Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
witam w terminie, jutro pewnie kierunek szpital.
Ja uważam, że zawód nauczyciela jest cudowny, choć bardzo niedoceniany. Rodzice niestety coraz gorsi, stawiaja wymagania względem dzieci, nauczycieli, a mało kiedy względem siebie. Dziwne to nasze pokolenie.
Anastazja, kuruj się domowymi sposobami. Bardzo szybo poczułaś ruchy maleństwa
Dziś smutny dzień, pamiętajmy o wszystkich aniołkachzgredka lubi tę wiadomość
-
Zgredka mi się czas strasznie dłuży, ale mówią że cudzą ciąża mija szybciej
Blondik na razie czuje jedynie jak leżę na plecach i rękoma obejmuje goły brzuszek i oczywiście nie zawsze, czasem czekam na wyczowalne ruchy z pół godziny, ale też czuje ze z dnia na dzień kopniaki są coraz mocniejsze
Nie martw się mi poród z tiago zaczął się w jeden dzień, wcześniej też nic nie czulamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 08:47
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Eee tam, nauczyciel, zawód jak jazdy inny, a tak jak napisała Malenq, nauczyciele maja zryta psyche jak nic, no alfy i omegi
A juz narzekanie na pensje jest śmieszne (ale to moje zdanie) każdy wybiera sobie zawód jaki chce, wiec późniejsze narzekania na kasę jest bez sensu.
Btw dzien dobry, witam z bolącym gardłem, Ania zasmarkana, deszcz pada, żyć nie umierać.
Anastazja, gratuluje 2 trym. Bardzo szybko czujesz ruchy (moze to jelita?)
Miłego dnia -
Helol, Ana gratki 2 trymestru. Mi było w nim dobrze i wyprawkę zrobiłam i miałam sporo energii.
Zgredko co za paradoks ... "Żadnych niepokojących objawów" a tak kiedys czekałyśmy na nie:) ps ja tez chyba zatrstuje bo jakaś senna jestem póki co zwalam na przesilenie jesienne:)
A ja lubie nauczycielinie wszystkich ale na swojej drodze spotkałam kilku z powołania i naprawdę muszę powiedzieć ze to praca na 24/h trzeba umieć dzieciaki zainteresować i dotrzeć do nich i za to szacun. Mam gorsze zdanie o nauczycielach akademickich:(
Idę na jakieś śniadanie. Apropo: jeszcze 1 kg i mam wagę sprzed ciąży, jeszcze 5 i będzie moja wymarzonatylko cholera nie mam kiedy ćwiczyć
wszystko przez mojego męża bo późno przychodzi i zanim zrobię obiad itd to jest 22
moze za jakiś czas pójdę na silke bo mam w pobliżu 24/h ... Jak mi sił starczy.
zgredka, Blondik lubią tę wiadomość
Maniek
-
Co do nauczycieli to nie mogę się wypowiedzieć czy lubię czy nie lubię bo to nie o zawód chodzi tylko o jednostkę ludzka. Polubie kogoś to go lubię bez znaczenia czy pracuje jako nauczyciel czy wykonuje inny zawód.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hahaha Maniek
trafnie to ujęłaś hahhahah
Ja wypowiedziałam tylko SWOJE zdanie (moze nie trafiłam na nauczycieli z pasja)
No sorry, był taki jeden historyk, ze do niego z chęcią sie szło na lekcje, ale pech chciał, ze ja trafiłam na innego i nic z tej historii nie wiem. A u tamtego wszyscy na maturze historie zdawali na 5.
Dobra, tyle odemnie na ten temat.
Mam dzis mega marudę ;( usypia przy odkurzaczu bo nic innego nie było w stanie jej uśpić, ojjjjj czuje ze to bedzie ciezki dzien.
Aaa i malz odbiera dzis te puzzle piankowe. Kupiłam prawie nowe za 20 zł 49 sztuk
No i byłam wczoraj w Smyku za tym podawaczem pokarmu i niestety tam tylko siatkowe. A na stronie smyka jest fajne silikonowe. Chyba tak musze zamówić.
(') dla Aniołków ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 09:18
-
Hej
Ja jako osoba pracująca z nauczycielami powiem Wam że są dwa rodzaje. Są pancie narzekające że dzieci na lekcjach są straszne, bo nie można nawet kawy w spokoju wypić i takie babska to bym w kosmos wystrzeliła, ale są i tacy nauczyciele, którzy nie uczą tylko rozpalają w uczniach żądzę zdobywania wiedzy. Wiem że to brzmi jak bajka ale faktycznie takich znam. Szkoda że tych pierwszych jest nadal więcej...
I tak wszystkich podziwiam bo dla mnie to ciężka praca. Ja bym nie dała radyNawet jest takie chyba chińskie przekleństwo : "Obyś cudze dzieci uczył"
Anastazja gratulacje II trymestruKurczę leci ten czas szybko.
A ja właśnie wg BBF zaczęłam 30tc
We wtorek mam wizytę u diabetologa (nareszcie)I dowiem się czy muszę brać insulinę, czy dietka wystarczy
Blondik to jak Ty urodzisz to już nikogo przede mną nie będzieBędę kolejna do odstrzału
Muszę Wam to wstawić bo złapała mnie dziewczyna za serducho.
Urodziła bliźniaczki w 29tc. Niestety jedna zmarła w pierwszej dobie a druga ma poważne problemy zdrowotne. Dziewczyna zbiera na leki i rehabilitacje szyjąc pluszaki i sprzedając je po 10zł za szt. Myślę że to nie dużo. Ja zamówiłam właśnie 4szt bo nie dość że pomagam to jeszcze bardzo mi się te pluszaczki podobają. Jak dostanę to wstawię Wam fotki. Tu jest link do jej strony:
https://www.facebook.com/OsaHandmadee
Blondik, Krokodylica, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Na bieżąco:
Nie wszyscy wybierając wykonywany zawód kierują się czynnikiem pieniędzy, więc nie ma nic złego w narzekaniu na zbyt niskie zarobki, dzięki temu może się coś zmienic, o tym decyduje rząd anie prywatny pracodawca, a w takim przypadku, to można sugerować zmianę pracy..
Niektórzy kochają swój zawód, maja do tego powołanie, żal żeby z niego rezygnowali bo pensja za niska.
Oj chciałabym, żeby moje dziecko miało nauczyciela za alfę i omegę, ja trafiła na bardzo dobrych kilku nauczycieli, paru beznadziejnych, ale to dzięki tym dobrym zaszlam tu gdzie jestem i mam chec do poznawania...
Miałam pytać o ten dzień...jestem myślami...
Anuska: już wlaze na linka..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 09:32
Blondik, Nenaaa, Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
MALenq ale czym to się objawia? Bo wiesz ja zawsze się jeszcze mogę rozmyslic
Ja zawsze uważałam ten zawód za trudny i nie każdy powinien go wykonywać. Nie wiem też czy ja jestem odpowiednią osoba.
Chciałabym jednak robić w życiu coś z sensem a ten zawód według mnie jest jednym z niewielu który go ma. Przekazywanie wiedzy jest ekstremalnie ważne.
Nie mam też bardzo złych wspomnień związanych z nauczycielami a wcale nie byłam nahlepsza w klasie. Za to mój maz ma bardzo dużo stresujących wspomnień. Tak naprawdę to nigdy nie chciałam być nauczycielka i jako jedna z niewielu ludzi na studiach nie wzięłam dydaktyki. Dopiero na doktoracie nabrałam ochoty na to żeby przekazywać wiedzę bo to wszystko jest takie ciekawe! Chciałabym pokazać dzieciakom jakie to fascynujące.zgredka, Krokodylica, MANIEK lubią tę wiadomość
-
Moja po 10 min drzemki, bawi sie pieluszka
Ale wiem, że dzisiejszy dzien bedzie ciezki, bo mała spi fajnie tylko na spacerach, a ze pada ;( to dooopa ;( no chyba ze sytuacja bedzie juz na tyle napięta, ze sie ubiorę, kaptur na głowę i wyjdę.
Psotka, jak tam Dominik? Przewraca sie? Chce siadać? Potrafi sie sam sobą zając?
Bo widząc co dzieci w wieku "naszych" potrafia zrobic to zaczynam sie martwić ;(
Wiem, wiem...każde dziecko jest inne...ale jednak sie martwię ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 10:01