka dynie. Na przykład Hokkaido w ogole nie musisz obierać. Takiej zwyklej dużej też nie, przynajmniej nie wtedy kiedy ja pieczesz (pyszene zapiekanki albo poprostu jako dodatek do obiadu pieczone plastry). Obierać nalewki trzeba ta jak fistaszek.
-
Jussta wezmę je:) napisz na Priv dane do przelewu.
Piszą ze to nosidło od 0-36 miesięcy ale czy to nie jest tak ze nosidło gdy dziec zacznie sam siedzieć?
Z chusta sie poddałam, nie potrafię tej szmaty omotać a Jagoda nie ma tyle cierpliwościmam nadzieje ze nosidło rozwiąże te problemy.
Psotka jak tam wakacje mijają?Maniek
-
A słuchajcie, chusty do kiedy się nosi, moja póki co chodziła w kolkowej ale już że 2 miesiące nie. Mój miał nosić w wiązaniu kangurek, ale jakoś nie idzie mu
Też może bym sprzedała natybaby tkana używana 2 x ;(
Moja zaczyna lubić smoczek -
Konwi, wspolczuje Wam rzgania..... U nas wlasnie byla jakas infekcja gadlowo zoladkowa. Poki co wymiotowala tylko, a raczej az Hania....mam nadz.ze na tym koniec....aaaa i jeszcze Hanki roczna kuzynka wczoraj miala epizod....
Ja to sie tego rzygania najbardziej boje ze wszystkich chorob. Tak szybko o odwodnienie utakich maluchiw..... -
nick nieaktualnyZe jak dzieci udaja kaszel
Ja dostalam juz skierowanie na badanie wzroku. Musze umowic malca na marzec.
Moj maly dzis duzo spal i boje sie kolejnej nie orzespanej nocy. Mam wrazenie, ze on sie w nocy boi i dlstego tak sie czesto przebudza...o wlasnie sie obudzil
Blondik kciuki zacisniete i zdrowka dla wszystkim mam i dzieci ide do kojego smyka