X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja pije sok z owocow malin i wyciagu lipy, ale taki bez cukru same maliny i lipa plus rutinoskorbin. Mnie pomoglo.
    Hehe a ja mialam za duze ubranko i musialam podwijac rekawki i nogawki ;p

Kurcze wydalam juz 300 zl na nowe ciuszki dla malego. No nie moge sie powstrzymac i ciagle mu cos kupuje.

A mnie sie udalo sie wcisnac smoka malemu i spi...ech tak to by chcial cycusia a ja sie boje, ze za szybko przybiera...mam nasdzieje, ze nie jestem wyrodna matks, bo mam wyrzuty ;/

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia gdyby nie fora, fb i inne parentingowe strony, nawet by ci nie przeszło przez głowe stwierdzenie "wyrodna matka"........... jestes najlepsza mama dla swojego misia:)

Smoczyca1, Misi@ lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, Zgredka gratulacje... Zaczyna sie szkolny etap w waszym życiu :) tez uważam ze w żłobku dzieci sie szybciej uczą bo zamiast patrzeć na wielkich dorosłych to w koncu maja kogoś podobnych rozmiarów i mogą siebie naśladować :)

Dziewczyny czy Wy jakiś czyścicie buziaki dzieci w sensie w środku paszczy gdy jeszcze zębów nie ma? Jesli tak to jak i czym?

Eh moja bratowa daje mm bliźniaczkom bo musi jeździć do bistro pilnować interesu itd buuuu az mi żal:(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kompres jałowy i woda przegotowana lub sól fizjologiczna tak czyściłam małej raz dziennie, teraz przy ząbkach staram się kilka razy dziennie

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czyszcze raz dwa razy dziennie gazikiem obecnie nasaczonym cembionem, bo niby mial plesniawki, a tak to przegotowana woda.

• beszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek czyszcze...

Misi@, jaka wyrodna matka! ja za to mam wyrzuty, ze H bardziej do smoka nie przyzwyczajalam ;) mam 2 dzieci smoczkowych i 1 niesmoczkowe i sadze, ze ze smoczkiem latwiej i dziecku i mamie (nawet biorac pod uwage odsmoczkowanie ;) ).

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, ja już pisałam, syrop z cebuli i miodu, syrop z imbiru, cytryny i miodu, syrop a malin...i czosnek (pisałam też o tym, że czosnku w mleku nie ma)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja siostra ma problem :
    jej mały 3 lata, od miesiąca NIE CHCE kupki zrobić, specyfiki od lekarza (kilka syropów, śliwki, jabłka, na czczo woda z cytryną, olej) NIC nie pomaga...
    po kilka_NAŚCIE razy prosi że chce "kaka"..siada na wc i wszystko wstrzymuje...
    lekarze ostatecznie MÓWIĄ "jak nic nie da w ciągu kolejnego miesiąca" to lewatywa...ale moja SIS nie chce się na to godzić...ale brakuje jej pomysłu.....
    czytałam że to "psychiczny" problem i nie wiem jak jej pomóc..tym bardziej na odległość, mieszka we Włoszech

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa nawet nie chce sobie wyobrazic co czuje dziecko. Ja tydzien nie moglam sie zalatwic i brzuch mnie strasznie bolal a co dopiero miesiac :/
    Wspolczuje...

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Malenq faktycznie masakra...ni mam pomysłu :( a może jakiś psycholog? No bo żaden lekarz nie potrafi pomoc? Współczuję Twojej siostrze! I maluchowi oczywiście też.
    Luca puca jesteś super! Zgredzia gratki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 15:10

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa ja miałam tak z Zuzą pomogła woda z miodem na czczo i na początku jeszcze wlewka dziecięca

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, z tą kupką... u nas przez jakiś czas były problemy z robieniem kupy- mega wysiłek i płacz, ale po rozszerzeniu diety jest już ok...a u takiego większego dziecka, pojęcia nie mam :/ może spróbować ciepły gazik mu przykładać tymczasowo, a tak to jakąs terapie u psychologa? Bo wszystkie lewatywy czy leki rozkurczowe u takiego malucha to chyba zbyt radykalne rozwiazania.

Co do przemywania buziaka- ja przemywam gazikiem nawinietym na palec, niejałowym sola fizjologiczna.

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mojej tego mlesia nie da się z czyścić z języczka, myję codziennie i tak ma biały nalot ... i w ogóle to kurcze chyba muszę jej zwiększyć dawkę mleka - bo mi mala skraca sobie czas pomiędzy posiłkami, zamiast zwiększać - je już tyle co miesięczne dziecko , kolejną dawkę powinna dostać dopiero jak skończy półtora ale ona ma 4,5 kilo więc chyb potrzebuje więcej bo to jest tabelka na dziecię które się urodziło z normalna wagę a nie takiego wielkoludka - sama nie wiem co robić :P a wodą jej nie oszukam o wyje ze jest głodna i tyle, już mi w nocy wytrzymywała 4-5 godzin a teraz budzi się po 2,5 - 3 i płacze i szuka, więc chyba na noc będzie dostawała większą dawkę

a na spanie polecam-

https://www.youtube.com/watch?v=MQp61xvFo8c

hehe zasypiamy obie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 16:35

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari moja zjadłam 120ml mojego mając miesiąc :P

teraz potrafi mm 160 zjeść a mojego 180

i po 3h juz sie domaga :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Arienna Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm... czyli rzeczywiście może być jej za mało- położna póki co nie pozwoliła dawać więcej niż 90 ml mm co 3-4 godziny bo jak to powiedziała, za szybko przybiera i spasiemy dziecko, ale chyba zacznę jej dawać 100ml a na noc 120 niech się dziecko naje biedne

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ari jedno karmienie dziennie możesz na 100ml wody dać nadal 3miarki, takie lekkie oszustwo....

moja nadal mleczka zjada 130-150ml i nie więcej i je 2,5-3h.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 16:54

• Arienna Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie też myślałam nad tym żeby dawać 100 ml a dalej 3 miarki, zobaczę tak dziś wieczorem ile wytrzyma na oszukanym :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 17:02

ewebii4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja zjada max 100 ml, za to częściej bo już i 3h to być musi zarlo

Po żłobku padlysmy obie na ponad 2h, a tu chlop wraca z roboty obiad nieprzygotowany :(
    Ale właśnie się robi (on gotuje)...

Aha, ja to jestem syfol, nic małej nie czyszczenia gebochy ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 17:14

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam taki schemat na necie ciekawe czy to prawda- dzidziuś karmiony mm powinien zjeść od 75-90 ml na każde 0,5 kg wagi podzielone przez ilość karmień (w pierwszym miesiącu jest to 7 posiłków)czyli moja mała miałaby tak

75-90ml x(2x4,5kg)/7posiłków = od 96 do 115 ml mleka na jeden posiłek

- czyli wychodzi na to ze 100ml mogę jej dać, ale najpierw spróbuję oszukane :P i zapytam pediatry czy ten schemat jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 17:21

ewebii4.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zośka tez lubi jeść od początku. Ale położna mi kiedyś mówiła ze kiedyś jej przejdzie i przystopuje i miała rację Zośka zjada tyle teraz co w wieku 3 miesięcy jeśli o mleko chodzi dodatkowo wiadomo obiadki i dużo więcej wody pije...ale i tak jest na granicy w siatce centylowej i z wagą i z wysokością ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ