Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPati ja pije sok z owocow malin i wyciagu lipy, ale taki bez cukru same maliny i lipa plus rutinoskorbin. Mnie pomoglo.
Hehe a ja mialam za duze ubranko i musialam podwijac rekawki i nogawki ;p
Kurcze wydalam juz 300 zl na nowe ciuszki dla malego. No nie moge sie powstrzymac i ciagle mu cos kupuje.
A mnie sie udalo sie wcisnac smoka malemu i spi...ech tak to by chcial cycusia a ja sie boje, ze za szybko przybiera...mam nasdzieje, ze nie jestem wyrodna matks, bo mam wyrzuty ;/Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bry, Zgredka gratulacje... Zaczyna sie szkolny etap w waszym życiu
tez uważam ze w żłobku dzieci sie szybciej uczą bo zamiast patrzeć na wielkich dorosłych to w koncu maja kogoś podobnych rozmiarów i mogą siebie naśladować
Dziewczyny czy Wy jakiś czyścicie buziaki dzieci w sensie w środku paszczy gdy jeszcze zębów nie ma? Jesli tak to jak i czym?
Eh moja bratowa daje mm bliźniaczkom bo musi jeździć do bistro pilnować interesu itd buuuu az mi żal:(Maniek
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Maniek czyszcze...
Misi@, jaka wyrodna matka! ja za to mam wyrzuty, ze H bardziej do smoka nie przyzwyczajalammam 2 dzieci smoczkowych i 1 niesmoczkowe i sadze, ze ze smoczkiem latwiej i dziecku i mamie (nawet biorac pod uwage odsmoczkowanie
).
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny moja siostra ma problem :
jej mały 3 lata, od miesiąca NIE CHCE kupki zrobić, specyfiki od lekarza (kilka syropów, śliwki, jabłka, na czczo woda z cytryną, olej) NIC nie pomaga...
po kilka_NAŚCIE razy prosi że chce "kaka"..siada na wc i wszystko wstrzymuje...
lekarze ostatecznie MÓWIĄ "jak nic nie da w ciągu kolejnego miesiąca" to lewatywa...ale moja SIS nie chce się na to godzić...ale brakuje jej pomysłu.....
czytałam że to "psychiczny" problem i nie wiem jak jej pomóc..tym bardziej na odległość, mieszka we Włoszech -
nick nieaktualny
-
Kurcze Malenq faktycznie masakra...ni mam pomysłu
a może jakiś psycholog? No bo żaden lekarz nie potrafi pomoc? Współczuję Twojej siostrze! I maluchowi oczywiście też.
Luca puca jesteś super! Zgredzia gratkiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 15:10
-
O kurcze, z tą kupką... u nas przez jakiś czas były problemy z robieniem kupy- mega wysiłek i płacz, ale po rozszerzeniu diety jest już ok...a u takiego większego dziecka, pojęcia nie mam
może spróbować ciepły gazik mu przykładać tymczasowo, a tak to jakąs terapie u psychologa? Bo wszystkie lewatywy czy leki rozkurczowe u takiego malucha to chyba zbyt radykalne rozwiazania.
Co do przemywania buziaka- ja przemywam gazikiem nawinietym na palec, niejałowym sola fizjologiczna. -
a mojej tego mlesia nie da się z czyścić z języczka, myję codziennie i tak ma biały nalot ... i w ogóle to kurcze chyba muszę jej zwiększyć dawkę mleka - bo mi mala skraca sobie czas pomiędzy posiłkami, zamiast zwiększać - je już tyle co miesięczne dziecko , kolejną dawkę powinna dostać dopiero jak skończy półtora ale ona ma 4,5 kilo więc chyb potrzebuje więcej bo to jest tabelka na dziecię które się urodziło z normalna wagę a nie takiego wielkoludka - sama nie wiem co robić
a wodą jej nie oszukam o wyje ze jest głodna i tyle, już mi w nocy wytrzymywała 4-5 godzin a teraz budzi się po 2,5 - 3 i płacze i szuka, więc chyba na noc będzie dostawała większą dawkę
a na spanie polecam-
https://www.youtube.com/watch?v=MQp61xvFo8c
hehe zasypiamy obieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 16:35
-
hm... czyli rzeczywiście może być jej za mało- położna póki co nie pozwoliła dawać więcej niż 90 ml mm co 3-4 godziny bo jak to powiedziała, za szybko przybiera i spasiemy dziecko, ale chyba zacznę jej dawać 100ml a na noc 120 niech się dziecko naje biedne
-
nick nieaktualny
-
A moja zjada max 100 ml, za to częściej bo już i 3h to być musi zarlo
Po żłobku padlysmy obie na ponad 2h, a tu chlop wraca z roboty obiad nieprzygotowany
Ale właśnie się robi (on gotuje)...
Aha, ja to jestem syfol, nic małej nie czyszczenia gebochy ;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 17:14
-
znalazłam taki schemat na necie ciekawe czy to prawda- dzidziuś karmiony mm powinien zjeść od 75-90 ml na każde 0,5 kg wagi podzielone przez ilość karmień (w pierwszym miesiącu jest to 7 posiłków)czyli moja mała miałaby tak
75-90ml x(2x4,5kg)/7posiłków = od 96 do 115 ml mleka na jeden posiłek
- czyli wychodzi na to ze 100ml mogę jej dać, ale najpierw spróbuję oszukanei zapytam pediatry czy ten schemat jest ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 17:21
-
Moja Zośka tez lubi jeść od początku. Ale położna mi kiedyś mówiła ze kiedyś jej przejdzie i przystopuje i miała rację Zośka zjada tyle teraz co w wieku 3 miesięcy jeśli o mleko chodzi dodatkowo wiadomo obiadki i dużo więcej wody pije...ale i tak jest na granicy w siatce centylowej i z wagą i z wysokością